Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.05.2015., 11:32   #661
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
U većim ne znam gdje ima, možda u Vrutku. Ali imaš po ZGu nekoliko dučančića s pivama samo pa tam ima vjerojatno.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2015., 21:40   #662
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
te "american pale ale" se kod njih zovu NAIL - north american industrial lager
Otkuda ova informacija? Ovo je apsolutno netočno, industrial lager je sasvim druga kategorija.

Citiraj:
nedavno sam probao i ovo Zmajsko - meni je loše, poprilično gorko (grozim se gorkih piva) i aroma je onak loša. Svaka čast tim malim pivovarama ali vidi se da im fali još mnogo iskustva.
Oni su neiskusni zato što tebi ne paše stil? Arome naših APA piva su poprilično dobre, a za Zmajsku bih rekao da joj je to jača strana.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 08:09   #663
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
http://en.wikipedia.org/wiki/Beer_style
http://allaboutbeer.com/article/lage...oes-it-matter/

Problem je što smo mi svi odrasli na industrijskom lageru, koji je skoro pa ubio stari ale. A osnovni razlog je profit, pa i famozni njemački Reinheitsgebot je uveden da bi vladajući lakše ubirali porez. A onda je tu i politika, naravno.
I sada se zbog navike, tradicije, ili ne znam čega, na sve drugo se gleda skoro kao na kakve neprijatelje. Ja sam sretan što se vraća i što imamo sve više izbora, konačno nije samo razlika u etiketi i nijansama, nego i u stilu piva
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 08:26   #664
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Zmajsko ti je gorko? Pa piva i mora imati neku gorčinu, APA je fino pitak, a Porter mora imati tu kava/čokolada gorku aromu.

Nego, zna li netko gdje mogu nabaviti obične 5-10 litrene demižone u kojima bi se vrenje odradilo. Prošao sam Bumbar, Pevec, Bauhas...samo pletenih ima, meni treba što jeftiniji obični stakleni, u kojeg ću zabiti vrenjaču i da to radi svoje u podrumu.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 09:48   #665
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Zmajsko ti je gorko? Pa piva i mora imati neku gorčinu, APA je fino pitak, a Porter mora imati tu kava/čokolada gorku aromu.

Nego, zna li netko gdje mogu nabaviti obične 5-10 litrene demižone u kojima bi se vrenje odradilo. Prošao sam Bumbar, Pevec, Bauhas...samo pletenih ima, meni treba što jeftiniji obični stakleni, u kojeg ću zabiti vrenjaču i da to radi svoje u podrumu.
Ako misliš odraditi vrenje u staklu imat ćeš veselja kad bude trebalo pošteno oprati demižon.
Radije uzmi u Pevcu plastični burić od 15 l sa slavinom na dnu i širokim navojnim poklopcem tako da ruka ide unutra bez problema. Ako baš hoćeš raditi s vreljnjačom izbuši adekvatnu rupu na poklopcu, uglavi vreljnjaču i slušaj kako "bućka"...
Nakon prvog vrenja obaviš pretoku u dvije plastične boce za vodu npr. od 7 l iz Lidla, opereš burić i vratiš mlado pivo natrag na vrenje.
Staro 06.05.2015., 09:53   #666
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Čim spomenem plastiku, odmah se par kolega diglo na noge jer se navodno bakterije lako zavuku u nju i veća je šansa da se sve zakiseli na kraju. Drugi kaže da radi u plastici i nema problema, treći kaže da nema do stakla....

Kako dezinficiraš plastiku opet? Izosan?

Razmišljao sam čak i onih 19 litrenim plastičnim bocama za aparate s vodom.

Staro 06.05.2015., 11:33   #667
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Jel zna netko za birc s velikom terasom, a da je (more or less) u centru Zagreba i da ima u ponudi zidarske pive od pola kile (Karlovačko, Ožujsko ili Pan) po 10 kuna?

Fala! :-)

The Man je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 11:41   #668
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Jedino mi Medvedgrad na Ilici pada na pamet (Matica hrvatskih obrtnika)

Ne moraš bar splačine pit, imaju svoje na kriglu.

Staro 06.05.2015., 11:43   #669
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Al su 13 kn pol litre, nisu 10 kaj on trazi
Staro 06.05.2015., 11:48   #670
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

3 kn više ili žgaravica, hmm

Staro 06.05.2015., 11:50   #671
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Izgleda da japanci opet uvrstili masovna samoubojstva u turisticku ponudu obilaska zg pa se idu potrovat do smrti...
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 12:06   #672
The Man
Premium

The Man's Avatar

Ma shema je da su u pitanju ljudi iz BiH (di je piva marku ipo, odnosno 6 kuna), a i njima su nakon onih njihovih otrova naše pive med i mlijeko.

P.S. Imam već jednu lokaciju di imaju Ožujsko po toj cijeni, ali nažalost ne radi iza 23 sata.

Staro 06.05.2015., 12:19   #673
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Imaš i Žirafu, samo kaj nemaju terasu.

Citiraj:
3 kn više ili žgaravica, hmm
Ak si dobro baždaren nema žgaravice ni od najvećeg otrova
Staro 06.05.2015., 12:28   #674
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Reci ti njima da su došli u EU. Što su mislili, pit badava

Staro 06.05.2015., 12:55   #675
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
U majmunjacima(birtije za kvartovske cugere, Dam Daj i MG na Kvatricu recimo) su ti pive po cekija,zna se ostat i dulje,samo tam bi se i bosanci mogli šokirati prizorima
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 13:11   #676
The Man
Premium

The Man's Avatar

A gle, ljudi su se navikli zapit, najest i kupit kutiju pljuga za ispod 100 kuna. Nemrem ih baš vodit na Zagreb Eye vidikovac da tam piju točeni Paulaner iz litrene krigle.

Staro 06.05.2015., 13:16   #677
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
A gle, ljudi su se navikli zapit, najest i kupit kutiju pljuga za ispod 100 kuna. Nemrem ih baš vodit na Zagreb Eye vidikovac da tam piju točeni Paulaner iz litrene krigle.
Nek glume malo gospodu. Dolaze u velegrad
Staro 06.05.2015., 13:20   #678
The Man
Premium

The Man's Avatar

U Bosni je mila majka dok si negdje u i oko centra, nebitno koji grad. Tamo ti je konobar praktički kao brat, a ovdje te gleda kao da si mu jeb** mamu u rčma. Obavezno im pivu od 6 kuna platim sa 10 i ostavim kusur. Ti su ljudi (s obzirom na plaće) za ove naše totalno drugi nivo. Nema prepotencije, osjećaš se kao doma. Svako bi trebao barem jednom godišnje do Bosne na klopu i cugu, čisto da se ne navikne skroz na ove naše babune.

Staro 06.05.2015., 13:23   #679
Laszlo
Premium
Moj komp

Laszlo's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Jel zna netko za birc s velikom terasom, a da je (more or less) u centru Zagreba i da ima u ponudi zidarske pive od pola kile (Karlovačko, Ožujsko ili Pan) po 10 kuna?

Fala! :-)

Jebate kolko filtera si ubacio u search znam nekoliko mjesta, ali nisu centar nego tresnjevka, novi zg, ravnice, dubrava, itd.
Mislim da je medvedgrad dobar prijedlog. Pa nisu blesavi, znaju da je u hrv skuplje nego u bih, a tih 20-30kn vise sta ce ih po glavi ispast je nista
Laszlo je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 13:52   #680
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
U Bosni je mila majka dok si negdje u i oko centra, nebitno koji grad. Tamo ti je konobar praktički kao brat, a ovdje te gleda kao da si mu jeb** mamu u rčma. Obavezno im pivu od 6 kuna platim sa 10 i ostavim kusur. Ti su ljudi (s obzirom na plaće) za ove naše totalno drugi nivo. Nema prepotencije, osjećaš se kao doma. Svako bi trebao barem jednom godišnje do Bosne na klopu i cugu, čisto da se ne navikne skroz na ove naše babune.
Ti kao da si s Marsa ispao pa se čudiš domaćem gostoprimstvu Ajde, baš ovakvu uslugu koju opisuješ nisam nigdje kod nas doživio. Apsolutnu nezainteresiranost za gosta da, ali ne i bezobrazluk/bahatost. Više to čujem sa strane nakon što gost bude takav, pa dobije jednakom mjerom nazad.

I onda nakon sveg napisanog tražiš gdje je terasa s pol litre OŽUJSKOG za 10 kn. Nemoj očekivati neku razinu usluge onda na takvim mjestima, nego odgovarajuću atmosferu i od gostiju i od osoblja. Ekipa će ti sigurno bit zahvalna što ih vodiš u jeftinu prčvarnicu s pratećom uslugom.

Zato kažem da radije odeš u Medvedgrad jer imaju dobro osoblje, dobar ambijent i ak je petak/subota u pitanju, zna bit i žive muzike.

Staro 06.05.2015., 14:06   #681
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
I happy hour u medvedgradu je oke jer su pive jeftinije

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 14:14   #682
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor panda505 Pregled postova
I happy hour u medvedgradu je oke jer su pive jeftinije
Bio jednom i više nikad. Pola života potrošiš dok uopće naručiš pivu, pa još pola dok piva dođe.
U vrijeme happy houra me više nema tamo. Radije sjednem negdje za par kn više, i ne moram tražit di mi je piva koju sam naručio prije pola sata.

Staro 06.05.2015., 14:16   #683
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Ja sam recimo uvijek imao dobre dojmove dok sam bio za vrijeme happy houra.
Piva došla u roku minute, uvijek bila dobra itd.

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 14:20   #684
The Man
Premium

The Man's Avatar

Fora je u tome da već imam idealno mjesto koje se nalazi na 10 minuta od trga i tamo je Ožujsko od pola kile 10 kuna, ali radi samo do 23 sata. Cilj nam je naložit se negdje sa barem 6 pivica svaki i onda se iza ponoći u blago unezvjerenom stanju prebacit na neko "finije" mjesto, a malo smo prematori svi skupa da bi sjedili na klupici u parku i vadili "staklenke" iz gajbe + toplo je vrijeme i zgrijala bi nam se brzo piva.

Nisam dugo išao po party destinacijama u centru grada pa ako netko zna di je trenutno ok iza ponoći (house mjuz đir) petkom i subotom neka slobodno kaže.

Nadam se da nisu samo metalci i rokeri ovdje na forumu.

Staro 06.05.2015., 14:51   #685
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Otkuda ova informacija? Ovo je apsolutno netočno, industrial lager je sasvim druga kategorija.
nabasao dok sam tražio koja je to njihova fora sa pijenjem sirovog jajeta u pivu
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Oni su neiskusni zato što tebi ne paše stil? Arome naših APA piva su poprilično dobre, a za Zmajsku bih rekao da joj je to jača strana.
s obzirom da sam probao mnogo vrsta i brendova piva, da, smatram da su neiskusni jer meni ne paše stil
A o ukusima se ionako ne raspravlja - meni je njihova aroma loša a u usporedbi sa pivama drugih starih i iskusnih pivovara je jako loša
Citiraj:
meni to definitivno nije "kava/čokolada" gorčina već puno "čišće" gorko (a za kave sam isto picajzla i svojevremeno dok sam još pio sam nabavio ručni mlinac i kupovao brendove u zrnu kako bih dobio najbolju aromu). ne pokušavam sad uvjeriti nikoga uništa već samo kažem da meni ne valja, da mi je pregorka i to na nefin način.
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 14:56   #686
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
meni to definitivno nije "kava/čokolada" gorčina već puno "čišće" gorko (a za kave sam isto picajzla i svojevremeno dok sam još pio sam nabavio ručni mlinac i kupovao brendove u zrnu kako bih dobio najbolju aromu). ne pokušavam sad uvjeriti nikoga uništa već samo kažem da meni ne valja, da mi je pregorka i to na nefin način.
Tamna piva mora biti teška i gorka, no ne paše svakom. Probaj neki milk stout ili cream stout. To bi ti moglo odgovarati. St. Peter's ćeš najlakše nać okolo.

Staro 06.05.2015., 15:15   #687
The Man
Premium

The Man's Avatar

Meni je tamna piva kao loše vino. Kad imam sredstava pije se samo Paulaner i Corona.

Staro 06.05.2015., 15:40   #688
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Meni je tamna piva kao loše vino. Kad imam sredstava pije se samo Paulaner i Corona.
nemreš to stavljat u istu rečenicu
nub je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 16:36   #689
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
s obzirom da sam probao mnogo vrsta i brendova piva, da, smatram da su neiskusni jer meni ne paše stil
Znači neiskusni su jer ti ne voliš takvu pivu?
Sorry al gluplje izjave nisam čuo duže.
Kaj, recimo ne voliš Audi aute pa su i oni neiskusni po pitanju proizvodnje auta?
Staro 06.05.2015., 17:30   #690
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Čim spomenem plastiku, odmah se par kolega diglo na noge jer se navodno bakterije lako zavuku u nju i veća je šansa da se sve zakiseli na kraju. Drugi kaže da radi u plastici i nema problema, treći kaže da nema do stakla....

Kako dezinficiraš plastiku opet? Izosan?

Razmišljao sam čak i onih 19 litrenim plastičnim bocama za aparate s vodom.
Sto ljudi, sto (ćudi) tehnika. Od početka fermentiram u plastici. Kad sam kuhao otprilike 17 litara, fermentiralo je u toj boci od 19 l.
Pranje i dezinfekciju obavio sam s W5 sredstvom iz Lidla ( Vanish u ostalim ) i nakon "pacanja" od 2-3 sata dobro isplahnuo uz dodatak dva deci bijelog octa u predzadnju vodu.
Nikad boleština ni problema osim jednom kad sam radil pšenično i nije mi vrag dal mira pa sam višekratno otvarao veliki poklopac na fermentoru od 15 litara ter su mi ušle bakterije i dobil sam kiseliš ( Amdejac mi uvek vadi mast zbog toga pod šifrom LAMBIC ).
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na