|
![]() |
#271 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Lako za brainrot, STVORILI SMO MONSTRUMA!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Konačno nekaj dobrog... Citiraj:
> pcworld
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Premium
|
Citiraj:
> Techspot
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Premium
|
Citiraj:
Mozda ce se kad pukne ovaj balon hype-a oko *GPT ludila i "moneygrab" i kad se sve malo smiri konacno poceti smisleno i produktivno razvijati nova verzija Clippy-a...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#276 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Apsolutno sve što ovaj lik priča je u funkciji borbe protiv konkurencije i grabljenja novih količina milijarda. Lik je rekao da je AGI iza ugla, samo mu treba par sto milijarda za GPU-e i sl. pizdarije i magično će kroz kvantitativnu promjenu nastat kvalitativna i LLM postaje HAL 9000. Mislim da će uskoro ljudi skužiti da je svejedno da li se nula množi sa milijardu ili sa milijardu milijardi, rezultat je isti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Što se balona tiče, ima tu još mjesta za daljnje napuhivanje. Moraju ići na double-down još barem 5-6 puta.
![]() |
![]() |
#279 | |
Premium
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Premium
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Premium
|
Najveći rizik proizlazi it toga što će ljudi dodatno poglupiti. To nije rizik, već realnost, događa se već sada. Prvo, ljudi dodatno gube vještine pretraživanja interneta i informacija općenito. Drugo, gepete ima tendencije da izmišlja i da se slaže s, odnosno podržava korisnika. Treće, izvori informacija koje su pokrali gepete i te ostale kreature gube promet i postaju nebitni. Kako je krenulo, masovno uništenje može doći kao točka na i i olakšanje.
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 15.08.2025. u 22:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Da, istina. Vidim oko sebe mlađe ljude, prije neko što razmisle o nekom problemu i rješenju, prvo na đipiti, i onda više mišljenja i rješenja ni ne treba. Maturalne radnje, radovi i ostalo, sve se radi preko toga. Kritičko razmišljanje je već odavno "ubijeno", sad bude i samo razmišljanje. Idemo prema onom filmu Idiocracy
![]() |
#283 |
Premium
|
Neki dan sam s jednom prijateljicom, koja je svega tri godine mlađa tako da nije da postoji veliki generacijski jaz iako postoji generacijski jaz, imao jednu kratku debatu po tom pitanju. Ona je dobrano zagrizla o gepete s kojim izrađuje razne obrasce, excelice, šta ti ja znam. Pomaže joj puno na poslu, razne stvari radi puno brže nego što bi njoj trebalo ručno. Konkretno je taj excel spomenula, kako ne mora ona ići gledati kako što napraviti već joj gepete složi. Konkretno je kazala kako provjeri dobiveno. Ja nikoga nisam htio razuvjeriti od korištenja gepete, to je svakome prepušteno na izbor. Samo sam htio kazati kako ti poslovi koje ti gepte odradi, pa ti kao ne moraš jelte, su vjerojatno poslovi koje i tako nije vrijedno raditi. Tako da u tom smislu podržavam. Stvarno bolje raditi bilo što nego slagati nekakav obrazac. Bulji pola sata kroz prozor, ili nedaj bože, prošetaj oko zgrade. Postavlja se pitanje hoće li netko taj obrazac popunjavati isto preko gepete. Netko treći je kazao kako je gepete dobar za slaganje odgovora na mailove. Ono što mi je naročito nakaradno jeste upravo to. Ako ti koristiš gepete da ti složi odgovor na neki mail kojeg ne želiš niti čitati (ili obrazac), da li je nerazumno za očekivati da tvoj sugovornik čini isto? Ukoliko čini, onda čemu to služi, zašto se gepete dopisuje preko vas dvojice? Tko tu kome služi?
![]() |
#284 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
IMHO počelo je s društvenim mrežama prije skoro 20 godina i postepeno je došlo do mjere da se ljudi uživo skoro više i ne druže, jer si nemaju išta novo, zanimljivo ili pametno za reći. U slučajevima kad su stvarno uživo negdje s nekim, rijetko kad se odvajaju od smartphone uređaja ili ih jednostavno koriste za razgovor s osobom pored njih u realnom vremenu dok ne skidaju pogled s ekrana. ChatGPT i ostatak veselog AI društva je sve zajedno spustil na još niži nivo, tako da su svi uvijek u pravu s argumentiranim činjenicama koje ne treba dovoditi u pitanje, jer ova Silicon Valley tzv. umjetna inteligencija je baš kao J.A.R.V.I.S. iz Iron Man filmova. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
I to bi bilo OK, ali nažalost nemamo ni Marvina, ni J.A.R.V.I.S.-a, već Sam Altman čudaka koji više ne zna na koji način objasniti sranje zvano ChatGPT-5.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Onda im je AI rekao da nisu dobro pitanje postavili mislim, pa su ga to pitali, pa im rekao da opet moraju pričekati par milijuna godina da sazna koje je pravo pitanje, ako se dobro sjećam. Stavio si i skidati cijelu seriju sad, to je baš klasik. https://www.imdb.com/title/tt0081874/?ref_=tt_mlt_t_1 Evo i scene ![]() https://www.youtube.com/watch?v=5ZLtcTZP2js ontopic, mi razmišljamo AI ugraditi u helpdesk za najjednostavnije rješavanje problema korisnika kao i upita. Šefu sam rekao da može, ali da mora biti na produžnom jer ako postane svjestan i poludi da ga mogu iskopčat ![]() Isto tako neki korisnici su počeli copilot koristiti kakti, kako se forsira sada, bit će i neke "radionice", užas. Meni je ChatGPT ok, a bome nije loš ni ovaj na google search, uglavnom brzo pronađe neko rješenje, prije se moralo puno duže tražiti ovo ono, vjerujem da je jako korisna stvar. Osobno mi je najdraži bio Grok, ona prva verzija bez etičkih pi*darija i ograničenja, koji frajer je to bio ![]() Što se tiče korištenja mobitela dok si s nekim u društvu, stvar odgoja, nastojim ga ne koristiti jer mislim da time omalovažavam ljude s kojima sam. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 15.08.2025. u 23:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Pročitaj si knjige i bit će ti 100 puta bolje od serije.... Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Ne znaju ni razgovarati, započeti neku temu itd Čak i izbjegavaju to.
![]() |
![]() |
#290 | |
Premium
Datum registracije: May 2023
|
Citiraj:
Poznajem osobu koja je uz GPT dobila nekoliko nagradnih putovanja, skijanje, more, i tako dalje.. ljudi se snalaze. Ali primjećujem da ljudi LLM-ovima nekada više vjeruju nego osobi. Kreativnost je u raspadu. Neki koriste LLM-ove da bi manipulirali ljudima. I tako dalje. Ali iskustvo, poznavanje srži problema LLM neće uskoro zamjeniti, zato mi je drago da čitam pozitivne komentare. Koristim LLM-ove svakodnevno jer ubrzava proces, automatizira poslovne procese, olakšava analizu velike količine podataka koju bi naš mozak procesuirao satima, možda danima. Diskutabilno je u kojim slučajevima treba zaobilaziti takvu vrstu pomoći, jer dok ostatak svijeta napreduje, neki stoje - ne razumiju ili ne žele razumjeti, da alati nisu loši kada se koriste ispravno, kao i sve ostalo na ovom svijetu. Najviše ga koristim za kodiranje kada je potrebno napraviti nešto brzo, a nije toliko bitno i ne postoji problem iz sigurnosnog aspekta. Kodiram i samostalno ponajviše rust, jer me to ispunjava, zanima, uz dokumentaciju, manualno, onda kada imam vremena i želim se zabavit - ali kažem mu kasnije da mi analizira kod i ponudi sugestije za unapređenje koda. Naravno ovisi na kojem tipu projekta se radi, ali uz dobar plan, čitanje koda, sustavno korištenje i razmišljanje, mislim da je od jako velike pomoći, pogotovo za brže ostvarivanje ciljeva koji nam se nekada čine daleko. Zadnje izmijenjeno od: radi.neradi. 16.08.2025. u 12:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Samo je pitanje vremena kada ćeš imati svog osobnog AI asistenta kojeg možeš imati uza sebe cijelo vrijeme bez da itko zna (tipa neki slušni/očni implant i sl.), a koji će u real timeu analizirati razgovore i dokumentaciju u koju gledaš, te ti odmah davati najbolje moguće odgovore/analizu toga šta slušaš/gledaš. Tada efektivno ljudi više neće imati potrebe išta znati, a kako će se to odraziti na sliku čovječanstva... bolje ni ne zamišljati. Isto se sada dešava na primjer s djecom koja nemaju mobitel u školi, drugi im se rugaju i smatraju ih zaostalima/siromašnima. Tako će biti i s ovim, doći ćeš u situaciju da ako nemaš tog asistenta si jednostavno u gubitku nad ostalima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Premium
Datum registracije: May 2023
|
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 mislim da sam dovoljno napisao. : ) @Neo-ST Koliko vidim, ljudi već cijelo vrijeme imaju svog osobnog AI asistenta uza sebe - to je mobitel. Uređaj za praćenje, ispiranje mozgova, kontrolu, prisluškivanje. Samo mu kažeš 'Hey Siri/Google, tell me more about RUMP kernels'. Uslikaš mu dokumentaciju ili uploadaš dokument, dobiješ povratnu informaciju gotovo instant. Što to tek radi maloljetnoj djeci. Maloprije sam napisao u drugoj temi da do prije godinu dana nikada nisam imao pametni mobitel. Nedavno sam pročitao tekst da je uvedena jača kontrola za prikazivanje reklama za igre na sreću na internet stranicama. Isto to sam pisao ovde na forumu, više puta, ali mi komentari nisu odobreni, u kojima sam kritizirao to što se na glavnoj stranici reklamiraju igre na sreću. Na forumu zasigurno ima i maloljetnih osoba. Neka etička i moralna načela bi trebala biti iznad monetizacije posjeta. Društvo je po meni jedan velik problem, kancerogeno društvo, u kojem vlada zloba, zavist, žudnja pa nadalje. Kao što si napisao, to počinje još u predškolskoj dobi. Sjedim sa drugarom, djeca mu gledaju crtane, slušamo i klimamo glavom u nevjerici. Vidim djeca već od šeste-sedme godine pričaju o novcima. Sve to stvara veoma kompleksne osjećaje u ljudima, osjećaje koje je teško razumjeti i kontrolirati. Zato sam u prethodnom komentaru naveo da isključivanje iz društva do neke razine može biti korisno za rad na sebi. Ima ljudi koji ne mogu odnosno ne znaju biti sami. Ne kažem da sam ja savršen, imam bugova. Zadnje izmijenjeno od: radi.neradi. 16.08.2025. u 15:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Premium
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | ||
Premium
|
Takav osjecaj imam nazalost vec duze... Citiraj:
> Osnews
||
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Premium
|
U Star dreku, u filmu Undiscovered country (moj najdraži, predobra mjuza i zaplet...), jedna vulkanka kaže da kada su se pojavili strojevi da su ljudi bacali u njih svoje patike (sabo) i od tud naziv sabotaža? Nastojim ne previše ovisiti o tehnologiji, ali ona je tu. Što ćemo sada? Inkvizicija? Jamranje? Pa pokažite onda svojim primjerom. https://www.youtube.com/watch?v=cKLIivrA3g0&t Ako vas baš muči tehnologija i inteligencija pa makar i umjetna znajte da je Charlie Sheen rekao da je alkohol samo za one ljude koji si mogu priuštiti da izgube nešto moždanih stanica, a ovako ćemo moći još i više ![]() https://www.imdb.com/title/tt0102975/ ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 17.08.2025. u 12:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
DIY DILETANT
|
Znaju vulkanci znanje. Kako će to u 21 stoljeću izgledati, to su još naši forumski vizonari predvidjeli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Premium
|
Znaju Vulkanci znanje to je istina, ali mnogi i dalje misle da je logika ultimativna i jedina, a istina je, Spock rekao što valjda nešto i znači, da logika predstavlja samo početak mudrosti nikako ne i njezin kraj. ![]() https://www.youtube.com/watch?v=A4XPTmmvVow |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |