|
![]() |
#781 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Kod mene je situacija drugačija, probao sam i jednu i drugu verziju i razlike u radu što se tiče stabilnosti i brzine nema... Većina programa je 32bitna a i oni koji su 64bitni ne rade ništa brže ni stabilnije od svojih 32bitnih verzija. Razliku između 2GB i 4Gb RAMa u svakodnevnom radu nećeš osjetiti a možeš samo imati problema sa driverima pogotovo ako imaš malo egzotičnije komponente (Powermate, VFD ekran, M-Audio, PCTV USB kartica, SLI ...) U pravilu isti problemi koji su pratili 64bitne WinXP prisutni su i Visti (a u nekim slučajevima situacija je i gora zbog drugačije arhitekture OSa pa ni oni driveri koji su prije radili sad ne rade) tako da IMHO osim ako ne koristiš neki specijaliziran software koji zahtjeva veliku kolilčinu rama još uvijek nema potrebe za x64.
![]() |
#782 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Normalno da ovisi o hardveru koji imaš. Ja sam prvo probao x64, pa x86 i radio u njoj neko vrijeme i nisam bio zadovoljan. Onda sam još jednom dao šansu x64 prije povratka na WinXP i još sam na njoj ![]()
![]() |
#783 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
kolko vam memorije ždere,prosječno?meni je trenutno 650mb,zapravo varira od 600-750,sve ovisi,naravno dok iz igre iziđem oko 500,pa se nazad vrati kak je bilo,650...trenutno pokrenuti: opera,wmp,everest,dfx8,kaspersky,msn i još jedan program za ups....kak je kod vas situacija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
je li radi kome simens adsl a-100-i? ako da, molim pomoc! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Ima oko 35 procesa u pozadini...
![]() |
![]() |
#787 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#790 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#792 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
To je opce poznati bug, desi se svako malo kod reinstalacije, sramota sto ga nisu rijesili ima vec 7godina odkad su poceli smisljat xp i testirat do izlaska viste (..) http://sillydog.org/forum/sdp_59917....b818d4ba#59917 pokusaj ovo gore, mislim da je to jedini nacin bez format c: :\ |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
kod reinstalacije cega? Nisam nista reinstalirao, odjednom je pocelo kenjat. Hvala, sad cu vidjet sta kaze link pa javim ![]() EDIT: da, to je rjesilo problem, tnx ![]() Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 26.05.2007. u 12:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Premium
|
@Lacy,daj mi reci sutra najvjerojatnije gore stavljam 64bitne,dal mogu očekivat kakve probleme,tj s driverima?frend danas stavil vistu 64,pošto ima asus nforce4 s754,veli da je imal problema s driverima,il mu nije našel il je moral ručno stavljat il mu nije htjelo prihvatit,pa sam se več pobojal da i ja nebi imal takvih problema....trebam kakve drivere ručno skidat?konfa iz potpisa..tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#798 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
NEMOJ INSTALIRATI drivere v15.00 za chipset sa nVidia stranice! Stavi one za koje sam dao link.
![]() |
![]() |
#800 | |
Premium
|
Citiraj:
daj mi reci drivera za 64 bitnu vista ima ko i za 32bitnu,jel tak?naravno iznimka su driveri za zvuk na x64... EDIT: u a ja ih skinul 15.00 te idem maknut sad tj zbrisat,da,upravo skinul drivere sa onog linka... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Rekao sam ti da sve prepozna, što ne imaš linkove ili update.
![]() |
![]() |
#802 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Samo malo, koja je svrha tih 64'bita bla bla navodno treba biti brže a zapravo jedina korisna stvar je u podršku za RAM-e, a na kraju krajeva meni stvarno nepada napamet cime napuniti 4gb rama?? I jos forsati vistu na kojoj jos polovica super stvari sto su radili na XP-u upce ne sljakaju ili sljakaju prilicno lose primjer: na visti hocu slusati muziku instaliram foobar, pljuginove, drivere, bla bla podesim - što dobijem? Zvuk zastajkuje. Razlog? - driveri. Stavljaj nove drivere. Opet isto. Stavljaj nvidijine drivere, zvuk ne steka tolko ko od Realteka, al eto nemam sorrounda. Dobro to sam podesio, upalim foobar nastimam si izgled kad ono foobar has enocountered an error bla bla krešao se foobar. Ok. Zašto se krešo? Pluginove najnovije stavim piše na njihovom forumu da je Foobar kompatibilan sa vistom al neki plugini nisu. Ok, sve si sumnjam da je do lyric show panela jer kad ga maknem malo manje kreša, na kraju popizdim i iako imam novi foobar vrtim ga na defaultu da bi opet krešalo., nemogu ni yebenumuziku slušat bez yebanja pol sata, a ista situacija je bila i u 2.mj kad sam prvi put stavio vistu do prije par dana; imho kome to treba?? ![]() zvonac, stroj ti je super - al zast ga zagadjujes vistom? Pa nvidijini driveri pod vistom ni AA nemogu zapamtit za niti jednu ***enu igricu a kamoli kad imas DX10 kompatibilnu grafu da moraš gledat one zube na svakom stablu,covjeku,oruzju,monsteru? vijerojatno bi mogao jos srati, al ajd' necu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Premium
|
Citiraj:
čuj,kaj da ti velim,meni su igre na 32-bitnoj visti radile bolje neg na xp-u,,fps ne varira skoro pa niš..uglavnom s obe verzije viste nisam imal problema,jedino sam moral za zvuk skidat drivere..inače sve u svemu ok je...još dok bi znal zakaj neče 4gb rama prepoznat bilo bi dobro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Pink Floyd fan
|
SniperWolf, Vista je nasljednih WinXP htio ti to priznati ili ne. Razvijala se predugo nije donijela obećane novosti, ali radi bolje nego što su WinXP radili kad su izašli. Možda se sjećaš, a možda se tada još nisi bavio PC-om, kad je izažao WinXP bilo je također ovakvih reakcija kao sad tvojih. Radio je sporije od Win98 (kojeg su ljudi većinom imali unatoč Win2k), nije bilo drivera, zauzimao više memorije, bilo je problema sa aplikacijama... Zvuči poznato, zar ne? I sam sam dosta čekao prije prelaska, i onda sam prešao kao i svi. Ovaj put sam namjerno probao Vistu dok je izašla, i ova 64 bitna baš dobro radi. Zapravo veći problem prave proizvođači hardware-a koji unatoč dugom razvoju, betama i RC nisu razvili optimizirane drivere. Upravo nVidia je izvrstan primjer, imaju najjači grafički chip na tržištu a nisu u stanju razviti kvalitetan driver za OS kojem je taj namijenjen (DX10). O podršci za chipsete ne bih govorio koliko je loša. Opaska u vezi RAM-a, Vista konačno koristi sav rapoloživi RAM barem za cache. Ako si ju barem neko vrijeme koristio, moga si primijetiti da je slobodan RAM u task manegeru skoro nula. Realno je bolje da drži u RAMu i ono što ćeš možda trebati (a često čak i pogodi, a kad pogodi i kad se aplikacija digne u sekundi budeš jako sretan) nego da zjapi prazan. U slučaju da ipak treba više RAMa zbog aplikacije, samo proglasi određeni dio slobodnim. Nadam se da znaš da ga ne mora doslovce brisati i time gubiti vrijeme. Zvonac, gdje gledaš koliko RAM-a ti Vista prepoznaje? Kakvo je stanje u taskmanageru?
![]() |
Uređivanje | |
|
|