Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.03.2007., 17:54   #31
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Hm, ja se u ovo nekuzim previse al sam zausporedbu evo moj rezultat sa 40GB Maxtorom u UDMA6 modu :/

BTW jel ovo valja ?
Staro 09.03.2007., 18:40   #32
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
zanimljivo. evo i moje Barracude 250GB, u SATAI modu jer ne može brže. Silicon Image kontroler na Asus nForce 2 ploči:

ni ovo nije baš blistavo
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2007., 19:52   #33
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pa naravno da skoro da nema razlike kad si 99.9% vremena ispod transfer ratea kojeg ti daje SATA, ja ti nisam ni rekao da ćeš neznam što dobit, ali sigurno nećeš niti ništa izgubit ako ti disk radi na SATAII u odnosu na SATA jer NEMA nikakvog pogoršanja u SATAII modu u odnosu na SATA mod pa ako već imaš mogućnost da brtiš SATAII i NCQ onda valjda ima smisla da to i radiš iako ćepš malo gdje vidjeti neki veliki bum, a posebno sa ovakvim lame benchem koji samo linearno čitanje testira...
Staro 10.03.2007., 01:04   #34
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Moraš kontroler prebacit u AHCI mod da bi disk radio u SATA 2.0 modu. Za to obavezno u sadašnjim Windowsima moraš imati instalirane drivere, inače će te dočekati BSOD, a može se dogoditi i da zakolješ Windowse.
Mrzim se citirati, ali nije sve u prebacivanju jumpera.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2007., 02:00   #35
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Mrzim se citirati, ali nije sve u prebacivanju jumpera.
Da, ponavljanje je majka učenja!

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Pa naravno da skoro da nema razlike kad si 99.9% vremena ispod transfer ratea kojeg ti daje SATA, ja ti nisam ni rekao da ćeš neznam što dobit, ali sigurno nećeš niti ništa izgubit ako ti disk radi na SATAII u odnosu na SATA jer NEMA nikakvog pogoršanja u SATAII modu u odnosu na SATA mod pa ako već imaš mogućnost da brtiš SATAII i NCQ onda valjda ima smisla da to i radiš iako ćepš malo gdje vidjeti neki veliki bum, a posebno sa ovakvim lame benchem koji samo linearno čitanje testira...
Nisam ni mislio da ću nešto značajno dobit. Mene najviše čudi kakve su velike razlike imeđu mog HDD-a i npr. TomRI-jevog.

beroland je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2007., 00:38   #36
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Evo, radi želje da testiram baricu još bolje napravio sam jednu clean instalaciju i probao oba dva moda (SATA I sa jumperom i SATA II bez jumpera). Nisu instalirani nikakvi dodatni driveri za HDD pa barica radi kao IDE sa windoza defaultnim driverima. Pa evo rezultati HD Tune-a:

SATA I (sa jumperom)
Transfer Rate (Minimum): 26,7 MB/sec
Transfer Rate (Maximum): 79,8 MB/sec
Transfer Rate (Average): 64,8 MB/sec
Access Time: 13,3 ms
Burst rate: 103,2 MB/sec

SATA II (bez jumpera)
Transfer Rate (Minimum): 38,8 MB/sec
Transfer Rate (Maximum): 79,8 MB/sec
Transfer Rate (Average): 65,0 MB/sec
Access Time: 13,3 ms
BurstRrate: 176,1 MB/sec

Vidi se da je jedina bitnija razlika između ova dva moda samo u Minimum Transfer Rate i u Burst Rate koji je znatno bolji u SATA II modu ali sve drugo je gotovo isto i razlike su zanemarive.

I druga važna stvar: Disk radi u UDMA 5 modu pa me ful zanimaju mišljenja kako to da win XP SP2 ne stave ovaj disk u UDMA 6 mode kada je on itekako podržan?

beroland je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2007., 16:59   #37
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
To UDMA ti je ionako samo figurativna stvar, zapravo compatibilty jer to je tako zato što ti je hard u IDE modu u biosu (možda nemaš sve drivere za sata instalirane?) koji je napravljen da tako predstavlja disk, neboj se, sve je podržano kako treba što se brzina tiče...
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na