Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.10.2025., 19:39   #4861
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Performance fleksa PPWSFA-20-Li C4
korištena prije nekih 5 dana
stavljena u njezin kofer bez priključene baterije
danas ju izvadio stavio bateriju a ona apsolutno ništa
ništa ni ne svijetli
promijenio par baterija 2ah i 4ah i dalje ništa
JoZ@ je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2025., 21:25   #4862
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Probaj ručno okrenuti brusnu ploču iako izgleda da je krepala elektronika ako ništa ne svijetli.
Meni je Performance ekscentrična brusilica 150mm isto tako krepala odjednom. Radila normalno, stavio je u kutiju i drugi put ne daje znakove života.

Baš me zanima u čemu je stvar tih bizarnih kvarova, jer svi ovi uređaji izgledaju dosta solidno i kvalitetno a riknu neke gluposti.
Naravno da je R&D bitan ali ne mislim da Parkside nema jak taj dio s obzirom na volumen i prodaju.

Ode neki mosfet ili kondenzator koji stave od 1 umjesto 2 centa valjda.
Staro 09.10.2025., 22:05   #4863
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Probo i ništa
Izgleda da sam ju kupio u Kauflandu i nisam sačuvao račun
Staro 09.10.2025., 22:13   #4864
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Te nove revizije imaju problema s elektronikom, možda je i tebe zadesilo kao u videu:

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2025., 00:24   #4865
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor JoZ@ Pregled postova
Probo i ništa
Izgleda da sam ju kupio u Kauflandu i nisam sačuvao račun
Ako imas app, u appu ti je racun.
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 10.10.2025., 07:09   #4866
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Ako imas app, u appu ti je racun.

app je kod žene ja imam samo sliku koda pa nju skeniram
našla je pa ču danas rješavat

Staro 10.10.2025., 17:17   #4867
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Postavio sam zidne letvice na zid, ostavio sam cca 1cm od poda i vrha kako bih dobio ravninu. Taj međuprostor bih obojio nekom crnom bojom.

Ima li za kupiti crna boja u nekom manjem pakovanju?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2025., 20:44   #4868
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Kupi si kanticu crne boje za beton. Ili uzmi crnu temperu iz školskog pribora i pofarbaj to malo...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2025., 22:17   #4869
Buger
Premium
Moj komp

Ok, i gledao sam boju za beton, probam onda to
Staro 13.10.2025., 10:56   #4870
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Citiraj:
Autor JoZ@ Pregled postova
Performance fleksa PPWSFA-20-Li C4
korištena prije nekih 5 dana
stavljena u njezin kofer bez priključene baterije
danas ju izvadio stavio bateriju a ona apsolutno ništa
ništa ni ne svijetli
promijenio par baterija 2ah i 4ah i dalje ništa
reklamacija kod kauflanda
ljubazna gospođa uzme vaše podatke i ian uređaja sa danom kupnje i prosljedi ga
Grizzly Tools GmbH & Co. KG
onda vas oni kontaktiraju i traže opis kvara i kratki video do 5 mb
uz smanjenje postavki na mobu i brzinsko snimanje uspio sam dobit 7 mb

njihov odgovor:
Hvala Vam na poruci. Očekujemo dostavu 24. listopada i poslat ćemo Vam zamjenski uređaj što je prije moguće.
Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i strpljenju.

sad neznam dal ču morat na neki način negdje vratit staru il ne?
Staro 13.10.2025., 18:37   #4871
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Budu ti javili, ali kako zvuči reklo bi se da ne.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2025., 19:15   #4872
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Ne moraš vraćati. Ostavi je sebi ako zatreba za rezervne dijelove.

Moram pohvaliti ovu:

https://www.lidl.de/p/parkside-perfo...aet/p100382709

Danas sam oštemao 15ak m2 pločica i estriha terase s njom, potrošio 4x 8AH baterije. Odradila bez greške i bez ikakvog štucanja ili stajanja.
Staro 13.10.2025., 20:46   #4873
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Morat ću je i ja.
Ona od 3J mi je crkla, ne daju zamjenski uređaj ni popravak nego samo pare nazad. Stoka grizzlijevska
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2025., 21:14   #4874
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Meni glava počela tresti, ne vrti više ravno. Prvo sam dobio spigane burgije, sad glava ide lijevo-desno, nema ni 10 min rada. Poslao zahtjev za reklamaciju, ne javljaju se tjedan dana, ovo je drugi puta već da nitko ne reagira.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 14.10.2025., 09:19   #4875
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Morat ću je i ja.
Ona od 3J mi je crkla, ne daju zamjenski uređaj ni popravak nego samo pare nazad. Stoka grizzlijevska
Ja imam tu od 3J i evo radim renovaciju kuce vec godinu i pol dana sva se stukla ali i dalje udara, jucer sam s njom prosirivao na pomocnoj zgradi otvore za prozore i dalje tuce i razbija bas sam prezadovoljan ne da mi se veliki hilti ni vaditi van.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2025., 05:48   #4876
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Ima neki ytube review kanal, čak mislim da je s ovih područja, al na engleskom, koji u jednom od recentnijih videa iznosi tezu da lidl performance alati iz 2025. ovi najnoviji, su inferiorni starijim verzijama.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2025., 08:14   #4877
Buger
Premium
Moj komp

Čovjek je na kraju kupio više ovogodišnjih alata, testirao ih, vagao i na kraju utvrdio da je razlika u završnoj obradi, na nekim verzijama udarnog odvijača, "čekić" koji udara ne naliježe savršeno nego ima nekih cca 1mm razlike.

S obzirom da je to hobby alat, možda je to i očekivano da završna obrada i kontrola kvalitete nisu savršeni. U konačnici mislim da sa Parksideom možeš dobiti OK alat za malo novca, a ako ti se posreći, može biti i iznadprosječan...
Staro 20.10.2025., 13:49   #4878
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ima li netko ovo i je li čemu?

Staro 20.10.2025., 18:34   #4879
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
I ja pikiram
Lemilica vidim ima ručku sa normalnom izmjenom vrhova za razliku od prijašnjih Parkside stanica na kojima su se uvrtali na navoj.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2025., 20:56   #4880
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Ovo sam si maloprije uzeo za rješavanje problema borovih iglica koji zapnu u umjetnu travu na vikendici pa ih je tlaka skidati.
https://www.lidl.de/p/parkside-perfo...aet/p100393795

Moram priznati da puše brutalno, treba dobro držati u ruci na turbo modu, imam i onaj zeleni 40V usisavač/puhač novi kojeg nisam ni koristio jer mi je malo nezgrapan i čini mi se bolji izbor sa lišće a ne baš za iglice.

Ispuhao sam sav ostatak staklenih vlakana i pijeska s terase koji je ostao od nalijevanja estriha u čas.
Staro 20.10.2025., 22:01   #4881
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Usisavač ima dosta manju ispušnu granu i drugačije konstruirane lopatice koje ujedno i usitnjavaju lišće pa nije baš najbolji izbor za puhanje. Može, ali nabija tek par bara, primarno mu je ipak usisavanje.

Staro 21.10.2025., 19:57   #4882
hooligan.no1
matori
Moj komp

hooligan.no1's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor Silthrax Pregled postova
Ja imam manju parkside štemalicu od ove gore naveden koja je 50 KJ i 12 kg ova moja je mislim 5-6 kila i ima udarac 15 KJ i ta je zakon da se s njom sve, beton i armirani beton ide ali teže. ALi je lagana pa mozes s njom i zidove lagano.

https://www.lidl.de/p/parkside-abbru...iff/p100364851

Ja sam pola kuce s njom ostemao i posudivao je okolo i nije se pazilo na nju i jos radi. Morao bi malo masti dodati van toga peri deri.

Bog te živija i veselija!

Za 68+12€ dobih makinu za pravi dugotrajni dar-mar.
U 5 dana po 10-12 uri rada ni štucnula nije.
Ruje i armirani beton malo teže, ali ide.

Sad ću je i ja preporučiti!
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2025., 20:47   #4883
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ovo sam si maloprije uzeo za rješavanje problema borovih iglica koji zapnu u umjetnu travu na vikendici pa ih je tlaka skidati.

https://www.lidl.de/p/parkside-perfo...aet/p100393795

Moram priznati da puše brutalno, treba dobro držati u ruci na turbo modu, imam i onaj zeleni 40V usisavač/puhač novi kojeg nisam ni koristio jer mi je malo nezgrapan i čini mi se bolji izbor sa lišće a ne baš za iglice.

Ispuhao sam sav ostatak staklenih vlakana i pijeska s terase koji je ostao od nalijevanja estriha u čas.
Prijem dva tjedna ti je bila na akciji kod nas u lidlu 68 EUR ako se ne varam. I ja uzeo

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2025., 10:23   #4884
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor hooligan.no1 Pregled postova
Bog te živija i veselija!

Za 68+12€ dobih makinu za pravi dugotrajni dar-mar.
U 5 dana po 10-12 uri rada ni štucnula nije.
Ruje i armirani beton malo teže, ali ide.

Sad ću je i ja preporučiti!
Imao sam kvar s njom, pukla mi rucka tj limeni dio koji drzi rucku (ona pomicna kojom je drzis). Ja nazovem Lidl servis i pitam da li imaju zamjenski dio da bi ga kupio da je mogu osposobiti jer sam prezadovoljan s njom kaze zenska meni nemamo nazalost na stanju ali vam mozemo vratiti novce za nju posto je u garanciji. Ja u cudu reko može.

Prođe par dana od toga sjele pare i ja se sjetim pa mogao bi pogledati na aliexpress da li ima to. Nadem tamo za 2 eura dvi te lime i sada imam i dalje hilti i pare za njega...

Lidl i parkside garancija zakon. Nisu ni trazili da vratim hilti.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2025., 12:41   #4885
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Ima li netko ovo i je li čemu?

Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
I ja pikiram
Lemilica vidim ima ručku sa normalnom izmjenom vrhova za razliku od prijašnjih Parkside stanica na kojima su se uvrtali na navoj.
U dva Kauflanda danas odem i nema niti jedne. Ne ono da je prazna polica da je pokupovano, nego nema nigdje ni cijene niti išta. Radnici pojma nemaju.

Edit: zapravo gore u katalogu piše da vrijedi od 27.10. :facepalm:, nabijem ih i njihove kataloge sa 10 datuma.

Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 22.10.2025. u 12:47.
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2025., 12:50   #4886
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
piše u katalogu od 27. - 31.10.
al poprilično sam siguran da sam ih prošli tjedan vidio u kauflandu
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2025., 13:04   #4887
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Ma ima nekih sličnih, ali nema ovih baš s puhalicom.
Staro 25.10.2025., 21:37   #4888
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Ako nekog zanima u Top alatima imaju dobre popuste za dizalice. Uzeo ovo i za te pare je no brainer.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2025., 23:04   #4889
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

Dosta dobro, tnx
Staro 26.10.2025., 00:01   #4890
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Triba mi preporuka za dobro svrdlo, okruglo ne sds, beton/armirani beton, parkisajd nisu dobra ofc.
Projahn sam koristio ali su previse krhki cim malo zapne puca glava, iako vrhunski buse, prema parksideu ko da maslac busim. Danas sam dva rjesio pa spa na parkija. Busin sa udarnom 12v parkside tako da nije sigurno busilica prejaka. 6mm mi je najcesca dimenzija.
OuttaControl je online   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno