Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2015., 13:48   #2341
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor arrow Pregled postova
nisam pitao za benchmark ali kad se vec navelo to nisu toliko drasticni rezultati da se navedeni FX-ovi "ne diraju ni stapom"
FX 81xx je ok proc (imao sam 8150),ali FX 83xx su bolji.
Posebno zadnje revizije (8370,8370E i 8320E)
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 13:58   #2342
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Jednostavno ne možeš nac postenu recenziju.
Znači šta,ljudi lažiraju testove po kojima i i3 u dosta multicore igara(BF4 multi npr) podere FX8XXX ko muftija pravoslavni kalendar?

Ili je to ipak točno al u conclusionu se ne odnose lijepim riječima prema njemu? Čisto me zanima,po čemu su te recenzije nepoštene?

Evo na primjer uzmimo ovaj test,nađimo ne-poštenosti...čisto da se i nama,drugim forumašima otvore oči globalne teorije zavjere,pa da znamo šta odabrati u slijedećoj nadogradnji...
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 14:05   #2343
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Znači šta,ljudi lažiraju testove po kojima i i3 u dosta multicore igara(BF4 multi npr) podere FX8XXX ko muftija pravoslavni kalendar?

Ili je to ipak točno al u conclusionu se ne odnose lijepim riječima prema njemu? Čisto me zanima,po čemu su te recenzije nepoštene?
Nisam rekao da su nepostene nego jednostavno nema dobrih recenzija i to je to. Vlasnici FX 83xx su vise puta preko osobnog iskustva pobili te "recenzije"
Iz kojih razloga je to tako ne bi ulazio.
A ti vjeruj kome hoces.

Ja u BF4 imam 60fps+ average. Ako nekome treba vise neka uzme taj i3 i sve pet.

EDIT: Sorry,ne ulazim u rasprave vise o net benchmarcima,bilo ih je dovoljno di FX 83xx podere i5 ice. Svak ce nac svoj cherry pick bench.
Peace.

Ako hoces da ja napravim neki benchmark samo reci.
Staro 04.10.2015., 14:08   #2344
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Nisam rekao da su nepostene nego jednostavno nema dobrih recenzija i to je to. Vlasnici FX 83xx su vise puta preko osobnog iskustva pobili te "recenzije"
Znači čekaj,ipak znači lažiraju...jesu tužili sve te stranice za iznošenje laži? Pogle samo kako je VW prošao sa lažnim marketingom. Jer pazi,imaš jednu stavku jako zgodnu u svijetu:

Citiraj:
False advertising, in the most blatant of contexts, is illegal in most countries.
Čoeče,vlasnici FX83XX sjede na milijardama dolara,čak bi ih za odvjetnike AMD pogurao,otkrili bi najveću prevaru u povijesti ITa....ali ne,oni melju po forumima kako svi varaju...bez uvrede,al prije ću na lobotomiju otići nego vjerovati likovima sa OCN foruma i sličnih spinoff-ova...ipak su to forumi,a na forumima i Bog zna da svako može mljet šta oće. Tolko od mene

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 04.10.2015. u 14:13.
Staro 04.10.2015., 14:14   #2345
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Znači čekaj,ipak znači lažiraju...jesu tužili sve te stranice za iznošenje laži?

Čoeče,vlasnici FX8300 sjede na milijardama dolara,čak bi ih za odvjetnike AMD pogurao,otkrili bi najveću prevaru u povijesti ITa....ali ne,oni melju po forumima kako svi varaju...bez uvrede,al prije ću na lobotomiju otići nego vjerovati likovima sa OCN foruma i sličnih spinoff-ova...ipak su to forumi,a na forumima i Bog zna da svako može mljet šta oće. Tolko od mene
Ko je rekao da laziraju?
Ne vjerujes ljudima koji su preko osobnog iskustva utvrdili da stvari ipak stoje bolje nego u "recenzijama"?

Jasno,na forumima svak moze mjenjat sto hoce dok su recenzenti na HW siteovima sami CPU gurui.
Staro 04.10.2015., 14:14   #2346
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Znači čekaj,ipak znači lažiraju...jesu tužili sve te stranice za iznošenje laži? Pogle samo kako je VW prošao sa lažnim marketingom. Jer pazi,imaš jednu stavku jako zgodnu u svijetu:

Čoeče,vlasnici FX83XX sjede na milijardama dolara,čak bi ih za odvjetnike AMD pogurao,otkrili bi najveću prevaru u povijesti ITa....ali ne,oni melju po forumima kako svi varaju...bez uvrede,al prije ću na lobotomiju otići nego vjerovati likovima sa OCN foruma i sličnih spinoff-ova...ipak su to forumi,a na forumima i Bog zna da svako može mljet šta oće. Tolko od mene
Eto ti, na primjer
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 14:17   #2347
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Ček,u pravnom sustavu,nisam odvjetnik al mi sestra je...i kaže ako svjedok pobije nečiju tvrdnju,automatski se nečija tvrdna u očima suda smatra kao laž.

Ovo ti je od pravnog stručnjaka...pobijanje tvrdnje = dokazivanje laži.

Što bi značilo u tvojem slučaju: SVI ali baš SVI sajtovi za recenzije su u globalnoj svjetskoj uroti kontra AMDa i njihovih FX procesora. Ali par lowlifea koji nemaju drugog posla nego trollat po forumima o tim zavjerama...su u pravu o tempora o mores...

Al sve je to ok,neko ima dovoljno vremena da uvjerava sebe da je to globalna zavjera na najvišoj razini i živimo u demokraciji i nek svako radi šta oće. Nego brate,nemoj druge smarat s time i govorit da ne vjeruju nijednom sajtu za recenzije već samo malom X-Files klubu sa OCN-a koji se zabalja prepravljanjem tablica u paintu ja da sam administracija foruma bi to sankcionirao na najače...ali hebiga nisam.

BTW pozivam recenzente PCE da naprave svoj test....i obavezno pozovite hawkera na testiranje...

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 04.10.2015. u 14:23.
Staro 04.10.2015., 14:22   #2348
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Eto ti, na primjer
Upravo to.

Baljezga o zavjerama koje je sam smislio i podvaljuje ih ovdje.
Treba imati poseban pdf za takve stvari.

EDIT: Ja nisam nikad rekao da recenzenti laziraju podatke.
"nema postene recenzije" (cini mi se da on nikad nije cuo za fraze)

EDIT: PCE recenzenti su napravili test,vrlo nedostatan (FX8300 cini mi se). Upravo ono o cemu govorim.

Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 04.10.2015. u 14:28.
Staro 04.10.2015., 14:37   #2349
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Npr, kad bi se vjerovalo tomshardware sajtu, P4 je bio daleko bolji procesor nego Athlon...
da ne spominjem da su se Athloni samozapaljivali i lijevo i desno, nije mogao AMD poplaćat
sve te tužbe zbog požara, zato je i propao ( a ne kako je sud odrezao da su potplaćivali
recenzente i ucjenjivali OEM-e da ugrađuju samo P4)
Staro 04.10.2015., 15:29   #2350
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Ček,u pravnom sustavu,nisam odvjetnik al mi sestra je...i kaže ako svjedok pobije nečiju tvrdnju,automatski se nečija tvrdna u očima suda smatra kao laž.

Ovo ti je od pravnog stručnjaka...pobijanje tvrdnje = dokazivanje laži.

Što bi značilo u tvojem slučaju: SVI ali baš SVI sajtovi za recenzije su u globalnoj svjetskoj uroti kontra AMDa i njihovih FX procesora. Ali par lowlifea koji nemaju drugog posla nego trollat po forumima o tim zavjerama...su u pravu o tempora o mores...

Al sve je to ok,neko ima dovoljno vremena da uvjerava sebe da je to globalna zavjera na najvišoj razini i živimo u demokraciji i nek svako radi šta oće. Nego brate,nemoj druge smarat s time i govorit da ne vjeruju nijednom sajtu za recenzije već samo malom X-Files klubu sa OCN-a koji se zabalja prepravljanjem tablica u paintu ja da sam administracija foruma bi to sankcionirao na najače...ali hebiga nisam.

BTW pozivam recenzente PCE da naprave svoj test....i obavezno pozovite hawkera na testiranje...
Da budemo iskreni i3 u igricama jednak je i7_camai tako da ta usporedba da i3 podere FX 83xx je ista, no samo u igricama, a za bilo što ozbiljnije tipa igraš igrice i strimaš možeš baciti i3 u smeće pa čak i i5 dok sa FX_om to lijepo obavljaš. S FX_om ne možeš omanuti, Katica za sve.
gil je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 16:13   #2351
ssarik
Terror Absolut!
Moj komp

ssarik's Avatar

Datum registracije: May 2014
Neopisivo mi je zabavno nedjeljom na poslu dok (ne)radim gledati ove AMD sektaše.

Please, do continue o sjajnim mogućnostima OC-a Faildozera i Piledrivera da bi se približili stock razini bržeg, efikasnijeg, hladnijeg i boljeg Sandy/Ivy Bridge, Haswell i Skylake čipa.

Ajde da su oni bolji od Intel pandana kad se masno klokaju, troše i griju duplo više, ali nisu. U dosta stvari kod FX-a nema razlike radili oni na 3.0 iil 5.0 GHz.
ssarik je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 16:28   #2352
gil
Member

Svaka čast na postu, vjerojatno nisi koristio FX 83xx seriju i ne znaš kako rade u praksi. Ne mogu trpjeti hrpu gluposti koje se pretvaraju u istinu samim ponavljanjem gluposti. Nitko ne kaže da je bolji od Intela ali brate mili za 900 Kn to je car od procesora za nekog tko zna i ima volje malo tvikati, single tread loš ali zato multi tread car. Ne razumijem stalnu potrebu pljuvanja po AMD_u, brate mili imaš Intela i uživaj.
Staro 04.10.2015., 16:32   #2353
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor gil Pregled postova
Ne razumijem stalnu potrebu pljuvanja po AMD_u, brate mili imaš Intela i uživaj.
To je way of life.

Ako im se to oduzme zivot gubi smisao.

EDIT: Ovo o grijanju je vrh,ali od koga je....
Staro 04.10.2015., 16:33   #2354
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ajd lakše malo... rasprava je OK, al bez upiranja prstom i prozivanja.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 16:35   #2355
ssarik
Terror Absolut!
Moj komp

ssarik's Avatar

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Nitko ne kaže da je bolji od Intela ali brate mili za 900 Kn to je car od procesora za nekog tko zna i ima volje malo tvikati, single tread loš ali zato multi tread car. Ne razumijem stalnu potrebu pljuvanja po AMD_u, brate mili imaš Intela i uživaj.
Jesi siguran da nitko ne govori da je bolji od Intela?

Dam svoju glavu na panj sada odma da polovica vas sektaša to misli (čast izuzecima).
Imam potrebu pljuvanja po AMD-u uvelike zbog većine korisnika istih i njihovog načina razmišljanja.

Imam 2 Intela, i uživam u jednom, u drugom ću uskoro.
ssarik je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 16:36   #2356
gil
Member

Je, osobito grijanje. Imam dva Haswella i palim ih ko klimu po ljeti.
Staro 04.10.2015., 16:39   #2357
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor ssarik Pregled postova
Neopisivo mi je zabavno nedjeljom na poslu dok (ne)radim gledati ove AMD sektaše.

Please, do continue o sjajnim mogućnostima OC-a Faildozera i Piledrivera da bi se približili stock razini bržeg, efikasnijeg, hladnijeg i boljeg Sandy/Ivy Bridge, Haswell i Skylake čipa.

Ajde da su oni bolji od Intel pandana kad se masno klokaju, troše i griju duplo više, ali nisu. U dosta stvari kod FX-a nema razlike radili oni na 3.0 iil 5.0 GHz.
cemu provociras?
i sad bi netko trebao ti opet "objasniti" pricu o potrosnji ,
spomenuti undervolt, spomenuti da je FX otkljucan , da je jeftiniji u buđet kombinacijama, da se izrazito lako stela, da ima svoje jake strane..

vec sto puta je bilo takvih upadica, raspravljalo se o prednostima i nedostatcima , odi i vrati se i citaj unazad ako te stvarno nesto "interesira"

PS
..vidim da je brko tu, pa moze se ovaj moj post i obrisat

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 16:44   #2358
Sphere
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2015
Za 200kn vise je bolje otici na i5 ako se radi o gejmingu, ipak se dobiju osjetno bolje performanse, sta smo i dokazali u testovima ovaj tjedan.
Fx je pun pogodak za nekoga ko trazi jeftinu rendering masinu, i za radnje gdje ima benefita od multithreadinga.
Ko kaze da nisam u pravu samo neka zaviri http://forum.pcekspert.com/showpost....8&postcount=77
Sphere je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 16:48   #2359
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Za 200kn vise je bolje otici na i5 ako se radi o gejmingu, ipak se dobiju osjetno bolje performanse, sta smo i dokazali u testovima ovaj tjedan.
Fx je pun pogodak za nekoga ko trazi jeftinu rendering masinu, i za radnje gdje ima benefita od multithreadinga.
Ko kaze da nisam u pravu samo neka zaviri http://forum.pcekspert.com/showpost....8&postcount=77
trebalo bi tu dodat fx6300 kad je budget gaming u pitanju ..te i3.. a razliku u cijeni staviti u neku grafu..
i na taj nacin demistificirati budget gejming sa obaveznom i5icom

MojSkuter
Staro 04.10.2015., 16:51   #2360
Sphere
Banned
Moj komp

Ma taj FX 6300 nema vise smisla, FX 8300 je 150kn skuplji...
Staro 04.10.2015., 16:51   #2361
gil
Member

Citiraj:
Neka netko proba strimati na twitchu dok igra pa nek javi usporedbe, za igranje igrica onako iz rekreacije svi procesori su dobri, bolje uložiti u jaču GPU.
Staro 04.10.2015., 16:56   #2362
Sphere
Banned
Moj komp

Za 200kn mozes uzeti jacu grafu jedinu u nizem ili srednjem rangu, a za te grafe se ni ne uzima fx 8300 ili i5, pricam o high ili high end rangu, tamo za 200kn vise mozes dobiti jedino nesto nafrljeniju izvedbu određene serije...
Staro 04.10.2015., 17:03   #2363
gil
Member

Hardware je bitan samo onima koji mlate lovu na njemu sve drugo je mlaćenje prazne slame i pokazivanje e-penisa ništa drugo.
Staro 04.10.2015., 17:05   #2364
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Hardware je bitan samo onima koji mlate lovu na njemu sve drugo je mlaćenje prazne slame i pokazivanje e-penisa ništa drugo.
U jednom postu opisano 90% korisnika računala na ovim prostorima
Staro 04.10.2015., 17:06   #2365
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Di ima taj 5930K za 1200kn, ja bi uzeo dva ako može
Staro 04.10.2015., 17:09   #2366
Sphere
Banned
Moj komp

Kakve veze ima i7 5930k, stavios am link da se obrati pozornost na tablicu
Staro 04.10.2015., 17:11   #2367
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

#gil

..iako se slazem, ali tako mozemo pricati o autu, o ormaru, o plocicama u kupaonici..
..postoji ono nesto sto spada u domenu kvalitete zivota koju placas..
a na ovoj temi smo sto nemamo uvjek dovoljno love, pa pokusavamo u zivotu izvuci vise za manje kad je taj komad lima u pitanju

FX , i to ovi najjeftiniji 83xx u kombinaciji s nekim asus i gb plocama i korisnicima koji nesto ipak znaju sto rade, imaju svoju pricu u ovoj temi..
inace neka odrjese kesu i odu na intel podforum trazit kvalitetu zivota..

MojSkuter
Staro 04.10.2015., 17:12   #2368
Sphere
Banned
Moj komp

Citiraj:
Ma nemoj, e pa vidis bitan je i nama koji volimo uzivati u grafici, i mozemo si priustiti hardware za to, a to sta moja ili necija druga konfa nekome nabija komplekse nije moja stvar, ja se uopce ni ne hvalim niti spominjem sta imam tako ovo za pokazivanje e penisa pripisi nekom drugom....
Staro 04.10.2015., 17:14   #2369
luka_os
Premium

Datum registracije: Mar 2009
Ne znam dali su ovdje samo sektasi amda, pa ga toliko hvale? Ja isto imam jednog phenoma 2 1090 i jos 2 manja brata. Razmisljam tog phenoma promijeniti, ali ne vidim bas neku alternativu u novijim amd procesorima. U svemu intel previse odskace. Naravno i u cijeni
luka_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 17:19   #2370
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Haha, sve je rečeno. Koliko je Intel skuplji, toliko je i bolji, što se tiče i5k i i7k procesora barem, IMHO.

i3 su po meni pljačka od procesora. u tom slučaju bi prije uzeo FXa nego i3 jer koštaju isto.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno