|
![]() |
#181 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
ej ljudi! sad već ulazimo u vode "tko koliko ima" i "tko pametnije troši" nemojte nas napadati zato kaj imamo to što imamo. i ja sam šljaker sa prosječnom plaćom. svi imamo neke svoje želje i poroke na koje trošimo. ti meni kažeš npr na da je bezveze pljunut tolke pare za grafu a ti npr mjesečno potrošiš 500kn za cigarete ili 1000kn za alkohol a ja ne...(ovo je bio primjer) znači ti pljuneš lovu sim a ja tam i 20-og u mjesecu nam je "visoki datum" : cheers2
#182 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
mislim da je individualna stvar kod kupaca koliko je ko hladne glave pri kupovini , svi smo vise manje nabrijani kad kupujemo neki komad hardwarea, onda ga odneses doma sa ponosom pod miskom, tepas mu prvih par dana i sl. ![]() druga je stvar realnost pri kupovini , nema se uvik para, za proc sam jedva skupio 300kn, a misec dana posli sam ima 3000kn na raspolaganji i nisam uzeo 7950x2 ili neku slicnu nego 7900gt za 1800kn , premda da je onda izasla 8800 nebi se ni trenutka mislio, nekako bi navuka lovu da je kupim... dakle kupovina 8800gtx gledano sa strane performansi nema bas smisla(u ovom trenutku) , ne trzaju mi bas igre ni na ovoj, ima tu nesto drugo.... (pitajte curu / sestru zasto bas MORAJU imat 20 pari cipela i sl.) Ja razumim impulsivne potrosace, pogledajte mi kuciste za primjer ![]() p.s. sori na o.t. ali ovaj thread je ionako izgubio smisao cim se pojavila 8800 u hr...
#183 | |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Imat cete što za vidit. Grafu koja se cini kao da je veca od maticne |
|
![]() |
![]() |
#184 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Slažem s s tomifishem, stvarno je individualna stvar tko na šta troši. I čak i da su kupili 8800GTX zato da se preseravaju da imaju najjaču, njihova stvar. Jedino što mene iz cijele ove teme zanima je kakva je kartica, kvaliteta slike (teksture uopće, AF, AA i ostalo) i performanse, a to tko je i zašto to kupio me nije briga
#186 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ocemo slikee, ocemo slikee, ocemo slikee, ocemo slikee, ocemo slikee, ocemo slikee !!!! (posto je pisanom rijecju tesko opisat kako nesto zvuci evo pokusaja da se to napravi tj " ocemo slikee " treba izgovarat onako kako se na tekmi vice " ocemo goool" ) ajmo ponosni vlasnici malo slika (valjda je ostala koja kuna za foto aparat) i po koji frps, pretpostavljam da vjerovatno niko od vas nema watmetar ali ako ga ima nek napise i koliko mala trosi a o tome koliko je pametno kupovat skupi hardver samo cu rec ovo " JA sam budaletina, ali to sam ja, sam sam kriv i samo sebi odgovaram" (dobro koji puta i zeni ![]() ali kada se navuces na tu drogu tesko se skinit zato pazite sta radite novo peceni hardver-konzumenti ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
#187 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
http://www.bootdaily.com/index.php?o...=178&Itemid=26 evo slika, i par benchmarka... prije par dana sam posta isti link, ali eto sigurno ima jos par ljudi koji nisu cili za famozni (bivsi) site: gamersdepot, eto pa uzivajte...
#189 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() nije sad da kukam, ali nakon sto sam platio 3700kn za x1800xt 512mb, nakon sto su izasle x1900xt i nove nvidie (slijedeca 2-3 mjeseca), za karticu sam jedva dobio pola toga...dobro mozda je to kod nvidie drukcije, ali cim izadje nesto novije tehnoloski, cijena starog modela odlazi u 3pm ![]() uostalom, bit ce dobro osvrnuti se na ovaj thread za 4-5 mjeseci pa da vidim koliko sam fulao ![]() |
|
![]() |
#190 |
Pečurka
|
Hm, još uvijek ništa o tome kakva je kartica stvarno, slika, fps-ovi and so on.... I sto tak me zanima koliko glasan je hladnjak ![]()
#191 | |
|
Citiraj:
hladnjak uopće nije glasan. ugodno sam se iznenadio. ali se zato grije do bola...to je normalno za ovakav čip...
![]() |
#192 |
Guest
|
Ni kod mene nije glasan, jedva se cuje Ono što je cudno, jeste velika ovisnost temperature graficke o 120mm ispusnom ventu kucista Ako iskljucim vent od kucista koji vrti na 900okr/min onda je temp u idle oko 73 C, medjutim,ako je ispusni vent od kucista ukljucen onda je temp u idle oko 54 C dakle, svi koji imaju 8800gtx trebali bi imati ispusni vent, i tada je razlika u temp oko 20c Radi se o tome da hladnjak od 8800gtx ima dosta proreza kroz koje moze strujati zrak, pa ako imate 120mm ispusni vent na kucisstu, on povecava cirkulaciju zraka kroz hladnjak kartice za 2 do 3 puta vise, pa je i temp kartice znatno manja |
![]() |
![]() |
#193 |
Pečurka
|
Zahvaljujem na svojim utiscima ![]()
#194 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
#195 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#196 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#198 |
Premium
|
drago je odlučio kupit karticu najjaču od najjačih isto kao što su se mnogi odlučili prije par mjeseci za 7950gx2 ili x1900xtx i zanjih istresli slične iznose. Naravno da sve to nije naročito isplativo ali ko ima para nek uživa, dečki svaka čast na prinovama u kompu i na ovolikom postovima i interesu ekipe za vaše zvjerčice. Konkretno me zanima kvaliteta slike u 2D/3D-u, jel to isti jarac ili ipak osjetni pomak na bolje u odnosu na dosadašnje nvidiine modele. (S obzirom da je kvaliteta slike na nvidia karticama često osporavana do sada) Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 19.11.2006. u 17:10. |
![]() |
![]() |
#199 | |
Guest
|
Citiraj:
Za 3D neznam pod cemu podrazumijevas kvalitetu, mislis na AA i AF i supersampling i multisampling Tu ti kvaliteteta 3d prikaza ovisi o tome koliko podesis u driverima Stime da ako stavis na def rezu lcd monitora 1280x1024 stavis 16xAA i 16XAF i jos ukljucis supersampling, izgubiš osjecaj koja je rezolucija, jer nazubljenosti nema ni kod najsitnijih detalja, Što se tice AF, samo sam procito da je neovisan o kutu, |
|
![]() |
![]() |
#200 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
toliko o tome koliko ti zapravo znaš o kartici koju si kupio... |
![]() |
![]() |
#201 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#202 |
Guest
|
|
![]() |
#203 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ruku na srce, da si ja mogu priuštiti tu karticu, tak me ne bi diralo koliko ja znam o njoj. Metnuo bi ju u kantu i zaboravio na nju od cjelodnevnog igranja. ![]() Drago, kada dođe aparat, otvori fino novi thread o kartici jer ovo je već zakrkano ![]() Uživaj u kartici jer je stvarno grafa ubojica...
#204 |
Guest
|
nego, jel postoji uopce neki demo da to zavrti kak spada...ono da izgleda recimo puno bolje nego kaj ove socijale od 7900 ili 1950 ![]() |
![]() |
#205 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Koja je to točno igra koja nečemu vrijedi, a da se nemože ugodno igrati na x1900/7900 serij na 1280x1024? One usporedbe sa autima baš i ne stoje, jer će novi merđo ili bembura za 1g vrijediti par % manje, dok će grafička vrijedit 70-80% manje...
#206 |
Ex-Gastarbajter
|
pa nemojte se ljutiti, ali ako ja već nešto kupujem, a pogotovo ako dajem velike novce za to, onda želim znati što dobivam za to. ja bi isto htio pogledati neki domaći review, nekako više vjerujem tome... |
![]() |
![]() |
#207 | |
|
Citiraj:
po tvojim riječima ispada da neznamo baš ništa o kartici
![]() |
#208 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Procitaj glistin thread na Ati podforumu pa ces vidjet da postoje i takve igre, s obzirom da je "ugodno igranje" jako relativan i subjektivan pojam. Vecina ljudi ovdje je dosad utuklo masu kuna za hardver koji mu ne sluzi za apsolutno nista produktivno, vec samo za vlastiti gust i za***anciju. Iz tog aspekta svi mi bacamo pare. Netko baca vise i to je to... Ako je covjek vec dao tolke pare, zasto ljudi moraju bit sadisti i kvarit covjeku trenutno zadovoljstvo sa sranjima tipa: "bwahahaha, grafa ce ti vrijedit 3put manje za 3 mjeseca"... Dajte ljudi, pustite covjeka na miru... @drago -naklokaj tu mrcinu, a kad dojde do plafona jos joj voltmod nabij ![]()
![]() |
#209 |
Guest
|
Evo informacija zašto ćete svi uskoro kupovati DX10 grafe: http://www.benchmark.co.yu/vidito.ph...34&oliver=3933 |
![]() |
![]() |
#210 |
Ex-Gastarbajter
|
Sve je to već davno poznato.... problem je što još nema ničega u DX 10 da se zapravo vidi kako to diše.... Povijest nas uči da to dosada i nije baš lijepo završavalo... |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|