|
![]() |
#362 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Hvala još jednom, sve je ok sada, cak je i temperatura pala na 37C sada, a samo sam zatvorio kuciste. Nisam stavljao dodatne ventilatore. Nisam probao promjeniti kabel. Ali budem sutra. BTW, koje drivere da koristim s tom grafickom, zadnje ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Zadnje, mislim da su 7.1 izasli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Npr, kod mene je BIOS v0804 i malo je drugaciji nego ovaj dolje, odnosno ima 1 ili 2 drugacije opcije. Ne znam sada napamet, a ne da mi se restartat komp. ![]() ![]() ...iako sve to pise pod "Asus P5B BIOS postavkama" koje je Masni opisao i sticky je. Uglavnom, sto se tvog pitanja tice, iskljuci C1E Support i podesi si sam napon proca. Nemoj ostavljati napon na auto jer ce ti ploca sama dati napon procu sigurno preko 1.5V, makar ti bio na stock brzini. Ovisno koliko ga klokas, stavi si negdje 1.3 - 1.4V, ako si extreman, onda tek do 1.5 ![]() Npr, meni radi fino i stabilno i na 1.25V, cak i kod vdroop-a. by Swarm dude: Thumbnails - or else! Nije bilo namjerno, stoga, SD, nema mjesta prijetnjama, vec je dosta i dobronamjerna zamjerka. ajd ajd, nisam mislio da to ispadne ozbilna prijetnja ![]()
Desktop: System: Asus X99 Deluxe / Intel i7 5820k + Noctua NH-D14 / 32GB DDR4 Corsair Dominator Platinum 3000Mhz (4x8Gb) / Asus DUAL-GTX1060-O3G / A-DATA XPG SX8200 Pro M.2 SSD 1TB / Sound Blaster Z / Fractal Design Core 3000 / Corsair HX1200 Storage (total of 54TB): 6 x Seagate IronWolf 8TB / WD My Passport Ultra 4TB (2,5") + WD Nomad case / WD Scorpion Blue 1TB (2,5") + Orico case Video/audio/input/misc: HP Z32 (32" 4K) / Logitech G933 Artemis Spectrum / Samsung Harman/Kardon Q70 soundbar / Sony XD100 / Corsair K95 / Logitech G9X / Logitech VX Revolution / Canon scanner LIDE 70 / HP LaserJet P1102 Mobile: Lenovo ThinkPad X1 tablet (Intel Core m7 / 8GB DDR3 / 256GB SSD) Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 12.01.2007. u 13:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ak oćeš maksimalni OC (i ako imaš posebnu zvučnu, odn. ako te ne smeta možda disable-ati jedan sata kontroler - zbog bugova) onda asus, inače intelicu. Ja čekam da dođe ponovno u dućane intelica, pa ću ju kupit jer mi je na prvom mjestu da sve radi, a onda OC (koji je i na njoj odličan - pogledaj postove prije)....u svakom slučaju, generalno gledajući obe su super : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ja bi od te 2 svakako dao glas intelu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
P5B dlx nema nikakvih problema ako se zna koje drivere instalirat. Isto kao i kod intelice koja ima poneke problemčiće koji su jednostavno riješivi određenim biosima ili driverima. Ploča dakle nema nikakvih problema i po meni predstavlja svakako bolji izbor nego intelica pa vi pričajte. To šta je jedan korisnik ode imao poneki problem s njom ne znači da ploča nevalja. Zašto je onda ima skoro čitav XS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja sam cuo (a i masni mi je to rekao) da P5B ima problema sa ACPI-em, konkretno S3 i S1... kak tvoja stoji s tim?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Spiderpig
|
S3(standby) mi normalno radi i na Visti i na XP. Nije sa se previše služim tom opcijom ali stavio sam ga na standby par puta na oba OSa. Hibernaciju sam par puta isto samo probao i radi odlično(samo pod vistom). Ja do sada nisam primjetio nikakav problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Asus P5B Deluxe/Commando/P5B/P5B-E/Plus/P5B-VM Thread
sada sam u procesu nabavke dijelova. Pa me interesira koja memorija se najbolje slaze sa P5B deluxe. uzeo bi 2x1024mb 800mhz, Nekakav lagani OC, opcenito sta ljudi imaju na ploci i da su zadovoljni. hvala na odgovorima.
![]() |
#374 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
ona koja radi stabilno i da se najbolje OC. Kingmax 667 i supertalent 800 cl4-5. vjerovatno ih ima jos ali za ove znan sigurno
CPU: E6400 & termaltake ST RAM: 2x1Gb DDR2 super talent 800-CL4 MB: D975XBX2 GRAF: ASUS 8800GT; Dell 2407 wfp-hc HDD:WD raptor 74Gb (10000rpm) & HITACHI Sata II 250Gb(7200 rpm) CASE: chieftec dragon big black;Corsair HX 520W AUDIO: X-Fi Xstreme Music; Logitech 5.1 Z-5500 THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Kod mene je P5B ali to ti je slicno supertalent se slaze odlicno, jako je stabilno ova kod mene je 667 ali od prvoga dana (09. 2006g.) radi na 800MHz bez ikakvih problema.
![]() |
#377 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Super Talent CL5 800MHz ili nešto skuplji (i naravno bolji) Super Talent CL4 800MHz (~1600 vs 2000kn). Ako imaš za CL4 uzmi, memorija je odlična, može se jako dobro OC-ati, te postaviti iznimno niske latencije, no sve i ako uzmeš CL5 nećeš pogriješiti, budući da je i ta memorija odlična (ja imam 2x1GB, budući da nije bilo CL4 na lageru kad sam kupovao, no memorija me stvarno ugodno iznenadila). |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Spiderpig
|
a ako ti je cilj samo 800mhz i ništa više uzmi kingmaxe koji imaju predobru cijenu(oko 1050kn za 2 gb) i samo ih stavi na 2.1v i pukni na 800mhz 4-4-4-12. Provjereno radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
a sta se preporuca za OC. jer koliko sam vidio skoro sve P5B imaju upgrade biosa da im radi na 1333Mhz sabirnica, pa bi definitivno bilo lijepo ako bi se to dalo iskoristit. http://event.asus.com/mb/fsb1333/ Pise na webu i tocan popis mema koje mogu to iskoristit, ali nekako mi je draze cuti misljenja korisnika, nego samo stvari iz manuala. hvala na svim odgovorima.
![]() |
#382 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Asus P5B Deluxe - pomoć
Instaliao friške Windowse te u BIOS-u namjestio sve šta se tiče tog CPU Fan-a,ali mi se i dalje u nekoliko navrata zna dogoditi da mi se pokaže " CPU FAN ERROR".Te kada pritisnem F1 onda mi tek krene dizati Windowse. Te kako da se riješim problema prikazivanja poruke za JMicron prilikom paljenja kompa(tj. poslije Asus-ovog LOGO prikaza) ? pa ako netko ima riješenje ova 2 problema bio bi mu jako zahvalan? (neki će reći da se već pričalo o tome,ali nemam puno vremena ovih dana za čitanjem pa sam se zato obratio za pomoć). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da je u novijim BIOS-ima riješeno to s ventom, ali nisam siguran. Problem je u tome da se vent vrti ispod dozvoljene granice ploče pa zato baca upozorenje. A JMicron kontroler možeš isključiti, ali onda gubiš njegove SATA i IDE konektore. Ne znam koje komponente imaš (ne rade ti tipkice) pa ne mogu vidjet da li imaš IDE ili SATA pržu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
prek JMicron-a imam spojenu pržu i DVD rom.tako da vidim da to neću moć maknuti. a šta se tiče Fan-a.budem probao sa najnovijim BIOS-om. ali ako netko u međuvremenu nađe riješenje za oboje nek javi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
MBo ASUS P5B, i965
Valja li ova matična? Ako ne recite mi za neku u tom rangu iz linksa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Valja, pogledaj malo po forumu ima mali metar tema o P5B seriji ploca. Alternativu imas u npr. Gigabyte DS4, ali P5B bi bio moj izbor radije nego Gigabyte.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|