|
![]() |
#5611 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Pa i u tom slučaju je super prilika. 4% slabiji hardware i malo slabija kamera za 43% manje dolara. Ne vjerujem baš da je Lenovo toliko slabija firma od Xiaomia. |
![]() |
![]() |
#5612 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Koji je smisao tih benchmarka i usporedbe sa normalnim mobitelima? Netko stvarno misli da je taj Lenovo bolji od ijednog nabrojanog? Koliko je to kuna u konacnici za taj mobitel da ga cini super prilikom u usporedbi sa SGS4 i Lg G2 (dakle novi sa dvogodisnjom garancijom 1500-1800kn). Offtopic je, ali kad se već usporedjuju u glupostima kakvi su benchevi onda moze i usporedba cijenom... |
![]() |
![]() |
#5613 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
A koji je od nabrojanih dual sim? ![]() Mogu i 2 G3 dobiti za novce tog Lenova, ali radije cu nositi jednog Lenova nego 2 G3a.
![]() |
#5614 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
G3 je odličan uređaj i dosta viši rang od 200$ kineza ukupno gledajući, a dual sim nekom treba, nekom ne.
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 26.04.2015. u 19:29. |
|
![]() |
![]() |
#5616 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
@de.fang daj malo o tcl... Rekao si da je kamera osrednja, jel stvarno losa ili je solidna? Treba novi rom, a kako ostalo? |
![]() |
![]() |
#5617 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
![]() Na GearBestu je ona kamerica SJ5000 s čipom iz GoPro na akciji, a ne vidim da ima bilo kakva slična tema, vezana uz ostalu robu iz kineskih dućana :/ Stavit ću ovdje, pa brišite ako mi ovo nije bio dobar potez. http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_124334.html Code: SJ5P Spušteno za skoro 100 kuna ![]() EDIT: Dolazi sa svim dodacimo osim ovog, a to sam vidio da koristi puno vozača: http://www.gearbest.com/photography-...pp_140003.html Zadnje izmijenjeno od: CyberDemonVZ. 27.04.2015. u 14:40. |
![]() |
![]() |
#5618 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Svaka čast i cloudu i microusb stickovima, to nije to. |
|
![]() |
![]() |
#5619 | |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Citiraj:
Gdje si vidio da piše da je taj Lenovo bolji od navedenih uređaja? Piše da je imao bolje rezultate u pojedinom testu. Zašto testovi ne navode rezultate iz androida 5.0 ne znam. Valjda daju nekakav prosjek dosadašnjih testiranja. K3 Note uopće nije super prilika. Pa ne možeš se na osnovu testova odlučiti na kupovinu mobitela. ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
|
![]() |
![]() |
#5620 |
Premium
|
![]() |
#5621 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Ekran vrlo dobar, kristalno čist, mobitel izgleda vrlo kvalitetno: ![]() ![]() Hw platforma je malo zastarjela ali sve radi, nasprem meizu m1 note je spor ali tko ne zna za bolje...njemu će biti super. Za cijenu od 100$ zbilja dobar mobitel i preporuka za kupnju.
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 26.04.2015. u 21:57. |
|
![]() |
![]() |
#5622 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5623 | |
Premium
|
Citiraj:
Za ovaj SJ5000 sam čuo na puno mjesta jer ide do 30m dubine, lagan je i ide na quadcoptere, ima wifi prenos slike na mob, kompatibilan sa GoPro opremom... Uglavnom ko GoPro, za puuno manje love. Garminov ima slične mogućnosti? |
|
![]() |
![]() |
#5624 |
Premium
|
http://www.dcrainmaker.com/2013/12/g...th-review.html Ovdje sve piše, nešto od toga ne, ali realno može dosta više. Nedavno joj je pala cijena za 800tinjak kuna, prije toga sam birao između nje i GoProa i uzeo sam nju, nisam niti na sekundu požalio. Usput imati isti senzor ne znači imati istu kameru, pogledaj samo kineske mobitele. https://youtu.be/wSf_Il0JL8M Evo i moj video, kvaliteta neuploadanog videa je puno bolja jer je Youtube dosta srezao bitrate. Najbolje se vidi po ćukicama koje nemaju veze s videom iz kamere već su dodane Garminovim video editorom i trebale bi u svakom trenu biti savršeno oštre. https://youtu.be/MROKb8oKgfA
što vole strance da nas vozaju u autu i kupuju skupe lance Zadnje izmijenjeno od: Srdan. 27.04.2015. u 13:25. |
![]() |
![]() |
#5625 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
TCL s720
Citiraj:
Uređaj harverski nije loš, sve je ok sklepano i funkcionira. Ima mali lag naspram npr. coolpada, nemam pojma zašto jer proc je isti, ali vidljiva je razlika. Ono gdje puca je softver, totalna zbrka sa ROM'ovima, na svakom od njih nešto radi, nešto ne radi. Postoji root ali na kineskom, a recovery ima probleme sa touchom. Nema hrvatski jezik. GPS varira od NE RADI do raznih fixeva, pa kao radi. Google apse nema pa je potrebno kemijanje da ih dobijete gore. Doći do službenog roma je gotovo nemoguće, nekoliko verzija kruži ali potpuno je nejasno koja je službena TCL-ova, a koje su kuhane. Ako skidate kuhane romove koji se večinom upucavaju preko SP Flash_Tool'sa gotovo sigurno će unutra biti neispravan scatter file. Kamera nula bodova, ista kao na bilo kojem lowend kinezu unatrag dvije godine. Moj savjet je definitivno izbjegavati. |
|
![]() |
![]() |
#5626 |
Premium
|
Bilo je razgovora o GIONEE ELIFE E7 http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_149748.html Kod za popust: GEE7 $159.98 |
![]() |
![]() |
#5627 |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo kad se već spominju phableti za nisku cijenu moram reć da me Maxon X3 oduševio, koristim ga već par dana i nemam zamjerke. 5,7" HD OGS ekran koji je stvarno vrhunski. Čak ni ovi moji strašni pikselolozi ne mogu pogodit je HD ili FHD... ![]() Ima neku BLUovu tehnologiju, BLU Nex Lens i BLU Infinite View. Boje su fenomenalne, duboka crna, 10 point multitouch a panel bi trebao biti LG. Naravno presvučen je i Gorillom. Ovaj model s 2GB rama i 32GB roma ima 6589T procesor tj 4x1,5GHz a ne obični 6589 (4x1,2GHz) kako navode selleri. Što je nabitnije mob je softwerski bezprijekoran, sve radi, GPS hvata u roku 2 sekunde, ima notification light, osvjetljene tipke ispod ekrana i jako je fluidan. Senzor kamere je Sony IMX135 13MPx ali bi slike mogle bit i bolje. Sviđa mi se što ima uzastopno okidanje do 99 slika u punoj rezoluciji. Navodno je ovaj Maxon korejac a ne kinez i zauzima 3. mjesto u Koreji nakon Samya i LGa. ![]() Ovaj model je s kraja 2013. i onda se radilo o high end uređaju. Čak je i izrada vrlo dobra a stražnja ploha (gdje je logo) je aluminijska. Par slika s kamerom: ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5628 | |
Registrirao User
|
Citiraj:
![]() Coolpad je tvrtka a ne mobitel. Ako si mislio na F1 8297w, procesor nikako nije isti a ni RAM. Oba su slabija pa je normalno i da je rad na slabijem uređaju vidljivo sporiji. Ako si mislio na F1 Plus, opet procesor nije isti. Mobitel ima hrvatski jezik zahvaljujući Gajčetu. Google aplikacije se jednostavno instaliraju na mobitel. Odabereš verziju prema verziji androida i flešaš. Posao od 5 minuta (ili više - za one s modemskom vezom). Jedina prava primjedba je kamera koja je vidno ispod prosjeka. Dakle, nije OK nego je upotrebljiva jedino za informativne makro snimke i za izradu avatar sličica ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
|
![]() |
![]() |
#5629 |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Ima li išta od 100 dolara, da radi a da nije preko 5incha |
![]() |
![]() |
#5631 |
Registrirao User
|
Da ne bi ljudi s foruma ostali u uvjerenju da si rekao potpunu istinu u vezi mobitela TCL S720, ispravljam par pogrešnih a vjerojatno dobronamjernih tvrdnji: - Ima mali lag naspram npr. coolpada, nemam pojma zašto jer proc je isti - Netočno! MTK6592 i MTK6592M su različiti procesori a osim toga znamo da procesor nije jedini faktor koji određuje fluidnost korištenja UI-ja. (Taj coolpad ima 2x više RAM-a) - Do službenog roma je gotovo nemoguće doći - Netočno! Službeni rom je Lewa a do njega se dolazi downloadom nadogradnji (mislim da su izašle 3-4 do sada). Download je ovdje - Nekoliko verzija (softvera) kruži ali potpuno je nejasno koja je službena TCL-ova, a koje su kuhane - Netočno! Do službenog softvera se dolazi downloadom nadogradnji. Download je ovdje - Root je kineski - Netočno! Lewa ima sučelje na engleskom. Ne znam za S720, ali u svim Lewa romovima koje sam koristio na 5-6 mobitela ima opcija za uključenje root dozvola. Kao na MIUI-ju. Sučelje je, normalno, isto na engleskom. Postoji nekoliko kineskih programa za root od kojih neki imaju sučelje opet na engleskom. Ako treba, tu je poznati SuperSu (na engleskom) koji se može flešati kroz recovery (na engleskom). - Custom recovery je bugovit - Netočno! Ima posve funkcionalan TWRP recovery. Osim njega tu su i savršeni CWM recovery, Carliv touch recovery i Philz recovery - GPS ne radi ili kao da radi - Netočno! GPS radi. Nije točno da ne radi a nije točno ni da "kao da radi" Imati višegodišnji staž na temi o kineskim mobitelima i žugati kad se pojavi potreba za pronalaskom službenog roma i par standardnih kineskih kerefeka je...
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Brko. 30.04.2015. u 16:26. |
![]() |
![]() |
#5633 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#5634 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
#5636 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
A gle, realno, Meizu je top kinez. Glavne mane su mu taj zadnji poklopac (ali to je sad kao trend pa je upitno da je mana u pitanju), softver te loš prijam signala. Sve ostalo je zbilja top notch i odaje dojam puno skupljeg mobitela. Zbilja, za te pare boljeg se ne može naći. A to ti veli glavni pljuvač kineza na balkanu.
#5637 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Guls, ja bi ipak rekao da mu je mana cijena. Garancija takodjer. Prije godinu i pol sam i ja dao 2000kn za kineza (ne znam jel Oppo i kvalitetniji od Meizu, nek netko kaze tko bolje prati) sa dvi godine EU garancije i puno je to... Puno si vec mana nabrojao za te pare. Koliko si ga ti platio kod nas, promaklo mi je? |
![]() |
![]() |
#5638 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo samo da se javin da je moj A8 A806 prducnuo, mrtav, skoro skorz, ima nekih sitnih znakova zivota al nista pametno(zacudo se moze flashat i dalje, i upalit do boot menua, ponekad). A nije mi nikad niti ispao(sta je cudno jer mi je prosli A800 ispa bar 50 puta) Sad uprao pregovaram sa adelom iz To2C jer je kupljen prije manje od god dana |
![]() |
![]() |
#5639 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Razumijem da ekipa kupuje taj uređaj vani, ebiga, snalaze se kako znaju, 150-200$ su cifre koliko sam shvatio i to je zbilja pljuga lova. No, to ipak ne mogu navesti kao cijenu tog uređaja jer po mom iskustvu garancija vani je pure luck. A to mi je potvrdio i čiča iz angara koji veli da muku muči s tim jamstvima. Čak mi je ispričao i jednu anegdotu sa Zopom na što sam se slatko nasmijao ![]()
![]() |
#5640 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
Uređivanje | |
|
|