|
![]() |
#32161 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32162 |
Glazba, auti, itd :D
Datum registracije: Dec 2011
|
![]() |
#32163 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel zna netko jel se otvorila ona čevabdžinica opet iza zeta ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32164 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ubio se jučer. Krvavice, pečeni krumpir i dinstano zapečeno kiselo zelje ![]() Sve domaće. Danas laganini - sendviči s dimljenim lososom, a žena upravo peče lisnato sa sirom i povrćem ![]()
![]() |
#32165 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Jučer jeli u Veneciji, sasvim neki drugi svijet u odnosu na našu kuhinju. Žena jela lazanje, tijesto+bešamel layeri, izvana preliveno mesom i umakom. Ja uzeo pizzu diavolo, nema to veze s HR pizzom, ni pod razno. U pozitivnom smislu. Jedina mana je što je pizza - mala. Pojeo bi tri valjda. Tijesto kao da je napravljeno od mlijeka, prefino nešto. slika
![]() |
#32167 |
Premium
|
Bilo bi oko 50ak eura, da, dobro si primijetio. Dobro jelo + piće + blizina piazze + glazbenici. U Veneciji je specifično to da kada se ti negdje sjedneš (jesti ili piti), naplaćuju ti "ležarinu" i "dodatni sadržaj". I to nisu mali iznosi, može se popeti do 10 eura samo zato kaj si se sjeo u sami centar i slušaš glazbu ili gledaš pantomimičara. NO, gazdi smo se svidjeli, nije nam naplatio taj "zrak" ili ti "sitting charge" i konačni račun je bio, s popustom, 22€. Ostavio sam mu 25€ jer je bio jako ljubazan i susretljiv (možda sam trebao i više), i općenito su ljudi tamo otvoreni (to im je kruh jbg).
![]() |
#32168 |
The mighty pirate
|
Da, znam da naplaćuju i postavljanje stola, pa se cijene penju u nebesa. 22 eura je badava za ručak u Veneciji za dvoje. Znam da sam sjeo tak jednom samo da popijem pivu u miru pa mi je ispalo skoro 15 eura ![]()
![]() |
#32170 |
Premium
|
Pokušao sam dobro isplanirati, i klopu i suvenire, na kraju nismo potrošili praktički ni pola koliko smo pretpostavljali. Strpljen spašen, puno smo hodali i tražili. A frajer je bio super volje i odličan animator, premda je gazda, pa bi bio grijeh ne dati mu trinkgeld. Ali kaj se hrane tiče, tu mu također skidam kapu. Vidio sam odlične pašte s dagnjama za 10€, žao mi je što nisam probao.
![]() |
#32171 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Rapsodija ponedjeljkom. Pašta s vrganjima i junetinom. Bojao sam se nabacit granu padano da ne ubije okus vrganja ali kocko sam i dobio ovaj puta! Zadnje izmijenjeno od: trouble. 09.03.2015. u 13:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32172 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Bio tamo prije nekih 10-ak godina (ne znam jel se što promijenilo otada) i imao dosta loša iskustva, i to na nekoliko mjesta. Hrana ništa posebno, a uz očekivane cijene išla je i primjetna negostoljubivost jer se osoblje, čim smo pojeli, počelo neskriveno nervozno prešetavati i maltene poskakivati, da bi se trebali ustati da drugi zauzmu mjesto. Nasreću, kad smo se prošetali duždevom palačom (IMO najdojmljivije od svega tamo), odmah sam zaboravio na te sitne ciganije i provokacije s hranom i (ne)gostoljubivošću. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32174 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32176 |
Fresh Juice
|
Kopiras me trouble. Danas isto krvavice i zelje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32177 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Danas saft, tijesto i kiseli krastavci.
![]() |
#32180 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
trebam preporuke mesnice za roštilj u zagrebu probao sam pri vujči i žumberčanku, ne pašu mi, isključivo zbog pljeski punjenih sa sirom koje nevaljaju znači da je sir fin rastezljiv i općenito meso da je fino, svaka preporuka dobrodošla ![]()
![]() |
#32181 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Pravo pitanje! ![]() (Ako pričamo o Pećenjari Bundek, koja je zatvorena valjda već dvije godine.) Ugl., brrrruutani ćevapi su bili, cijena super, jao, plakao sam kad sam vidio da je zatvorena. Netko ima kakav info, anyone? ![]()
![]() |
#32183 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
zapravo si htio reći točak? ![]() Jučer na proputovanju kroz Deželu stao u Ljubljani u nekom šopšing centru na klopu. Izbor veliki - kineski, meksički i balkanski restoran ![]() Na kraju otišli u balkaniše. Besplatno dobili juhu dana, teleća s mrkvicom. Kolko smo ju platili, toliko je i vriejdila ![]() Nakon toga teleći odresci i miješano meso sa žara, krumpir, lepinje, šopska, luk, ajvar. E tu smo se već fino najeli, solidna klopa za jednu takvu prčvarnicu ![]() S dve runde pijače ceh za dvoje 36 ojra.
![]() |
#32185 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Bučino ulje
Pozdrav žderonje ![]() Presušilo mi na "izvoru" bučinog ulja (previše kišna godina), pa ako ima među vama koji Varaždinac da poznaje uzgajatelja buče i oljuštitelja sjemenki da pravi i prodaje pravo ulje, može broj i preporuke na PM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32186 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ljudi počeli dinstat kiselo zelje na maslinovom ulju, a dalmatinac traži bučino ulje. ![]()
![]() |
![]() |
#32187 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Eto, baš iz Varaždina, imam frenda/kolegu na faksu koji ima doma obiteljski biznis proizvodnje bučinog ulja. Javi se u PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32188 |
Fresh Juice
|
Koja grill ploča, čudo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32190 |