![]() |
Creative ili Sony --- mp3 ?? HITNO!!!
Zanima me što se kvalitete zvuka tice koji je u prednosti???
SONY NW-E003 ili Creative Zen Nano+ čitao sam recenzije i po ino-forumima i stranice proizvođaća... i stekao sam dojam da je SONY kvalitetniji... Ipak su modeli istih karakteristika a sony 200 Kn skuplji.. A i zanima me samo kvaliteta zvuka, recimo kada se sluša malo tiše glazba dal su cuje bas i visoki ili samo srednji tonovi po obicaju... :( tj. jel ima neke "dinamike u zvuku" Jer imam SONY Walkman Discman i zvucna slika se ne mijenja bez obzira na podešenu glasnoću... E da i koliko su navedeni modeli inferiorniji (ako jesu) u odnosu na novi iPod nano sa stajališta kvalitete zvuka??? (nikad nisam slušo iPod :( hvala :) |
Ako ti je bitna kvaliteta zvuka. Dobit ces ju sa 256kbit-up MP3cama i boljim slusalicama.
Bilo koji player od ta 2 ce biti dobar. Uzmi si koji ti bolje pase po izgledu,funkcijama.. itd i onda si nadi prave sluske. |
Uzmi Sonya definitivno! Ako biras izmedu ta 2.
Mozda ovaj Zen ima radio ali u njega moras metat bateriju a SONY ima litijionsku za koju spec kazu da dura 27 sati... No ja osobno preferiram iPod (shuffle), software je genijalan, izgled, jednostavnost... |
Ja imam ovog i slusalice su fenomenalne.
http://www.links.hr/index.php?option...c07ba81d897475 |
imam zen nano i od prvog dana se plastika raspada sad ga vise ne mozes ni uzet u ruke da se ne rastvori a nikada nije padao. dakle mislim da je jasno sta bi ti ja preporucio
|
Sony, moja preporuka - ima odličan zvuk i dobar bas...dok s druge strane Ipod Shuffle nebih više nikad uzeo (iako sam ga dobio besplatno) ...prvo nebaš sjajan zvuk (nedostatak basa), forsiranje korištenja itunesa (što se, doduše, može riješiti malim hackom), nema neke OSNOVNE funkcije tipa: display, funkcije repeat i još nekih stvarčica...
btw...ja imam ovaj: http://tinyurl.com/y9v4bx ...moja preporuka...nije toliko ni skup... |
i sony ima radio E-003/F
|
Također preporućam Sony, zvuk mu je bez konkurencije i tu mu nikakav iPod sa 348TB i plazma ekranom od 25 inći i 16 milijardi boja ne može ništa, baterija mu traje (svakom Sony-u) uvjerljivo najduže (uz Panasonic), sluše koje dobiješ sa njim so kolko-tolko ok, i ako te ne smeta onaj Connect player ili Sonic stage definitivno uzmi Sony
|
Nikad sony pa cak ni onda. Jako sam razocaran. Neznam kako vi pokrecete mp3-ce na sony-u. Ima moja sestricna neki mp3 player sony. I sve mora radit preko onog sonic stage. Il kako se zove. Jednom rjecju jako lose. Neznam kakva je stvar kod creative. A i u zadnje vrijeme nije se sony baz pokazo ni u cemu. Samo ga izbjegavajte nek potone do kraja.
|
Citiraj:
Za NW-E002F/E003F/E005F seriju Walkman-a se može se prebacivati preko programa voidMP3FM -> http://www.drvoid.com/ Za NW-E53/E55/E73/E75/E95/S21 i NW-E103/E105/E403/E405/E407/E503/E505/E507 seriju postoji MP3 File Manager više ovdje -> http://www.sonydigital-link.com/DNA/...&f=lp_mp3&l=en |
pa ne znam što vam smeta taj Sonic stage, ja sa njm prebacujam i da, komplicirano je, no kada znam da ću dobiti odličan zvuk zaboli me, i kapulu bi sadio za to
|
Citiraj:
|
Prebacivanje muzike na player preko managera poput sonic stage je ozbiljna mana kod playera. Prijatelj mi je imao sony player ali nije moga podnit takvo prebacivanje muzike i kupio si zena :)
A u vezi slusalica, ja sam otkrio svoj holy grail, beskompromisno najbolje (male) slusalice koje sam isprobao u zivotu i svima najtoplije preporucam: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...14579525937551 |
pa onda kupujte Zenove, kad vam se neda čekat par minuta duže za osjetno bolji zvuk
@Ministra: u vezi sluša, nisi ti ništa probao kad su ti te šilipsice naj sluše;) |
Citiraj:
|
naravno da može, kao isvaki flash mp3
|
Citiraj:
Kako se puni ugrađena baterija? Preko usb-a? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Počinje se puniti onog trena kada ga prikljucis na USB port bez obzira bio on u trenutku prikljucivanja upaljen ili ugašen
|
pozdrav
Citiraj:
help!!! : hitthewa |
a koji player imaš, otiđi na sony.com i skini novi firmware te ga instaliraj, pogotovo ako je hdd walkman, ja sam neki dan u svoj nw3000 stavio novi firmware 3.0 i preporodio se, radi u sonic stage-u bez problema, e sada, još ne znam što tebe točno muči
i upgradeaj sonic stage na 4.2, stvarno je malo heben al šta češ, ja sam se navikao:) |
ja imam SONY NW-E005 kupio preko amazon.de za 124€2 GB prezadovoljan baterijom nikad još nije bila totalno prazna :D pohvalno.
Jedino me muči da je malo pretiha glazba kvalitetna ali pretiha- pretpostavljam da se to da poštelati u Sonic Stage-u ali kako to ima vez sa onim kbps? Ako ko zna molim odgovorite mi. |
glasnoća nema veze sa kbps, kbps označava kvalitetu mp3 kompresije (320 kbps mp3 ima puno bolji zvuk od 128 kbps, ali je i osjetno veći fajl)
|
Citiraj:
|
uzeo bi kreativca bez razmisljanja...ipak oni dugi niz godina njeguju tradiciju dobrog zvuka...
|
Citiraj:
mislim,opće je poznato da Sony imaju naj zvuk i tu mislim da nema rasprave, samo što ima te probleme sa tvrdoglavim standardima (Atrac3+ je zakon što se zvuka tiće) i retardiranim softwareom, koji su meni btw ok, tj ne smetaju mi, jer za dobar zvuk za mene nema zapreka: hello2 : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:23. |