|
![]() |
#1 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Pozz Zanimalo bi me, da li netko zna (iz iskustva) za nekakvo iznimno tiho (čitaj: bešumno) i kvalitetno kućište, a da pritom ima dobro riješeno provjetravanje (u visini VGA, te upuh/ispuh). Kućište bi prvenstveno imalo ulogu "ubijanja" svih zvukova sa zavojnica u naponskom sklopu matične, te eventualno riješavanje topline generirane (zračni tunel) od strane VGA. Imam nekoliko kandidata (npr. Lian li...), ali bi me zanimale vaše preporuke i eventualna iskustva (detalji) "Noise freakova" ![]() TNX unaprijed
![]() |
#2 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
antec p182 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
U biti je svako kuciste tiho, jedino se cuju komponente u njemu. Uf kak sam pametan ![]() Za stvarno tihu kutiju treba birati kaj bude u njoj s tim da se kvalitetnija kutija lakse utisa. Btw moja je zelja bila LianLi, ali je ipak preskup za mene. Za to kaj trazis trebas imati otvore za 120mm vent naprijed i otraga.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
ne rezonira, da mozes diskove staviti na svojevrstan ovjes da ne prenose vibracije na kuciste. Dobro je ako nema otvora tamo gdje ne treba, ostalo prekrijes zvucnom izolacijom. -->
Naravno da je kuciste bitno, ali ni najskuplje kuciste ti nece pomoci ako imas lose hladnjake i ventilatore te traktor-like diskove (Maxtor). Ako imas volje, bolje ti je uzeti solidnije izradjeno kuciste koje ces kasnije modificirati prema zeljama i potrebama, nego uzeti naoko vrlo prikladno kuciste za tihi komp, a od taknog lima i opcenito nekvalitetno. Bitno ti je da mozes fino razmjestiti 120mm ventilatore, da grilovi nisu prerestriktivni (da ne smetaju protoku zraka), da je kuciste od debelog lima --> ne rezonira, da mozes diskove staviti na svojevrstan ovjes da ne prenose vibracije na kuciste. Dobro je ako nema otvora tamo gdje ne treba, ostalo prekrijes zvucnom izolacijom.
Naravno da je kuciste bitno, ali ni najskuplje kuciste ti nece pomoci ako imas lose hladnjake i ventilatore te traktor-like diskove (Maxtor). Ako imas volje, bolje ti je uzeti solidnije izradjeno kuciste koje ces kasnije modificirati prema zeljama i potrebama, nego uzeti naoko vrlo prikladno kuciste za tihi komp, a od taknog lima i opcenito nekvalitetno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Potpis... Ja imam Antec SOLO i stvarno se utisao comp za 50% odkad sam njega uzeo...disk i ostale komponte u comu se prakicki ne cuju jednino se lagano cuje napajanje al to nije do kucista. Moze bit sveto kuciste ako ti je napajanje bucno nema ti tu spasa... Ja sam sa svojim pre zadovoljan sto se toga tice... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja sam utišao na sljedeći način : kućište jeftilen made by Frontier, kupljeno u Linksu, bitno je da ima mjesta za 12 cm ventilatore. Stavio Chieftec napajanje 400 w , dodao 2 Glacialtech Silent Blade ventilatora ( 19 Db ) i na svaku bočnu stranu kućišta, uz pomoć dvostruko ljepljive trake, postavio sloj filtera za napu. Stranice su na taj način onemogućene od eventualnih vibracija a utišan je ionako tihi rad napajanja.
![]() |
#7 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Chief 400W je užasno glasan, a GT 120mm na 12V se čuje, o ležajevima da ne govorimo nakon nekog vremena.
![]() |
![]() |
#8 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#10 |
Señor Audiophile
|
Što se komponenti tiče (razine buke), najviše se ističe matična ploča(zavojnice) i HDD (read), dok se ostalo više manje i neprimjećuje (ventovi su na Zalmanu MFC1). Uz ovu manu, jedini cilj koji bi imalo kućište je odvojeni zračni tunel za VGA
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
HDD objesi za zrecnicu od bicikla ili kako vec u recimo 5.25" kavez da ti ne vibrira, eventualno oblozi kuciste spuzvom. zavojnice prelakiras lakom za nokte, al da ne sadrzi metallic i slicne gluposti. Moze se tom disku i smanjiti AAM - stisavanje bas onog rok-tok-rrk zvuke kod seeka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Señor Audiophile
|
kod mene su u pitanju zavojnice (sorry na nepreciznosti ![]() TNX na infu
![]() |
#15 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Slažem se s većinom da ti ne treba kućište od xxxxxx kn da bi dobio tišinu. Jer tišinu (ako su ti glasne komponente, ventilatori) nećeš dobit nikad. Skuplje kućište će bit od veće koristi nego neki šrot case od 100 kn. Al mislim da ne treba davat neke enormne novce, jer si i u kategoriji do 500-600 kn ima par lijepih kućišta kojima onda trebaju samo dobri ventilatori, eventulano z. izolacija,...
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
![]() po meni je puno važnije da je kučište ljepo i da ima ventove koji su donekle kvalitetni i tihi... za večinu galame je uvijek kriv prevelik broj ventilatora (po meni nije potrebno više od 2) na samom kučištu... a kučišta poput lian lia su bacanje novca jer nema te kvalitete koja može opravdati takvu cijenu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() al sto se tice kucista kuciste MORA biti cvrsto jer NEVALJA .
![]() |
#18 | ||
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne bih se slozio, ipak je to kvaliteta na razini cijene. Prije bih ja tu ubacio ThermalTake koji nudi puno losiju kvalitetu za visoku cijenu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
a što se tiče lian lija, naravno da su najkvalitetniji, al mislim da skoro nikome nije potrebna veća kvaliteta od coolermastera i sličnih kučišta, osim ako ne želi neki prestiž... pošto dh41400-u nije stalo do cijene slobodno neg ga kupi , jer sigurno nebude fulo s lian liom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
I uzmi u obzir da najbolja kućišta nikad neće doći na naše tržište, evo na što sam naletio, cijena je nikakva u usporedbi s ovim što se kod nas prodaje. http://techgage.com/article/spire_pininfarina/1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Señor Audiophile
|
Najprije se zahvaljujem svima na savjetima. E sad, da malo pojasnim ciljeve koje kućište mora ostvariti: 1.) Kvaliteta (čvrstina, podeblja stijenka sa što manje nepotrebnih otvora, osim za ventove ![]() 2.) Najmanji mogući broj mogućih ventova (s tim da oni koji su postavljeni tamo su postavljeni s razlogom), za koje ću koristit Zalmanov panel ZM-MFC1 3.) Eventualna zvučna izolacija (čuo sam za svakakva rješenja: od spužve pa do elstičnog bitumena u traci) 4.) Svrsishodan (inventivan) raspored "infrastrukture", odnosno omogućavanje stvaranja zračnog tunela za VGA (naglasak na pojačani protok zraka), te za jedan za CPU 5.) Kod izgleda mi je dovoljan kvalitetan minimalistički dizajn (vanjska završna obrada) Eto, to je otprilike više manje sve, a u skladu s ovim bi molio da se daju prijedlozi i rješenja. TNX još jednom
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|