|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() ovako ... imam tri kompa spojena u LAN ... spojena na adsl i sve radi... nisu međusobno povezani da se mogu podatci izmjenjivat... sve to radi preko gigaset se 555 wlan adsl ... mene zanima kako da koristim jedan printer na sva tri kompa... znaći da s bilo kojeg kompa mogu printat na printer koji je spojen na ruteru preko USB-a ??? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo provjeri da li si napravio ovo: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=53645 na dnu 6. posta. U 555-ici uključi uPnP da router bude vidljiv i pod Network Devices zajedno sa ostalim računalima na mreži. U 555-ici pod Advanced settings uključi USB na ON. U 555-ici pod Advanced settings uključi USB - Print Server na ON. Ukoliko si već priključio printer na USB port od SE555 u rubrici Device bi trebalo pisati "ime" priključenog printera. Iza promjena postavki u routeru treba Advanced settings - Administration - Save configuration i Advanced settings - Administration - Reboot Nakon ovog na svakom računalu treba instalirati printer na način da ga se prijavljuje kao mrežni printer. Ovo bi trebalo biti dovoljno, ako zapneš pitaj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ewo sve ucinjeno do instalacije printera na svaki komp... kako da napravim to da se instalira kako mrezni printer *jeli kod sebe na kompu moram instalirat kako mrežni printe ??? hvala na dosadašnjim odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Printer and faxes - Add Printer - Selektiraj (klik) A network printer . . . - Next Sada "browse" kroz network na router i "u njemu Printer Server". Sada bi te trebao pitati za driver - "pokaži" mu driver sa cd - a printera. Za ovo zadnje najprije na cd - u printera potraži gdje se nalazi driver za XP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
kad upisujem za brows printer jeli onda upisujem 192.168.2.1 i onda ime printera ili kako več??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Prvo probaj Browse for a printer, a ako tako neide onda: \\192.168.2.1\????? Umjesto upitnika dođe ime kako SE555 vidi printer |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
probao sam i browse i upisat 192.168.2.1 usbe printer (tako piše u 555) i kaže da ga ne može pronači... ??? a je komplicirano owo mi ima kad odem na browse printer : http://img46.imageshack.us/img46/7738/printerif5.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Eto sad vidjeh sliku, jesi pogledao šta je pod WORKGROUP? Po ovome ispadne da nisi uključio uPnP na SE555 (nevidi se na mreži). Pa morao bi ga vidit. Eventualno da pitaš @TomCat_Ri dali ima još koja kvaka22 (pisao je na forumu da je koristio Print Server funkciju na SE555 ili ako ne gledaš ružičastu televiziju da probaš non-IPTV firmware 1.30L-9 (Beta), link u Uputstva i linkovi Sticky - ju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
to je tamo pod Advanced - Local network -->
workgroup 0 bodova ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Nezaboravi da prilikom mijenjanja postavki routera snimiš postavke (save) i Reboot uređaja. Jesi probao "browsat" mrežu preko Explorera (file) i da li se sad SE555 vidi na mreži?. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Windows Explorer - My Network Places - Entire Network - Microsoft Windows Network E sad, šta imaš tu (uključujući unutar grupa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
gle ja sam prije pokusavo napravit file sharing ali nije išlo... sve sam ostavio kako je ilo tad i sad sam krenio s ovim tako da su mi neke stvari drugačije podešene.. jeli možda to ima kakve veze s ZA ili nečim drugim ??? u Windows Explorer - My Network Places nemam Entire Network - Microsoft Windows Network |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
meni piše u 555-ici da je printer: USB Printer a imam epson.. jeli nebi trebalo pisat printer: epson ??? možda je tu kvaka !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
ok, šta ti tu prikaže? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
pokaže SharedDocuments ono sta ja znam (Matej) a u tom shared music, picture i video lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Po tome opet ispade da se router ne vidi na mreži. Nađi nekog lokalnog ko se kuži u mreže da ti pomogne to složit. Poznato je da na nekim SE555 Print Server najblaže rečeno zafrkava. Kako rekoh par postova poviše ako ne koristiš MaxTv (IPTV) stavi novi firmware (ispravlja i taj problem) link imaš u Sticky - ju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
učinjeno ali isto.. morat ću nekog zvat a da napravim na jedan komp printer onda shere printer na ostale ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Skini si upute. Imaš opisano korak po korak. kod mene radi bez beda. http://gigaset.siemens.com/shc/0,193...0.html#content Skini full verziju
![]() |
#20 |
Premium
|
ok tnx sutra ću malo proučit poslje škole ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
mrežni printer
O kojem se printeru radi. Jesi li siguran da on može biti mrežni. Možda je najbolje da printer prijaviš na jedan PC koji je najčešće uključen i da ga sheras tako da drugi PC mogu ispisivati na njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
jeli ima to veze ako nije mrežni ???: hitthewa: hitthewa: hitthewa -->
printer je epson c43ux --> jeli ima to veze ako nije mrežni ???: hitthewa: hitthewa: hitthewa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Tnx @zlatko, sad sam pogledao (hebi ga - zaboravio) Print Server radi preko TCP/IP port drajvera. Kao što je reko čovjek, skini manual, tamo imaš sve korake opisano. Na ovaj način će postati mrežni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
dečki tnx na trudu... hebi ga za TCP/IP ... Nikky ewo jedan malo nagradica za trud |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
mrežni printer
Ima. Čini mi se da epson c43ux nije mrežni printer (koliko sam na brzinu mogao provjeriti kroz google, no to za svaki slučaj provjeri u njegovoj dokumentaciji i na CD-u sa programima i driverima koje si dobio uz njega). Ako je moja pretpostavka točna, znači da ne može funkcionirati kao PC samostalno u mreži, već jedino može biti sheran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
: hitthewa: hitthewa: hitthewa pogldat cu ... neznam ni gdje mi je to .. lol ako ne bude onda cu probat to s shared ali to radi samo kad je komp upaljen ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Da. PC na koji je printer spojen mora biti u mreži i uključen, sam printer mora biti sheran. I sve će funkcionirati bez greške. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
ja se baš ponado... ma ok brzo ću ja taj print mjenjat jako je star i loš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
@zoranpop Znamo da to nije mrežni printer, ali će ovako preko routera sa Print Server - om to postati. @..::Matej::.. Skini manual ako već nisi, tamo je sve opisano step by step (str.84 i od 139 dalje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
ipak ima nade ok.. grejt sukces |
![]() |
![]() |
|
|