Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.10.2025., 19:47   #7291
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
nisam znao za te HUB-ove. mislim znam da čajniz svasta izmisli, al dal to radi ok (stickovi 3.x) nisam znao.
za ugreen znam, sad si mi rekel za Ventio.
sta je sa ovim ostalima:

kebidumei
lemorele
Hagibis
DUTRIEUX
ANKER
RSHTECH
WAVLINK
AEVYVKV
OEING

to ok?
De pogledaj na https://eu.ugreen.com sto imaju u ponudi... Evo ovo npr...

https://eu.ugreen.com/products/ugree...hernet-adapter

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2025., 19:49   #7292
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
nisam znao za te HUB-ove. mislim znam da čajniz svasta izmisli, al dal to radi ok (stickovi 3.x) nisam znao.
za ugreen znam, sad si mi rekel za Ventio.
sta je sa ovim ostalima:

kebidumei
lemorele
Hagibis
DUTRIEUX
ANKER
RSHTECH
WAVLINK
AEVYVKV
OEING

to ok?

Bome, marka do marke
Jedino za što sam čuo od ovog svega je ANKER. Uzmi ugreen ili anker, ovo sve ostalo ti znatno povećava šansu da ćemo se vidit na topicu kad stigne
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2025., 20:50   #7293
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
nemogu na USB-c. nemam port odnosno ostajem bez jedinog koji mi je za spojit monitor sad. jedino ak si ti mislel na taj port spojit i zato uzet sa DP/HDMI izlazom. nebih rizikirao. radije keep it simple USB-A sa 3xUSB3.0 i LAN.
ili ima nesto sto neznam/nisam skuzil?

stavil sam na temu za hub.
Staro 01.11.2025., 22:24   #7294
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

jos jednu "stvarcicu" danas skuzio sa x280.
ako ubodem USB stick, neovisno jel direkt laptop ili preko HUB-a, WiFi prestane delat, odnosno prekida i odspaja se. nema veze jel na bat ili plugged.
inace skoro nikad ne koristim wifi pa nisam to ni skuzil do sad, kad privremeno moram na wifi dok ne stigne novi HUB sa LAN-om.
ludilo ovi thinkpad-i
Staro 01.11.2025., 23:39   #7295
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nisam to primjetio. Moj je 99% na wifiju i koristim usb-a port dosta cesto. Evo dok prebacujem 10GB sa sticka, wifi drzi normalno (1200/1200 Mbps), a ping prema 1.1.1.1 stabilan i nema recimo timeouta. Kod mene je AX210 kartica
Staro 02.11.2025., 06:38   #7296
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
jos jednu "stvarcicu" danas skuzio sa x280.
ako ubodem USB stick, neovisno jel direkt laptop ili preko HUB-a, WiFi prestane delat, odnosno prekida i odspaja se. nema veze jel na bat ili plugged.
inace skoro nikad ne koristim wifi pa nisam to ni skuzil do sad, kad privremeno moram na wifi dok ne stigne novi HUB sa LAN-om.
ludilo ovi thinkpad-i

Sve mi se čini da imaš primjerak koji je "na izdisaju"...
tomek@vz je online   Reply With Quote
Staro 02.11.2025., 08:34   #7297
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Ce vidimo. Inace radi bez greške. Problem sa zvukom je od novoga, ovaj sa wifi sam tek primjetio jer ne koristim ga inace. Lap je na stolu i rijetko kad ga nosim.

Da nije to sa wifijem povezano sa manjkom struje jer je lap uv sa throttlestop-om? Iako otkad sam nedavno malo podigao mV, nisam imao nikakve probleme...

edit:
ispravak, ne prestane radit net kad ubodem bilo koji stick vec ciljano SanDisk Extreme usb 3,1. znaci ubodem, istog treba net ne radi, iscupam ga, istog trena net radi. u bilo koji konektor (lap ili HUB).

na njemu je ventoy sa image-ima i alatima za boot i instalacije OS-a, ak je bitno.
autorun mi je uvjek iskljucen u OS-u, ak je i to bitno.

ludilo .

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 02.11.2025. u 09:13.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2025., 09:37   #7298
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
... edit:
ispravak, ne prestane radit net kad ubodem bilo koji stick vec ciljano SanDisk Extreme usb 3,1.
... ludilo .

Hoće te USB memorije ludovati, imam par komada SanDisk Ultra Dual Drive Luxe (to su oni kaj imaju USB Type-C/Type-A), 256GB i 1TB rade normalno na bilo kojem OS-u, ovaj pak jedan od 512GB normalno radi samo na penđerima, kad ga probaš koristiti na MacOs-u ili Linuxu ili se neće prijaviti ili se prijavi pa pukne konekcija nakon što počneš nešto na njega spremati, svi su formatirani u ExFAT,... nosio sam ga i na reklamaciju no testirali su ga na penđerima, a tamo radi OK tak da jbg
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2025., 11:54   #7299
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Igrom slucaja i moj je undervoltan i testirao sam sa stickom od ventoya, doduse imam neki samsung fit drive

To mi smrdi nesto do sticka ipak.
Staro Jučer, 16:55   #7300
kiki86
Tehničar
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
planiram u firmi thinkpade umjesto della kojeg uzimamo uvest. Ima netko pouzdanog distributera pri ruci? moze i na pm.
kiki86 je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:29   #7301
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor kiki86 Pregled postova
planiram u firmi thinkpade umjesto della kojeg uzimamo uvest. Ima netko pouzdanog distributera pri ruci? moze i na pm.
Hahahaha, mi smo bas suprotno napravili... Umjesto Lenova smo se prebacili na Della...

Sa Lenovom jako jako pazi na jamstvo, jer hoce prebaciti neke stvari na korisnika (Customer Induced Damage)... Mene su na dva laptopa izlevatili tako da sam odustao od Lenova za sva vremena... Vec sam pisao o tome na temi...

A sto se partnera tice, ne znam, nekad davno sam u S&T radio, oni su bili partner od Lenova i dosta su toga prodavali... U svakom slucaju, ako prelazis sa Della na Lenovo mozda najbolje da kontaktiras Lenovo direktno pa da ti nadju nekog partnera / sistem integratora koji ce prijaviti taj deal u Lenovo sustav kao prelazak sa konkurencije tako da ti se odobre projektne cijene... Ne znam o kojoj kolicini laptopa se radi, ali se preko 5 laptopa bi moglo proci...

Mi smo u USA dobili skoro 50% popust na 5-6 laptopa koje smo kupili od Della, s time da smo im objasnili da prelazimo sa Lenova pa su nam svasta odobrili... Kolega je dobio jos jedan laptop gratis, monitor, torbu, misa, tipkovnicu, ma bogtepitaj sta mu sve nisu iskrcali...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:29   #7302
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Bit će zanimacija za vikend dok je mećava vani...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:27   #7303
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Bar ne rade ovakva sranja:

Citiraj:
Citiraj:
Some Dell and HP laptop owners have been befuddled by their machines' inability to play HEVC/H.265 content in web browsers, despite their machines' processors having integrated decoding support. Laptops with sixth-generation Intel Core and later processors have built-in hardware support for HEVC decoding and encoding. AMD has made laptop chips supporting the codec since 2015. However, both Dell and HP have disabled this feature on some of their popular business notebooks.

HP discloses this in the data sheets for its affected laptops, which include the HP ProBook 460 G11 [PDF], ProBook 465 G11 [PDF], and EliteBook 665 G11 [PDF]. "Hardware acceleration for CODEC H.265/HEVC (High Efficiency Video Coding) is disabled on this platform," the note reads. Despite this notice, it can still be jarring to see a modern laptop's web browser eternally load videos that play easily in media players.
HP and Dell didn't explain why the companies disabled HEVC hardware decoding on their laptops' processors.

A statement from an HP spokesperson said: "In 2024, HP disabled the HEVC (H.265) codec hardware on select devices, including the 600 Series G11, 400 Series G11, and 200 Series G9 products. Customers requiring the ability to encode or decode HEVC content on one of the impacted models can utilize licensed third-party software solutions that include HEVC support. Check with your preferred video player for HEVC software support."

Dell's media relations team shared a similar statement: "HEVC video playback is available on Dell's premium systems and in select standard models equipped with hardware or software, such as integrated 4K displays, discrete graphics cards, Dolby Vision, or Cyberlink BluRay software. On other standard and base systems, HEVC playback is not included, but users can access HEVC content by purchasing an affordable third-party app from the Microsoft Store. For the best experience with high-resolution content, customers are encouraged to select systems designed for 4K or high-performance needs."
tomek@vz je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:44   #7304
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Pitanje za touchpad na T14 Gen1. Ima li netko drivere ili fix?

Svako malo odbije poslusnost i uopce ne radi (trackpoint radi cijelo vijeme, touchpad ne). Ubijem mu drivere u device manageru, restart i proradi. I onda opet nakon 1-2 gasenja odbija poslusnost.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:17   #7305
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Meni to zvuči ko hardverski problem. Probaj dignut neki drugi OS gore za test na par dana pa da vidiš kak se ponaša, ili eventualno prije toga frkni system update:

https://support.lenovo.com/ca/en/dow...ok-workstation

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge