Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.10.2006., 14:58   #1
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Firefox 2.0 - preporučene ekstenzije

ova tema
  • NIJE mjesto za postanje "koje firefox ekstenzije koristim".
  • NIJE mjesto za postanje beskorisnih ekstenzija ili ekstenzija koje su vezane za neki specifični site
  • NIJE mjesto za postanje bilo čega vezanog za ostale firefox addone (npr. firefox teme)
  • NIJE mjesto za postanje dodataka za bilo kakve druge browsere i/ili programe.
  • NIJE mjesto za pokazivanje zanimljivih ekstenzija
  • JE mjesto za postanje profila preporučenih ekstenzija prema namjenama, za različite ljude
  • JE mjesto za traženje preporučenih ekstenzija
  • JE mjesto za traženje informacija o ekstenzijama (npr. treba mi nešto za čitanje .odt i .ods dokumenata direktno u firefoxu)
  • JE moderirana, što znači da ju namjeravam održavati, tako da će dio poruka koje su sada ovdje biti obrisane.
export ekstenzijaprofil:

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.

Zadnje izmijenjeno od: horza. 31.10.2006. u 13:40.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2006., 15:40   #2
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
evo mojih preporuka, nisu fensi kao horzine...ali ..

Profil za cure:

Add Bookmark Here
- Pogodno kad imate puno foldera i subfoldera, cure vole sve to fino katalogizirati u bookmarksima
Undo Closed Tabs Button
- korisno kad ste brzopleti i gasite i kaj ne biste trebali, ili pak imate sporu mašinu koja zna zaštekati u ključnom trenutku pa miš potrči na krivi tab, ili pak ako ne želite da netko vidi koji tab imate otvoren pa ga želite privremeno sakriti - mislim da pamti 2, 3 ili čak 4 zadnja ugašena taba
PCEkspert.com Forum Meni
- svaka cura koju zanima kako joj što radi u kompu ili Windowsima, ili pak ima pitanja o tim hw temama, ili pa prati Žderonje, i drži do sebe, treba imati PCE menu
Google Video Downloader
- ako volite gledati youtube i google spotiće i ostale streaming stvarčice, a ne znate kako ih skinuti, gumbić od ove ekstenzije vam fino omogućuje da to s lakoćom napravite (poštujući sve zakone) u flv formatu
Tab Switcher
- isto handy
All-in-One Gestures
-
tek stavila, još ju nisam proučila, ali ako je allinone u nazivu, mora biti dobro.
Digger
- lagano scrollanje po parent direktorijima nekog websitea, tj. dizanje po razinama, koliko sam skužila - također novo i neistraženo do kraja...
Download Statusbar
-
dobra ekstenzija kada nešto skidate a živcira vas onaj mali prozorčić u kojem gledate koliko se skinulo toga. Ima još nekih slatkih opcijica, slično Operinoj opciji di u tabu gledaš downloade, samo ovdje se nalazi izvan prozora u borwseru, dolje lijevo.
DownThemAll
- skidanje svih npr. slika sa stranice ili linkova sa neke stranice.
FoxyTunes

- ako, kao Bug, uvijek slušate muziku kad surfate, i želite je nakratko mjutat ili pauzirat dok ne pogledate neki kratki filmić/clipić ili pročitat nešto u tišini. + još puno korisnih opcija, pali se i gasi kad ga namjestiš, podržava jako puno playera, možeš si sama namjestiti koje shortcutove hoćeš za "play", "next" itd, itd...
Linkification : CoolRamb
-
Ne znam kako sam prije živjela bez ove. linkove za npr. albume i filmove koje se stavljaju u [code]da se ne bi namirisalo da su ilegalni, Linkification lako pretvara u live link, tako da je potrebno samo ga otvoriti u novom tabu kao i pravi link, bez onog dosadnog c/p-a (naravno, ja ga koristim u edukativne svrhe skidanja filmića sa svog i tuđih fotića)
Nightly Tester Tools
-
Isto mi je nova od jučer, ali vidim da hoće updejtati verzije ekstenzija da budu kompatibilner sa tvojom verzijom Ffoxa, i to je ono što Bug voli; da nešto radi posao za njih, brzo i u komadu i bez puno kompliciranja

P.S. Hvala, Horza : cheers2

Zadnje izmijenjeno od: Ladybug. 31.10.2006. u 14:18. Razlog: nadopunila sam
Ladybug je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.10.2006., 15:28   #3
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
rado bih eksportao svoje na isti nacin no neznam kako?
mat je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 16:02   #4
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

export (između ostalog) pomoću "MR Tech Local Install"
mislim da je ladybug imala nešto pametno za reći, ali se srami (slobodno reci ako želiš da vratim post)

Horza (death dwarf)

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills

greater powers

artifacts of choice

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Staro 30.10.2006., 16:56   #5
mat
Premium
Moj komp

evo instalirao sam ga (odlicna ekstenzija btw). ali jos uvijek ne kuzim kako eksportati... u settingsima kad idem na export, exporta mi prefs od firefoxa? tnx na odgovoru

btw, ova:

ekstenzija bi trebala prikazivati broj posjecenih sajtova? ne izgleda mi da to radi. broji nesto ali ne kuzim sto
Staro 30.10.2006., 17:15   #6
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
Autor horza Pregled postova
export (između ostalog) pomoću "MR Tech Local Install"
mislim da je ladybug imala nešto pametno za reći, ali se srami (slobodno reci ako želiš da vratim post)
LOL All seeing eye.... Je, trudila sam se sve fino url-ati i polinkati kako spada, i na kraju tuka skužim kako se tu radi o 2.0 Ffoxu, koji ja nemam.

To je bilo jučer.

Danas sam se prebacila na 2.0 i skužila da mi je sve isto ostalo od svega kaj sam imala i predlagala i na tom postu, tako da, Horza, bilo bi lijepo od tebe kad bi i vratio post
Staro 30.10.2006., 17:34   #7
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ja sam do sada koristio samo jedan - forecastfox

horza tnx na linkovima, nasao sam par koji mi trebaju
Staro 30.10.2006., 17:42   #8
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ja nemogu bez all in one gesturesa i pce ekstenzije naravno
predobro

LINK: https://addons.mozilla.org/firefox/12/
thuNdeR je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 18:41   #9
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ok, editirao sam post, sada sve ekstenzije imaju i linkove.

Ovo bio bio "general" user, znači kolekcija ekstenzija koje vam ubrzavaju svakodnevni rad u Firefoxu (search, tabovi, bookmarks, spremanje stranica i slika itd.)

All-in-One Sidebar - napredni sidebar, npr. otvara ekstenzije, download, page source, about:config itd. u sidebaru

Bookmark Duplicate Detector - opcija čišćenja duplih bookmarka, plus alert pri bookmarkiranju sajta kojeg već imamo u bookmarks

Context Search - tražite selektirani tekst / pojam u svim tražilicama koje imate u search toolbaru

Copy All Urls - kopira adrese svih otvorenih tabova, a moguće je odrediti kakvo formatiranje želite (plain text, html, restructured text, structured text, markup, wikipedia markup...)

Customize Google
- ime govori sve, napredno podešavanje google rezultata (search, groups, images...), micanje reklama, privacy itd.

Digger / Go Up - pomicanje prrema parent direktoriju odnosno subdomene (prije je postojala ista funkcija u All-in-One Sidebaru, ali je izostavljena od posljednje verzije

DownThemAll - napredne download opcije za više fajlova odjednom (npr. sve slikice sa stranice i sl.)

Foxy Tunes - kontrola muzičkog playera direktno iz browsera, plus neke dodatne opcije (shop search, cover search itd.)

Linkification - ova ekstenzija pretvara sve adrese koji su u plain text obliku u normalne linkove

Menu Editor - kao što ime kaže, editor za Firefox menije (tools, context, tab, file, edit itd.), korisno kada imate puno ekstenzija, pa context menu postane nepregledan

Mouse Gestures - navigacija "gestikulacijom" mišem

Paragrasp - ekstenzija koja olakšava čitanje teksta na stranici - navigacija paragrafima

PDF Download
- napredne opcije za prikaz / download PDF dokumenata

Plain Text to Link
- napredne opcije za selektirani tekst: npr. selektiranu riječ možete otvoriti kao url u novom tabu, zatim tekst možete direktno sačuvati u .rtf, .doc, .txt ili neki drugi format, bez copy-paste opcije

Save Image in Folder - slikice možete spremati u predodređene foldere

Scrapbook - napredno spremanje stranica - možete spremiti cijelu ili samo jedan dio stranice, a kasnije stranice možete editirati (označavati tekst bojom, spajati više različitih stranica ili dijelova stranica u jednu cjelinu itd.)

SessionSaver 2 - spremanje browsing sessiona

Swift Tabs - dodajte svoje prečace tab navigaciji

Tab Mix Plus - napredne opcije za tabove, meni najbolja ekstenzija tog tipa

2 Pane Bookmarks - dijeli bookmarks sidebar na dva polja - polje s folderima i polje sa sadržajem foldera (ne znam zašto Firefox ovo nema po defaultu, jerbo je ovo 1000 puta bolji i pregledniji način)

Sve ove ekstenzije su ultra korisne u svakodnevnoj uporabi, a ako bi baš trebao izdvojiti one neophodne, to su: AIO Sidebar, ScrapBook, TabMix Plus, Copy All Urls, Context Search, Session Saver, DownThemAll i Plain Text to Link. Scrapbook sam je dovoljan za prelazak na Firefox.

Kombinacija ovih ekstenzija jako ubrzava i olakšava svakodnevno korištenje Firefoxa i toplo preporučam sve navedene...

P.S. Ukoliko neka od ekstenzija nije kompatibilna s Firefox 2.0 (ili nekom drugom verzijom, instalirajte Nightly Tester Tools - pomoću te ekstenzije možete druge ekstenzije napraviti kompatibilnim.

Zadnje izmijenjeno od: gorluk. 31.10.2006. u 15:18.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2006., 19:06   #10
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Jel ima extenzija za Firefox 2.0 nesto tipa ko u operi Status bar ?

Daklem: Document: 0-100 % ; Slike (xxx ) ; Brzina (xxKB/s) ? ako ima, mozete mi pejstat neki link ili naziv ?!

TIA
Tomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.10.2006., 19:07   #11
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Gorluče, jako dobro, al zakaj nisi linkao odmah na te ekstenzije? Uvijek sam htjela pitat kako se zove ta ekstenzija da url u [code]-u pretvori u pravi link i još neke finese, sad ću si skinut

P.S. Plain Text To Link nije kompatibilan sa 2.0.....

Zadnje izmijenjeno od: Ladybug. 30.10.2006. u 19:41.
Staro 30.10.2006., 19:46   #12
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Gorluče, jako dobro, al zakaj nisi linkao odmah na te ekstenzije?
A nije mi se dalo (ni copy pasteat, ni instalirat mr tech local install)

BTW. napomena kod Copy All Urls ekstenzije - ovo je stvarno izvrsna ekstenzija, i u neku ruku korisnija od Session Savera (ili sličnih ekstenzija), pogotovo za ljude koji često rade s hrpom otvorenih tabova.

Pomoću te ekstenzije možete sačuvati cijele browser sessione, ali prednost nad session saver tipom ekstenzija je što kasnije samo u jednom tabu otvorite text / html file gdje ste paste-ali kopirane tabove, i otvarate jedan po jedan, po želji. Lista tabova je uredno sortirana, s odvojenim naslovom i url-om, a kao što sam naveo, postoji dobar izbor formatiranja - plain text, html, structured text, restructured text, markup, wikipedia markup i six dgrs wiki, a za svaku od navedenih markup opcija postoje i dodatne opcija formatiranja.

Naravno, takve browsing sessione možete mailati dalje frendovima, čuvati u arhivi, dodavati i micati nove tabove itd.

Ako ništa drugo, probajte instalirati barem ovu i ScrapBook ekstenziju, nećete požaliti.
Staro 30.10.2006., 19:57   #13
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Citiraj:
P.S. Plain Text To Link nije kompatibilan sa 2.0.....
Sorry, nisam napomenuo kako je lako moguće da neke od ovih ekstenzija nisu kompatibilne s 2.0, ali to nije nikakav problem.

Imate dvije opcije: instalirati Nightly Tester Tools i ili opcijom "Make all compatible" sve ekstenzije odjednom učiniti kompatibilnim s 2.0, ili pak jednu po jednu, kako vam više odgovara.

Druga opcija je da u about:config prebacite "extensions.checkCompatibility" u false (ako nemate taj preference, samo ga dodajte: desni klik -> new...)

Meni tako sve ekstenzije najnormalnije rade u 2.0, a imam ih podosta.

Uživaj
Staro 30.10.2006., 23:07   #14
mat
Premium
Moj komp

dakle, horza, ja jos uvijek nisam shvatio kako exportati u .html kao sto si ti pa ako ti se da daj uslikaj malo... tnx!
Staro 30.10.2006., 23:19   #15
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Više-manje su sve navedene ali nitko nije spomenuo NoScript:
https://addons.mozilla.org/firefox/722/

Zahtjeva laganu naviku ali nakon toga je svijet ljepši

Još AdBlock Plus:
https://addons.mozilla.org/firefox/1865/
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2006., 13:17   #16
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Autor mat Pregled postova
dakle, horza, ja jos uvijek nisam shvatio kako exportati u .html kao sto si ti pa ako ti se da daj uslikaj malo... tnx!
ne znam jesu li menu-i pod windowsima isti, ali... tools --> add-ons --> my config
http://www.pcekspert.com/downloads/h..._exportati.png

inače škvadro, lista popularnih ekstenzija se može vidjeti na firefox addons. to nije bila namjera ovog threada. namjera je napraviti "profile" za različite ljude i napisati kome su namjenjeni.

ovaj thread namjeravam održavati, tako da će dio poruka koje su sada ovdje biti obrisane. pogledajte kak je ladybug stavila i kak sam ja stavio. nije poanta ku**enje s extenzijama, nego profili za različite ljude, tako da i ostali sa sličnim afinitetima mogu pronaći nešto za sebe.

AKO netko napravi ovakav profil, a nema ga kamo staviti (npr. nema web server), može normalno napisati post kao da je polinkao, poslati mi na mail .html file koji je dobio/la iz MR Techs Local Install, pa ću staviti na server i polinkati...

Horza (death dwarf)

character perks

major skills

greater powers

artifacts of choice

Zadnje izmijenjeno od: horza. 31.10.2006. u 13:49.
Staro 31.10.2006., 14:34   #17
mat
Premium
Moj komp

Staro 31.10.2006., 14:43   #18
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Ok, nadopuna Horzine "Web Developer", ali s naglaskom na web design:

Aardwark
Codetech
ColorZilla
CSS Viewer
HTML Validator
MeasureIt
View Source Chart
ViewSourceWith
X-Ray
Yet Another Window Resizer

i normalno

Web Developer Extension

Još bih ovdje dodao, iako nisu ekstenzije, neke korisne alate / linkove za web development / web design koje držim na bookmarks toolbaru:

Web Developer's Handbook ogromna kolekcija kvalitetnih linkova za html / css / ajax itd.
Typesetter - jako dobar online alat za usporedbu različitih tipografskih postavki
Lorem Ipsum lorem ipsum generator
Rendr - rapid prototyping, online alaz za brzo "live" isprobavanje CSS + HTML

i favelets:

Slayer Office Favelet Suite - kolekcija jako korisnih faveletsa
Bookmarklets - također odlična kolekcija faveletsa / bookmarkletsa, iznimno korisno pri izradi web stranica / web developmentu

Faveletse samo stavite na "bookmarks toolbar", i po potrebi pokrenite. Ako ih niste dosad koristili - probajte, ima super alata.
Staro 31.10.2006., 15:02   #19
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

please nanovo pročitajte prvi post na ovoj temi... stavio sam neka pravila itd.

gorluk... totalno kewl stvari... možda da staviš neki manual na "programiranje"
ali...
Aardwark
po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju
Codetech
kewl
ColorZilla
ne radi pod linuxom, ali KDE ima zgodan applet za to
CSS Viewer
HTML Validator
MeasureIt
View Source Chart
neko vrijeme koristio, ali po meni nepotrebno uz web developer ekstenziju
ViewSourceWith
X-Ray
Yet Another Window Resizer

Horza (death dwarf)

character perks

major skills

greater powers

artifacts of choice

Staro 31.10.2006., 15:24   #20
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Horza, I hear ye, i ja u 90% slučajeva koristim WD ekstenziju, ali sam stavio ove da ljudi vide alternative, a i na malo drukčiji način funkcioniraju / prikazuju neke stvari, pa ih nije na odmet isprobati...

[edit] P.S. evo dodao sam pod "Programiranje" forum neke linkove vezane za web design / web development - Web Design / Development Resource

Zadnje izmijenjeno od: gorluk. 31.10.2006. u 17:50.
Staro 31.10.2006., 21:31   #21
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Copy Plain Text- ime sve govori

FireFoxMenuButtons- dodaje hrpu gumba (oko 40) za staviti bilo gdje po potrebi

Fission- Progres bar se prikazuje u adress baru (safari style) uz dosta opcija načina prikaza

update: sad je linkano

Zadnje izmijenjeno od: DeadMan+. 01.11.2006. u 12:23.
DeadMan+ je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 08:36   #22
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Jel ima kakva ekstenzija da se može download nastavit?: stoopid
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 11:01   #23
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
hmmm... a firefox to kao nativno podržava, al bash i nije user-friendly... preporučam flashgot ekstenziju u kombinaciji s FDM-om , za linux u kombinaciji sa d4x download managerom ili Aria download managerom.

Horza (death dwarf)

character perks

major skills

greater powers

artifacts of choice

Staro 01.11.2006., 12:15   #24
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Citiraj:
probaj ovo:

DownThemAll

Staro 01.11.2006., 13:47   #25
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Citiraj:
Autor horza Pregled postova
hmmm... a firefox to kao nativno podržava, al bash i nije user-friendly... preporučam flashgot ekstenziju u kombinaciji s FDM-om , za linux u kombinaciji sa d4x download managerom ili Aria download managerom.
Šljakaaaa, thanks.

Citiraj:
Autor DeadMan+ Pregled postova
probaj ovo:

DownThemAll

To ne radi.
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2006., 16:53   #26
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Trebam onu ekstenziju s kojom mogu zagasiti browser, i kad ga upalim, vrati mi sve sessione i tabove koje sma imala prije, kao u Operi. Thx
Staro 01.11.2006., 17:19   #27
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Costa Pregled postova
Uz to bih dodao i Filterset.G updater koji update-a adblock plus novim definicijama i tako efektivno eliminira 90ak % oglasa.
Staro 01.11.2006., 17:31   #28
mat
Premium
Moj komp

Citiraj:
Trebam onu ekstenziju s kojom mogu zagasiti browser, i kad ga upalim, vrati mi sve sessione i tabove koje sma imala prije, kao u Operi. Thx
TabMixPlus
vidi moj link na ekstenzije imas tamo to
Staro 01.11.2006., 21:10   #29
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Citiraj:
To ne radi.
kako mislis ne radi? ne razumijem...
Staro 03.12.2006., 09:56   #30
fle_ki
Premium

fle_ki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
imam v.2.0 ali ne mogu naći ikonu od maila, koja je bila u v1.5 inače je bila u customize
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno