|
|||||||||||
|
|
#80611 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#80612 |
|
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
|
|
|
|
|
|
#80613 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Okrenuo sam i ja na nesto staro za vikend barem, Mercedes C 180 automatic iz 1995, od prvog vlasnika sa cca 210t km, pravi gušt za otvoriti šiber i lagano vožnjica bezbrižna i udobna. Tražio sam nekoliko mjeseci i na kraju prelomio za eto poprilično nikakve novce imati drugi auto, jer zapravo bolje nije potrebno kad službeni preko tjedna može sve |
|
|
|
|
|
#80615 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Možda malo glinom očistiti lak prije aplikacije toga? |
|
|
|
|
|
|
#80616 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Vracam temu na aute do 30kEUR... Ako koga zanima Audi od ovlastenog njemackog Audi partnera, imate Audi Boerse (https://www.audi.de/de/gebrauchtwagenboerse/) pa si nadjite sto vam se svidja... Osim cijene auta, treba platiti i unos auta u Hrvatsku, al to se ionako gleda po tablicama i placa hoces-neces... Cjenkanja bas i nema, to su Nijemci!! Realno, Audi A6 iz 2018 sa 50-60.000km ce uvijek i zauvijek biti 10x bolji auto od bilo koje nove Dacie, Skode, Opela, itd itd. za te novce... Mogucnosti, kvaliteta izrade, i sigurnost takvog auta je drasticno veca od ovih novih igracki... Kod mene je slucaj da sam uzeo A6 Allroad 3.0TDI iz 2018 sa 45.000km... Tada je imao 3 godine kada sam ga uzeo (2021), dosao je sa 1 godinom Audi jamstva... Vozim ga relativno malo, obicno jednom-dvaput tjedno i uglavnom vece relacije, to ionako nije bas auto za gradsku voznju... Sada ima nekih 83.000km, tako da, jesam li mjerodavan ili nisam, ne znam... No, cinjenica je da me zamjena ulja i filtera kostala prosle godine 360EUR i da su to jedini troskovi koje imam na godisnjoj razini... Gume su 19" pa kostaju cca. 200EUR po gumi, ali kako vozim cjelogodisnje, plan je mijenjati ih svake 3 godine... Od ostalih troskova imam jedino mjesecnu parking kartu i trosak pranja auta svakih par mjeseci i to je to...Ove price Dacia i slicno da su to super auti za obitelj, ne, nisu... To su kante na kotacima i jedino sto dobijes za 30kEUR je kanta sa jamstvom... Te novce ne bih nikad dao za Daciu pa da je od zlata... Za te novce, radije 2-3 godine stari Audi A4 Avant sa 30-60.000km od ovlastenog Audi partnera pa da znam da je auto pregledan u bezbroj tocaka i da nema niceg laziranog... Kostat ce me manje od 30kEUR sa unosom... Ko ne vjeruje, imate cca. 95 komada A4 Avanta na Audi Boerse ispod 30.000EUR sa manje od 60.000km...
|
|
|
#80617 | |
|
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
S tim u sebi sam saznao da mi je firma uvjetno rečeno muljala sa pasivnom dežurom i prijavljivala ju na HZZO kao sate rada pa su mi tako obračunavali 500-tinjak sati mjesečno. Kako HZZO naknade računa po prosječnoj satnici (plaća/broj_sati_rada) ispalo je da sam s plaće od cca 8500kn počeo dobivati naknadu od HZZOa 1900kn ![]() Da sam tada “živio punim plućima” umjesto da sam se pokrio koliko sam dugo i širok osobno bi bankrotirao. A bojim se pomisliti kakav bi to utjecaj imalo na moje psihofizičko stanje s onim u sebi i na (kemo)terapijama od kojih mi je bilo JAKO loše. Eto, iz prve ruke… hvala na pitanju, 15god poslije sam živ i trkeljam po PCE ![]() |
|
|
|
|
|
|
#80618 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Sto se tice tvoje price, drago mi je da si opet dobro. Ako zelis, mogu ti i ja nekoliko takvih ispricati, ako si u tome, ali se javi na PM jer nema smisla tu. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#80619 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Vidim otišli ste u intimne vode. Lijepo...malo pederski ali lijepo. Nego jučer sam napravio prvi veči "put" sa Mazgom. 200km Samobor-Križevci-Samobor. Uspoređujem naravno sa škodom. Mazga plusevi: Adaptivni tempomat Nadzor mtvrog kuta HUD Kamere kod pakiranja gdje je usko i ne vidiš recimo kaj ti je na podu Mazga minusi: armrest je koma. Nema podešavanja po niti jednoj osi. Možeš ga otvoriti ili zatvoriti. Stvarno iritantno. 19ice stvarno nisu za taj auto. Apsolutno sve se osjeti na cesti i to je loše. 225/55 R19 Škoda ima manje HP ali je živahnija (turbo). Potrošnja oko 7,8 litara. Vozio sam od 120-150kmh. Tu bi sa čehinjom imao oko 2l manje. |
|
|
|
|
|
#80620 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Odličan, bio je garažiran oduvijek i karoserija je bez tragova, podnica prtljažnika kao iz tvornice. I kod mene će biti u garaži a službeni škodilak novi nek stoji vani. Udobnost tih starih autiju je ono što me privuklo,kao i jednostavnost. Navukel sam se ko naivec zadnji |
|
|
|
|
|
#80621 | |
|
#erase startup-config
|
Citiraj:
Priča je bila vezana za Ivanov raniji post. Shit happens. Mi u rvackoj to previše ignoriramo pod izgovorom “jednom se živi”. |
|
|
|
|
|
|
#80622 |
|
Premium
|
Da, razumijem. Zato sam i napisao gore, ako se vec sve to gleda i pokusava se usparati, onda se kupi Clio za 1500€ a ne Dacia za 30k€. Al dobro, valjda je nekima gust da prvi prdnu u taj sic. Meni to ne vrijedi toliko. Radije vozim premium za te novce. |
|
|
|
|
|
#80623 |
|
#erase startup-config
|
Automobili
Mi koji smo radili u autoindustriji dobro znamo da nisi prvi prdnuo u taj sic Najloni su većinu vremena preko tih siceva ali opet… ![]() Klitači od 1500€ su nažalost groblja. Toliko ljudi me žicalo da idem gledati polovne s njima. Naprosto je nevjerojatno da auti koje je tako jeftino održavati budu toliko zanemareni. Ti i ja i vjerujem veliki postotak ljudi u ovom topicu paze na svoje aute i održavaju ih pa često krivo pretpostavimo da i drugi tako… |
|
|
|
|
|
#80624 | |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Ne znam u koliko auta sam sjedio da su postali drlog u 5 godina korištenja, a nije baš da su smeće kvalitata. Da ne znaš koliko je ova moja stara i sjedneš u nju i ideš se provozati, rekao bi eventualno 1 godina jer vidiš da je auto korišten, ali da kažeš 6 punih godina - nema šanse.
|
|
|
|
#80625 |
|
Premium
|
Uuuuh, da. Vidjam takve jako cesto i ne mogu vjerovati da se ljudi odnose tako prema autu. Imam tu jednoga, evo sto ne odrzava jadnog Golfa, al da ga nije oprao vec valjda par godina, e to ne mogu shvatiti. Lik jos uvijek ima korona maske oko retrovizora i rucice mjenjaca. Fuj! Drugi vozi neki CC. Dosao nedavno da mu ocitam greske, na 3 stranice mu ih isprintao. A ja svakih par tjedana ustekam dijagnostiku, ocitam ako ima sta za ocitati i ako i bude odmah se narucuju dijelovi i sve mijenja. Ne kazem da je svaki par godina stari auto dobra kupnja. Ja sam recimo oba auta koje sad imamo trazio jako dugo. Ista stvar je i sa motorima. Treba imati strpljenja i dobro znati sto treba gledati pri kupnji. |
|
|
|
|
|
#80626 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Ja sam na svoje oči vidio auto, kojeg radnici uzimaju u ponedjeljak i vraćaju u petak, relacija Maribor - Valencia - Maribor, direktno iz trgovine dovežen u ponedjeljak, da bi ga oni vratili u petak kao da je star 5 godina. Sve plastike oštećene, opuškom prekureno sjedalo, limenke od pive i energy drinkova, prljav, smrdi po pušenju. 5 dana star auto i ima 2000km na satu. |
|
|
|
|
|
|
#80627 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Welcome to the dark side and enjoy the ride ![]() Moj ovlašteni šlepaš ima takvu C klasu (uz još 5-6 youngtimera), američka verzija, u jako dobrom stanju, kaže da ga obožava |
|
|
|
|
|
|
#80628 |
|
#erase startup-config
|
Zato radnicima daju drloge od transporta bilo auto, kombi ili kamion. Ne vrijedi njima dati bolje. Lik ostavi odvijač u džepu, sjedne i probije sic. Krivo prešalta i potrga getribu. Tjera hladan motor u blokadu. Prolije ulje ili boju po bunkeru. Penje se na rinzol kao da ga niti nema. Probije karter na kamenčugu na gradilištu… BTW: kako očistiti poveću mrlju od ulja koju je na parkingu ostavio kamion od radnika za adaptaciju stana? |
|
|
|
|
|
#80629 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Što više sapunaste tekćine, tipa tekućina za pranje posuđa ali mora biti jako vruća voda. Ako ne ide, pjesak za mačke i baby puder da upije tekućinu. |
|
|
|
|
|
#80630 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Sto se tice sevisa, mislim da to stvarno nije niti moze biti argument, servisi su ti jeftini ako ih sam radis. . Ok ako imas zelje, volje i uvjete ali kazem kao argument nema sanse. Uostalom ako nemas za platiti ovlasteni servis za novi auto, jebiga nemas love za priustiti si novi auto i tocka. Nazalost to je tako.Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 19.05.2025. u 11:28. |
||
|
|
|
|
|
#80631 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Citiraj:
Ako ti sa škodom koja je inače tvrđa od ostalih u toj klasi kažeš da je ova mazda tvrda, onda je to stvarno auto za izbacivanje bubrežnog kamenca ![]() |
|
|
|
|
|
|
#80632 | |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Dio su bili službeni, taj dio ne mogu prihvatiti ali ajde donekle mogu bar shvatiti. Ono što ne mogu shvatiti je ostatak ekipe koji su vlasnici svojih auta Citiraj:
![]() Ok, nije tvoje - ali kako ti svejedno nije žao? Kako te nije sram? Strašno...
|
|
|
|
#80633 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#80634 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Jucer se vozio sa frendom u A6 C8, isto pneumatski ovjes... Sve mekano na 19"... Veli on da kad stavi 21", e onda je problem jer sve postane jako tvrdo cak i na pneumatici...
|
|
|
|
#80635 |
|
Premium
|
@calypso Koji ono auto ti vozis? |
|
|
|
|
|
#80637 |
|
Premium
|
Ma da, vidio sam to, nego rekoh, nisi odavno napisao pa da ne zaboravimo... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|