|
![]() |
#631 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Cca 50 eura po panelu, drzava je subvencionirala pola. A kao sto kolega kaze, nemam mjesta za vise panela na krovu. Ujedno vecina ljudi nije upucena u rad panela, niti sta se dogada kada dodu ljetne vrucine, kada se dogada zasjenjenja na panelu i kada krece pregrijavanje panela a sunce pici. Optimizatori sve te stvari reguliraju odlicno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Citiraj:
I puno prakticniji mi je custom dashboard kojeg sam slozio nego FusionSolar, i onda sam jos nakacio temp senzore po kuci i klime tako da se isplatio HA. Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Citiraj:
Ja sam ga bio uzeo bas da spojim kablom jer mi je switch ono metar od invertera umjesto da imam AP samo za njega jer mi je slab WLAN bio tamo. I onda sam tek vidio da moze ModBUS preko SDonglea i to slozio, evo sljaka godinu dana vec. Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Znači sve skupa, ništa "revolucionarno" od novih stvari ali čisto ok za imati kad se već može. Proprtljat ću malo i ja po svemu tome kad uhvatim malo vremena, thanks ![]()
![]() |
![]() |
#636 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Pozdrav svima! Ispričavam se ako je pitanje malo glupo, ali počeo sam proučavati solarne panele jer bih ih jednog dana volio imati na kući. Čisto iz znatiželje, zasad htio bih nabaviti jedan panel (tinkering), pa spojiti neki jednostavni uređaj, možda ventilator ili laptop, da bi vidio kako cijeli sustav funkcionira u praksi; od sunca, preko panela i punjenja, do stvarne potrošnje. Zanima me i kako to izgleda u prijenosnim verzijama, recimo za kampiranje — koliko je to praktično, što je minimalno potrebno (panel, baterija, inverter?), kakva su vaša iskustva i preporuke? Gdje je najbolje saznati sve o tome? Svaka pomoć ili savjet su dobrodošli! |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|