Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 07:36   #1501
Chandler
Premium
Moj komp

Chandler's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Ljudi:

ADV 350 vs Forza 350 vs Xmax vs Beverly 400 ?

ili je to sve tu negdje ?
Chandler je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:58   #1502
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Hm, u slicnim sam nedoumicama i ja. Vozia scarabea 300s prije, trenutno gts300 hpe i gledam sta dalje i otprilike gledan isto te navedene i sh350.

Dosta ovisi koje su ti potrebe, je li iskljucivo grad ili commuteas 30km svaki dan na otvorenoj cesti, itd.
Meni su cini da je za Split, uske ulice i prolazak izmedu auta na semaforu adv350 prevelik odnosno presirok u volanu i ne svida mi se pretjerano jer glumi xadv-a a to nije.
Forza mi se cini ko dobar gt skuter, samo za moje potrebe vecinom grada isto prevelik.
Sh350 ima vrlo malo mjesta ispod sica zbog rezervara i to mi je veliki minus.
Beverly 300/400 mi je klasik i uvik moze proc, makar mi je malo dosadia, pa gledam eventualno uzet xmax.

S mojim misljenjem se ne slaze 60 % splita koji voze tmax, xadv, forzu750, burgmane itd.

Sumirano, sve je to tu negdje, samo je pitanje potreba i osobnih preferenca.
Staro Jučer, 10:06   #1503
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kažu ljudi da je taj Piaggio motor od 400 cm3 totalno s**nje.
Staro Jučer, 10:34   #1504
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Motori

Piaggio beverly 400 ima problem s brtvom glave koliko sam cuo od vlasnika. Neki se zale i na cijenu “mokrog kvacila” kad crkne ali kad sam pitao kad tocno crkava serviseri kazu 50tkm navise pa mi to nije relevantno za oznaku “minusa” za kupnju. Momenta ima kao zadnji 350. Onaj 350 otprije 10 godina je bolji u svemu. Forza 350 je ok skuter samo nije pokretljiv kao beverly. Prednje plastike su velike pa je manje pokretljiv za po gradu. Sh350 je igracka, kao da vozis 125 s motorom od 350, nekako cudno se vozi. Xmax mi je lijep ali izmedju nogu nema mjesta za nista. Burgman 400 sam pogledao i okrenuo se. Prevelik i preruzan ali to je osobna preferenca. Ja sam za sada odustao od kupnje novog i ostao na starijem bv350 dok ne naidjem na slicno.

Edit: zaboravio sam na Kymco x-town ct 300. Osim sto mi je slab po specsima , ostalo mi izgleda jako jako dobro. Nikad nisam imao kymco pa ne znam kakvo je iskustvo voznje u odnosu na sve gore navedeno. Ali ima ravnu podnicu, mjesta, nije bas skroz ruzan,dapače. Ima i jacih modela ali onda ide vise prema sport izgledu.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. Jučer u 12:13.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:36   #1505
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Sh350 ima vrlo malo mjesta ispod sica zbog rezervara i to mi je veliki minus.

Sumirano, sve je to tu negdje, samo je pitanje potreba i osobnih preferenca.
Jep, kofer je must have na SH350. Ispod sica je malo mjesta, meni ni kaciga ne stane.
Ali što mi je najveći plus na njemu je ravna podnica kod nogu, to malo koji danas ima (ruksak, vrećice iz špeceraja, pol gajbe, itd...).

Al da, na kraju po osobnim preferencijama i te neke sitnice presude.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:17   #1506
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Ja imam Beverly 300, kupljen nov lani u 5. mj.
Sad je na cca 9000km. Koristim ga najviše za odlazak na posao, 25km otvorene ceste u jednom smjeru, vozim koliko vrijeme dopusti 5-9. mj.

Zasada nisam imao nikakvih problema, što se ne bi mogli reći za kolegu koji je kupio novi Bev 400, kao i za mnoge probleme o kojima čitam po fejsu.

Ne znam što nosi ovaj novi Bev 310. Osim klasične talijanske kvalitete izrade, gdje već pokoja plastika škripi, gdje se niti jedan panel se slaže s onim susjednim itd, nemam zamjerki.
Potrošnja je u rangu 3-3.2l/100km. Odradio sam nulti servis i servis na 5000km, sad ću i ovaj na 10000km

Plan je doplatiti još 2 god produljene garancije i voziti ga još 2 godine, do 20.000km, a onda vidjeti hoću li ga dati staro za novo, ili ću ga voziti dalje dok se ne raspadne
Tulio je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:11   #1507
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Imam SH150 i zadovoljan sam njime. Ispod sica ima 2 mjesta za stvari gdje kaciga stane bez problem au veći prostor.
Ono što mi se ne sviđa je zvuk. Previše mi je 'metalan'. Piaggio ima bolji.
Ono što mi se sviđa je paljenje. Nema klasično paljenje na anlaser nego nekakvo drugačije, navodno magnetsko. Fercera perfektno i praktički se ne čuje kod paljenja motora.
Staro Jučer, 14:39   #1508
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Chandler Pregled postova
Ljudi:

ADV 350 vs Forza 350 vs Xmax vs Beverly 400 ?

ili je to sve tu negdje ?
Beverly, ako je za grad je fantastican, nije pretvrd i vuce brutalno.. Vozio sam do nedavno 2024, dobrih 1000km. Malo je tezak pa se treba naviknut. Super je i na otvorenom, da nebi bilo zablude ali za grad je super udoban.
Treba ih probat, dosta su razliciti ADVovi, klasicni skuteri i maxiji.. Ja ne volim brdo plastike ispred i oko mene i nikak mi ne pasu takvi skuteri..

SH je old schoool al sve joj je oprosteno Meni je kukica dovoljna Kacige nikad ni ne spremam, ko ju uzme nebu se bas usrecio..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. Jučer u 14:53.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:42   #1509
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Imaš Medley koji je umanjena i lakša verzija Beva sa manjim motorima (do 200 cm3).
Staro Jučer, 14:42   #1510
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Da gledam tu kategoriju ispod uzeo bih medley 150 ili novi medley 200 bez jebemti. Mjesta ispod sica za 2 integralne kacige, takoder elektricni brushless "direct mount" motor za starter.
Staro Jučer, 15:02   #1511
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Zg je pun novih Aprilija SR GT, skoro da nisam vidio ni je jednu dok ih nisu stavili na akciju. Sve su prodali 125/200.. Mozda bi sad mogao i Medley na akciju, ima ih puno na lageru..
Staro Jučer, 16:25   #1512
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Probaj naravit probnu voznju tih par skutera. Nije bas da univerzalno svaki odgovara svima. Vidi sti ti je najbitnije kod skutera, pa prema tome gledaj. Meni kod Beverly ne odgovara volan. Ako ga mislis vozit iskljucivo po gradu, onda gledaj minimalno 200/250 cc, sve ispod toga je malo.

Sent from my DNP-NX9 using Tapatalk
antebr je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 16:46   #1513
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Jep, kofer je must have na SH350. Ispod sica je malo mjesta, meni ni kaciga ne stane.
Ali što mi je najveći plus na njemu je ravna podnica kod nogu, to malo koji danas ima (ruksak, vrećice iz špeceraja, pol gajbe, itd...).

Al da, na kraju po osobnim preferencijama i te neke sitnice presude.
Tek sam jucer vidio kak dobru Hondu imas, vrh..

Da, opal sam sa Beverlija preko grbe, on nije al ja jesam al sam imao rukavice pa se nisam zgrebal.. Ja isto volim ravni pod, mozes natrpat cuda medu nogama

Medley 200 ubije sve aute na semaforu, ne treba nista jace za grad.. 18ks ni za bacit ni na otvorenoj cesti..

Haha koje su to njuske 3500 eura je bila na akciji a gle sad na njusci... Odmah se izrodio novi val moto dilera

Svijetla su mi zakon na Hondi..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	unnamed.jpg‎
Views:	27
Size:	720.9 kB
ID:	28400   Click image for larger version

Name:	IMG_1889.jpg‎
Views:	26
Size:	250.8 kB
ID:	28401  

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. Jučer u 23:24.
Staro Danas, 07:30   #1514
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Ja sam xmax prodao i kupio adv350 i preporodio sam se. Imso sam iksa iz 2917 i svijetla su mu uzas a ja slabo vidim i eto,inace ga vjv ne bih prodao. Kasnije su navodno stavili bolja svijetla. Adv je skuter koji kao da nije skuter. Od ovjesa,volana,polozaja sjedenja to sa skuterom nema veze iako ke skuter. Vozi se ko motor i bolje od svih drugih skutera. Meni odgovara,drugima mozda i ne. Bas probaj,ne kupuj na neviđeno,i ja sam ga posudio dva dana za probu od frenda.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno