|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
ATI Radeon X1950GT
Ova kartica u Ve-milu košta 890kn. E sad jel mi može neko reć koja je razlika između tog Powercolora i Saphirea(jer je ta skuplja)? Kupujem novi komp i sad se nemogu nikak odlučit koju grafičku(od 800-1000kn), jel ova dobra? Čitao sam negdje da ima nekih problema s TV-outom, jel imo ko kakva iskustva? Jako mi je važan taj TV-out zbog satelitske kartice. Ako ima ko bolju preporuku za kvalitetnu karticu u granicama mog budžeta bilo bi super. (čak ne mora bit ni ATI ako ima koja NVIDIA bolja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kak taj Ve-mil nema tu Saphire a svi kažu da je super jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj živčan sammmm |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |||||
Registered User
|
Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
http://www.pcekspert.com/articles/print-474.html Evo ti neki uvid u performanse S tim da racunas da je gt sporija od pro izvedbe 1950 a 7900gs u testu ti ima iste taktove ko i taj ECS i uzmi u obzira da je 7900 hladnija(kolko je doticni cooler na grafi bucan neznam) i dimenzijama manja kartica
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
ja imam leadtekovu 7900GS, stock cooler je jako tih i zadovoljavajuce hladi ![]() prezadovoljan sam sa grafom, sa defaultnih 450/1200 sam ju uz pomoc voltmoda (1.2V gpu na 1.4V) digao na stabilnih 650/1800 (drzim ju na malo manjem taktu da budem 100% siguran za stabilnost)... znaci bolesno se moze OC-at (neznam kakva je situacija sa ECS), ali i tako si rekao da te ne zanima OC tako OC-anu stock cooler ju u idleu drzi na cca 60°, a pod loadom do 85°, znaci da je jos temperatura ok ![]() uskoro ide na nju vf900-cu ![]() da, manja je po dimenzijama, kraca je par centimetara od 6800GS koju imam u drugoj konfi, a koliko sam vidio, x1900-tke ogromne ![]() + sa nvidia driverima neces nikad imati problema, sto kod ATI-a i nije bas tako (pogotovo u opengl aplikacijama) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Osim toga, slika na ATIju mi je lijepša... ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#21 |
Banned
|
neznam, ja nikad nisam vidio razliku u slici makar su neki konstantno mljeli da je na ATI karticama ljepsa slika... ja jednostavno NE vidim razliku, evo, moj frend ima x1800XT i ja ne vidim razliku izmedju moje i njegove grafe... neznam kakvih si ti problema imao sam tom 6800LE, ali ja sam jos od prije 2-3 godine muku mucio sa ATI-em (konstantni problemi sa driverima i performansama, onaj njihov SUGAVI i OGAVNI ATI Control Center ![]() ![]() neznam, to je stvar osobnog ukusa, ja uvijek preferiram nvidiu ![]() @ Jelc - hebga, tako je kod mene situacija, izgubio sam povjerenje u ATI i nikad vise na njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Strichek Moderator
|
Ja sam sa 9600Pro prešao na jako hvaljenu 6800LE koja nakraju nije isplala (bar meni) onakva kakva se govorilo da je.. I da slika na grafi STARIJE generacije mi je bila bolja a da ne govorim koji je preporod bio sa 6800le na x1900gt. A CCC ko to još ima ![]() CP + ATI Tray Tools i vozi. Pregorena 9800Pro je opće poznata stvar pogotovo ako se klokala i nije bila adekvatno hlađena ![]() Znači slika i driveri (Riva Tuner), dovoljno da se uzme ATI. ![]()
![]() |
#24 |
Super Moderators
|
Zanimljivo, ja sam imao 9800 vulgaris flashanu u PRO i nikad problema. Mislim da je još u pogonu negdje u Osijeku. Koliko me pamćenje služi onda nije bilo CCC-a kojeg na ATI-ju za razliku od Endivie ne moraš koristiti ![]() Kaj se tiče ostalog-ti si tak-i-tak njubara (m4Dm4X na tebe mislim) koja igra u 800x600 DX7 pa si toliko naviknuo na isprane texture da više ni ne kužiš razliku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Banned
|
LOL jelc, otkud ti to znas? ![]() da, tako sam nekad igrao, ali sad igram na 1280x1024 4AA 16AF DX7 ![]() meni su 9800PRO riknule iz cistog mira, prva: przio sam cd u neriju i slusao winamp i samo se slika ugasila (bila je hladjena sa silencerom), a druga krepala u igri, u sekundi sve puno artefakata i grafa crkla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Super Moderators
|
He-he...neki frendovi administriraju server pa me puste tu-i-tamo da upucam onu debelu MUP-ovsku kempersku lešinu... ![]() Pa mu oda još i fejkamo cam ak mu nije jasno odkud mu je dozujalo ![]() Šalim se. Nema gušta u takvom igranju ako se malo-malo trčeči spotičeš na njega ili Renesisa...čovjek bi pomislio da je to "hupser" na cesti a ne da je AMD-jac zalegao....
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Za 7900GS se obicno kaze da se moze naclockat do bola, e pa ja imam bas obrnuta iskustva. GPU na mojoj Leadtek 7900GS nije mogao preko 520MHz. Dok X1950GT koju imam ide ko luda - stabilno na 655MHz. Takojder, da se 7900GS manje grije i manje trosi su price za malu djecu. Uopce nije istina. Razlika je cca 10%. Potpis. Nema bolje kombinacije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
da ne otvaram novu temu...jel je razlika između 1950GT i pro samo u frekvama? jal obje imaju 36 pixel pajpi? EDIT: Sad tek vidim da je 36, nego jel mi netko zna reči koliko je sapphireova duga? da vidim oče li stat u kučište |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|