Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.07.2024., 13:57   #4681
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ne kuzim zakaj bi metnuli 16C ak je klima ispravna i adekvatna za prostor, kaj su većina turista takvi?

Mi držimo na 23C klimu doma, za spavanje 22C i taman nam je.

EDIT: Evo klima ugrađena za radnu sobu, Fujitsu ASYG09KPCA, fakat zadovoljni u svim aspektima

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je online   Reply With Quote
Staro 17.07.2024., 14:00   #4682
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
Ma super je to i zdravije 100 puta ali me brine potrosnja. Mozda pretjerujem neznam. Common sense mi nekako govori da to stalno radi.
Sta te klime imaju opciju i tako i iz prostorije, kao npr. auto?
Tkave klime imaju drugu cijev/vezu iz unutarnje jedinice na van koja uvlaci zrak iz vana (po zelji/potrebi) i.e. buse se dvije rupe u zidu.
Staro 17.07.2024., 14:03   #4683
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@Mario,
Jer su tutleki koji nemaju pojma kak klima funkc kao većina ljudi nažalost. A jedan dio njih nije briga, nek dela. Poslje kukaju i zovu me za dodatne pokrivače a vani 50c lol

Fala za info Lewis
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2024., 14:08   #4684
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jučer mi je bio klimaš jer je kondenzat curio po zidu. Nakon rastavljanja, našao je čep od blata u cijevi koja spaja unutarnju jedinicu i cijev za kondenzat koja ide iz nje kroz zid van. Laganih 40 EUR ceha. Kaže da ima posla k'o u priči i da ni kloniran ne bi stigao sve odraditi. Neki se više ni ne javljaju na telefon kada ih zoveš jer su pretrpani poslom.
Rekao mi je da klimu nije dobro držati na Low ili Quiet jer vrti sporo pa se lako mogu negdje zapeti lopatica ventilatora i eto s*anja. Kaže da ju je najbolje držati na Auto jer u početku malo buči, a onda sam regulira vrtnju u ovisnosti o temperaturi prostora.
Staro 17.07.2024., 14:18   #4685
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Ne kuzim zakaj bi metnuli 16C ak je klima ispravna i adekvatna za prostor, kaj su većina turista takvi?

Mi držimo na 23C klimu doma, za spavanje 22C i taman nam je.

EDIT: Evo klima ugrađena za radnu sobu, Fujitsu ASYG09KPCA, fakat zadovoljni u svim aspektima
Top klima

Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
Staro 17.07.2024., 14:42   #4686
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
Sta je ES?
Da, slazem se, turisti znaju bit zahebani.
https://youtu.be/egcue9bO42c?si=TPX2UFSVlGVrtCvt
evo rođak objasnija ,sad koliko ima benefita cu vidit na brojilu ali bitnije je da neshebu nesto ,npr dosada nisam ima problema doslovno cujem klimu kako cvili na 16° i citam jel to moguci problem kaze internet zna povuci vlagu preko zidova ako je velika razlika temperature itd.. inace bi me bolija tuki ovako ce sjebat i ajde se ti sa njima nesto natezi i dogovaraj i objasnjavaj beknit neznaju niti jedan jezik osim svog.

Ljudi u apt do njih kaze covik iz ZG jeli moguce da se onako cuje klima ja pardon stacete rjesit cemo drze na 16 on se krsti kaze nije to dobro...

I jos da napisem kako sam pisao ode vec ranije povezivanje gree app i mob. nikako se povezat dok nisam smanjio u ruteru (Arcadyan Magneta home box) security sa max na medium.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Tajl3r. 17.07.2024. u 14:51.
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2024., 14:53   #4687
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Jučer mi je bio klimaš jer je kondenzat curio po zidu. Nakon rastavljanja, našao je čep od blata u cijevi koja spaja unutarnju jedinicu i cijev za kondenzat koja ide iz nje kroz zid van. Laganih 40 EUR ceha. Kaže da ima posla k'o u priči i da ni kloniran ne bi stigao sve odraditi. Neki se više ni ne javljaju na telefon kada ih zoveš jer su pretrpani poslom.
Rekao mi je da klimu nije dobro držati na Low ili Quiet jer vrti sporo pa se lako mogu negdje zapeti lopatica ventilatora i eto s*anja. Kaže da ju je najbolje držati na Auto jer u početku malo buči, a onda sam regulira vrtnju u ovisnosti o temperaturi prostora.
Ovaj moj ne j..e poso. Jedna klima dnevno.
Došao je u 9:30, montirao klimu i u 13:30 otišao doma na pivicu.
I servisira samo klime koje je postavio.
Paušalac je i uzima si sam posao koliko hoće. 5 klima tjedno, subota i nedjelja ne radi. Kad odbije materijal, gorivo, poplaća si doprinose ostane mu oko 150€ dnevno.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je online   Reply With Quote
Staro 17.07.2024., 15:04   #4688
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Meni to djeluje dobro u ovim danima kad je vani sauna 0-24, a recimo kuća je slabije prozračna. Onda namjestiš da ti klima vuče svježi zrak izvana. Vidio sam to na nekom Haier modelu...
Jel znaš kojem možda? Kakva mu je cijena?

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2024., 16:50   #4689
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Turistima daš kamen i razbiju ga.
Zlatno pravilo apartmana, ako se nisi spreman sa nečim pozdravit, ne ostavljaj u apartmanu.
Tako i klima. Ne plaća on struju, moš mislit kako doma tako drži klimu...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2024., 18:32   #4690
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Ima ko iskustva sa hisense klimama? Konkretno, gledam ovu od 3.5kW po dosta povoljnoj cijeni od 400 eur: https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...inica/2962/222

Uzea bi 2 za vikendicu, za svaki kat po jednu. Dnevni i kuhinja u jednoj prostoriji, mali wc i dvi sobe po 9 kvadrata svaka. 40 kvadrata tlocrtno svaki kat.
Staro 18.07.2024., 06:59   #4691
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Stavio starcima jednu od 5kw ja mislim prije godinu dana, vrhunska za hladjenje.
U dalmaciji se vjerojatno i mozes grijati na nju. preporuka
Staro 18.07.2024., 08:30   #4692
Darko150
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Nije mi jasno zašto vi koji imate klime u apartmanima za iznajmljivanje ne narihtate klimu na npr. 24°C, zatim otvorite daljinski i na kontakte za regulaciju naljepite izolir traku... Tako turist može samo upaliti i ugasiti klimu, sve drugo ne može...
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2024., 08:34   #4693
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Turistima daš kamen i razbiju ga.
Zlatno pravilo apartmana, ako se nisi spreman sa nečim pozdravit, ne ostavljaj u apartmanu.
Tako i klima. Ne plaća on struju, moš mislit kako doma tako drži klimu...
Nes ti potrosnje, potrosi ti 2 eur vise struje sto je ostavio klimu. A uzeo si mu 100-150 eur po danu. Cim se spominje klima u oglasu u bilo kojem kontekstu, taj smjestaj preskacem automatski. Valjda je vecina vlasnika apartmana neupucena da klima od 3.5kw ne trosi 3.5kw po satu, al ajde... na stranu to sto potrosnja pada drasticno ako se klima ne gasi, ali ajd, opet su vlasnici apartmana vecinom neupuceni u to...
NHF..
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2024., 08:37   #4694
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Darko150 Pregled postova
Nije mi jasno zašto vi koji imate klime u apartmanima za iznajmljivanje ne narihtate klimu na npr. 24°C, zatim otvorite daljinski i na kontakte za regulaciju naljepite izolir traku... Tako turist može samo upaliti i ugasiti klimu, sve drugo ne može...

jer bi to bila zesca ludost. ne smeta meni da on pali klimu. platio je to, al ovo izdrkavanje na 16-18c je ludost. ne smeta mi ni zbog racuna, jer platio je stay, neg satire opremu, koja kod mene kosta ko suvo zlato.

nadalje ne vole svi tako nisku temp koju spominjes. ja sebi klimu drzim 26-28c. 24 mi je nezamislivo i znacilo bi da je svako toliko palim i gasim ako nemogu namjetat temp, znaci jos gore sam napravio jer stalno palit gasit - no bueno.
Staro 18.07.2024., 09:04   #4695
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Citiraj:
Autor Paxton Pregled postova
Nes ti potrosnje, potrosi ti 2 eur vise struje sto je ostavio klimu. A uzeo si mu 100-150 eur po danu. Cim se spominje klima u oglasu u bilo kojem kontekstu, taj smjestaj preskacem automatski. Valjda je vecina vlasnika apartmana neupucena da klima od 3.5kw ne trosi 3.5kw po satu, al ajde... na stranu to sto potrosnja pada drasticno ako se klima ne gasi, ali ajd, opet su vlasnici apartmana vecinom neupuceni u to...

NHF..
Znaci ti ne stojis nigdi jer za svako oglasavanje apt. moras ispunit sta imas pa tako i ac ,wifi,parking..etc
nhf ali cini mi se da ne citas jer niko ne spominje koliko radi nego da se ista unistava bez razloga .
Neuke osobe su one koje koriste klime na 16° a to pitaj bilo koju strucnu osobu u toj branši jel to zdravo.
A u mene da je i 400 po danu nedam da neko ruši nesto bez razloga.

PS
Ja sam svoj problem rjesio jucer nakon dva dana i dva upozorenja nisu reagirali pa su isti dobili lovu nazad i "nogu u guzicu".

Staro 18.07.2024., 09:11   #4696
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jednostavno je, kako god okrenes moras skinut gace pred gostom inace bude "boooo, AC is bad, AC no go below 24, boooo" 1-star review. Ipak je on taj koji placa.

Sad mi je vec 4-5 gostiju proslo kroz apartman i nijedan, bas nijedan, ne kuzi kako funkcionira propuh. I objasnis im i zamolis ih da pripaze, kurcina. Stokovi od vrata su se valjda pomaknuli od lupanja. Kat iznad mi voda u casi zavibrira kad lupe vrata njima dole Al njih boli kurac. On je dao pare, ja mu mogu samo polizati guzicu i zahvaliti se.

S druge strane, vise uopce ne gledam kako koriste klimu ili jesu li prozori zatvoreni. Pa makar planeta pukla napola.
Staro 18.07.2024., 09:11   #4697
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Nisi shvatio sto zelim reci. Znaci pravila za koristenje klime, doplate, naknade za ukljucivanje klime bez znanja vlasnika i ostale pizdarije me jako zivciraju. A amortizacija klime se ukljuci u cijenu najma, vrlo jednostavno..
A ne da mi vlasnik apartmana salje ljutite poruke kad zaboravim ugasit klimu kad odem na veceru i ulazit u apartman da podigne temperaturu hladnjaka. Ne hvala.
Staro 18.07.2024., 09:29   #4698
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Treba onda ugradit one hotelske kad se otvore vrata od balkona/terase klima stane .
Staro 18.07.2024., 10:06   #4699
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Tako je, ako vas muci, shelly door window kad je neki otvoren 5 min nek iskljuci il smanji klimu i to je to, ako turist sta pita pravis se lud i kazes da je tako zgrada napracljena green energy eu fondovi i da ti tu nemos nista.

Moji su inace svi ok ima sam samo jednog koji je drza na 22, a neka je ako mu paše sta cu mu ja haha, Door window isto nisam stavlja, kazem im da ima komaraca i osa pa svi sami zatvaraju
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2024., 10:10   #4700
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Stavio starcima jednu od 5kw ja mislim prije godinu dana, vrhunska za hladjenje.
U dalmaciji se vjerojatno i mozes grijati na nju. preporuka

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Ima ko iskustva sa hisense klimama? Konkretno, gledam ovu od 3.5kW po dosta povoljnoj cijeni od 400 eur: https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...inica/2962/222

Uzea bi 2 za vikendicu, za svaki kat po jednu. Dnevni i kuhinja u jednoj prostoriji, mali wc i dvi sobe po 9 kvadrata svaka. 40 kvadrata tlocrtno svaki kat.

Hvala na odgovoru, zaletit cu se danas do klimakoncepta malo vidit sta kazu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 18.07.2024., 14:30   #4701
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ulovio sam je sa 5 godina garancije
Još par njih ju je kupilo s foruma pa sam i ja uzeo
Stvarno nećes falit
Staro 18.07.2024., 16:43   #4702
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Paxton Pregled postova
NHF..
A brale, ti doma pretpostavljam pootvaraš sve prozore na +35, upališ klimu na 18 ili koja je već najniža vrijednost na daljinskom, i onda odeš cijeli dan na plažu? Jer turisti to uredno rade.
A kao vlasnik apartmana, koji se isključivo na klime grije, svjestan sam potrošnje. Isto kao što sam svjestan da na gore opisani način klima može samo požar izazvat kad se zapali vanjska jedinica. Isto tako ako se pokvari, vidi kako ćeš je zamjenit usred sezone. Jer zašto da radi na minimumu i da te dočeka osvježen apartman, s čime nemam problema, kad je mogu pokvarit na gore opisani način, jer iza mene nitko više neće nogom stupit u taj apartman, gazda nema daljnje rezervacije i sl. Ali ekipa uredno radi ovo gore opisano.
Predložio bi ekipi koja se nikad nije turizmom bavila da se ne oglašavaju po tom pitanju. Kretena kakvih ima i kako se ljudi ko stoka ponašaju kad su turisti, vi si ih ne možete ni zamislit.
Samo jedna slika, nije moj apartman, stara od frenda je čistila. Luksuzni, ali baš luksuzni apartmani na Krku. Tjedan dana su smeće ubacivali u veš mašinu. I držali je zatvorenom. Pa si zamislite smrad kad su otvorili mašinu...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2024., 17:03   #4703
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Može preporuka?
Trebam 5kW i da se ne smrzava zimi. Imam sad Hitachi 35 i ode u defrost zimi često pa bih nju skinuo i odnio bih je na kat da hladi ljeti i nikad više ne bi grijala. Uzeo bih umjesto Hitachija za prizemlje Micu,Daikin ili Gree i mora imat WIFI. Pare nisu problem.

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2024., 17:06   #4704
marko_st
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Za ove sto otvaraju prozore i drze na 16, samo laganini zatvoriti prozor i kad se vrate, sa bocom necega dozujati u app na casicu razgovora,u jaketi naravno. Ostati tamo dok zubi ne otpadnu.
Jebalimaterretardiranu.
Nemam app ni goste.

Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk
marko_st je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2024., 17:15   #4705
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ugradi se klima koja ima WiFi i aplikaciju s blokadom funkcija, blokira promjenu temperature i moda rada i amen pa neka stišću po daljinskom koliko hoće.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2024., 17:45   #4706
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
A brale, ti doma pretpostavljam pootvaraš sve prozore na +35, upališ klimu na 18 ili koja je već najniža vrijednost na daljinskom, i onda odeš cijeli dan na plažu? Jer turisti to uredno rade.
A kao vlasnik apartmana, koji se isključivo na klime grije, svjestan sam potrošnje. Isto kao što sam svjestan da na gore opisani način klima može samo požar izazvat kad se zapali vanjska jedinica. Isto tako ako se pokvari, vidi kako ćeš je zamjenit usred sezone. Jer zašto da radi na minimumu i da te dočeka osvježen apartman, s čime nemam problema, kad je mogu pokvarit na gore opisani način, jer iza mene nitko više neće nogom stupit u taj apartman, gazda nema daljnje rezervacije i sl. Ali ekipa uredno radi ovo gore opisano.
Predložio bi ekipi koja se nikad nije turizmom bavila da se ne oglašavaju po tom pitanju. Kretena kakvih ima i kako se ljudi ko stoka ponašaju kad su turisti, vi si ih ne možete ni zamislit.
Samo jedna slika, nije moj apartman, stara od frenda je čistila. Luksuzni, ali baš luksuzni apartmani na Krku. Tjedan dana su smeće ubacivali u veš mašinu. I držali je zatvorenom. Pa si zamislite smrad kad su otvorili mašinu...
Znaci ako se ja ne bavim turizmom, ne smijem komentirat? Ne vjerujem da su ti bas svi gosti idioti, isto kao sto po mom iskustvu ni svi iznajmljivaci nisu idioti.. (a ima ih..)
Uglavnom, najjednostavnije rješenje koje sam vidio je kartica, s kojom se prilikom izlaska iz apartmana prekida strujni krug i gasi sve sto je na to spojeno... Ne sjecam se da li je bilo kao privjesak na kljucu ili se s njom i apartman otkljucavao. Imas i opciju da iznajmljujes na airbnb-u, pa mozes filtrirat goste i sam, jer iznajmljivaci ocjenjuju goste, a gosti iznajmljivace i svi sretni i zadovoljni..
Staro 18.07.2024., 17:47   #4707
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Jednostavno je, kako god okrenes moras skinut gace pred gostom inace bude "boooo, AC is bad, AC no go below 24, boooo" 1-star review. Ipak je on taj koji placa.

Sad mi je vec 4-5 gostiju proslo kroz apartman i nijedan, bas nijedan, ne kuzi kako funkcionira propuh. I objasnis im i zamolis ih da pripaze, kurcina. Stokovi od vrata su se valjda pomaknuli od lupanja. Kat iznad mi voda u casi zavibrira kad lupe vrata njima dole Al njih boli kurac. On je dao pare, ja mu mogu samo polizati guzicu i zahvaliti se.

S druge strane, vise uopce ne gledam kako koriste klimu ili jesu li prozori zatvoreni. Pa makar planeta pukla napola.
Sve je to odavno jasno ali kad se covik u apt. do buni da se cuje klima previse onda moras zamolit da budu obzirni a posto nemaju kulture i prave se mutavi sad se igraju negdi drugdje mogu u autu sad na 10° da se mogu dekama pokrit.. nisam dosad ima ovakvi problem nije ni u lovi sve ipak ti treba ostat nesto citavo za sljedece goste jer naci u slucaju kvara majstora sad je nemoguce.

@Paxton Kuzim ja tebe ali ti ne kuzis da ako iznajmis nisi ga kupio i nije tvoje ,vjerojatno govoris iz nekog loseg iskustva pa prepostavljas jer meni nepada napamet nekom ulazit u apt. vidim sve na appu i termostatu .
Imaju doslovno tri stavke nema pusenja unutra,ako nesto razbijete samo prijavite i budite obzirni prema ostalim .
Jbg

Mislim da samo debelo oftopic pa necu vise svako ima svoje misljenje.

Staro 18.07.2024., 21:34   #4708
Markecn
Registered User

Datum registracije: May 2022
Citiraj:
Autor Markecn Pregled postova
Nije mi dragi kada čitam probleme sa ME AY25 ali mi je sada lakše jel sam mislio da je problem u meni.
Kupio sam ju prošle godine na Jesen u HG Spotu po jako dobro cijeni od 980 Eura i to na rate! Kupio sam je u NED preko web-a a u PON je odmah otišla na 1150 eura.
Doma imam već 6 godina ME SF25 i to na cca 8m instalacije. Fenomenalna klima, tiha vanjska i tiha unutarnja jedinica, ne troši puno, način kako one dvije lopatice za usmjeravanje zraka rade ma ono klima čudo.
Sada mi je trebala klima za potkrovlje/ured i naravno opet gledao ME. Sam sebe uvjerio da ako nešto kupujem i računam da ću koristiti 5-10 godina isplati se dati 400 eura više nego npr neki Gree sa kojim isto tako imam dobra iskustva.
Ugradnju mi radio majstor koji je radio i za SF25 i napravljeno sve po PS-u, udaljena od stropa 10cm, vanjska jedinica od zida 12cm, 3m instalacije mala visinska razlika...

Čim sam je upalio vanjska jedinica je osjetno bučnija od SF25. Ko je pisao da je ova klima tiha očigledno ju doma nema.
U unutarnjoj jedinici čujem vanjsku ako se približim uhom, katastrofa! Nije to neka jaka buka ali SF25 star 6 godina se ne čuje i točka.
One dvije lopatice za usmjeravanje zraka izgledaju osjetno jeftinije od onih na SF25 modelu, što vizualno što na dodir.
Klima kada grije, zuji osjetno više nego SF25 a unutra je toplina zraka onako mršava, tj. moram staviti na 30c da krene topli zrak. Na SF25 kada stavim na 26c ne mogu stajati ispod klime koliko je vrući zrak.
Ne želim reći da je klima neispravna (nadam se da nije) ali ne da ne vrijedi 1150 eura nego ne vrijedi niti 700 eura.

ako je to najprodavanija Japanska klima za grijanje moj novac više nikad neće vidjeti.

Na to aplikacija od ME je čisto govno, mislim ima ocjenu 1 zvijezdicu na google play storu i to je puno što ima.
I naravno ovaj AY25 dolazi iz Turske, SF25 nije došao iz Turske.

Milsim da ove probleme možemo primjetiti mi koji imamo i druge ME modele, nekome tko ima prvi puta ME možda neće ovo zamijeniti no moje iskustvo je razočaravjuće. Ne želim reći da je proizvod neispravan no definitivno jako daleko od prethodnika a cijena puno previše otišla gore.

A hajp oko ove klime na web-ovima naših dućana ono na max, ako je netko iskusio onaj osječaj kada nešto platiš kao premium proizvod sa premium cijenom i onda si nezadovoljan...

Samo kao info kuća i potkrovlje je sve u toplinskoj fasadi, nova stolarija, primarno grijanje preko centralnog, klima je ispomoć da se bespotrebno ne pali bojler kada nikog nema u prizemlju... nije da klime ne grije već to radi puno lošije od prethodnika za puno više novca. To je ključno, onaj osječaj kada te dobro iskustvo iz prošlosti + hype motovira da potrošiš više a dobiješ lošije, fuj.

Zadnje izmijenjeno od: Markecn. 18.07.2024. u 21:46.
Markecn je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2024., 21:41   #4709
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ugradi se klima koja ima WiFi i aplikaciju s blokadom funkcija, blokira promjenu temperature i moda rada i amen pa neka stišću po daljinskom koliko hoće.

Ovo je san snova, koja klima ima ovaj app?
Ne treba mi radi gostiju, nego starih roditelja koji obožavaju prčkati po daljinskom, i onda me zovu i bune se da klima grije umjesto hladi, a oni stavili drugi mod )

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2024., 21:42   #4710
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Neznam za ovu noviji ali sf model je upravo to, SF. Nemoze bolje valjda. I sami serviseri to hvale u nebo. Ja imam 2 kom u apartmanu. Ko je ima cuvajte ju ko suvo zlato i nedajte je.
Backup klima mi je hr35. Nemam iskustva jer nisam nikad u apartmanu, al mi se cini ok za tu cijenu. Ima samo jedan model jeftiniji od hr, al to mi je receno da izbjegavam jer to uopce nije micek neg nest prepakirano.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno