Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.05.2019., 20:56   #11761
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Možda se s novom sezonom Westworlda iskupe za zadnju sezonu Game of Thronesa.
:bitch:
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 20.05.2019., 21:48   #11762
Ante M
Premium

Ante M's Avatar

Datum registracije: Oct 2016

Nisu ni mogli drugacije zavrsiti kad je rasplet cijele sezone otisao na krivu stranu, od serije koja je imala takve neocekivane obrate i situacije, sokirala radnjom i raspletom prijasnjih sezona i onda zavrse seriju u stilu kakve Turske sapunice.

Od cijele zadnje sezone jedina epizoda koja je bila jos donekle "normalna" za sami stil GoT-a je ona gdje su joj koknuli zmaja.

Po meni ovo bi bilo u stilu GOt-a !!

* Tyrion je trebao zasjesti na tron.
* Sansa je trenala biti njegova desnica, zamjenica.
* Jon Snow kralj samostalnog sjevera a Drogon nakon sto je "oplakao" Daenerys je trebao pognut krilo i staviti se na raspolaganju Jonu jer je Targaryen kao i Daenerys. Tako "poslozeni sjever" bio bi odlican korektiv svemu ostalome cime Tyrion vlada.
* Cersei i Jamie su trebali ostati zivi !!
* Cersei je trebala zavrsiti kao robinja u vlasnistvu Sanse zajedno sa onom ogrlicom oko vrata sto je spaljena od strane Sivog crva.
* Jamie je trebao zavrsiti u nocnoj strazi kao zapovjednik iste i dok je tamo i dok je vjeran sluzbi, Cersei i dijete koje rodi ce biti zivi...
* Bran Stark je trebao ostati ono sto i je, Trooki Gavran u Westerosu.
* Sivi crv sa svojom vojskom i Dothrakima odlaze kuci u Essos, vodi Davosa sa sebom !

* Arya Stark je trebala poginuti od zmajske vatre u pokusaju ubojstva Daenerys, dakle Jon Snow i zmaj Drogon su osudjeni jedno na drugo zbog povezanosti zmajeva i Targaryensa i oboje od njih je ubilo onom drugom netkog voljenog.

E to bi bio rasplet u stilu svih prijasnjih sezona i nema tko nebi phizdio kako su zbilja zavrsili seriju sokantno, kakva je i bila u zadnjih par sezona !

Izvrsno smišljeno. Puno bolje nego ovo snimljeno.
-->
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ma ukenjali su ga totalno, do ibera.

Nisu ni mogli drugacije zavrsiti kad je rasplet cijele sezone otisao na krivu stranu, od serije koja je imala takve neocekivane obrate i situacije, sokirala radnjom i raspletom prijasnjih sezona i onda zavrse seriju u stilu kakve Turske sapunice.

Od cijele zadnje sezone jedina epizoda koja je bila jos donekle "normalna" za sami stil GoT-a je ona gdje su joj koknuli zmaja.

Po meni ovo bi bilo u stilu GOt-a !!

* Tyrion je trebao zasjesti na tron.
* Sansa je trenala biti njegova desnica, zamjenica.
* Jon Snow kralj samostalnog sjevera a Drogon nakon sto je "oplakao" Daenerys je trebao pognut krilo i staviti se na raspolaganju Jonu jer je Targaryen kao i Daenerys. Tako "poslozeni sjever" bio bi odlican korektiv svemu ostalome cime Tyrion vlada.
* Cersei i Jamie su trebali ostati zivi !!
* Cersei je trebala zavrsiti kao robinja u vlasnistvu Sanse zajedno sa onom ogrlicom oko vrata sto je spaljena od strane Sivog crva.
* Jamie je trebao zavrsiti u nocnoj strazi kao zapovjednik iste i dok je tamo i dok je vjeran sluzbi, Cersei i dijete koje rodi ce biti zivi...
* Bran Stark je trebao ostati ono sto i je, Trooki Gavran u Westerosu.
* Sivi crv sa svojom vojskom i Dothrakima odlaze kuci u Essos, vodi Davosa sa sebom !

* Arya Stark je trebala poginuti od zmajske vatre u pokusaju ubojstva Daenerys, dakle Jon Snow i zmaj Drogon su osudjeni jedno na drugo zbog povezanosti zmajeva i Targaryensa i oboje od njih je ubilo onom drugom netkog voljenog.

E to bi bio rasplet u stilu svih prijasnjih sezona i nema tko nebi phizdio kako su zbilja zavrsili seriju sokantno, kakva je i bila u zadnjih par sezona !

Izvrsno smišljeno. Puno bolje nego ovo snimljeno.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2019., 22:11   #11763
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010

ako su ovo stvarno tvoje ideje za rasplet, objavi to na redditu i poberi kamion golda

Od prvog do zadnjeg slova, slobodno prenesi gdje god os, ne trazim autorska prava a za taj reddit sam samo cuo i to je to

Hebes golde, tocno sam ostao paf i totalno razocaran kada sam vidio da Sivi crv pregovara sa ekipom... ono, di je zmaj u bozjoj mtr.. ?
Di je Jon i na koju foru zarobljen ? Pa Dothraki su nomadi, tko ubije Khala je novi Khal !! To je GoT, kralj je mrtvav - zivio novi kralj !!

Nadalje, ako je vec Carsei morala umrijeti pa kakava je to da izvinete hebena smrt sa voljenim u narucju ?!? U GoT-u ???
Najvece psihopate su umirale najgorjom smrcu, od odsjecanja glave, klanja do trganja psima i onda ova umre ko u Turskoj sapunici ?!?

Pa trebala je umrijeti ( ako je vec morala mada po meni je veca kazna da je ostala ziva ) nekom uzasnom smrcu, sporo, bolno, svirepo i okrutno.. to
je trebala biti najsvirepija smrt u seriji !! Nema veze sto je trudna jer to je GoT a nebi bila ni prva trudnica koja je ubijena u seriji.

Jos veci je proser kada Tyrion prica da ce ljudi sljediti kralja koji "ima dobru pricu" tj. legende ne umiru...
David Benioff i D.B. Weiss su jeli bunike kada su razmisljali kako zavrsiti seriju ? Aloo... pa tko ima vecu pricu i tko je najveca legenda u seriji
ako to nije Jon Snow ? Kopile, spasio sjever i sjeverni narod iza zida dok mu je "sestra" kalkulirala kuda ce i sta ce i oce mu pomoci ili ne.. umro pa se
vratio iz mrtvih magijom, koliko puta je sam stajao pred nocnim kraljem ?!? Nebrojeno.. pa ovaj nije htio frontalni sukob s njime, zmaja jahao, pa sljedilo ga je vise od pola Westerosa bez da je bio kralj !!

I onda Bran ima bolju pricu !?!

Ma... koliko je serija bila fanatasticna toliko mi se zadnja sezona ogadila do boli.. lakse bi probavio da su seriju ostavili nezavrsenu nakon 7-me sezone...

I nisam jedini koji misli da je lud ...
Code:
https://www.change.org/p/hbo-remake-game-of-thrones-season-8-with-competent-writers
1,281,458 have signed

David Benioff i D.B. Weiss bi trebali dobiti dozivotnu zabranu da ikad vise ista snime !! Goniti ih kazneno, poslat u raketi u svemir pa neka prezive dok mogu...
strpat ih u brod pa iskrcati na antartici sa dvo-mjesecnom zalihom hrane a kasnije neka ulove i zvacu pingvina.

-->
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova

ako su ovo stvarno tvoje ideje za rasplet, objavi to na redditu i poberi kamion golda

Od prvog do zadnjeg slova, slobodno prenesi gdje god os, ne trazim autorska prava a za taj reddit sam samo cuo i to je to

Hebes golde, tocno sam ostao paf i totalno razocaran kada sam vidio da Sivi crv pregovara sa ekipom... ono, di je zmaj u bozjoj mtr.. ?
Di je Jon i na koju foru zarobljen ? Pa Dothraki su nomadi, tko ubije Khala je novi Khal !! To je GoT, kralj je mrtvav - zivio novi kralj !!

Nadalje, ako je vec Carsei morala umrijeti pa kakava je to da izvinete hebena smrt sa voljenim u narucju ?!? U GoT-u ???
Najvece psihopate su umirale najgorjom smrcu, od odsjecanja glave, klanja do trganja psima i onda ova umre ko u Turskoj sapunici ?!?

Pa trebala je umrijeti ( ako je vec morala mada po meni je veca kazna da je ostala ziva ) nekom uzasnom smrcu, sporo, bolno, svirepo i okrutno.. to
je trebala biti najsvirepija smrt u seriji !! Nema veze sto je trudna jer to je GoT a nebi bila ni prva trudnica koja je ubijena u seriji.

Jos veci je proser kada Tyrion prica da ce ljudi sljediti kralja koji "ima dobru pricu" tj. legende ne umiru...
David Benioff i D.B. Weiss su jeli bunike kada su razmisljali kako zavrsiti seriju ? Aloo... pa tko ima vecu pricu i tko je najveca legenda u seriji
ako to nije Jon Snow ? Kopile, spasio sjever i sjeverni narod iza zida dok mu je "sestra" kalkulirala kuda ce i sta ce i oce mu pomoci ili ne.. umro pa se
vratio iz mrtvih magijom, koliko puta je sam stajao pred nocnim kraljem ?!? Nebrojeno.. pa ovaj nije htio frontalni sukob s njime, zmaja jahao, pa sljedilo ga je vise od pola Westerosa bez da je bio kralj !!

I onda Bran ima bolju pricu !?!

Ma... koliko je serija bila fanatasticna toliko mi se zadnja sezona ogadila do boli.. lakse bi probavio da su seriju ostavili nezavrsenu nakon 7-me sezone...

I nisam jedini koji misli da je lud ...
Code:
https://www.change.org/p/hbo-remake-game-of-thrones-season-8-with-competent-writers
1,281,458 have signed

David Benioff i D.B. Weiss bi trebali dobiti dozivotnu zabranu da ikad vise ista snime !! Goniti ih kazneno, poslat u raketi u svemir pa neka prezive dok mogu...
strpat ih u brod pa iskrcati na antartici sa dvo-mjesecnom zalihom hrane a kasnije neka ulove i zvacu pingvina.

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 20.05.2019. u 22:17.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2019., 22:50   #11764
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010

Onak, mislim da je tu ekipa brutalno zabrijala jer dosta toga što se piše je ili far fetched ili happy ending ili nešto treće. No, svatko ima pravo na svoje mišljenje pa neću dalje komentirati već podijeliti svoje koga zanima...

Ovo je GoT, i tko god je IMHO mislio da će dobiti neku zadovoljštinu vidjeti kako Cersei umire, Dany završava na prijestolju itd. spada u ogromnu klasu optimist.

Najveća mana S08 je što mi se čini da je R.R.Martin ovima dao natuknice kako treba ili je u tom trenu htio da knjiga završi, a ovi nisu nikakve detalje ubacili između njih već su se kako stvari stoje, i namučili rastegnuti na 6 epizoda zadnju sezonu. Toliko stvari je moglo biti inteligentnije snimljeno, ovako ostaje kao neka B produkcija koja kreće od S08E03. Prava šteta uz potraćene 2 godine snimanja zadnje sezone.

Vezano za sam kraj, moralo je završiti nekako neutralno ili na način da nitko ne bude sretan. Ja osobno nisam htio cliff hanger kraj, tipa Snatch, Two Smoking Barrels itd, Inception, itd... Tako da mi je završetak - upravo to, neutralan i drago mi je da je gotovo. Sve ostalo, dalo bi im povoda da ovo štancaju u nedogled i totalno ubiju u pojam sve dobro što su ranije snimili.

A vezano uz Jon Snow-a, jedina funkcija mu je bila da ubije Dany i samo zato je vraćen. Nakon što je ubijen više to nije bio isti Jon. Ajde, nije stradao ali kao da je kada je ubio ludu kraljicu. Izgleda da sam jedini koji nije puno više očekivao od njega.

-->
GoT kraj, moj osvrt:

Onak, mislim da je tu ekipa brutalno zabrijala jer dosta toga što se piše je ili far fetched ili happy ending ili nešto treće. No, svatko ima pravo na svoje mišljenje pa neću dalje komentirati već podijeliti svoje koga zanima...

Ovo je GoT, i tko god je IMHO mislio da će dobiti neku zadovoljštinu vidjeti kako Cersei umire, Dany završava na prijestolju itd. spada u ogromnu klasu optimist.

Najveća mana S08 je što mi se čini da je R.R.Martin ovima dao natuknice kako treba ili je u tom trenu htio da knjiga završi, a ovi nisu nikakve detalje ubacili između njih već su se kako stvari stoje, i namučili rastegnuti na 6 epizoda zadnju sezonu. Toliko stvari je moglo biti inteligentnije snimljeno, ovako ostaje kao neka B produkcija koja kreće od S08E03. Prava šteta uz potraćene 2 godine snimanja zadnje sezone.

Vezano za sam kraj, moralo je završiti nekako neutralno ili na način da nitko ne bude sretan. Ja osobno nisam htio cliff hanger kraj, tipa Snatch, Two Smoking Barrels itd, Inception, itd... Tako da mi je završetak - upravo to, neutralan i drago mi je da je gotovo. Sve ostalo, dalo bi im povoda da ovo štancaju u nedogled i totalno ubiju u pojam sve dobro što su ranije snimili.

A vezano uz Jon Snow-a, jedina funkcija mu je bila da ubije Dany i samo zato je vraćen. Nakon što je ubijen više to nije bio isti Jon. Ajde, nije stradao ali kao da je kada je ubio ludu kraljicu. Izgleda da sam jedini koji nije puno više očekivao od njega.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2019., 23:42   #11765
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Aye, bit ce 9 sezona...

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 00:02   #11766
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Koja parodija ova zadnja epizoda. Šta sam ja gledao ovoliko godina. Od svih najglupljih krajeva koje sam vrtio u glavi, ovako glup nisam smislio. Katastrofa.
Staro 21.05.2019., 03:20   #11767
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Po komentarima mi se cini da je serija i zavrsila na nacin zbog kojeg sam i stao gledati negdje na 4oj sezoni.

Sad imam jos manje zelje pogledati preostale 2 sezone.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 06:53   #11768
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Preostale 4.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 06:58   #11769
aCiD Mac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Nisu niš usrali, kraj je super, zato se i zove igra prijestolja.

Sent from my Le X829 using Tapatalk
aCiD Mac je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 07:23   #11770
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Meni je ok kraj, drago mi je da je gotovo. Epizoda je relativno predvidljiva, pravi sentiš kraj sage.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 07:28   #11771
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Odgledan GOT...svukupno gledajući trenutno jedna od najjačih serija ikad. Kao tematska cjelina nema konkurenciju jer do sada nešto slično nije prikazno na filmskim platnima. Bez obzira što je završila slijedi nastavak spoilanja i nesvrsihodnog postanja nezadovoljnih dežurnih kmečavaca i profi filmskih kritičara na ovom forumu koji ću s užitkom popratiti. :-)

Ocjena 9/10
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 07:30   #11772
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Kraj je pristojan, po mom ukusu bilo bi najbolje da je zmaj glavni jer je najviše zaslužan za pobjedu i da bude Smaug spika no, ako već mora biti human klasa onda je "slomljeni" najbolji izbor jer je, ako ništa, najpametniji.

P.S. volio bih vidjeti seriju od Salvatoreovih knjiga (dark elf ponajviše), eh to bi bila saga.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 08:03   #11773
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Pogledao i ja to smeće od GOT-a... Cijela sezona je užasna, ali ova zadnja... Mislim da su željeli odabrati najgori mogući rasplet i kraj, pogodili su ga 100%.

Fakat sam razočaran do te granice da jednostavno sam sebi govorim da će biti jednog dana neki nastavak ili nešto slično, jer ovo je ispod svih granica nekih standarda "kvalitetne i dobre serije".
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 08:17   #11774
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Po komentarima mi se cini da je serija i zavrsila na nacin zbog kojeg sam i stao gledati negdje na 4oj sezoni.
Upravo tako. Završilo je u "štihu" koji se proteže kroz cijelu seriju. Onaj tko je očekivao LORT happy end ili nešto slično je bio u grdoj zabludi, realno.

Serija je kroz godine postala kult, i to je malo tko postigao na malim ekranima. To i je djelom i razlog lavine negativnih kritika jer je završila i nema dalje.

No, dojam bi bio kudikamo bolji da ova dva jazavca nisu prek neke stvari snimili cijelu zadnju sezonu... S08 ozbiljno podbacila u odnosu na ranije sezone, ali kraj i gdje je priča otišla mi nije problem.

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 21.05.2019. u 08:40.
Staro 21.05.2019., 08:50   #11775
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006

Meni je kraj bio ok i prihvatljiv. Bio sam pomalo izmiješanih emocija i nije mi se dalo jučer komentirati na forumu , ali nakon spavanja mogu reći da mi je drago da su svi manje više odigrali svoju ulogu u serijalu odnosno bolje reći......odigrali su igru prijestolja do kraja. Sada prijestolja više nema, posljednji zmaj je odletio u nepoznato, tirani su mrtvi, nema više čiste Targaryenske krvi, kraljevstvo treba polako izgraditi i očuvati mir. Bran mi je kao kralj malo mutav i neočekivan izbor. Jasno je da će Tyrion preuzeti kontrolu kraljevstva i to mi je drago jer mi je uz Aryu i Jaimea najdraži lik. ..Bran je ipak kategorija iznad i zna sve što će se dogoditi, pa će mu samo davati smjernice, no onako mutav kakav je i slaže jedva jednu rečenicu u sat vremena ne bi baš bio od pretjerane koristi u izdavanju naredbi. Aryn kraj mi je također jako drag i ona je već od prve sezone govorila da se ne želi udati i živjeti na dvoru, pa mi je time još draže što je pred njom pustolovina života. Od 3 meni jako draga lika, dva su živa i sa sasvim lijepim završetkom i to mi je ok. Brianne mi je također ispala ok lik, postala vitez, napisala herojsku priču o Jaimeu što je i zaslužio tako da njegov životopis u vječnim knjigama ne završi time da je ubio kralja s leđa i to je jako dobro i neočekivano ispalo. Ovi ostali likovi mi manje više nisu toliko bitni....Sansa kao Sansa, očekivao sam da će vladati Winterfellom, a ostale neću ni spominjati.

S druge strane, Jonovu priču su u potpunosti uništili. Imam osjećaj kao da nisu više znali što napisati za njegovu ulogu, a da ne ispadne da nije baš ništa epski napravio u 8 sezona jer bi tek tada fanovi bili bijesni, pa su rekli.....ajde neka ubije Daenerys. Ostao je živ i to mi je drago, ali da su makar napravili mali zaplet i prikazali kako zmaj spušta glavu i čeka da Jon sjeda na njega i nakon toga spali Grey worma, njegovu vojsku i Dothrake to bi bio veliki pothvat. Baš u stilu Game of thronesa......Od njega sam očekivao da će postati vojskovođa novog kraljevstva, ali ajde....ostao je živ, našao je svoj narod jer ionako nije pripadao nigdje u južnom svijetu i napokon će izgraditi život među onima koji ga uistinu poštuju i slijede bez ikakvih namjera da mu metnu nož u leđa i to mi je ok.

Da zaključim svoje viđenje serijala - najbolje što sam ikada gledao u svijetu TV serija, drago mi je što sma bio dio tog iskustva i kako je Stephen King kao veliki fan rekao jučer.....ne zanimaju me prequeli, ali bih volio vidjeti Aryjin serijal West of Westeros

-->

Meni je kraj bio ok i prihvatljiv. Bio sam pomalo izmiješanih emocija i nije mi se dalo jučer komentirati na forumu , ali nakon spavanja mogu reći da mi je drago da su svi manje više odigrali svoju ulogu u serijalu odnosno bolje reći......odigrali su igru prijestolja do kraja. Sada prijestolja više nema, posljednji zmaj je odletio u nepoznato, tirani su mrtvi, nema više čiste Targaryenske krvi, kraljevstvo treba polako izgraditi i očuvati mir. Bran mi je kao kralj malo mutav i neočekivan izbor. Jasno je da će Tyrion preuzeti kontrolu kraljevstva i to mi je drago jer mi je uz Aryu i Jaimea najdraži lik. ..Bran je ipak kategorija iznad i zna sve što će se dogoditi, pa će mu samo davati smjernice, no onako mutav kakav je i slaže jedva jednu rečenicu u sat vremena ne bi baš bio od pretjerane koristi u izdavanju naredbi. Aryn kraj mi je također jako drag i ona je već od prve sezone govorila da se ne želi udati i živjeti na dvoru, pa mi je time još draže što je pred njom pustolovina života. Od 3 meni jako draga lika, dva su živa i sa sasvim lijepim završetkom i to mi je ok. Brianne mi je također ispala ok lik, postala vitez, napisala herojsku priču o Jaimeu što je i zaslužio tako da njegov životopis u vječnim knjigama ne završi time da je ubio kralja s leđa i to je jako dobro i neočekivano ispalo. Ovi ostali likovi mi manje više nisu toliko bitni....Sansa kao Sansa, očekivao sam da će vladati Winterfellom, a ostale neću ni spominjati.

S druge strane, Jonovu priču su u potpunosti uništili. Imam osjećaj kao da nisu više znali što napisati za njegovu ulogu, a da ne ispadne da nije baš ništa epski napravio u 8 sezona jer bi tek tada fanovi bili bijesni, pa su rekli.....ajde neka ubije Daenerys. Ostao je živ i to mi je drago, ali da su makar napravili mali zaplet i prikazali kako zmaj spušta glavu i čeka da Jon sjeda na njega i nakon toga spali Grey worma, njegovu vojsku i Dothrake to bi bio veliki pothvat. Baš u stilu Game of thronesa......Od njega sam očekivao da će postati vojskovođa novog kraljevstva, ali ajde....ostao je živ, našao je svoj narod jer ionako nije pripadao nigdje u južnom svijetu i napokon će izgraditi život među onima koji ga uistinu poštuju i slijede bez ikakvih namjera da mu metnu nož u leđa i to mi je ok.

Da zaključim svoje viđenje serijala - najbolje što sam ikada gledao u svijetu TV serija, drago mi je što sma bio dio tog iskustva i kako je Stephen King kao veliki fan rekao jučer.....ne zanimaju me prequeli, ali bih volio vidjeti Aryjin serijal West of Westeros

Staro 21.05.2019., 08:51   #11776
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

- ubijane Dany je bilo pre predvidljivo
- nitko nije vidio sto se dogodilo, zmaj je odnio. Jovo je jednostavno mogao rec, osla na zmaju, kuda, nemam pojma al je rekla da ja budem kralj dok se ona ne vrati
- gdje je otisao zmaj?! Pojest plavusu?
- odakle sad opet zid? zar nije onaj zombi zmaj srusio zid na kraju 7 sezone?
- scena biranja kralja... kao da je snimljeno u pauzi za rucak bez scenarija nego su glumcima dali da improviziraju nesto
- svi se sloze i onda po rodjackoj liniji, sjever ce bit samostalan. Prvo 7 kingdoms, ups 6...
- scena kad "sabor" zasjeda, isto parodija, pa kako se zove knjiga, pa nije spomenut...

-->
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova

Dobro si napisao ovo da im je dao natuknice a oni snimili samo to, skoro nista oko tog predloska. I za to im je trebalo 2 godine?! I da precesto je osjecaj B produkcije, improvizacije (ne nuzno lose al je ispalo lose), previdiljivosti, cak i parodije. Jasno mi je da nisu mogli cekati da se napisu knjige al da su mogli ovo bolje zavrsiti, mogli su.

- nitko nije vidio sto se dogodilo, zmaj je odnio. Jovo je jednostavno mogao rec, osla na zmaju, kuda, nemam pojma al je rekla da ja budem kralj dok se ona ne vrati
- gdje je otisao zmaj?! Pojest plavusu?
- odakle sad opet zid? zar nije onaj zombi zmaj srusio zid na kraju 7 sezone?
- scena biranja kralja... kao da je snimljeno u pauzi za rucak bez scenarija nego su glumcima dali da improviziraju nesto
- svi se sloze i onda po rodjackoj liniji, sjever ce bit samostalan. Prvo 7 kingdoms, ups 6...
- scena kad "sabor" zasjeda, isto parodija, pa kako se zove knjiga, pa nije spomenut...

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 21.05.2019., 09:05   #11777
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004

Ako imaju mozga, napravili bi scenarij za sezonu 9.
Zmaj odnio Dany na krajnji sjever na isti onaj altar (gdje su djecu pretvarali u ww) i ona se tamo probudi kao novi NK. Jer "what is dead may never die". I to sa svojim zmajem. Pa lagano kreće u skupljanje nove vojske i pohod na westeros. Tu bi se onda dogodila prava bitka vatre i leda

-->

Ako imaju mozga, napravili bi scenarij za sezonu 9.
Zmaj odnio Dany na krajnji sjever na isti onaj altar (gdje su djecu pretvarali u ww) i ona se tamo probudi kao novi NK. Jer "what is dead may never die". I to sa svojim zmajem. Pa lagano kreće u skupljanje nove vojske i pohod na westeros. Tu bi se onda dogodila prava bitka vatre i leda

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 09:07   #11778
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006

Morao bi prije toga na koljenima ribati pod jer ga je prilično zacrvenio

-->
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova

Staro 21.05.2019., 09:08   #11779
Old.machine
Premium
Moj komp

Old.machine's Avatar

Datum registracije: Feb 2016

Sranje od raspleta, sranje od sezone.

Brann - "Svemogući trooki gavran" koji ove sezone nije pokazao baš ništa osim igranja raven simulatora, koji je kroz tri epizode na pitanje o vladanju od "Više ništa ne želim" stigao do "Što misliš zašto sam došao ovamo?" postane kralj
Bron - najnemoralniju osobu izabrali za ministra financija
Tyrion - snalažljivi oportunist koji na svome suđenju za izdaju izabere kralja a i onda postane kraljeva desnica. Da je bila još jedna epizode serije vidili bi ga opet u kurvarluku i pijančevanju.
Jon Snow - Kako je moguce da on ubije njihovu alfa i omegu a ovi ga poštede. Na suđenju se nitko ne sjeti spomenuti da je on Targaryen. Žrtvuju bez veze svoj najvećeg heroja zbog Sivoga crva.
Neokaljani i Dotrakiji - zavidna mogucnost respawnanja
itd...

Potpisao sam peticiju, znam da nema šanse da snime ponovno sezonu ali postoji bar šansa da Disney makne one debile da ne masakriraju Star warse.

-->

Brann - "Svemogući trooki gavran" koji ove sezone nije pokazao baš ništa osim igranja raven simulatora, koji je kroz tri epizode na pitanje o vladanju od "Više ništa ne želim" stigao do "Što misliš zašto sam došao ovamo?" postane kralj
Tyrion - snalažljivi oportunist koji na svome suđenju za izdaju izabere kralja a i onda postane kraljeva desnica. Da je bila još jedna epizode serije vidili bi ga opet u kurvarluku i pijančevanju.
Jon Snow - Kako je moguce da on ubije njihovu alfa i omegu a ovi ga poštede. Na suđenju se nitko ne sjeti spomenuti da je on Targaryen. Žrtvuju bez veze svoj najvećeg heroja zbog Sivoga crva.
itd...

Potpisao sam peticiju, znam da nema šanse da snime ponovno sezonu ali postoji bar šansa da Disney makne one debile da ne masakriraju Star warse.

Old.machine je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 09:12   #11780
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor Old.machine Pregled postova
itd...
LOL stoji itekako, no netko je dignuo brightness na S03 i vidi se da ih se dosta ipak vratilo iz mraka. Svejedno, ima ih ko Rusa.

Citiraj:
Misliš da može gore od zadnjih filmova i da je ostalo još nešto za masakrirati? Vidjeti ćemo.

Staro 21.05.2019., 09:17   #11781
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Ja znam da se vi svi ljutite na David Benioff i D. B. Weiss ali oni jedino mogu biti krivi za pacing zadnje dvije sezone ali za pricu oni nisu nista krivi. Pa za to je zaduzen GRRM i on mi je rekao kraj price oni samo to slijede. Tako da mi je smijesno sto svi pljuju po njima a oni s pricom veze nemaju.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 09:17   #11782
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Ili prosut coca colu

Citiraj:

Hoces reci da je kvalificiran?
-->
Citiraj:
Autor Morpheous Pregled postova

Ili prosut coca colu

Citiraj:

Hoces reci da je kvalificiran?

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 21.05.2019., 09:29   #11783
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011

Takvi obični i budu najbolji
-->
Citiraj:

Takvi obični i budu najbolji
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 09:57   #11784
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007

itd...

I još povrh toga zmajevi, divovi, nemrtvaci, likovi koji umiru više puta, žene koje rađaju utvare, vatra im ništa ne može itd...
Stvarno nema veze s realnošću, "kako to" pitao bi Vojko?
Ako bi se išlo snimati dalje, definitivno bi ubacio John Wicka u cijelu priču, recimo da Drogon pojede slučajno psa od navedenog i da bude onda haos u Westerosu.
Htjedoh napisati i da mu ukrade auto, ali to bi ipak bilo malo too much, s ergonomske perspektive.

-->
Citiraj:

itd...

I još povrh toga zmajevi, divovi, nemrtvaci, likovi koji umiru više puta, žene koje rađaju utvare, vatra im ništa ne može itd...
Stvarno nema veze s realnošću, "kako to" pitao bi Vojko?
Ako bi se išlo snimati dalje, definitivno bi ubacio John Wicka u cijelu priču, recimo da Drogon pojede slučajno psa od navedenog i da bude onda haos u Westerosu.
Htjedoh napisati i da mu ukrade auto, ali to bi ipak bilo malo too much, s ergonomske perspektive.

Zadnje izmijenjeno od: burmuz. 21.05.2019. u 10:03.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 10:13   #11785
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Pogledao i ja to smeće od GOT-a... Cijela sezona je užasna, ali ova zadnja... Mislim da su željeli odabrati najgori mogući rasplet i kraj, pogodili su ga 100%.

Fakat sam razočaran do te granice da jednostavno sam sebi govorim da će biti jednog dana neki nastavak ili nešto slično, jer ovo je ispod svih granica nekih standarda "kvalitetne i dobre serije".
Uvaženi kolega...nije li preoštro reći za seriju da je smeće? Da li to znači da je serija samo dno? Ocjena nedovoljan?

Mogu razumjeti da su ljudi nezadovoljni raspletom zadnje sezone među kojima sam i ja. Ali ovakve izjave za kompletnu seriju mi nisu jasne od pojedinih ljudi. Gledaju od početka do kraja i ne valja,ne valja,ne valja...al se gleda,gleda i gleda. Najgledanija serija,najkomentiranija i ne valja,ne valja,ne valja. Kritike poprimaju megalomanske razmjere...dajte ljudi malo objektivnosti...pa ne možeš reći da je GOT smeće.
Staro 21.05.2019., 10:17   #11786
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Uvaženi kolega...,

nekako sam pretpostavio da će biti lako zaključiti da pričam o zadnjoj sezoni, pošto se samo o njoj i priča zadnjih par dana. Seriju gledam od prvog dana, nikada nisam ništa loše rekao o istoj, osim zadnji 6 tjedana...

Da, ocjena nedovoljan.
Da, zadnja sezona je smeće.
Da, očekivao sam više.
Da, zadnja epizoda je još veće smeće nego ostalih 5 u toj sezoni.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 10:21   #11787
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007

-->
Btw, koliko znam da su svi bitni glumci izrazili nezadovoljstvo sa zadnjom sezonom.

Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 10:28   #11788
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Smeće? Za nepovjerovat...mora da sam ja lud i pod hitno idem psihijatru! :-)
Uvaženi kolega...cijenim tvoje mišljenje...ali smanjujem za ubuduće rating tvojih komentara za 50%.
Staro 21.05.2019., 12:01   #11789
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Nije serija smeće. Ona je vrhunska.
Smeće je samo scenarij (ako govorimo samo o zadnje dvije sezone).

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2019., 12:30   #11790
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Upravo tako. Završilo je u "štihu" koji se proteže kroz cijelu seriju. Onaj tko je očekivao LORT happy end ili nešto slično je bio u grdoj zabludi, realno.

Daj mi samo objasni po čemu ovo nije happy ending?

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na