Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2006., 13:21   #1
cro_X
Premium
Moj komp

cro_X's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Creative ili Sony --- mp3 ?? HITNO!!!

Zanima me što se kvalitete zvuka tice koji je u prednosti???

SONY NW-E003 ili Creative Zen Nano+

čitao sam recenzije i po ino-forumima i stranice proizvođaća... i stekao sam dojam da je SONY kvalitetniji...
Ipak su modeli istih karakteristika a sony 200 Kn skuplji..

A i zanima me samo kvaliteta zvuka, recimo kada se sluša malo tiše glazba dal su cuje bas i visoki ili samo srednji tonovi po obicaju...
tj. jel ima neke "dinamike u zvuku"

Jer imam SONY Walkman Discman i zvucna slika se ne mijenja bez obzira na podešenu glasnoću...

E da i koliko su navedeni modeli inferiorniji (ako jesu) u odnosu na novi iPod nano sa stajališta kvalitete zvuka???
(nikad nisam slušo iPod

hvala
cro_X je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2006., 01:19   #2
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Ako ti je bitna kvaliteta zvuka. Dobit ces ju sa 256kbit-up MP3cama i boljim slusalicama.
Bilo koji player od ta 2 ce biti dobar. Uzmi si koji ti bolje pase po izgledu,funkcijama.. itd i onda si nadi prave sluske.
musso je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2006., 01:28   #3
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Uzmi Sonya definitivno! Ako biras izmedu ta 2.
Mozda ovaj Zen ima radio ali u njega moras metat bateriju a SONY ima litijionsku za koju spec kazu da dura 27 sati...
No ja osobno preferiram iPod (shuffle), software je genijalan, izgled, jednostavnost...
musso je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2006., 16:56   #4
Arthas
Premium
Moj komp

Arthas's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja imam ovog i slusalice su fenomenalne.
http://www.links.hr/index.php?option...c07ba81d897475
4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM
5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98
6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux
Arthas je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2006., 17:26   #5
hmmm
Premium
Moj komp

hmmm's Avatar

imam zen nano i od prvog dana se plastika raspada sad ga vise ne mozes ni uzet u ruke da se ne rastvori a nikada nije padao. dakle mislim da je jasno sta bi ti ja preporucio
hmmm je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2006., 17:28   #6
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Sony, moja preporuka - ima odličan zvuk i dobar bas...dok s druge strane Ipod Shuffle nebih više nikad uzeo (iako sam ga dobio besplatno) ...prvo nebaš sjajan zvuk (nedostatak basa), forsiranje korištenja itunesa (što se, doduše, može riješiti malim hackom), nema neke OSNOVNE funkcije tipa: display, funkcije repeat i još nekih stvarčica...
btw...ja imam ovaj: http://tinyurl.com/y9v4bx ...moja preporuka...nije toliko ni skup...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2006., 04:19   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
i sony ima radio E-003/F
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2006., 10:54   #8
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
Također preporućam Sony, zvuk mu je bez konkurencije i tu mu nikakav iPod sa 348TB i plazma ekranom od 25 inći i 16 milijardi boja ne može ništa, baterija mu traje (svakom Sony-u) uvjerljivo najduže (uz Panasonic), sluše koje dobiješ sa njim so kolko-tolko ok, i ako te ne smeta onaj Connect player ili Sonic stage definitivno uzmi Sony

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2006., 12:00   #9
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nikad sony pa cak ni onda. Jako sam razocaran. Neznam kako vi pokrecete mp3-ce na sony-u. Ima moja sestricna neki mp3 player sony. I sve mora radit preko onog sonic stage. Il kako se zove. Jednom rjecju jako lose. Neznam kakva je stvar kod creative. A i u zadnje vrijeme nije se sony baz pokazo ni u cemu. Samo ga izbjegavajte nek potone do kraja.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2006., 12:43   #10
Gile
Premium

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Nikad sony pa cak ni onda. Jako sam razocaran. Neznam kako vi pokrecete mp3-ce na sony-u. Ima moja sestricna neki mp3 player sony. I sve mora radit preko onog sonic stage. Il kako se zove. Jednom rjecju jako lose. Neznam kakva je stvar kod creative. A i u zadnje vrijeme nije se sony baz pokazo ni u cemu. Samo ga izbjegavajte nek potone do kraja.
Nemora se glazba prebacivati preko SonicStage.

Za NW-E002F/E003F/E005F seriju Walkman-a se može se prebacivati preko programa voidMP3FM -> http://www.drvoid.com/

Za NW-E53/E55/E73/E75/E95/S21 i NW-E103/E105/E403/E405/E407/E503/E505/E507 seriju postoji MP3 File Manager više ovdje -> http://www.sonydigital-link.com/DNA/...&f=lp_mp3&l=en
Gile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2006., 14:10   #11
bobe
teta Mraz

pa ne znam što vam smeta taj Sonic stage, ja sa njm prebacujam i da, komplicirano je, no kada znam da ću dobiti odličan zvuk zaboli me, i kapulu bi sadio za to

Staro 10.12.2006., 14:46   #12
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Gile Pregled postova
Nemora se glazba prebacivati preko SonicStage.

Za NW-E002F/E003F/E005F seriju Walkman-a se može se prebacivati preko programa voidMP3FM -> http://www.drvoid.com/
Ja ga koristim : goood : ...iako mi ni taj Sonic Stage nije predstavljao toliku muku kako neki opisuju...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 18:23   #13
Manistra
Registered User

Manistra's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Prebacivanje muzike na player preko managera poput sonic stage je ozbiljna mana kod playera. Prijatelj mi je imao sony player ali nije moga podnit takvo prebacivanje muzike i kupio si zena

A u vezi slusalica, ja sam otkrio svoj holy grail, beskompromisno najbolje (male) slusalice koje sam isprobao u zivotu i svima najtoplije preporucam: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...14579525937551
Manistra je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 18:44   #14
bobe
teta Mraz

pa onda kupujte Zenove, kad vam se neda čekat par minuta duže za osjetno bolji zvuk

@Ministra: u vezi sluša, nisi ti ništa probao kad su ti te šilipsice naj sluše

Staro 12.12.2006., 20:11   #15
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
pa onda kupujte Zenove, kad vam se neda čekat par minuta duže za osjetno bolji zvuk
Samo jedno pitanje: Može li SONY NW-E002 poslužiti i kao usb memory stick - znači za prebacivanje dokumenata - word, fotografije i slično?
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2006., 20:40   #16
bobe
teta Mraz

naravno da može, kao isvaki flash mp3

Staro 12.12.2006., 21:36   #17
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
naravno da može, kao isvaki flash mp3
Hvala, pretpostavio sam, ali morao sam pitat za svaki slučaj : cheers2
Kako se puni ugrađena baterija? Preko usb-a?
Staro 13.12.2006., 00:46   #18
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor flajpan Pregled postova
Hvala, pretpostavio sam, ali morao sam pitat za svaki slučaj : cheers2
Kako se puni ugrađena baterija? Preko usb-a?
Jedino to mi malo ide na zivce. Puni se preko USB-a ali sgvaki put kad ubodes za prebacit koju pjesmu pocne se punit. Nije da previse steti ali ipak steti kad stalno punis bez veze na par minuta. Inace za 5 min punjenja slusas vise od 2 sata muziku. Provjereno.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2006., 14:40   #19
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Jedino to mi malo ide na zivce. Puni se preko USB-a ali sgvaki put kad ubodes za prebacit koju pjesmu pocne se punit. Nije da previse steti ali ipak steti kad stalno punis bez veze na par minuta. Inace za 5 min punjenja slusas vise od 2 sata muziku. Provjereno.
Puni se samo kad prebacujes pjesme? - dal to znaci da mora player biti upaljen ili se puni i kad je ugasen npr. kad imam namjeru koristit ga kao memory stick?
Staro 13.12.2006., 16:45   #20
cro_X
Premium
Moj komp

cro_X's Avatar

Počinje se puniti onog trena kada ga prikljucis na USB port bez obzira bio on u trenutku prikljucivanja upaljen ili ugašen
cro_X je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2006., 09:58   #21
Mastreplan
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
pozdrav

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Ja ga koristim : goood : ...iako mi ni taj Sonic Stage nije predstavljao toliku muku kako neki opisuju...
skinula sam void i uopce mi ne funkcionira,sve napravim i veli void has a problem and it needs to be close..ako mi netko ne objasni sta treba da radim,otici cu zamijenit sonijev za svoj stari dobar creative na ustrb dobrog zvuka i lijepog pakovanja jer ovaj sonic stage je nesto prestrasno!
help!!! : hitthewa
Mastreplan je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2006., 10:52   #22
bobe
teta Mraz

a koji player imaš, otiđi na sony.com i skini novi firmware te ga instaliraj, pogotovo ako je hdd walkman, ja sam neki dan u svoj nw3000 stavio novi firmware 3.0 i preporodio se, radi u sonic stage-u bez problema, e sada, još ne znam što tebe točno muči

i upgradeaj sonic stage na 4.2, stvarno je malo heben al šta češ, ja sam se navikao

Staro 18.12.2006., 11:05   #23
renato007
Premium

Datum registracije: Oct 2006
ja imam SONY NW-E005 kupio preko amazon.de za 124€2 GB prezadovoljan baterijom nikad još nije bila totalno prazna pohvalno.
Jedino me muči da je malo pretiha glazba kvalitetna ali pretiha- pretpostavljam da se to da poštelati u Sonic Stage-u ali kako to ima vez sa onim kbps?
Ako ko zna molim odgovorite mi.
renato007 je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2006., 11:08   #24
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
glasnoća nema veze sa kbps, kbps označava kvalitetu mp3 kompresije (320 kbps mp3 ima puno bolji zvuk od 128 kbps, ali je i osjetno veći fajl)
rendula je online   Reply With Quote
Staro 18.12.2006., 11:47   #25
bobe
teta Mraz

Citiraj:
Autor renato007 Pregled postova
ja imam SONY NW-E005 kupio preko amazon.de za 124€2 GB prezadovoljan baterijom nikad još nije bila totalno prazna pohvalno.
Jedino me muči da je malo pretiha glazba kvalitetna ali pretiha- pretpostavljam da se to da poštelati u Sonic Stage-u ali kako to ima vez sa onim kbps?
Ako ko zna molim odgovorite mi.
pogledaj dali ti je uključen AVLS (volume limit)-imaš to u settings od playera, u tom načinu rada se štedi baterija ali je glasnoča na nekih 40%, mislim da je stvar u tome, što bi objasnilo i toliko dugo trajanje baterije kod tebe

Staro 19.12.2006., 01:02   #26
Dretar
Premium

Dretar's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
uzeo bi kreativca bez razmisljanja...ipak oni dugi niz godina njeguju tradiciju dobrog zvuka...
Dretar je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2006., 01:08   #27
bobe
teta Mraz

Citiraj:
Autor Dretar Pregled postova
uzeo bi kreativca bez razmisljanja...ipak oni dugi niz godina njeguju tradiciju dobrog zvuka...
bzvz, u tom slučaju Sony tu istu tradiciju njeguje niz desetlječa, ili stolječa pak.
mislim,opće je poznato da Sony imaju naj zvuk i tu mislim da nema rasprave, samo što ima te probleme sa tvrdoglavim standardima (Atrac3+ je zakon što se zvuka tiće) i retardiranim softwareom, koji su meni btw ok, tj ne smetaju mi, jer za dobar zvuk za mene nema zapreka: hello2 :

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno