Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.09.2016., 16:52   #1231
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Evo pristigli mi little birdovi za stražnja 2 zvučnika

Stvarno su me ugodno iznenadili, u živo djeluju dosta skuplje/kvalitetnije nego što sam očekivao. Samo sam pustio par scena sa blu-raya da vidim da li rade i kako rade (prvih 20 minuta od Obliviona i 10ak minuta od novog Mad Max-a), i za sad sam jako zadovoljan sa 7.1 (zapravo kod mene za sad 0 ), fino su mi dodali još bolji filing za stražnju zvučnu sliku.
Ali moram pogledati par filmova u poptunosti prije konačne odluke.

Trenutno mi je sve u polu-rasulu jer rješavam neke stvari po dnevnom boravku, a i sastavljam si donji element ispod projektorskog platna (nacrtao sam si što točno hoću i otišao da mi izrežu i kantiraju ivericu u potrebne dijelove) pa stavim slike kad to dovršim večeras ili neki od naredna 2 dana
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2016., 01:20   #1232
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ja nasao na zapadnoj obali Energy .1e, stari bookshelfi koje imam u Hrvatskoj, i jednostavno sam ih morao uzeti, a ironija je da sam ih i sad platioo 500kn, kao i u hr prije 10 godina

Sad cu uzeti neko staro vintage stereo pojacalce, na njega chromecast audio spojit i veselju nema kraja
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2016., 17:16   #1233
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Ja nasao na zapadnoj obali Energy .1e, stari bookshelfi koje imam u Hrvatskoj, i jednostavno sam ih morao uzeti, a ironija je da sam ih i sad platioo 500kn, kao i u hr prije 10 godina

Sad cu uzeti neko staro vintage stereo pojacalce, na njega chromecast audio spojit i veselju nema kraja
Da se dijete poigra

Evo ja sam napokon gotov i sa ovom komodom/regalom ili kako god bi ju nazvao, što mi ide ispod projektorskog platna.
Drago mi je da sam ju išao sam napraviti, jer sam stvarno dobio u centimetar kako sam htio a koštalo me sve skupa 650kn materijala.

Evo par slikica toga i stražnjih little birdova:

Desni little bird mi je malo okružen biljkama ali (iako se to možda na slikama ne kuži) ima otvoren zračni put u smjeru u kojem sam ga htio postaviti.
Ove wharfedale dfs sam odlučio zamjeniti isto za birdove ali standardne veličine ne little bird.
To ću za nekih mjesec/dva kad se budem imao vremena i volje malo poigrati s tim.

Ovo sam ugradio i dvosjmerna zidna svjetla da tuku direktno uzduž zida i na strop, ne kuži se ovako baš ali navečer daju dosta ugodnu i toplu atmosferu uz gledanje light serija i filmova, ono kad ne želiš zamračiti cijelu prostoriju nego se i polu družiti sa ženom ili ekipom

EDIT:
I evo jedna slika komode bez da danje svijetlo direkt tuče pa da se ništa ne vidi

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 29.09.2016. u 17:29.
Staro 29.09.2016., 17:30   #1234
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

super izgleda prostor.

par savjeta/ideja/pitanja:
- nekakav tepih na sredinu da malo akusticki tretiras jeku?
- kako zamracis navecer da ti ne tuce svjetlost na platno sa prozora? neke zavjese su u dolasku ili?
- sigurno si vec napisao, no koja je to dijagonala - 120" ?
- centralni zvucnik malo nagni prema gore, podbaci ispod njega male stopice nekakve, mozes onaj bluetack plastelin ljepilo ili gumene stopice koje se koriste za namjestaj i slicno
- i dalje mi nije jasno cemu si isao na 7.1 kad su ti ovako zvucnici postavljeni trebao si radje onda te pticice na strop staviti pa sloziti 5.1.2 atmos.
- kauc je prva liga :thumbsup:
Staro 29.09.2016., 17:42   #1235
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
super izgleda prostor.

par savjeta/ideja/pitanja:
- nekakav tepih na sredinu da malo akusticki tretiras jeku?
- kako zamracis navecer da ti ne tuce svjetlost na platno sa prozora? neke zavjese su u dolasku ili?
- sigurno si vec napisao, no koja je to dijagonala - 120" ?
- centralni zvucnik malo nagni prema gore, podbaci ispod njega male stopice nekakve, mozes onaj bluetack plastelin ljepilo ili gumene stopice koje se koriste za namjestaj i slicno
- i dalje mi nije jasno cemu si isao na 7.1 kad su ti ovako zvucnici postavljeni trebao si radje onda te pticice na strop staviti pa sloziti 5.1.2 atmos.
- kauc je prva liga :thumbsup:
Thanks

Ajmo redom:
1. tepih - možda jednog dana ali ni žena ni ja generalno ne podnosimo tepihe, jebiga osobni ukus Shvaćam da bi za akustiku bilo bolje ali eto... možda promjenim mišljenje kroz neko vrijeme.
2. trenutno nikako ne mogu zamračiti (s unutarnje strane jelte, s vanjske imam rolete) ali mogu ti reći da nije nešto strašno da previše smeta refleksija, daleko od idealnog ali ni približno koliko sam mislio da će biti. Da, stiže mi kroz neko vrijeme crni-tanki-neprozirni roll on za svaki prozor pa će to već biti kako spada.
3. 135"
4. jest, to će već sutra biti postavljeno Ponestalo mi danas trake za kantiranje pa moram kupiti još. Nisam htio stavljati neobrađeni komad iverice od ispod radi trenutnog dojma
5. moram ti reći da je zvuk itekako dobio na kvaliteti. Pogledao sam par scena obliviona na 5.1 i onda na 7.1, razlika se bome osjeti. I svaki od tih zvučnika je usmjeren točno prema "publici" na kauču. A kako on šalje samo visoke i srednjotonske tonove koji se doslovno idu širiti u smjeru u kojem ih pošalješ, efekt ne bi smio biti previše različit od toga da su postavljeni direktno iza gledatelja.

Je i nama se ful svidio već na prvu, ali ono što sam obavezno tražio je da bude maksimalno udoban i baš za ko čovjek zasjesti i gledati filmove
Staro 29.09.2016., 19:00   #1236
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

odlican je, a za tepih bi mogao promieniti misljenje, ne treba biti veliki, ali onako malo meksi za pod nogice kad se spuste sa kauca, a i audio slika ce ti se popraviti. I dati malo topline prostoru jer ovako dosta hladno izgleda.

135" bem ti, to je bas ogromno, ajde izmjeri ako ti se da koliko imas udaljenosti od platna do polozaja glave/ociju, bas da usporedim sa svojim kinom.
Staro 29.09.2016., 19:22   #1237
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
odlican je, a za tepih bi mogao promieniti misljenje, ne treba biti veliki, ali onako malo meksi za pod nogice kad se spuste sa kauca, a i audio slika ce ti se popraviti. I dati malo topline prostoru jer ovako dosta hladno izgleda.

135" bem ti, to je bas ogromno, ajde izmjeri ako ti se da koliko imas udaljenosti od platna do polozaja glave/ociju, bas da usporedim sa svojim kinom.
Je, fali još dosta stvari po svim sobama pa je sve malo sterilnije nego što bi trebalo biti (inače volimo čist i ne prenatrpan prostor, ali ovo je još uvijek preprazno čak i za nas). Tek sam se počeo useljavati pa ima puno toga za rješavati, malo po malo

Glava mi je na 400 do 410cm od platna. Meni je to osobno taman kako treba.
Nemam osjećaj da bi bilo dobro imati još veću sliku na ovu udaljenost a niti nemam osjećaj da mi je preveliko (ne osjećam nikakav zamor ili nešto slično ni nakon dužeg gledanja).

A i prostor generalno dosta veće izgleda u živo nego na ovim slikama, to se uvijek iznova iznenadim kako je percepcija prostora toliko različita na fotkama.
Staro 29.09.2016., 19:29   #1238
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ma ne volim ni ja didze midze svakakve po kuci, poludim na to ili kad vidim kod ljudi milion slika, krizeva, ukrasa po zidovima random razbacanih, to mi je odvratno.

meni je 3.6m glava od platna pd 106", i nekako mi je ok, mozda bih mogao ic na 110 eventualno 120@ ako se odlucim na srebrno platno.
Staro 29.09.2016., 19:41   #1239
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Je, i meni isto, ali dobro - 100 ljudi 100 ukusa.

Nisam znao da boja platna utječe na percepciju veličine/umor/što god? Mislio sam da eventualno može davati bolji kontrast i to je to više manje.
Staro 29.09.2016., 20:48   #1240
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Pa zato bih i mijenjao, a ako vec mijenjam, onda bih isao na vecu dijagonalu. Ne jer utjece na dojam velicine, vec na kontrast.
Staro 29.09.2016., 21:00   #1241
Kal-EL
Premium
Moj komp

Kal-EL's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Dečki koja bi mi boju preporučili za zidove HT sobe?
Trenutno će ići tv unutra, s vremenom neki manji projektor nadam se. Mislio sam neku sivu izabrati, tamniju nijansu.
Kal-EL je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2016., 21:25   #1242
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

tako je, ajde s nekom sivom, svakako mat, bez sjaja.
Staro 29.09.2016., 21:36   #1243
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Treba samo paziti da se ne pretjeruje sa veličinom platna ovisno o klasi projektora. Imamo jedan Sony Vpl55 na 133 inča i fino se vidi pikselizacija pa makar bio i full bluray materijal.
Igore svaka čast na uređenju sobe, baš je lijepa. Jedino kako Gabre kaže staviti tepih i dodao bih još zavjese i možda koju sliku ili policu na lijevi zid, pomogne to puno oko zvuka.
I daj majke ti promjeni onaj defaultni HR novogradnja luster, užas 😂

Sent from my G2
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2016., 23:27   #1244
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Pa zato bih i mijenjao, a ako vec mijenjam, onda bih isao na vecu dijagonalu. Ne jer utjece na dojam velicine, vec na kontrast.
Aha, ja sam tvoju rečenicu skontao kao "mogao bi ići na veće platno, i to do 110, ali ako bude sivo onda može i 120"

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Treba samo paziti da se ne pretjeruje sa veličinom platna ovisno o klasi projektora. Imamo jedan Sony Vpl55 na 133 inča i fino se vidi pikselizacija pa makar bio i full bluray materijal.
Igore svaka čast na uređenju sobe, baš je lijepa. Jedino kako Gabre kaže staviti tepih i dodao bih još zavjese i možda koju sliku ili policu na lijevi zid, pomogne to puno oko zvuka.
I daj majke ti promjeni onaj defaultni HR novogradnja luster, užas ��

Sent from my G2
Osobno ne vidim nikakvu pikselizaciju na 135", slika je po meni jako oštra.
Thanks, drago mi je da ti se sviđa

Vidjet ćemo još što ćemo točno sa lijevim zidom, da li neku policu/police, sliku ili nešto sasvim 100to. Ali definitivno će se nešto odraditi i na tom dijelu, no da sam sebe ponovim - ništa previše.
Za početak ide vjerojatno neka fotelja. Klasične zavjese ne idu, ali kao što sam rekao u nekom od gornjih postova - idu crni roll on zastori koji će se spuštati za gledanje filmova.

Ubacili ste mi bubu u uho više sa tim tepisima, možda se zaletim narednih dana vidjeti da li ima nešto urbano/mega/cool

Edit: evo na, vrijeđa mi plafonjeru koju sam stavio :P Ma to je svijetlo koje nikad ni ne palim pa mi se neda davati neka jaca para i komplicirati sad.

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 29.09.2016. u 23:49.
Staro 06.10.2016., 18:41   #1245
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

stigli mi energy zvucnici neki dan aaa ljubavi moje, imao sam ih u hr preko 10 godina, i nikad me nisu razocarali zvukom, a ni sada. Tako melodican zvuk, brz i ugodan, za moju dosta veliku kino sobu malo fali basa, ali onda tu uskoci BIC F12 sub i to zvuci mrak!

sad mi Polk stoje u kutu, i vjerojatno ih prodam pa ubodem UniFi UB5 za te novce.
Staro 07.10.2016., 10:03   #1246
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Hajd, drago mi da si zadovoljan kako je to ispalo. Uživaj sad
Staro 06.11.2016., 18:05   #1247
Kal-EL
Premium
Moj komp

Kal-EL's Avatar

Ljudi jedno pitanje, trebam uselit i sad imamo jedan problem. Naime, trebao bi u sobu za HT/Hifi ubaciti i policu sa knjigama (dosta njih)?
Najbolje na zid suprotan tv-u i prednjim zvučnicima?
Staro 06.11.2016., 20:26   #1248
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Da, iza i ako možeš bočno.

sent from my G2
Staro 06.11.2016., 20:36   #1249
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Da, iza i ako možeš bočno.

sent from my G2
ma e, najbolje da zalipi onu jajastu spužvu svuda po dnevnom boravku
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2016., 20:52   #1250
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
ne mora više to...to je zastarjelo,,, sad ima puno modernijih i učinkovitijih rješenje...i ja si razmišljam da si napravim tako nešta.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2016., 20:59   #1251
Kal-EL
Premium
Moj komp

Kal-EL's Avatar

5 x 3,5 m' je soba. Bit ce prostora za policu iza a ako bude trebalo lako se ubaci tih ploca.
Moram samo skontat sta ispravljam I treba li uopce.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Staro 06.11.2016., 21:21   #1252
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
ne mora više to...to je zastarjelo,,, sad ima puno modernijih i učinkovitijih rješenje...i ja si razmišljam da si napravim tako nešta.
Vicoustic, super stvari, mi ih stavljamo u kina.

sent from my G2
Staro 06.11.2016., 21:23   #1253
Kal-EL
Premium
Moj komp

Kal-EL's Avatar

Citiraj:
Vicoustic, super stvari, mi ih stavljamo u kina.

sent from my G2
Kada i kako da znam da mi treba nešto od aku tretmana sobe?
Staro 06.11.2016., 21:50   #1254
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Pa kako ti se čini sada zvuk? Jel imaš previše odjeka, jel ti zvone stakla od basa, jel ti jedna strana sobe glasnija od druge...tvoje uho je najbolji mikrofon, onda sustavi kalibracije od par soma € pa onda Audissey sa receivera...

sent from my G2
Staro 14.12.2016., 22:06   #1255
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

mene stvarno netko ima na piku.
Eno mi opet projektor poceo zajebavat, par veceri za redom se sam gasi sa treptajucim crvenim lampicama na njemu,,, a to nije dobar znak...

odnio ga jutros na servis i procjenu. Sad kad me sokiraju s cijenom popravka, uzet cu ga i batom smazat.

iduci ako ga budem kupovao kupujem sa najduzim mogucim jamstvom i na bubanj prije isteka.
Staro 14.12.2016., 23:16   #1256
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
zadnja rečenica: skužio sam da to ekipa radi sa svime. auti, perilice suđa, elektronika, ma sve. to im je ušlo u filozofiju života jer su skužili da je rizik od kvara prevelik, a vrijeme provedeno bez uređaja postaje predugo.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2016., 02:37   #1257
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Nije stvar vremena bez uredjaja nego cijene popravka i da li se uopce moze popraviti.
Platio sam 750$ vent na napajanju (kosta 35$) i lampu (250$). Osgatak ruke i porez.
I to je valjda najjeftinjji popravak sto mos imat jer je taj vent odmah dostupan.

Ovo ce me izut iz cipela, vrlo lako da ga ni necu popravljat.

Sent from my Pixel XL
Staro 15.12.2016., 22:53   #1258
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Gledaj to s vedrije strane, bude upgrade nekakav

Bas nemas sreće s tim. Budeš si morao neko osiguranje uplatit za opremu.

Jesu to cijene servisa inače tak visoke općenito, il jednostavno imaš specifičnu stvar pa deru?
Staro 16.12.2016., 01:02   #1259
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ovdje se sat servisa placa od $90 do $120 na sat. Svejedno auto ili televizor.

A za bilo koju glupost se racuna 2 sata, sat vremena je samo da ga uzme u ruke.
Staro 16.12.2016., 11:59   #1260
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Bem mu, tebe stvarno ide s tim :/
Ajd držim fige da te za promjenu pozitivno iznenade i da ispadne da je neka jeftina glupost, nikad ne znaš.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno