![]() |
ATI Radeon X1950GT
Ova kartica u Ve-milu košta 890kn. E sad jel mi može neko reć koja je razlika između tog Powercolora i Saphirea(jer je ta skuplja)?
Kupujem novi komp i sad se nemogu nikak odlučit koju grafičku(od 800-1000kn), jel ova dobra? Čitao sam negdje da ima nekih problema s TV-outom, jel imo ko kakva iskustva? Jako mi je važan taj TV-out zbog satelitske kartice. Ako ima ko bolju preporuku za kvalitetnu karticu u granicama mog budžeta bilo bi super. (čak ne mora bit ni ATI ako ima koja NVIDIA bolja) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Hvala. A kog da vraga onda uzmem?
|
Citiraj:
|
Sorry zaboravio sam napisat da samo Ve-mil dolazi u obzir al oni nemaju Saphirea. Jel ima koja NVIDIA u rangu s tom x1950GT?
|
Ima ali je skuplja - 1255kn ti je Gigabyte 7900GS.
Znas sta ces, uzmi tu powercolor i zajedno s njom uzmi i Zalmana VF900. Ne treba ti dual-DVI? |
Imash ECS 7900GS - 999 kn.
|
Ja kupio "taj" sapahire x1950gt,meni je odlicna...znam da igra ulogu samo ve-mil ali evo samo da znas...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Kak taj Ve-mil nema tu Saphire a svi kažu da je super jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj živčan sammmm |
Da, ali ti Zalman uvijek poslije ostane, i kad budes mijenjao tu X1950GT.
Ako ti se ne da zezat kupi ECS 7900GS i milina. ;) Za 1000kn je dobra kupnja. |
Citiraj:
|
ja bi definitivno isao na ECS 7900GS...
|
ATI + Zalman. ;)
|
Jeli ECS 7900GS bolji od Sapphire Radeon x1950GT? Ne mislim niš klokat.
|
Citiraj:
|
http://www.pcekspert.com/articles/print-474.html
Evo ti neki uvid u performanse S tim da racunas da je gt sporija od pro izvedbe 1950 a 7900gs u testu ti ima iste taktove ko i taj ECS i uzmi u obzira da je 7900 hladnija(kolko je doticni cooler na grafi bucan neznam) i dimenzijama manja kartica |
ja imam leadtekovu 7900GS, stock cooler je jako tih i zadovoljavajuce hladi :)
prezadovoljan sam sa grafom, sa defaultnih 450/1200 sam ju uz pomoc voltmoda (1.2V gpu na 1.4V) digao na stabilnih 650/1800 (drzim ju na malo manjem taktu da budem 100% siguran za stabilnost)... znaci bolesno se moze OC-at (neznam kakva je situacija sa ECS), ali i tako si rekao da te ne zanima OC tako OC-anu stock cooler ju u idleu drzi na cca 60°, a pod loadom do 85°, znaci da je jos temperatura ok :D uskoro ide na nju vf900-cu :) da, manja je po dimenzijama, kraca je par centimetara od 6800GS koju imam u drugoj konfi, a koliko sam vidio, x1900-tke ogromne :D + sa nvidia driverima neces nikad imati problema, sto kod ATI-a i nije bas tako (pogotovo u opengl aplikacijama) :beer: |
Citiraj:
Osim toga, slika na ATIju mi je lijepša... :dobartek: |
Citiraj:
|
neznam, ja nikad nisam vidio razliku u slici makar su neki konstantno mljeli da je na ATI karticama ljepsa slika... ja jednostavno NE vidim razliku, evo, moj frend ima x1800XT i ja ne vidim razliku izmedju moje i njegove grafe...
neznam kakvih si ti problema imao sam tom 6800LE, ali ja sam jos od prije 2-3 godine muku mucio sa ATI-em (konstantni problemi sa driverima i performansama, onaj njihov SUGAVI i OGAVNI ATI Control Center :D) + da ne govorim od 2 iz cistog mira pregorene 9800PRO... nikad vise na ATI :) neznam, to je stvar osobnog ukusa, ja uvijek preferiram nvidiu :beer: @ Jelc - hebga, tako je kod mene situacija, izgubio sam povjerenje u ATI i nikad vise na njega :fiju: |
Ja sam sa 9600Pro prešao na jako hvaljenu 6800LE koja nakraju nije isplala (bar meni) onakva kakva se govorilo da je..
I da slika na grafi STARIJE generacije mi je bila bolja a da ne govorim koji je preporod bio sa 6800le na x1900gt. A CCC ko to još ima :D CP + ATI Tray Tools i vozi. Pregorena 9800Pro je opće poznata stvar pogotovo ako se klokala i nije bila adekvatno hlađena :fiju: Znači slika i driveri (Riva Tuner), dovoljno da se uzme ATI. ;) |
E ljudi hvala svima na iscrpnim objašnjenjima. Uzet ću si ECS 7900GS u Ve-milu.
|
Zanimljivo, ja sam imao 9800 vulgaris flashanu u PRO i nikad problema.
Mislim da je još u pogonu negdje u Osijeku. Koliko me pamćenje služi onda nije bilo CCC-a kojeg na ATI-ju za razliku od Endivie ne moraš koristiti:) Kaj se tiče ostalog-ti si tak-i-tak njubara (m4Dm4X na tebe mislim) koja igra u 800x600 DX7 pa si toliko naviknuo na isprane texture da više ni ne kužiš razliku:D :D :D |
Max low :D
Aj ja bar imam poštenu rezu :p |
LOL jelc, otkud ti to znas? :D
da, tako sam nekad igrao, ali sad igram na 1280x1024 4AA 16AF DX7 :) meni su 9800PRO riknule iz cistog mira, prva: przio sam cd u neriju i slusao winamp i samo se slika ugasila (bila je hladjena sa silencerom), a druga krepala u igri, u sekundi sve puno artefakata i grafa crkla :( |
Kad si previše chitao :p nije to mogla trpit više :D:D:D
|
Citiraj:
Pa mu oda još i fejkamo cam ak mu nije jasno odkud mu je dozujalo:p Šalim se. Nema gušta u takvom igranju ako se malo-malo trčeči spotičeš na njega ili Renesisa...čovjek bi pomislio da je to "hupser" na cesti a ne da je AMD-jac zalegao.... |
Citiraj:
Za 7900GS se obicno kaze da se moze naclockat do bola, e pa ja imam bas obrnuta iskustva. GPU na mojoj Leadtek 7900GS nije mogao preko 520MHz. Dok X1950GT koju imam ide ko luda - stabilno na 655MHz. Takojder, da se 7900GS manje grije i manje trosi su price za malu djecu. Uopce nije istina. Razlika je cca 10%. Citiraj:
|
da ne otvaram novu temu...jel je razlika između 1950GT i pro samo u frekvama? jal obje imaju 36 pixel pajpi?
EDIT: Sad tek vidim da je 36, nego jel mi netko zna reči koliko je sapphireova duga? da vidim oče li stat u kučište |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:40. |