|
![]() |
#241 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
kaj ti si se regao na pce forum samo da nam kazes kako je taj pukljak servis zapravo super? |
![]() |
![]() |
#244 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Svaka čast svim novim dieselima, svi su oni odlični ali ja se bum držal samo jednog...
![]() |
#246 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Želiš reći da uopće ne mijenjaš ulje na motoru, nego samo dolijevaš ono što motor potroši kroz određeni period i da prolaziš eko test _bez_ katalizatora i sa starim uljem još pritom vozeći na "pogađano gorivo", premda ne vjerujem da je itko toliko lud da vozi na lož ulje/plavi diesel PD motor. Nisam ljubitelj diesela, naprosto iz razloga što radim male kilometraže, a benz motori su puno jednostavniji i jefitiniji za održavanja, ali po pričama prijatelja koji stvarno nimalo ne drže do auta, čak niti oni ne voze svoje tdi golfove, jette, passate na običan DG. Aj reci da se šališ, ili samo izazivaš vlasnike opela ![]() |
|
![]() |
![]() |
#247 | |
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
A čuj kaj da ti velim neg da s podsjehom gledam na tehničkom kak različiti fiati hyundajii i kiroti ne prolaze ekotest a meni je zacrnjenje manje od 50% dopuštenog.... Imam ja i opela doma i nije loš al svejedno je to posljednji opel kod moje obitelji... edit: u startu kad sam počel radit vozil sam se bas s njime i tjedno mi je trebalo 500kn za gorivo a sad mi je 200 dosta...
![]() |
#248 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
A sto se tice starijih dizelasa loza nije tako strasna jer se nema puno toga zastopati, to je vise manje diesel samo ne toliko filtriran. Zadnje izmijenjeno od: Bono. 12.11.2007. u 18:22. |
|
![]() |
![]() |
#249 |
AutoCad & Allplan expert
|
danasnja loža je finija neg najbolji diesel pred 10 god (eurodiesel jos nije ni postojal...)...
#250 | |
Premium
|
Citiraj:
PD motori, pumpa-dizna su ugrubo rečeno živahniji, neobuzdaniji i nemirniji od common rail dizelaša i više daju dojam snage. Common rail je kultiviraniji i elastičniji, ali nije toliko eksplozivan. I da, motori su odlični, i dokazali su se, jer ne možeš reći da su audi i vw loši automobili. Pogledaj u kakvom stanju je konkurencija i kako drži cijenu astra, peugeot 306, megane i bravo iz 97-98 godine. Napuštanje pd je više ekološke naravi. Po čemu zaključuješ te činjenice o loži? Zadesilo te da si to rekao nekom čiji kruh su nafta i derivati. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 12.11.2007. u 19:38. |
|
![]() |
![]() |
#251 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#252 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Nisam rekao da su losi auto nego da imaju prebucan motor, a nesto sto mogu primjetiti da imaju problema sa strujom. Skoro svaki golf, passat ili tuareg ima bar jednu crknutu zarulju. Samo na tome ustedis kad kupis japanca na zaruljama ![]() |
|
![]() |
![]() |
#253 | |
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
Edit: mazda ima webasto zato je uvjrk u plusu... svi novi dieseli su isti, I samo su drukčije upakirani, stvar je samo ukusa. Svi podjetnako troše i za sve su užasno skupi servisi i održavanje. ( Moje drndalo je tu daleko u plusu )... A za japance da ustedis na dijelovima nebi se složil, konkretno kolega je s mazdom imal dosta reklamacija (sva sreća kaj ima dužu garanciju). Crknula mu je kompletna elektronika, nakon tog mu je crknul onaj središnji display od klime i audiosustava, a sad neki dan mu je otkazal motorić xenona u lijevom faru (šteta 12 000kn ) a garncija mu koji mjesec prije tog istekla... Ja ne velim da japanci il neki treći nisu najbolji auti. Ja bi bil najsretniji kda bi si mogal kupit novi auto. E ali nemogu moram si kupit rabljeni a svi rabljeni se kvare tak da moram gledat onog za kojeg su mi najjeftiniji dijelovi a da nije baš neko groblje. E tu su švabe daleko naprijed...
none Zadnje izmijenjeno od: FERRYS. 13.11.2007. u 07:27. |
|
![]() |
![]() |
#254 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
#255 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ako ce se polovni auto uzimat to se naravno mora gledati sa se uzima jer nije vazno dal je njamc ili japanac ako ga je konj vozio,,,, inace totalno precjenjeni VW,,,,, novi passat ove godine mjesec dana voznje (normalne) i zariba motor,,, paff ode a pod garanciju NEIDE to je najveci VW za*** za koji sam cuo,,,,,,, a imaju oni jos svojih musica, europski auti vise nisu kvalitetni kao nekada i voze se samo na staroj slavi,,, e sad odakle ti da je nove Disesel motore skupo odrzavati??,,,, mozda je malo skuplje od starijih ali nije to nista strasno,,,,,, sve dok se "potrosni" materijal mjenja nikako nije skupo, a ako nesto bas rikne tu su svi skupi..... ali eh da..... ti uopce ne odrzavas svoj motor koliko se moze zakljuciti iz ranijih postova pa nije ni cudo sto ti je odrzavnje novog kao "skupo" heh |
|
![]() |
![]() |
#256 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da nije tužno bilo bi smiješno ustari i takvo je vaše ponašanje.Mislim da malo precjenjujete svoje autiće jer već ako je auto na takvoj kilometraži trebalo bi pregledat remenje kočnice ulje u kočnicama pumpu vode pločice da nebi bilo jedan dan stavio san litru ulja u motor valjda će kočit jer kad se zabijete ili pukne remen u motoru bit će vam servis vrlo skup
#257 |
AutoCad & Allplan expert
|
ako govorimo o motorima i toza japance diesele neznam po čemu bi se više / manje kvarili od europejaca kad svi koriste iste motore a zapravo kad bolje pogledaš svojih skoro pa ni nemaju npr:Mazda svi njihovi diesel motori su isti kao i u fordu i psa grupaciji mitsubishi koristi vw-ov 2.0tdi nisan - renaultove svi crdi (hyundai kia chevrolet )su detroit-dieselovi... ajd honda djelomično ima svoje a toyota sve svoje. a kaj se tiče reklamacija znam lika kojem s audijem a3 kojem je zaribal motor na 11 000km. Zamijenili su mu motor u točno 7 dana s time da je za to vrijeme imao zamjenski A4 s besplatnim gorivom za to vrijeme... A kaj se tiče dali su nijemci precijenjeni il ne tak me zaboli jedna stvar, nitko nikog tu ne prisiljava da ga mora kupit il vozit, kao da na tržištu nema izbora, ali svejedno opet oni imaju cijenu. izgleda da su svi poludili...
#258 |
AutoCad & Allplan expert
|
a da se dotaknem još održavanja svog auta tj motora, ja za 50% cijene velikog servisa nekog drugog novog auta kupim kompletan cijeli drugi motor, a kaj se tiče kočnica nema teorije da če ti nekaj proč a da ti auto ne javi, pišti sve u 16 sam ak fali vode za pranje stakla a kamoli kočione tekučine. Vodnu pumpu kakav ti za to servis treba, vpratiš temperaturu i gotovo...
#259 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
koliko sam ja skromno upoznat kočiona tekućina bi se trebala mijenjati svake 2-3 godine sa odzračivanjem sistema i šta već ide... iskreno do sada nisam vidio auto koji javlja manjak/starost kočione tekućine. imho... ovo po državama proizvodnje više uopće ne drži vodu iz jednostavnog razloga što se većina outsource-a u neke čudne zemlje, a svaki noviji auto se kvari više ili manje jer je pun elektronike... mislim glupo je gledati sad najviše se kvari astra, clio, punto i sl., a prodaju se ko čarape - tko radi taj i griješi ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Većina novih auto javlja manjak tekućine ali ne i starost isto tako nejavlja debljinu pločica i diskova kao ni debljinu remenja u motoru. Šta se tiče da za pola cijene kupiš motor ti govori sve o korištenju toga motora jer kad kupiš motor opet moraš mjenjat remenje zatezače ulje filtere vode pumpu vode da negovorim grijače(ili sviječice) a opet onda treba vidjet u kakvom je stanju mjenjač i ostalo
#261 | |
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
S lošom kočionom tekučinom nebuš tehnički prošal... Zatezač i remen je jedino kaj je i kaj bu dobil od mene, čak ni tu bajnu vodnu pumpu nebum mijenjal kaj se motora tiće. Druga stvar je kaj se sigurnosti tiće, to treba maximalno održavat jer time izravno utjećeš na svoju sigurnost i sigurnost ljudi oko tebe. (znači diskovi kočnice svjetla itd...)
![]() |
#262 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
U kompaktnoj klasi svi su pristigli Civica. ![]() http://www.adac.de/images/Pannenstat...cm8-179730.pdf Zadnje izmijenjeno od: Emissary. 13.11.2007. u 12:02. Razlog: Dodan link |
|
![]() |
![]() |
#264 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#267 | |
Premium
|
Citiraj:
Zanima me kolika je isplativost zamjene natezača i zupčastog remena koja košta cca 2000-3500 Kn, ovisno o majstoru i cijeni dijelova koje variraju, a da se odmah ne zamjeni vodena pumpa koja košta 100-150 Kn, a koja se ne može zamijeniti ako se ne skine remen. Ovlašteni servisi se naravno zaobilaze u širokom luku, jer kod njih je zamjena 50% skuplja. A praksa govori da se jednom skinuti remen više ne stavlja, nego opet novi, pa zašto ne povećati investiciju još 5-10% cijene i biti siguran. Nego, neodgovori ti meni za D1 i D2? ![]() Što se tiče japanaca/europejaca da se netko vozi na staroj slavi. Svi automobili su stvar ukusa i uvijek se može naletiti na loš prijmerak i pomalo suludo je govoriti da neki auto ne valja ukoliko se nekom poznaniku pokvario. ovo s passatom mi je smiješno, to bi trebalo značiti da je velika vjerojatnost da zariba svaki passat na 10000 km ili? A što se tiče stare slave, mislim da honda u zadnje vrijeme najviše pumpa cijene pozivajući se na kvalitetu civica iz 90-ih, pa je tako bazni model civica sad 160 000 Kn! Halo! Za te novce gledam već BMW! Ili cijene nove Kie ceed, hyundai i30? Koliko je golf skuplji da bi se moglo reći da je preskup. Cijene su se izjednačile, i stvarno ne ostaje ništa osim subjektivnog doživljaja. |
|
![]() |
![]() |
#268 | |||
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
meni je vodna pumpa na sekundarnom -klinastom remenu ![]() Na novijima je na zubčastom i stoji sve to kaj si rekal... Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
#269 | |
Premium
|
Citiraj:
D1 je ostao kao diesel gorivo, od njega se bojanjem rade plavi diesel i lož ulje. Bojaju se radi raspoznavanja. D2 je bilo "bolji" diesel, dolaskom euro normi poboljšavaju se svojstva i postaje eurodiesel. Tako da ne možeš reći da je današnji najlošiji diesel bolji od tadašnjeg najboljeg, jer je diesel ostao diesel. Što se tiče cijene, ne može nitko reći da je golf u startu skup, jer je najjeftiniji hyundai i30 možda 10% jeftiniji od najjeftinijeg golfa. Da biram, ne bih puno razmišljao ![]() |
|
![]() |
![]() |
#270 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Kia Ceed i Hyundai i30 su ti zapravo jedan auto s 2 razlicita imena i pokojom kozmetickom razlilkom,,,,,,, sto im je zajednicko,,, katastrofa od straznjih amortizera (to je samo najveci od mnogo minusa na tim autima),,,,,, isto kao i novom hyundai accentu i ti auti bas i nisu nikakvo mjerilo za kvaliteu jer su oni tek poceli biti kvalitetniji,,,, pogotovo KIA e sad da i Honda i Toyota laganini imaju propusta istina je,,,,,, otkako se proizvode u europi i njima je sve ![]() anyway svima je kvaliteta pala,,,, samo sto ih je jako malo koji rade na tome da se vrate na razniu kvalitete koju su nekada nudili ![]() |
|
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|