![]() |
Internet na brodu
jel postoji ikakav način da se na brodu, na sred oceana, sa laptopom spoji na internet.
Naravno ne mislim na INMARSAT i slične ultra-pljačkaške šeme |
znas ono sta se ekipa preko satelita spaja na net i od tamo dowloada a preko modema uploada
e pa postoji nesto slicno samo sto ovde preko satelita i saljes i primas podatke nesto je skuplje ali opet ne preskupo, cca. 2-3k kn samo ne znam da li koji provider pokriva ocean cisto sumnjam ali mozda se ipak isplati raspitat |
postoje dvosmjerni (download / upload) satelitski linkovi
znam primjere na kopnu ali nisu bas pohvalni... brzina je odlicna, ali delay ubija... kada trebas cekati po 2-5 sekundi da se stranica krene ucitavati, gubis volju za surfanjem... kako je Lufthansa uvela fly-on-net, imaju u avionima satelitski dvosmjerni link i wlan access pointe pa se bezicno spajas na internet i koristis ga dok si u avionu... cijene te usluge necu ni spominjati :) uglavnom, buduci da bi te rijetko koja carinska kontrola pustila u drzavu sa digitalnim satelitski recieverom, tanjurom bar 105cm i par LNBova, te kako se brod 98% vremena krece (trebao bi stalno usmjeravati antenu) sto je neupotrebljivo... u avionima imaju neke proracunate route pa elektromotor cijelo vrijeme zakrece antenu ovisno o poziciji aviona... (neznam ni da li postoje skystar kartice za pcmcia - za notebook, jer neces vuci desktop na brod :) ) za sada na pustom moru nema Interneta, ni mobitela, osim u slucaju INMARSAT-a koji zadovoljno trlja ruke - 100kn/minuti |
Pa ja mislim da na onim luksuznim krstarećim brodovima ima interneta. A ako ima onda ima nekog načina
|
Citiraj:
:D :D kamion opreme za sigurno surfanje. ovo sto oni nude je totalno ne vrijedno spomena i bezobrazno skupo. bezobrazno. |
Jeftinije ti kupit 10k km kabela i vuč polakjo za sobom. HT Tcom DSL all over da world :D
|
polagati ga u more... :D :D haha...
|
nemojte da sada pocnem pricati o Infrastrukturi telekomunikacijskog prometa :)
kako se polaze opticki kabel od europe do amerike, tako sto se prvo skenira dno, nadje se najbolja ruta, a onda stotine kilometara kabla se polazu dok brod vozi navodjen autopilotom (GPS) hoce neko kupiti skriptu, ovaj kolegij sam polozio :) |
u mojoj su se firmi radili brodovi za polaganje kablova na morsko dno. ;)
a za tebe vidim da si zaista uspjesno polozio kolegij. ;) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:03. |