|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Imam namjeru povezati se bezicno na udaljenosti 100m. Pitanje je dal mi treba antena? Imam Canyonov router i wlan karticu,oboje s vanjskom antenom. Pošto su oba kompa u sobi,sigurno nebu dovoljno signala. Razmisljam dal bi islo da samo stavim odgovarajuci kabel (na krov di imam opticku vidljivost) koji bi glumil antenu :-). Prepostavljam da bi možda moglo funkcionirati pošto je samo 100m udaljenosti? Hvala,Velimir |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
a da na kraj kabela postaviš antene koje si dobio sa karticom? To bi trebalo funkcionirati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() To mi je i bila prvotna namjera, ali nigdje ne uspjevam kupiti konektor koji bi prikljucil na antenu. A i te antenice imaju 2db, a po svakom spoju gubim oko 2 db, tak da sam na nuli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
taj kabel za antene i konektori nisu jeftini i još važnije, imas gubitke signala, koliko se sjecam sa rasprava... pa brijem da je lakse router prebaciti na krov(da je odmah uz antenu) pa se na njega svojim kompom povezati preko LAN kabela koji je jeftin i nema gubitaka signala, (tj. ne dolazi do izrazaja kao kod svakog metra kabela od antene do routera koji bi stavio). a s druge strane tih 100m ako nema routera, pa da cijelu pricu ponoviš i tamo. (pošto spominješ samo wlan karticu) mozda da kupiš neki usb stick i njega preko usb produznoga staviti na krov.... jedina veća investicija u toj prici bi bio taj usb stick eventualno. (naspram onih kabela za antene i konektora) a o stavljanju usb sticka na krov evo par slika od mnoštva na googleu ![]() tu bar nemaš gubitka signala(jer je antena u sticku i podaci idu usb kabelom) ![]() ![]() ![]() cijela stranica: http://tinyurl.com/3doyuv
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 03.08.2007. u 19:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
A i STICK sigurno nije baš izdržjiv. Inače to bude radilo 0-24 sata... 7 dana u tjednu... Thanks anyway :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
router se stavi u onu kutiju plasticnu za elektro instalacije ili nesto slicno, postaviš ga da baš nije na vjetrometini i da ga ne tuče sunce, i radit će ko urica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
koliko ja znam niti usb stick ne može biti na dugačkom kabelu zbog pada napona itd. Bila je negdje tema tu na forumu na tu temu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]() Stvar radi :-) S tim da brzina nije bas nesto (2Mb/s stvarne, mjerene brzine) na routeru neki kabel ( 5metara dugi (koka100,2kn/m)) na kraju 10cm oguljeno tako da glumu antenu. Kod kartice 10m istog tog kabla... E sad, molio bih nekoga da napiše kolke su njihove brzine? Jer pretpostavljam da bih povecao brzinu ako stavim kraci kabel i neku kantenu... Tek tolko da vidim dal mi se isplati daviti time... VElimir |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
|
2megabita ili 2 megabajta? vjerovatno ovo prvo, što je zapravo realno, jer ovaj kabel što glumi antenu ne radi najvjerovatnije ništa..., rađe pusti origigi antenu., 10m šrot kabela ti poprilično ubije signal, te neki kratki kabel i kantena bi ti uvelike popravili signal... ja imam složeno sektorku na jednoj strani i jako lošu biquad na drugoj strani, oko 400-500m udaljenosti, te imam na WDS-u sa WPA enkripcijom oko 2 megabajta u sekundi... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
|
pa s obzirom na to što si rekao kako je složeno, ovo je i dobar rezultat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pitam se samo kakav mu je ping na ta "2mbita" s oguljenim kablovima... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|