|
![]() |
#1 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Preporuka simulacija voznje
Dakle, molim preporuku simulacija (ili bolje-"simulacija?") voznje koje bi moj stroj (vidi "Moj Komp") mogao vrtiti na 1024x768. Uvjet je da nije pretesko, ako ima nesto slicno kao NFS5: Porsche Unleashed, dakle opustajuca voznja nekim krajolikom i tako to. Gledao sam TDU, no komp mi je "malkice" preslab. dajte jos i preporuku za nekakvu zabavnu gradsku razbijacinu tipa Driver (davno je bilo, no malo se sjecam da je driv3r bio pusiona, za razliku od orginala?, a GTA:VC sam uzeo u obzir...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ja ti mogu preporuciti simulaciju Rfactor (samo pazi to je simulacija, znaci utrke) Ako ti je pretesko upalis pomoci i vozis u krug) Takoder Live for speed nije los isto nije zahtjevan ali isto utrka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ovo iz naslova i ovo što opisuješ je nebo i zemlja... Driver, TDU, i slične nisu ni približno SIMULACIJE vožnje, već arkadna utrkivanja.... Simulacije su ti: rFactor, LFS, GTR2, eventualno ToCa RD3 i slične.... Ovo što ti hoćeš nisu simulacije, a od takvih igara tvom opisu najbolje odgovara TDU (cijeli hawai i njihov krajolik, super, no ne s tvojim kompom nažalost).... Možda neki NFS (ali od NFS PU nema baš nekog super krajolika... ![]() Pa igraj Hot Pursuit 2..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
prcknedl
|
Well, uoci da sam u prvoj recenici napisao "simulacije" u navodnicima. ![]() I znam da NFS:PU nema zakon-kewl-l33t grafiku, no meni solidno izgleda. Ionako imam komp slab za igre. Hot Pursuit 2 mi je ipak malo prestar, to bi igrao na dobrom starom K6 ![]() Po glavi mi se vrti neka igra, ono, stari auti kao u TDU, no starija (2004? 2005?) i tako to, utrke, no da ga vrag ubije ne znam kako se zove ![]() Sto se driver-like stvari tice, kakvi su Midtown Madnessi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Uf, oko srca me zagrijalo kad sam to pročitao. ![]() Dobra, stara igra. Sjećam se da sam ko klinac samo vozio po gradu, fino pravilno pretjecao i zezao se žmigavcima. Učio sam se parkirat na toj igri ![]() To je ono - baš za ugodnu vožnju po gradu po nekim pravilima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Prvo @ zackoj & geniusboy : kad čitam te vaše postove s tim tonom gadim se sam sebi jer tek sad vidim kako su drugima izgledali moji nekad dok su mi određene stvari značile više... govorim o tom vašem tonu i *posebnom* 'upozorenju' tipa pazi to je simulacija 'nije to za malu djecu / sim. je ovo i ono a ne to i bla bla bla... ![]() inače geniusboy kažeš da je sim: gtr2,lfs ,rFactor... a ja kažem : hebat ga na što je svjet spao i što se sve danas naziva simulacijom ![]() vidiš ton ,sviđa ti se ? a ako netko imalo prati svjetsku sim odmah se zna kojoj ja to grupi pripadam jer taj stav imaju samo oni. ![]() ![]() Molim da se taj ton ne povezuje direktno s mnom jer kao što rekoh, davno sam nekim stvarima davao puno više pažnje ![]() @Matesonik Neznam za mogučnosti tvoje konfe jer nisam gejmer ni kompjuteraš ali ti želim skrenit pozornost na 2 stvari koje bi ti se sigurno svidjele.... Richard Burns Rally. Stvarno divota od krajolika i ne vidim razloga u pravilu ljude 'bunil' šta su negdje što im se preporuči bijesna/brza auta a oni žele mirnu/sporu vožnju po nekom krajoliku jer kao da se *bijesno* auto može vozit samo punim gasom ... ![]() ako ipak to diktira sam način vožnje tj. voziš nekim neobičnim načinom kao tipkama gdje i nemaš velike mogučnosti doziranja gasa onda bi ti najvjerovatnije odgovaralo da skineš mod /addon auta tj. CitroenC5 ,poznatije če ti vjerovatno bit Diana ili Spaček pa ti vozi s punim gasom koliko te volja i nečeš daleko ![]() ako ne patiš za eye candy stvarima i nije ti važan odsjaj zrake sunca pod kutem od 32 ipo stupnja onda jednostavno ne smješ propustit Rally Trophy igra s starim rally autima šta za razliku od svega ostalog ima zajednicu s dušom jer je relativno mala i nepoznata /nerazvikana...nepošteno ako pitaš mene... Da se nadovežem na ono gori brzo se ne vozi sporo... još jedna nebuloza je da samo brzo može bit ozbiljno /simulacija što ovo vrlo lako opovrgava. moš vozit večinom sve klasike od auta pa čak i fiču, stojadina itd. a ono važnije da su s ozbiljnom fizikom. Ako te što zanima u detalje kako do čega imaš PM .
![]() |
#10 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Probaj ovo http://www.busdrivergame.com/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
I mislim pljujes nase prijedloge, a preporucis u RBR....
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Sad malo čitam svoj post, pa i meni izgleda bahato.... Nije mi bila namjera dizati ton, samo je slučajno nekima tako ispalo... A sad baš ak GTR2 i ove igre nisu simulacije, a preporuča ih FREX koji radi simulatore i cockpite za vožnju, onda ne znam šta je simulacija... ![]() Ne kažem da su to simulacije koje ne znam kak prikazuju stvarnost, no da su igre koje su u pokušaju simuliranja realnih utrkivanja otišle najdalje, to zasigurno jesu... NHF dečki, sve je dobro namjerno, samo pokušavam pomoći.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ako oces nekakvu zej.anciju nabavi si Crashday http://www.atari.com/crashday/
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Gotovo idilicni programi, krajolika koliko zelis + skidanje novih po potrebi. Voznja po svim gradovima. Citiraj:
Svi trce ionako radi sezone skivecki u teretanu, evo ti simulacije idealne za ovo doba godine ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Ne znaš ti Matesonika. On je bicikljist i njemu ne trebaju ovakve stvari. Bez obzira na to, stvar izgleda zanimljivo, ali samo za vrijeme gadnog nevremena ![]()
![]() |
#20 |
prcknedl
|
Pih... bezveze. Totalno mi ubije svaki gust voznje biciklom. Stovise, inace obozavam biciklirati, no od ovog mi se riga. ![]() ![]() A da sam trazio neko vrtenje pedala, onda bih izasao van neovisno o vremenu, no meni se samo vrti palcevima po gamepadu... ![]() I zapitam se, jesi li bio ozbiljan ili ne. Cini mi se da ne. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Citiraj:
o tom *upozorenju* tipa za to se moras potrudit pa zaobiđi ako nemaš živaca.... Znam ja vrlo dobro kako to sve ide...da se ustvari iza tog se večinom krije (možda nesvjesni) samopružajuči mali 'ego bust' kojeg sebi daju simrejseri kad naznače da je to nešto teško i svako nije sposoban pa upali neke pomoči ako si 'pi*kica a to nešto sami igraju bez pomoči -ili ipan ne baš sasvim bez pomoči,čitaj dalje . (govorim ti iz vlastitog iskustva kad čitam svoje postove od prije-2,3,4 god sad kad me nije briga. Potrošio sam toliko vremena pisajuči o toj temi i analizirao 'psihologiju' iza toga da mi je jednostavno muka kad pomislim kolko sam muzike umjeto tog mogao poslušat. uglavnom ne očekujem od tebe da shvatiš kako izgledaju takvi postovi osim ako te ne prestane bit briga za cijelu sim racing stvar. inače da čitam tamo negdje prije 2 godine da se za rF moraš potrudit rekao bi ti samo LOL pomalo s visoka a kao što rekoh ako pratiš bar malo tu sim.racing scenu i nisi tip koji samo igra rF znao bi po tome na koji sim gubim svoje vrjeme jar takav uobraženi kraljevski stav imaju samo oni. Stav da je se sve čini piz*arija kad to možeš igrat što se nadovezuje na ono što si spomenuo tj. težina.... Taj tvoj komentar da " Danas svako moze voziti simulaciju, a sada dal ju vozi sa pomocima ili ne to je njegova zelja." je stvarno istinit ali mi se od tog riga jer nebi trebalo bit tako.... Kakvu kitu ima veze pojam 'simulacija' s nekakvim pomočima kad neke stvari komp radi umjesto tebe ? (simuliranje pomoči da to uopče moš vozit? ) Ili je to samo tu da se ekipa može puhat ja igram ovu ili onu simulaciju a kad ono tamo uključeno brejking help / lakša fizika , automatik klač itd . LOLČINA jer okolo ima tolikih raprava o realnosti ovog ili onog čime svoj ego podiže baš takva ekipa koja igra tako. Da se vratim na ono da svatko može vozit neki sim. Može li svatko vozit nešto u stvarnosti...Ovo ili ono auto brzo. Mislim da ne. Zbog toga se ja želim usrat u gače od straha za dodat gasa kad izlazim iz nekog pita u nečem jer bi to trkače auto s hrpetinom konja trebalo radit ...a to mi ništa što sam probao nije pružilo pa sam se baš zbog toga ostavio te aktivnosti. sad o čem ti ja ovde kenjam. Ako si ikad probao GPL ili imalo u pratiš sim racing scenu nemoguče ga je promašit pa bi trebao bit sposoban shvatit količinu onog truda šta spominješ u početku (vidiš samopružajuči ego bust ![]() Dok sam relativno kratko igrao vozeči onlajn pri svakoj uhvačenoj prilici nabio sam GPL rank na nekih -43 i zazelenio cijeli monster / došao do nekih -160 ako se sječam. .To je bio filing kao da sam produžio kitu za 5 cm ![]() Visage se vjerovatno zafrkavao s onim primjerom no u biti uopče ne grješi jer je sve povezano s kontrolerom/načinom igranja.... Zato mi je toliko urnebesan taj pojam simulacija kad time netko želi istaknit ozbiljnost onoga što igra u usporedbi s nečim lakšim što naposljetku nije ni namjenjeno za tu skupinu ljudi... Prošle godine sam se mislio vratit u tu sim. racing stvar jer sam imao više volje no opet sam odmah shvatio staro ![]() Pa sam odmah izgubio volju i samo napravio kratki funny filmič. klik ![]() ![]() Danas sam na drugom kontroleru G25 /opet u biti imam isto (klač/H šifter) i onako za gušt neopterečen kad uhvatim volje i vremena onlajn vozikam LFS/LX6 jer ga opčenito smatram laganim a najviše zbog toga jer imam grafički prikaz što radim s pedalama pa mi je zanimljivije kontrolirat /tražit Heel & toe tehniku ...nisam uber brz ali nisam ni spor ....uglavnom našao sam novu stvar za dizat sebi ego ![]() I sad netko če iči opravdat svoje trošenje vremena ispred kompa s tim da se bavi s nečim ozbiljnim tj težim u usporedbi s nekim šta igra nešto lagano što se ne smatra simulacijom a jedan i drugi igraju na isti način. Ma ![]() i sad zackoj,ako želiš nešto reči nadam se da nečeš nastupit kao da te se napalo pa da Metesonik mora strahovat da mu se ne zaključa topik...relax malo jer ne pljucam po tvojim ili bilo čijim postignučima (ponajviše to radim s svojima kad obratiš pozornost što pišem svojim sposobnostima brze vožnje na pravilan način) več sam ti htio napisat kako sve to izgleda iz mog kuta te gdje sam na kraju otišao zbog toga. Nešto u stilu 'od ex. sim racera' ![]() @Geniusboy , iskreno ne shvačam čemu ta opča opsjednutost freksom jer ima i zanimljivijih stvari koji nisu toliko kvalitetno ispod a opet ne moraš prodat bubreg za iste ![]() Mislim da si malo preozbiljno shvatio onu moju zafrkanciju na što je svjet došao kad vidim što se sve danas naziva simulacijom tako da u vezio tog što FREX preporučuje za svoje sprave...ne pada li ti 'marketing' na pamet...Najnoviju potvrdu te 'mega gluposti' imaš u onim njihovim najnovijim pedalama koje dođu oko 5 k kuna i mislim da ih ne možeš koristit samostalno več moraš imat DFP volan....
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|