|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
spajanje na net - problem!
imam problem kod spajanja,pojavljuje se mi eror 720 i neće da se registrira na net, zvao sam t-com i lik je reko da mu pozakuje da nije instaliran ppp over ethernet protocol i da to ima za skinit na njihovoj stranici, međutim ja to nisam uspio naći kod njih na stranici,pa zamoljavam ako može da mi ovdje neko postavi link za download toga..hvala unaprijed! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
c/p sa našeg podforuma Mreže - Sve o ADSL-u http://www.raspppoe.com/files/RASPPPOE_098B.ZIP ili sa stranica t-scuma http://www.t-com.hr/download/interne...dnja_PPPoE.ZIP
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
puno hvala,mislim da ću uspjet s ovime problem riješit! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
tema se može zaključati! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako si na kraju riješio problem? Tema se ne ključa...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
jako sam se zaje.... problem nisam uspio riješiti, nije mi pomoglo ni ponovno zvanje t-coma a ni instaliravanje tog protocola koji sam skinio sa njihove stranice,to je ovo sra**e ![]() ..pa eto ako neko zna nekim drugim postupkom ovo riješit nek napiše, bio bih mu jako zahvalan! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U krajnjem slučaju možeš modem prebaciti u router mode pa se ne moraš uopće spajati jer će modem stalno biti online.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
al problem je kako se samo prvi put spojit a ostalo ću kasnije rješavat edit: jel zna možda netko koji je username i pass kad ulazim u postavke routera(znam da je od optime admin,admin)?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi napisao koji je modem / router u pitanju, admin/0000. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
riješeno je i to ![]() ...i naravno,još uvijek tražim objašnjenje mojeg gore navedenog problema sa spajanjem na net ![]() Zadnje izmijenjeno od: Zy-Blade. 26.12.2007. u 19:12. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Taj šrot još nekako radi u default - nom Bridge mode (znaći koristiš PPPoE konekciju sa računala, samo je to računalo spojeno na net). Eventualno se može podesiti da se PPPoE konekcija automatski pokrene pri podizanju sustava. Druga opcija je postavljanje Router mode rada: SVE o ADSL - u post 13 i 14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Imaš li neki CD kojeg si dobio s Kasdom? Tamo je dialer sa kojim sam se bez problema spajao na starom kompu pod win 98 SE... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ma i s tim cd-om sam pokušavao - nula bodova |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
čudovište
|
A jesi probao resetirat router? Imaš ovdje upute kako da ju staviš Kasdu u Router mod. Sve napravi prema uputama i probaj surfati. Ako ne radi onda odi u My network places , View network connections i tamo odaberi ikonu koja ima veze sa Kasdom (mislim da piše Broadcom device ili tako nešto). Napravi desni klik, odaberi Properties i odskrolaj skrod dolje gdje piše Internet protocol TCP/IP. Opet odaberi properties i upiši ovo: IP adress: 192.168.1.12 Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192:168.1.1 Preferred DNS: 195.29.150.3 Alternate DNS: 195.29.150.4 Javi jel upalilo :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
resetirao sam i router al ništa nije pomoglo, u biti on mene nešto je*e oko tog protocola,jer kad stisnem Connect on pokaže onaj mali prozorčić i stane na Connect to WAN miniport(PPOE) - nisam siguran jel ovo ispred zagrade dobro napisano al bitno je ovo u zagradi..i nakon toga pokaže mi se onaj prozorčić što sam gore u postu stavio kao sliku.. ma te upute sam već vidio,al nigdje nisam primjetio da se spominje ''stalno spajanje na net''..al ajd ostavimo se tih mojih izmišljanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
čudovište
|
Mislim da ti je najpametnije da pokušaš namjestiti router mode, tj. da se uređaj sam automatski spaja bez ikakvih intervencija po windozama... Kasda je spojena na internet kada ti u konfiguracijskom sučelju pod "Device info --> WAN" piše u onom prozorčiću status "up" i imaš dodijeljenu IP adresu. Ovo je važno zato jer Kasda u nekim slučajevima zna zaštekati kod spajanja, ali to se lako riješi standardnim isključivanjem / uključivanjem uređaja. Dakle, kad se tvoja Kasda spoji onda probaj ići na internet. Ako ne radi, onda podesi IP adrese kako sam napisao u gornjem postu. Tada bi MORALO sve raditi. P.S. Mislim da trebaš imati win XP i service pack 2 da bi mogao koristiti "dial up" način spajanja na ADSL... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|