|
![]() |
#571 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Najvjerojatnije bude dovoljno, ako uzmeš M0 stepping ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#572 |
Taiketsu Master
Datum registracije: Feb 2006
|
Jel isplativa ASUS P5B-Plus?
Planiram uzet neku dobru ploču za E4500. ![]() Ne znam jel je isplativo dati skoro 300 kuna više za Plus u odnosu na P5B (raid mi ne treba)? Ova p5b-plus je malo skuplja (links) i od P5K pa sad nisam siguran šta je pametno. ![]() Mislim... mogao bi "razvuć" lovu za tu ploču ali ne bi ako nije potrebno. ![]() p.s. rezerva za uzeti je i Gigabyte P35-DS3 ali tražim i neku dobru alternativu. Što predlažete? (btw u Linksu trenutno nemaju Gigabyte DS3 koliko sam vidio) |
![]() |
![]() |
#574 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
u linksu uopce nemaju gigabyte. ja bi radje ciljao ds3 jer ju imam i full sam zadovoljan. al ak bi isao na asusa isao bi na p5k jer je ipak novija ploca .
#575 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
#576 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Po product codeu, konkretno kod tebe je SLA9Y. 2180 sa M0 steppingom je SLA8Y. To sve možeš vidjeti na ovoj stranici |
![]() |
![]() |
#577 |
.
|
P5B ploče dolaze sa starijim 965 čipsetom. Nije neka razlika ali bolji izbor su novije ploče sa P35 čipsetom. Kako je kolega gore rekao neka GB-ica iz DS3 (L/R/P) serije, Asus P5K/P5K-E ili Abit IP35 non-Pro. |
![]() |
![]() |
#578 |
Taiketsu Master
|
OK. Dakle ako izaberem neku od ovih: 1. ASUS P5K 2. GIGABYTE P35-DS3/L/R/P 3. ABIT IP35/IP35-E ... pretpostavljam da nemogu puno fulat ne? ![]() ehh da, a šta je sa intelovim pločama? Jel su preporučljive?? recimo: INTEL iP35 "Dragontail Peak" cca 706 kuna u Linksu. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.306.220 Evo malo bolja slika iz Autronica ![]() http://www.autronic.hr/images/intel/DP35DP.jpg btw, jel bi išao na Intelovu ploču AC Freezer 7 PRO? Nekako mi ovaj NB pasivac poprilično strši? ![]() (Intelova ploča nije baš pod temom ali sad da ne otvaram drugu....) ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Premium
|
ma da, al tamo ga nema...da nisam dobio lazni C2D? ![]() pretpostavljam da je onda moj M1 (?) - al isto je dobar clocker. Evo upravo sam zavrsio instalaciju windowsa, i malo ga digao, da vidim kako se krece. 300*10 bez problema, sa defaultnim naponima ide. 333 vec steka - ne dize win (memoriju drzim oko defaultnih 667), al pretpostavljam da je to zbog pasivnog hladjenja chipseta, koji se tada zagrije na 52°C (citam iz biosa). Dobar se cini ovah heatsink od gigabytea, samo bi trebalo staviti neku zujalicu jos. I da, zasad cpu hladim stock hladnjakom od intela. |
![]() |
![]() |
#580 |
.
|
Idi na bilo koju od ove prve tri, Intelice nisu baš najbolji izbor za OC. |
![]() |
![]() |
#581 |
In Rainbows
Datum registracije: Sep 2007
|
kolka je temp u loadu na 300x10?
#582 |
Premium
|
poprilicna... cpu 65, mobo 62 pod OCCTom... slabo hladi ovo sve, vidi se. Montirat cu neki vent na chipset, a na CPU ce ici nesto poput sonic towera... trazim, mjenjam moj freezer64 pro za neki takav... kad bude bolje hladjenje, iskusat cu i gornje granice ![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
In Rainbows
|
:> to sam i mislio, namjeravam uzet isto to pa me zanimalo... koji cooler za chipset?
#584 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Hvala na odgovorima. ds3p sada dolazi u V1.1 ili 2.0 znači bez coolpipe hladnjaka na chipsetu već sa coolerom kao ds3r. Znači unatoč nešto višoj cijeni mislim da bi abit ipak bio bolje riješenje ili čak 100kn+ pa ds4. |
![]() |
![]() |
#585 |
.
|
Nema potrebe za DS4, ako ti je samo zbog hlađenja...Moja Abitica (IP35 non-Pro) ima naizgled ''slabije'' hlađenje, no ni pri većem opterećenju (500MHz+ FSB-a) nema preblema sa pregrijavanjem (samo treba imat ''provjetren'' case). |
![]() |
![]() |
#586 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
#587 |
Taiketsu Master
|
|
![]() |
![]() |
#588 |
.
|
Po pitanju stabilnosti Intelove ploče su na prvom mjestu. |
![]() |
![]() |
#589 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Odabir proca i matične
Napajanje Fortron Blue Storm 550w,Sapphire X1950 GT 512,Crucial Ballistix 2x1024 MB 800 mhz...planiram uzeti e6750 i P35 DS3R pa to sataviti. Frend mi preporuča da bolje uzmem Q6600,ali mi je preskup. Koji proc na kraju da uzmem? Jel ima možda neka bolja ploča za 800-900 kn? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle ako ti treba quad (grafika, obrada videa i sl stvari - profesionalno) onda uzmi quad jer ti je garafa manje bitna stavka pa možeš i slabiju uzeti, ako se uglavnom igraš i imaš komp za general purpose uz povremene izlete u gornji svijet isključivo tipa ripanje divxa i sl, bilo koji dual core CPU intel ili AMD će ti biti dostatan, a 6750 je više nego adekvatan, čak i neki 4400 ili sl je dosta da se ludo naigraš, uz malo tweakanja još i više...
#591 |
Assassin
|
..nisam pametan...ja planiram uzeti hd2600xt ddr4, da se osiguram na duže staze....mislio sam x1950...al to već lagano ide u zaborav..mislim..kartica se odlično snalazi sa dx9 ali kroz god dana mislim preći na vistu pa zbog toga
#592 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@maralda.. ma nemoj quad, skupi su jos uvjek, tocno kako je yedwy napisao, i neki 4400/4500 bi ti posluzio vise nego dobro, osim ak oces punokrvnog conroe-a bas i OC-at ga na 3.6+ onda uzmes e6750, al nije neophodan. Radije razliku u cijeni quada i ovih dvoglavaca potrosis na nesto drugo ili uostalom spremis na stranu pa za pol godine - godinu jos malo dodas prodas ovo i eto novog svega ![]() nego, tog fortrona vec imas il bi ga kupovao? ako ga hoces kupit, nemoj, za iste novce mozes puno bolje napajanje dobit (zavisi kolko bi te kostao doduse, nabava ne izbacuje nijednog pa necu okvirno opce o modelima pricat) @boro.. cuj 2600xt ce za godinu dana bit spora tak i tak, uostalom ni sad se ne snalazi bas s dx10 igrama najbolje, a ova ddr4 je samo bespotrebno skuplja puno a nije tolko bolja. Uzmi ili x1950gt ili 2600xt ddr3, za te pare odlicne kartice.
#593 | |
Banned
|
Citiraj:
Napajanje imam oko 4 mjeseca...povoljno sam ga dobio i prezadovoljan sam s njim.Pazi! Sve komponente imam osim matične i proca...nema mijenjanja. Yedwy me malo razbistrio.Pošto mi komp služi za igre,internet,multimediju mislim da ću ipak onda uzeti 6750. Samo da utvrdimo jednu stvar...svi c2d e6750 su revzija GO.!? Svi oni idu na 3.6-3.8 uz dobru matičnu,dobro hlađenje.!? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#594 |
Premium
|
yap svi su G0 revision..... a to za clockanje ti i ne mora biti biti opce pravilo, sve zavsi od promjerka do primjerka ali sa dobrom plocom, adekvatnim hladjenjem svaki bi trebao ici na 3,6..... sretno sa kupovinom i clockanjem... |
![]() |
![]() |
#595 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
yap, svi su g0 i svi bi trebali radit na 3.5+ bez problema za svakodnevnu upotrebu ![]() s obzirom da sve ostalo imas vec, onda samo naprijed! naravno i neki dobar cooler nebi bio na odmet, al posto je to jos dodatnih 200-300kn ako vec nemas to moze i kasnije, za pocetak i box dobro posluzi!
#600 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|