|
![]() |
#2311 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2313 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Svi znamo onu "svak svog konja hvali" hehe, ali objektivno sam zasada jako zadovoljan. Najvise primjetim koliko je sistem responzivan dok je u Operi otvoreno 20-tak tabova a u pozadini prime95 przi cpu ![]() Velika razlika u odnosu na bivsi i5 2500k @ 4.4Ghz... Necu mu jos vaditi mast, ali kad bracket za Krakonju stigne pokusat cu otkriti max stabilni takt. Ako koga konkretno zanima neki benchmark, neka kaze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2314 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Evo, konkretno ako covjek bude imao volje budemo vidjeli stvarno stanje a ne tracevi baba po selu. ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...37#post3049237
![]() |
![]() |
#2315 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2316 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
kod ryzena ne steti brzi ram zbog infinity fabrica.. ali kako si i sam rekao precjenjeno je to sve.. staviti ryzena na 3,7 stock cooler ne treba više, staviti ram na 2600 isto dobro... najisplativije ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2317 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2318 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() OK, bez zejebancije, meni je 16GB overkill za sada. Isto kako mi je 8GB bilo dost na s1155 od 2012 do 2015. Kad je postalo tanko, upiknuo sam još 8, a trebalo mi je 2-3GB ako ćemo biti realni i to tek kasnije. Ista situacija bude i ovdje. KADA bude tanko, dodat će se. Sve ostalo je bespredmetno za raspavo koliko kome što treba. Niti sam ja, niti si ti benčmark nekome kako koristiti komp ![]() AMD izbacuje novi AGESA update u svibnju koji je navodno silver bullet za sve pizdarije sa RAM-om. Elmor sad već kaže da su dobili nekakav early preview toga što se sprema za svibanj i da to izgleda jako jako dobro, doduše na C6H jelte jer samo na njoj i radi. BTW, i 30% free RAMA je NEISKORIŠTEN I BESKORISTAN RAM ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2017
|
šta više gledam taj tvoj proc i na kojoj voltaži radi, sve mi se nekako taj X mili |
![]() |
![]() |
![]() |
#2320 |
..starija garda
|
im nekih koji se jednostavno ne osjecaju ugodno ako nemaju top of the line mbo, neki drugi ako nemaju viska rama .. ja sam nekako vise ovaj drugi.. iako sam se smirio na 16 ..ali dugo me je to mucilo .. ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2322 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Mislim ono, linkao sam bio par dana nakon izlaska memory scaling... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Naravno tu i tamo nešto bi možda i izletilo van statističke greške, ali to sa ramom je napuhano van svih proporcija. Pcper i mislim digital foundry su baš bili rekli da nema neka ulogu van gaminga Ne mora biti da je zbog X. Jednostavno ga "posralo". R7 1700 je u omjeru clock/voltaža bio najbolji u većini testova uz 1700X i 1800X |
![]() |
![]() |
![]() |
#2323 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2324 |
Overclocker
Datum registracije: Nov 2016
|
Pa SL je pokazao da 1700x postiže isti takt sa nešto manjim naponom nego 1700, 1800x treba još manji napon za isti takt (u prosjeku, mislim da su spominjali 340 testiranih procesora u prvom "valu"). Ne vidim zašto ista situacija ne bi bila i sa 1600/x. Po meni i dalje neisplativo, al kom je bitno da proc radi na 1.3 umjesto 1.35v, nek izvoli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
Premium
Datum registracije: Feb 2016
|
![]() |
#2327 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad uz ove cijene da li se isplati ta razlika, realno ne, ali ko zna šta se moze kasnije pokazati kad popeglaju ryzena do kraja, i kada dobije malo veći support od developera. Za sad sigurno nije toliko isplativo dati masu više para za jače rame, a opet moze bit dobro ulaganje za ubuduće. https://www.youtube.com/watch?v=XOsYOASddeo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2017
|
ovaj review mi je jedan od boljih čak https://www.computerbase.de/2017-04/amd-ryzen-5-test/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2329 |
Premium
|
Zanimljivo po ovome svemu što se da pogledati po netu, pogotovo informacije o VRMu i best bang for the buck trenutno su Asusove ploče najbolji izbor na oba chipseta : Asus Prime x370 Pro https://www.vortez.net/articles_page...review,18.html http://www.tweaktown.com/cat/motherb...am4/index.html I ASUS Prime B350-Plus. A best of the best daju ocjene ovim pločama : ROG Crosshair VI Hero ASRocks X370 Taichi Fatal1ty X370 Professional Gaming |
![]() |
![]() |
![]() |
#2330 |
Premium
|
Ryzen 5 1500X and 1600 review - the Ryzen's true champion by MindBlank tech Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 15.04.2017. u 23:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2331 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
@Sn4k3 ... možeš odvrtit Cinebench ? U ovom test imaju 1309 na 1600@3.9GHz što je odličan rezultat (5820k@4.4GHz ima 1290) i po tome ispada da je Ryzenov SMT efikasniji od Intelovog HT-a. Uz 1500 Kn manje za proc (5820k/6800k) i 800 za ploču ... stvarno odlična kombinacija za povremene izlete u 3D/video rendering. Brzina RAMa u tom slučaju je skoro neprimjetna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2332 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() ryzen ubiJo i uskoro donosi sreću masama i na trzistu rabljenoga ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 16.04.2017. u 00:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2333 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, AMD-ov SMT je ucinkovitiji od Intelovog HT-a... Ponovljeno sa ramom na 2670Mhz ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 16.04.2017. u 00:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2334 |
Premium
|
@Eladio 5960X i 6900K još i više, ali neka ... dapače, puno više mi se sviđa ova situacija da 5820k konačno više nije best-buy za 3D. Asrock AB350Pro, R7 1700 i 32GB sam platio 70% cijene takvog 5820k kompleta 09/2014 (a dolar je bio znatno niži nego danas) a dobio skoro 30% više snage ... konačno pravi pomak. Sad će biti lakše čekat 16/32 Ryzena ili kako se već bude zvao ![]() @Sn4k3, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2335 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
http://valid.x86.fr/m8mspm Eto moj finalni stabilni setup koji ce ostati... Cpu na 3.97GHz i ram na 3093 MHz sva 4 modula CL16... Obzirom da sam samo 2 modula dobio stabilno na 3500 MHz uz latencije 15-15-15-35 1T odustajem od kupovine drugih rama te cu pricekati da posloze bios jos malo... A ove price o kolicini rama na generaciju procesora... Samo cu rec da me dobro nasmijalo... Obzirom da jos nisam vidio da mi sistem jede vise od 10 gb rama, sta cu ja tocno dobit sa 32gb? Kupio bi 32 gb ako bi mjenjao ram iskljucivo jer ram koji zelim 2x8gb kit kosta 200 funti, a identican ram ali 2x16gb kit kosta 250... Eto u tom slucaju uzeo bi 32gb samo zbog omjera cijene... Makar i u tom slucaju baceno 50 funti vise ali ajd, uvijek ce i vrijedit vise... I ne znam jel sam vec spomenuo negdje... Onaj asus AiSuite instalacija radi bez problema ako zip fajl otpakirate sa winrarom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2336 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2337 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Kakva je ovo glupost da postena hladjenja ne rade nikakvo strujanje zraka preko VRM-a?? Pa u tome i je poanta sa vodenim da ti se radijator grije, a da se ne nalazi oko VRM-ova te da ih ne grije vruci zrak sa procesora... A strujanje zraka dobijes ventilacijom kucista... Plus pa ne igram vani nasred ceste da je +35 temp zraka... LOL |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2338 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Je glupost je. Ako je ekipi temp VRMa bio manji sa stock coolerom, zasto bi izmisljali? Da sabotiraju prodaju aftermarket hladjenja? Znaci ako ti ne igras na temp zraka 35+, ne igra nitko? E pa kolega, ja zivim u zgradi u Splitu, zadnji kat ispod ploce. Meni je temp u stanu 30+ ljeti. Izolacija zgrade za qrac. A comp je u manjoj sobi. I sad ces ti mene uvjeravat da nije vruce? Nemam klimu u sobi 24/7 da mi odrzava 22c tijekom ljeta....sorry. Ja znam zasto ove stvari pitam. Jer sam imao slucaj nestabilnosti gdje sam morao dodatno hladit VRMove, pored zalman 9500 tower hladnjaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2340 |
Premium
|
Usmjereni hladnjaci tipa one velike noctue vjerojatno losije hlade vrm, dost su dignuti iznad mbo i hladnjak je u vecini skucajeva postavljen tako da vent tjera zrak kroz njega prema straznjos strani kucista gdje dodatni vent izbacuje taj topli zrak od cpu, strujanje zraka je usmjereno vise da ide direkt van nego da piri na okolne komponente mbo-a. Kod vodenih je situacija jos losija ako nema dodatnog venta da piri po socket podrucju Cooleri koji su konfigurirani da pusu prema dolje dodatno hlade vrm, a taj zrak nine tolko vruc da bi bi radio kontraefekt na vrmu. Stock hladnjak po prorezima puse zrak na sve strane, a buduci je nizak dodatno poboljsava disipaciju topline s vrm. U principu lose ventilirano kuciste+mbo sa slabijim vrm+vodeno je worst case scenarij za vrm-ove
![]() |
Uređivanje | |
|
|