|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
evo, pošto me winrar nervira u zadnje vrijeme, trebam zamjenu za njega... da raščistimo, ja rijetko kad što kompresiram, eventualno ako nešto šaljem netom... meni je potreban programčić koji će meni rar fileove skinute s neta ili otkud već, moći extractati, te da ima sshortcut u context meniju... kao winrar, jel... i da je free.... ma može i nefree... drugo; NOD32 me također nervira i neću objašnjavati zašto, ali ga želim zamijeniti.. preporuka nečega što je free, jednostavno, neprimjetno u svakodnevnom radu, a da ipak radi svoj posao... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
7-zip. Freeware je i ima sve što si naveo da želiš ![]() Od AV-a, Avast ili AVG. Ima i njih još besplatnih, ali se nemrem trenutno sjetiti.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam koristim 7-zip već godinu dana, ako ne i više. Dobar mi je. Za zip genious sam isto čuo riječi pohvale, no ja svojeg konja ne mjenjam dok ne usere stvar. A što se tiče AV-a, ja sam već skoro pa 3-4 mjeseca bez njega. Nemam potrebe, ne skidam ono što nisam siguran da je u redu. Firewall postoji, no AV sam maknuo. Mada je meni NOD radio jako dobro...
|
|
|
#8 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
AVG Free je sasvim ok, a za drugo ti ne bi znao reći. Ja ionako korisitm winrar i NOD. NOD-om sam posebno zadovoljan.
|
|
|
#9 |
|
Lika u mom srcu
|
ne znam, meni NOD nije "legao", nervira me njegovo skeniranje fileova kad nešto dobivam preko MSN-a, pa moram klikati, ok, hide, pa me prca update... ukratko, nervira... stavit ću AVG. ma gle što mi se događa kod Winrar-a.. skinem neki rorrent s neta, i onda mi na 97% pukne da file ima grešku i prekine extrctanje... i to mi se desilo već nekoliko puta... plus, isto mi baca neke register program, neko slično sranje... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Gabre sta se tice antivirusa AntiVir svakako. Pouzdan kad triba ne tlači komp i onoga ko ga korsiti pustim đinđama jednostavan do boli i uz sve to potpuno besplatan (jedini uvjet da ga nastavis kosristit je da ga redovito updejtas a to moze i on sam ako si cesto na internetu)... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Lika u mom srcu
|
mislim da ću instalirati AVG jer sam skinuo verziju koja u sebi ima i firewall... pošto nemam instaliran nikakv firewall do sada... sad će biti... iako nemam firewall, nemam nikakvih sranja sa kompom.... ali eto, sad nek se nađe... ali zašto mi winrar izbaciva ovaj error? kad dekompresira velike rar fileove? odnosno puno malih? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da si se malo za*ebao, što se WIN RAR-a tiče. Ako ti puca na fajlovima s neta ko kaže da je stvar u njemu? Možda su fajlovi s*ebani? Meni RAR služi već godinama, još od DOS verzija, odlično i ne bih ga mjenjao za ništa. A isprobao sam ih masu, naravno. Što se NOD-a tiče - stara priča. Nerigistrirane verzije skidaju svako malo po 2MB updatea i to živcira, to je istina. Ali, ovaj drugi problem sa skeniranjem fajlova je stvar u podešavanju NOD-a. On se treba podesiti, po ne znam koji put to pišem. Za svaki modul postoje detaljne postavke u slučaju ovoga ili onoga i kada se jednom podesi - stvar fercera bez problema. Mislim, imam ga instalirano u firmi na više desetaka računla i radi savršeno već godinama. To nije AV koji dođe "tvornički podešen na najbolje" pa ga ti samo trebaš instalirati. Zahtjeva malo truda i vremena ali je to opak AV pa nek kaže ko šta hoče. Na slici je rješenje kako postaviti u svakom od modula (AMON; DMON; IMON; EMON; NOD32) za svaku vrstu detekcije i garantiram da pri ovakvim postavkama NOD ne pita apsolutno ništa, prilikom detekcije virusa ili bilo čega drugog. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za mene nema dostojne zamjene za ova dva programa...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Lika u mom srcu
|
ipak sam skunuo najnoviju reviziju winrara-- probao sam 7zip, ali mi se ne sviđa njegova ikona, previše se uklapa u ostale, pa mi je nepregledno.. stavio sam AVG i trenutno radi scan.... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Bilo bi bolje da se malo potrudish nauchiti neshto jer odbacujesh dva kvalitetna programa. Zamjena za WinRAR: http://www.tugzip.com Zamjenu za NOD nemash.. mozhesh jedino staviti neki drugi antivirus.
|
|
|
#18 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ako oces free av avast mi ej bio full ok
|
|
|
#20 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
..dva savrsena programa koji uz malo truda rade besprijekorno sve drugo je losiji izbor....sto se tice pucanja kod paspakiravanja torenta..osteceni fajlovi i samo to.. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Lika u mom srcu
|
winrar sam definitivno zadržao, a za antivirus sam stavio AVG jer ujedno ima i firewall... zasad sve radi bez problema, iako je s početka bilo klasično upitkivanja da li želim dopustiti izlazak na net ua MSN, updates, bla bla... ali sad je ok.. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Lika u mom srcu
|
7zip sam probao, ali mi se ne sviša njegova ikona... jedini razlog deinstala.. ma ne idem dalje winrar, skinuo sam najnoviju reviziju, i registrirao je, i radi super.. AVG, zasad dobar.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
za win-rar probaj alzip....lud je ja sam tak isto neku curu poslušala i skinula ga i baš mi se sviđa...jednostavan i free avg definitvno od free programa i brzih a kasperski 6 nije loš..al malo uspori pc |
|
|
|
|
|
#28 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
|
|
|
#29 |
|
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
7zip. definitivno i bez ikakve daljnje rasprave jedan od najkvalitetnijih freeware packera. i ima nekoliko ikona koje se može koristiti ![]() NOD32 još uvijek bez (meni) kvalitetne zamjene.
|
|
|
#30 |
|
Lika u mom srcu
|
ma za ikonu sam se zezao.. vjerujem da je dobar, ali sam previše navikao na winrar... ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |