|
![]() |
#74251 | ||||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Inace, ako je ogranicenje 30km/h, onda je to katastrofa potrosnja i apsolutno neekoloski... Tako da cijela ta njihova nordijska zelena agendna pi*zdarija pada na licemjerstvu... Citiraj:
Citiraj:
![]() E da, htio sam rec da je kolega Slovenac pravilno upotrijebio pravilo veceg i jaceg u ovom slucaju... ![]() Citiraj:
![]()
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 09.07.2024. u 21:10. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#74252 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Ali nitko ne može biti bolji od likova na slovenskoj autocesti, pogotovo ruta Ljubljana - Kopar. Kako ti znaju držati lijevu traku, to je za ne povjerovat. Desna traka, brat bratu ima sigurno mjesta za 10 auta, ali ne - svatko se mora držati na lijevoj traci. Ograničenje 130 - budale voze 100, pa 80 , ponekad čak i 60 jer se netko naprijed zamisli pa zakoči, i još sabijeni ko sardine. Ako ostaviš imalo razmaka, već će se netko drugi ubacit. Odavno sam krenuo preticati s desne strane jer nema smisla gubiti vrijeme u koloni, nit blicat nit svirat. Lijepo lagani gas na desnoj, obiđem i do 200 auta dok dođem do Kopra. Ne opravdavam svoje preticanje s desne, ali dajte molim - da se vučem 80-100 negdje gdje budale rade kolonu samo radi ega. Hvala ali ne bih. I odgovor za ono da netko tko ide 20-30kmh brže dođe 10-15min brže - kolega, meni je na kilometražu od skoro 1000km 1,5-2h brže , pogotovo ako postoji mogućnost ulaska u rush hour poslije posla. Ne razumijem čemu je problem pustit gas (ako ima prostora na desnoj traci) pustit onoga tko ti dolazi i onda se vratiš u preticanje. Koliko sam puta sam to učinio, ili dao gas i odradio preticanje sa 20-30kmh brže . Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 09.07.2024. u 19:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74253 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako namjestiš tempomat na 150km/h realno ćeš se voziti nešto više od 140km/h jer brzinomjer uvijek pokazuje 5-10km/h veću brzinu pa je to ziherica. Osim ako je netko kemijao s dimenzijama guma pa brzinomjer pokazuje malo drugačije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74254 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Obično je to 3-5km/h i provjerljivo usporedbom sa GPSom, osim ako...kao što si napisao |
![]() |
![]() |
![]() |
#74255 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Za ove naše koji planiraju na godišnji iz Njemačke, evo novosti u Austriji: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74256 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Citiraj:
Lijeva je u pravilu za preticanje. Ti se voziš propisno po ograničenju 130 u desnoj. Nije tvoj problem što ovi u lijevoj nisu u stanju voziti. Ti ne pretičeš njih, već oni namjerno ostaju iza tebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74257 | |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
To je tako vec vise godina. Samo lokalni promet smije van. Pise uredno tabla na svakom izlazu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74258 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Znači umjesto da riješiš gužvu na autoputu i omogućiš ljudima da stignu na odredište, ti ih puštaš da se kuhaju u svojim autima dok se sudar ne riješi. Lukavo...
![]() |
#74259 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sto bi bio razlog za tim, da se guzva ne stvara u lokalnim selima? Da ne uznemirujemo simentalke dok veselo pasu travu? Zvuci malo radikalno... Zamisli zaglavis s EV-om na 30% bat i dvoje djece pozadi, a vani ljetno popodne.
![]() |
![]() |
#74260 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Kada sam išao DUS - ZG, kod Frankfurta ogromna saobraćajka, nema izlaza van. Satima smo stajali, kolovoz. Kada sam išao gore, 10 sati mi je trebalo od Varaždina do Dus. Kada sam išao doma 15 sati mi je trebalo samo da izađem iz Njemačke. I još 3 sata do doma, ne znam kada sam došao tako umoran s puta. 18 sati doslovno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74261 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Kao prvo vožnja 150 na sat ( po "cajgeru" ) nije kažnjiva. Dakle legalan si. A ovi što se vuku 120 po autoputu, ja bi to sve poterao na lokalne ceste pa nek si razgledavaju kajolike. Voze se iza kamiona sat vremena 90-100 da se ušpara decilitar goriva i taman krenu preticati kad nailazi neko sa 150 ili više . A te priče nema ga u retrovizoru pa se "stvorio" su isto smiješne budući da po danu možeš vidjeti bar kilometar iza. Znači da je taj krenuo u pretjecanje a nije ni pogledao iza sebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74262 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Te ceste su isto kao i parkirna mjesta. Davnih dana dok je većina poljoprivrede počivala na IMT 533/539, nije bilo problema s mimoilaženjem. Ali sad su dimenzije svih vozila poprilično veće, pa su i posljedice vidljive. Neodržavane lokalne ceste su potonole pod teretom i naginju prema "rubovima".
The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results. Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 10.07.2024. u 10:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74263 |
Premium
|
![]() |
#74264 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Mene fasciniraju službe vani. Kad sam išao u Slovenske Konjice, po lokalnoj cesti, taman naidem na nesreću koja je bila koji minutu prije, niš strašno, lik u zavoju prešao na suprotnu stranu, bočno oderao drugog, i svaki završio sa strane na travi. Milsim da nije bilo teže ozlijeđenih. Već su stigli vatrogasci, i to 2 velika kamiona, dva manja auta i vatrogasni Hummer, sve zblokirali, nitko nemože nikud. Pa dolazila na dva puta dvoja kola hitne. Nakon 2 sata čekanja u koloni, dolazi policija, sve lagano, ležerno napravili, dakle ukupno 3 sata zastoj za niš posebno od nezgode. Isto.prije par godina prema Salzburgu, na autocesti, naiđeš na kolonu, ništa ispred ne vidiš kilometrima, tko je što je. Nakon 3 sata dolazi policajac na motoru, sada već kolona bila valjda 20km. Pa su polako aute vraćali po zaustavnoj nazad do prvog izlaza. U povratku sam prošao i vidio da su još službe bile vani, al promet pušten, neko slijetanje u ogradu, auto čak bio u voznom stanju, a 3 hitne i 5 vatrogasnih kola
![]() |
#74265 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Nego jel će vozit, i to sa sustavom 5 generacije ![]()
![]() |
![]() |
#74266 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ja moram pohvaliti mađare. Kad sam išao Budimpešta - Beč, došlo do prometne između dva velika kamiona, nekih 15 kilometara od Budimpešte. Kroz zaustavnu traku projurile dvije ogromne dizalice (nisam nikad prije u životu vidio tako velike auto dizalice), ispred njih policija, 10 minuta iza toga hitna, i u sat, sat i 15 se sve riješilo. Baš smo ja i žena komentirali da se tako nešto desi na dalmatini, valjda bi tri dana bila blokirana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74267 | |
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74268 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74269 |
Premium
|
Ponekad vozim po lijevoj traci kada oko mene nema nikoga komu bi mogao zasmetati i to samo zato jer je desna toliko izraubana da je praktički opasna po ovjes auta.
![]() |
#74270 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Koliko bi po vama mogao cijeniti nove nevozene Continental EcoContact 6 gume (215/55 R17)? Jel mislite da se ima smisla s time zafrkavati na oglasnicima, s obzirom da su eco gume? Gume bi bile nove skinute s auta. Koliko vidim cijena po shopovima je ~150 eura/kom.
![]() |
![]() |
#74271 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Mislim da bi 400EUR mogao izvući za sve 4. Nije za baciti definitivno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74272 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Možeš vidjeti, da. Ali možeš li procijeniti dok ga gledaš u retrovizoru da li ti se približava sa 100 ili 200 na sat dok ti ne dođe dovoljno blizu? Možda se netko tko vozi 130 maknuo u desno a iza njega je u lijevoj bio netko tko je isao 180-200 koga nisi mogao vidjeti dok se ovaj ispred njega nije maknuo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74276 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
U Mađarskoj ekipa je vozila i 90 km/h u lijevoj traci i ne jebu živu silu, kolona 2 km tako. Mislim da sam dobrih 30tak auta blicao da se sa 100 na ograničenje od 130 km/h maknu u desnu traku. Odradio 1300 km (Pula - Zagreb - Budimpešta - Ljubljana - Na Burji (restoran tko zna zna, drug tito yugoslavia) - Kopar - Pula). U Sloveniji bilo prekrasno, voze kao mi u HR.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74277 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74278 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74279 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
U trgovini su bile 180 do 220 eura a ja sam stavio 100 pa onda 80 pa prodao sve 4 za 250 eura. Baš sam se razočarao . Isto ecocontact 6 Poslano sa mog |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74280 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|