|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Internet na brodu
jel postoji ikakav način da se na brodu, na sred oceana, sa laptopom spoji na internet. Naravno ne mislim na INMARSAT i slične ultra-pljačkaške šeme
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
znas ono sta se ekipa preko satelita spaja na net i od tamo dowloada a preko modema uploada e pa postoji nesto slicno samo sto ovde preko satelita i saljes i primas podatke nesto je skuplje ali opet ne preskupo, cca. 2-3k kn samo ne znam da li koji provider pokriva ocean cisto sumnjam ali mozda se ipak isplati raspitat
Zadnje izmijenjeno od: Tooma. 12.12.2005. u 00:57. |
||||||||||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
postoje dvosmjerni (download / upload) satelitski linkovi znam primjere na kopnu ali nisu bas pohvalni... brzina je odlicna, ali delay ubija... kada trebas cekati po 2-5 sekundi da se stranica krene ucitavati, gubis volju za surfanjem... kako je Lufthansa uvela fly-on-net, imaju u avionima satelitski dvosmjerni link i wlan access pointe pa se bezicno spajas na internet i koristis ga dok si u avionu... cijene te usluge necu ni spominjati ![]() uglavnom, buduci da bi te rijetko koja carinska kontrola pustila u drzavu sa digitalnim satelitski recieverom, tanjurom bar 105cm i par LNBova, te kako se brod 98% vremena krece (trebao bi stalno usmjeravati antenu) sto je neupotrebljivo... u avionima imaju neke proracunate route pa elektromotor cijelo vrijeme zakrece antenu ovisno o poziciji aviona... (neznam ni da li postoje skystar kartice za pcmcia - za notebook, jer neces vuci desktop na brod ![]() za sada na pustom moru nema Interneta, ni mobitela, osim u slucaju INMARSAT-a koji zadovoljno trlja ruke - 100kn/minuti
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ovo sto oni nude je totalno ne vrijedno spomena i bezobrazno skupo. bezobrazno.
![]() |
![]() |
#6 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Jeftinije ti kupit 10k km kabela i vuč polakjo za sobom. HT Tcom DSL all over da world ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
nemojte da sada pocnem pricati o Infrastrukturi telekomunikacijskog prometa ![]() kako se polaze opticki kabel od europe do amerike, tako sto se prvo skenira dno, nadje se najbolja ruta, a onda stotine kilometara kabla se polazu dok brod vozi navodjen autopilotom (GPS) hoce neko kupiti skriptu, ovaj kolegij sam polozio ![]()
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|