|
![]() |
#1 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Firefox 2.0 - preporučene ekstenzije
ova tema
Zadnje izmijenjeno od: horza. 31.10.2006. u 13:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
evo mojih preporuka, nisu fensi kao horzine...ali .. Add Bookmark Here - Pogodno kad imate puno foldera i subfoldera, cure vole sve to fino katalogizirati u bookmarksima Undo Closed Tabs Button - korisno kad ste brzopleti i gasite i kaj ne biste trebali, ili pak imate sporu mašinu koja zna zaštekati u ključnom trenutku pa miš potrči na krivi tab, ili pak ako ne želite da netko vidi koji tab imate otvoren pa ga želite privremeno sakriti - mislim da pamti 2, 3 ili čak 4 zadnja ugašena taba ![]() PCEkspert.com Forum Meni - svaka cura koju zanima kako joj što radi u kompu ili Windowsima, ili pak ima pitanja o tim hw temama, ili pa prati Žderonje, i drži do sebe, treba imati PCE menu ![]() Google Video Downloader - ako volite gledati youtube i google spotiće i ostale streaming stvarčice, a ne znate kako ih skinuti, gumbić od ove ekstenzije vam fino omogućuje da to s lakoćom napravite (poštujući sve zakone) u flv formatu Tab Switcher - isto handy All-in-One Gestures - tek stavila, još ju nisam proučila, ali ako je allinone u nazivu, mora biti dobro. Digger - lagano scrollanje po parent direktorijima nekog websitea, tj. dizanje po razinama, koliko sam skužila - također novo i neistraženo do kraja... Download Statusbar - dobra ekstenzija kada nešto skidate a živcira vas onaj mali prozorčić u kojem gledate koliko se skinulo toga. Ima još nekih slatkih opcijica, slično Operinoj opciji di u tabu gledaš downloade, samo ovdje se nalazi izvan prozora u borwseru, dolje lijevo. DownThemAll - skidanje svih npr. slika sa stranice ili linkova sa neke stranice. FoxyTunes - ako, kao Bug, uvijek slušate muziku kad surfate, i želite je nakratko mjutat ili pauzirat dok ne pogledate neki kratki filmić/clipić ili pročitat nešto u tišini. + još puno korisnih opcija, pali se i gasi kad ga namjestiš, podržava jako puno playera, možeš si sama namjestiti koje shortcutove hoćeš za "play", "next" itd, itd... Linkification : CoolRamb - Ne znam kako sam prije živjela bez ove. linkove za npr. albume i filmove koje se stavljaju u [code]da se ne bi namirisalo da su ilegalni, Linkification lako pretvara u live link, tako da je potrebno samo ga otvoriti u novom tabu kao i pravi link, bez onog dosadnog c/p-a (naravno, ja ga koristim u edukativne svrhe skidanja filmića sa svog i tuđih fotića) Nightly Tester Tools - Isto mi je nova od jučer, ali vidim da hoće updejtati verzije ekstenzija da budu kompatibilner sa tvojom verzijom Ffoxa, i to je ono što Bug voli; da nešto radi posao za njih, brzo i u komadu i bez puno kompliciranja P.S. Hvala, Horza : cheers2 Zadnje izmijenjeno od: Ladybug. 31.10.2006. u 14:18. Razlog: nadopunila sam |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
evo instalirao sam ga (odlicna ekstenzija btw). ali jos uvijek ne kuzim kako eksportati... u settingsima kad idem na export, exporta mi prefs od firefoxa? tnx na odgovoru btw, ova: ![]() ekstenzija bi trebala prikazivati broj posjecenih sajtova? ne izgleda mi da to radi. broji nesto ali ne kuzim sto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
To je bilo jučer. Danas sam se prebacila na 2.0 i skužila da mi je sve isto ostalo od svega kaj sam imala i predlagala i na tom postu, tako da, Horza, bilo bi lijepo od tebe kad bi i vratio post ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ja sam do sada koristio samo jedan - forecastfox ![]() horza tnx na linkovima, nasao sam par koji mi trebaju ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ja nemogu bez all in one gesturesa i pce ekstenzije naravno ![]() predobro LINK: https://addons.mozilla.org/firefox/12/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ok, editirao sam post, sada sve ekstenzije imaju i linkove. Ovo bio bio "general" user, znači kolekcija ekstenzija koje vam ubrzavaju svakodnevni rad u Firefoxu (search, tabovi, bookmarks, spremanje stranica i slika itd.) All-in-One Sidebar - napredni sidebar, npr. otvara ekstenzije, download, page source, about:config itd. u sidebaru Bookmark Duplicate Detector - opcija čišćenja duplih bookmarka, plus alert pri bookmarkiranju sajta kojeg već imamo u bookmarks Context Search - tražite selektirani tekst / pojam u svim tražilicama koje imate u search toolbaru Copy All Urls - kopira adrese svih otvorenih tabova, a moguće je odrediti kakvo formatiranje želite (plain text, html, restructured text, structured text, markup, wikipedia markup...) Customize Google - ime govori sve, napredno podešavanje google rezultata (search, groups, images...), micanje reklama, privacy itd. Digger / Go Up - pomicanje prrema parent direktoriju odnosno subdomene (prije je postojala ista funkcija u All-in-One Sidebaru, ali je izostavljena od posljednje verzije DownThemAll - napredne download opcije za više fajlova odjednom (npr. sve slikice sa stranice i sl.) Foxy Tunes - kontrola muzičkog playera direktno iz browsera, plus neke dodatne opcije (shop search, cover search itd.) Linkification - ova ekstenzija pretvara sve adrese koji su u plain text obliku u normalne linkove Menu Editor - kao što ime kaže, editor za Firefox menije (tools, context, tab, file, edit itd.), korisno kada imate puno ekstenzija, pa context menu postane nepregledan Mouse Gestures - navigacija "gestikulacijom" mišem Paragrasp - ekstenzija koja olakšava čitanje teksta na stranici - navigacija paragrafima PDF Download - napredne opcije za prikaz / download PDF dokumenata Plain Text to Link - napredne opcije za selektirani tekst: npr. selektiranu riječ možete otvoriti kao url u novom tabu, zatim tekst možete direktno sačuvati u .rtf, .doc, .txt ili neki drugi format, bez copy-paste opcije Save Image in Folder - slikice možete spremati u predodređene foldere Scrapbook - napredno spremanje stranica - možete spremiti cijelu ili samo jedan dio stranice, a kasnije stranice možete editirati (označavati tekst bojom, spajati više različitih stranica ili dijelova stranica u jednu cjelinu itd.) SessionSaver 2 - spremanje browsing sessiona Swift Tabs - dodajte svoje prečace tab navigaciji Tab Mix Plus - napredne opcije za tabove, meni najbolja ekstenzija tog tipa 2 Pane Bookmarks - dijeli bookmarks sidebar na dva polja - polje s folderima i polje sa sadržajem foldera (ne znam zašto Firefox ovo nema po defaultu, jerbo je ovo 1000 puta bolji i pregledniji način) Sve ove ekstenzije su ultra korisne u svakodnevnoj uporabi, a ako bi baš trebao izdvojiti one neophodne, to su: AIO Sidebar, ScrapBook, TabMix Plus, Copy All Urls, Context Search, Session Saver, DownThemAll i Plain Text to Link. Scrapbook sam je dovoljan za prelazak na Firefox. Kombinacija ovih ekstenzija jako ubrzava i olakšava svakodnevno korištenje Firefoxa i toplo preporučam sve navedene... P.S. Ukoliko neka od ekstenzija nije kompatibilna s Firefox 2.0 (ili nekom drugom verzijom, instalirajte Nightly Tester Tools - pomoću te ekstenzije možete druge ekstenzije napraviti kompatibilnim. Zadnje izmijenjeno od: gorluk. 31.10.2006. u 15:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Jel ima extenzija za Firefox 2.0 nesto tipa ko u operi Status bar ? Daklem: Document: 0-100 % ; Slike (xxx ) ; Brzina (xxKB/s) ? ako ima, mozete mi pejstat neki link ili naziv ?! TIA |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Gorluče, jako dobro, al zakaj nisi linkao odmah na te ekstenzije? ![]() ![]() P.S. Plain Text To Link nije kompatibilan sa 2.0..... Zadnje izmijenjeno od: Ladybug. 30.10.2006. u 19:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Čovjek
|
A nije mi se dalo ![]() BTW. napomena kod Copy All Urls ekstenzije - ovo je stvarno izvrsna ekstenzija, i u neku ruku korisnija od Session Savera (ili sličnih ekstenzija), pogotovo za ljude koji često rade s hrpom otvorenih tabova. Pomoću te ekstenzije možete sačuvati cijele browser sessione, ali prednost nad session saver tipom ekstenzija je što kasnije samo u jednom tabu otvorite text / html file gdje ste paste-ali kopirane tabove, i otvarate jedan po jedan, po želji. Lista tabova je uredno sortirana, s odvojenim naslovom i url-om, a kao što sam naveo, postoji dobar izbor formatiranja - plain text, html, structured text, restructured text, markup, wikipedia markup i six dgrs wiki, a za svaku od navedenih markup opcija postoje i dodatne opcija formatiranja. Naravno, takve browsing sessione možete mailati dalje frendovima, čuvati u arhivi, dodavati i micati nove tabove itd. Ako ništa drugo, probajte instalirati barem ovu i ScrapBook ekstenziju, nećete požaliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Čovjek
|
Sorry, nisam napomenuo kako je lako moguće da neke od ovih ekstenzija nisu kompatibilne s 2.0, ali to nije nikakav problem. Imate dvije opcije: instalirati Nightly Tester Tools i ili opcijom "Make all compatible" sve ekstenzije odjednom učiniti kompatibilnim s 2.0, ili pak jednu po jednu, kako vam više odgovara. Druga opcija je da u about:config prebacite "extensions.checkCompatibility" u false (ako nemate taj preference, samo ga dodajte: desni klik -> new...) Meni tako sve ekstenzije najnormalnije rade u 2.0, a imam ih podosta. Uživaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Više-manje su sve navedene ali nitko nije spomenuo NoScript: https://addons.mozilla.org/firefox/722/ Zahtjeva laganu naviku ali nakon toga je svijet ljepši ![]() Još AdBlock Plus: https://addons.mozilla.org/firefox/1865/
![]() |
#16 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
http://www.pcekspert.com/downloads/h..._exportati.png inače škvadro, lista popularnih ekstenzija se može vidjeti na firefox addons. to nije bila namjera ovog threada. namjera je napraviti "profile" za različite ljude i napisati kome su namjenjeni. ovaj thread namjeravam održavati, tako da će dio poruka koje su sada ovdje biti obrisane. pogledajte kak je ladybug stavila i kak sam ja stavio. nije poanta ku**enje s extenzijama, nego profili za različite ljude, tako da i ostali sa sličnim afinitetima mogu pronaći nešto za sebe. AKO netko napravi ovakav profil, a nema ga kamo staviti (npr. nema web server), može normalno napisati post kao da je polinkao, poslati mi na mail .html file koji je dobio/la iz MR Techs Local Install, pa ću staviti na server i polinkati...
Zadnje izmijenjeno od: horza. 31.10.2006. u 13:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Čovjek
|
Ok, nadopuna Horzine "Web Developer", ali s naglaskom na web design: Aardwark Codetech ColorZilla CSS Viewer HTML Validator MeasureIt View Source Chart ViewSourceWith X-Ray Yet Another Window Resizer i normalno Web Developer Extension Još bih ovdje dodao, iako nisu ekstenzije, neke korisne alate / linkove za web development / web design koje držim na bookmarks toolbaru: Web Developer's Handbook ogromna kolekcija kvalitetnih linkova za html / css / ajax itd. Typesetter - jako dobar online alat za usporedbu različitih tipografskih postavki Lorem Ipsum lorem ipsum generator Rendr - rapid prototyping, online alaz za brzo "live" isprobavanje CSS + HTML i favelets: Slayer Office Favelet Suite - kolekcija jako korisnih faveletsa Bookmarklets - također odlična kolekcija faveletsa / bookmarkletsa, iznimno korisno pri izradi web stranica / web developmentu Faveletse samo stavite na "bookmarks toolbar", i po potrebi pokrenite. Ako ih niste dosad koristili - probajte, ima super alata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ono ispred konpjuktora
|
please nanovo pročitajte prvi post na ovoj temi... stavio sam neka pravila itd. gorluk... totalno kewl stvari... možda da staviš neki manual na "programiranje" ali... Aardwark po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju Codetech kewl ColorZilla ne radi pod linuxom, ali KDE ima zgodan applet za to ![]() CSS Viewer po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju HTML Validator po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju MeasureIt po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju View Source Chart neko vrijeme koristio, ali po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju ViewSourceWith po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju X-Ray po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju Yet Another Window Resizer po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju
![]() |
#20 |
Čovjek
|
Horza, I hear ye, i ja u 90% slučajeva koristim WD ekstenziju, ali sam stavio ove da ljudi vide alternative, a i na malo drukčiji način funkcioniraju / prikazuju neke stvari, pa ih nije na odmet isprobati... [edit] P.S. evo dodao sam pod "Programiranje" forum neke linkove vezane za web design / web development - Web Design / Development Resource Zadnje izmijenjeno od: gorluk. 31.10.2006. u 17:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
Copy Plain Text- ime sve govori FireFoxMenuButtons- dodaje hrpu gumba (oko 40) za staviti bilo gdje po potrebi Fission- Progres bar se prikazuje u adress baru (safari style) uz dosta opcija načina prikaza update: sad je linkano ![]() Zadnje izmijenjeno od: DeadMan+. 01.11.2006. u 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
ono ispred konpjuktora
|
hmmm... a firefox to kao nativno podržava, al bash i nije user-friendly... preporučam flashgot ekstenziju u kombinaciji s FDM-om , za linux u kombinaciji sa d4x download managerom ili Aria download managerom.
![]() |
#24 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
imam v.2.0 ali ne mogu naći ikonu od maila, koja je bila u v1.5 inače je bila u customize
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|