|
![]() |
#2521 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2525 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2529 |
Premium
|
Eladio zar i ti sine? Razocaran sam ![]() P.S. Sad tek vidim na svojoj slici, da su mi tajminzi ostali od kada sam tjero memoriju preko 2800. LOL. Vec mi mjesecima zbrcnako ovak znaci ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Banned
|
Zavisi. Veći ViD od 1,3v znači low leak Niži od 1,3 je high leak. Ekipa sa low leak chipom će postići bolje rezultate i moći će držati 4,8 do 4,9 sa zračnim hladjenjem 24/7. Al sad je ipak malo kasno za pisanje ![]() Hvala svima na info. Dosta ste pomogli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2532 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Ja izgleda imam ravno 1,3V ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2533 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2536 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Maknem offset tako da imam defaultnu voltažu i dobijem ovo: ![]() Kaj, prčkanjem po BIOS-u sam odjednom dobio hardverski superiorniji, ekstrem čip?
![]() |
#2537 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
..ja koliko vidim max ti je 1,325 V, mozda se samo krivo gleda? ....nije da me to previse interesira taj ViD, ali tebe interesira ViD ili hawker? ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2538 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Naravno, vratio sam offset natrag tako da mi CPU chilla u idle-u na 0.8V dok u IBT-u radi na 1.225V.
![]() |
![]() |
#2539 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
http://www.overclock.net/t/1238019/what-is-cpu-vid vid je po ovome sto vidim fixna vrijednost ovisna o hardwareu, a kao vrijednost se odnosi na neku frekvenciju ..da li bi svi trebali staviti proc na stock, ili na istu frekvenciju, pa onda gledat.. pojma nemam ..ili kako to "mjerenje" tumaciti stvarno ne znam niti me previse brine, ali ako nekome pomaze stavio sam SS (sutra necu vise moci ![]() ..ja vjerujem , jer tako nekako po netu se i vidi da ovi FX -E verzije se bolje OCaju, a da li se to moze vidjeti iz ViD vrijednosti ili neceg drugog pojma nemam, ali mene kod FXa to nikad nije previse ni diralo kad proc radi dobro i sam po sebi , ali tko zeli izvuci svaki mhz, ocito to gleda, jer ima dosta tema i po drugim forumima kad je FX i ViD u pitanju npr: http://www.overclock.net/t/1418757/all-fx-6300s-and-vid edit: evo i neka fotka: http://images.anandtech.com/reviews/...ent_vdroop.jpg
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 12.10.2015. u 00:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2540 |
Banned
|
Ne treba brkati vcore i ViD. Neke ploce javljaju stalno ViD s kojim je proc isporucen (Sabertooth npr.) Konkretno,1,27v za 8370,1,262v za 8150 i 1,365 za 8320E. Te vrijednosti ostaju zapisane bez obzira na frekvenciju kad ih se očita u hwinfo ili kad se sa stock postavkama udje u BIOS pa se ocitaju. U svakom slučaju dobio sam sto mi je trebalo,a treba mi za napravit mali manual o undervoltanju pri čemu će se izmijeniti P states da bi se dobile još veće uštede bez gubitka performansi odnosno da se gubici zadrže na minimumu. Još jednom,hvala svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2541 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2542 |
Banned
|
Samo za FX i to nakon dosta testova na mom 8370. Nisam siguran da je ista procedura upotrebljiva za APU. Iako ne znam koliko undervolt za APU ima smisla. Inace,FX useri mogu postic do 40% nizu potrosnju sa undervoltanjem. EDIT: Otvoricu posebni thread za undervoltanje. EDIT: Trenutni problem je sto PST ne radi na win10 iz nekog razloga. Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 12.10.2015. u 14:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2543 |
Banned
|
Evo nasao sam malo vremena pa da postam bitne vrijednosti vezano za ViD i opcenito napone za FX: Crvena boja: CPU ViD,kao sto vidite on je isti neovisno o vcore i pokazuje 1,263v. To je,bez undervoltanja,potrebno da bi pogonio proc na stocku. EDIT: Ostatak je postan na Vishera temi. Ovdje je postano samo radi ViD vrijednosti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2544 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Evo obzirom da se u AMD kuzim ko Marica u krivi Q, pitao bi, jel mogu oni APU-ovi, tipa A4-3400, u sprezi sa A55m plocom i 4GB memorije te manjim SSD-om opsluživati Win7 ili Win8 sa svrhom penzionerskog korištenja (starcima treba; slike, internet, skype, internet bankarstvo, malo worda). bitno mi je samo da radi relativno glatko za to kaj sam naveo, da mu ne treba 3 gladne godine da se boota i da ne cekaju po par min da im se loada google ili da se otvori JPG od 2MB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2545 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2546 |
I hate mondays..........
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
I to bi moralo ići bez problema. To sve što si ti naveo su sitnice i stvarno ne vidim kako taj APU to ne bi pristojno odradio.
![]() |
#2548 |
I hate mondays..........
|
odlicno, hvala jos jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2549 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Nedavno sam složio dva slična računala od polovnih komponenti, samo s početnim Intel Celeronima, Ivy bridge i Haswell, i divota je kako to radi za ove manje potrebe. Za kućnu upotrebu se danas dobije stvarno puno kompjutera za malo novaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|