Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.10.2014., 21:35   #2371
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ne znam jeste li primjetili ali izašao je Inew v3 Plus.
Sada dolazi s osmojezgrenim MTK6592, ima 2Gb rama, NFC, Android 4.4 te 16mpx kameru(za kameru ne znam je li podatak baš točan).
Cijena veoma primamljivih 160$.
I baterija vrlo primamljivih 1830 mah. Sve zajedno vrlo neprimamljiva ponuda. Možda da košta 30ak dolara manje bi se isplatilo riskirati, ali ima i više nego dovoljno kompetentnih uređaja u tom cjenovnom rangu.
bg_4_l je offline  
Staro 30.10.2014., 21:42   #2372
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Da, baterija je doista 1800Mah ali ako je netko imao u rukama Inew v3 onda je vidio kako je lagan i tanak. Nemre unutra stati 5000mAh.
Najtanji mobitel ne samo kojeg sam imao nego i vidio od prijatelja/ pa i u dućanima.
No baterija nije toliko malo trajala. Jedan dan komotno izdrži. Makar ne lažu i ne napuhuju kapacitet kao neki gdje kažu da ima 2100Mah/2500 a zapravo je 1800-2000Mah u stvarnosti.

No nije toliko skup, 160$ je prosječna cijena za 2Gb rama i Octa core proc.
Za nekih 30$-40$ manje su 6582 i 1Gb rama.
A možda cijena i nešto malo padne jer kada se i izvorni Inew pojavio je bio skuplji nego za par tjedana/mjesec.
Staro 30.10.2014., 23:13   #2373
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Kad smo već kod 5000mAh, Amoi je danas izbacio cijenu za novi uređaj - Amoi M1.
150 USD za:
  • MTK6582
  • 1/8GB ROM/RAM
  • 5" HD ekran
  • 13MP kamera

i ono najzanimljivije: baterija od 5200mAh

tu je i pametni botun za sve i svašta:

Pozadina:

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 30.10.2014., 23:22   #2374
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Koliko je to debelo i teško? Ako je iole kvalitetno kućište i kamera barem malo iznad prosjeka osrednjih kineza, bio bi to OK mob za te pare.
Brko je offline  
Staro 30.10.2014., 23:42   #2375
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Da li je tko vidio Kitkat za 7320?
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 30.10.2014., 23:50   #2376
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Koliko je to debelo i teško? Ako je iole kvalitetno kućište i kamera barem malo iznad prosjeka osrednjih kineza, bio bi to OK mob za te pare.
Dimenzije: 145 × 71,5 × 11,9 [mm]
Masa: 204 [g]

Prema recenziji s portala Yesky, okvir je metalni i nešto su nadrobili o tome kako je AMOI odustao od ubacivanja 4G čipseta upravo zbog već završenog dizajna s metalnim okvirom koji navodno prca LTE frekvencije.
Čim su se toliko razbrbljali, pretpostavljam da je stvarno metal u pitanju...

Za usporedbu - THL s 5000mAh baterijom ima
ThL 5000 Smartphone size: 144.2 x 70.4 x 8.9mm
ThL 5000 Smartphone Weight: 146g

Tko zna znanje, naći će i par primjera fotki...

@ Fora
Ide upload za Baidu 059 repack za F1

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 30.10.2014. u 23:57.
Dakok je offline  
Staro 30.10.2014., 23:58   #2377
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ne lošo, ali 12mm je poprilično debel mobitel skoro pa domena Nokije 3310
Brko je offline  
Staro 31.10.2014., 00:01   #2378
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

A nemoš jare i pare. Bar je očito da ne muljaju s baterijom

Dakok je offline  
Staro 31.10.2014., 00:15   #2379
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Tu ubijes nekog sa tim mobitelom. 204 grama debela mrcina sa metalnom konstrukcijom. Sigurno ce se nekom svidjet.
MAGARAC je offline  
Staro 31.10.2014., 00:33   #2380
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ma super stvar a ne treba ti ni oružni list...

IDC je danas objavio statistiku za globalnu prodaju smartfona za treći kvartal ove godine. Prodaja je išla ovako:
  1. Samsung
  2. Apple
  3. Xiaomi

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 31.10.2014. u 00:42.
Dakok je offline  
Staro 31.10.2014., 01:05   #2381
Slav3n
Premium

Datum registracije: May 2014
Uff, ako bude ta cijena, prodajem G4S i kupujem Amoi

Btw - Jel ima kakav novi info o coolpad F2?
Slav3n je offline  
Staro 31.10.2014., 01:22   #2382
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ima.
Novost je da u novi, wcdma model
nisu stavili MTK čipset kao kod postojećeg
td modela, već su išli na Snapdragon 615.
I cijena je niža za 100 KN, što nema logike jer su
licence za td modem skuplje.
Sad - ili je SD proc jeftiniji od MTK
ili je nešto drugo u pitanju...

Dakok je offline  
Staro 31.10.2014., 01:30   #2383
Slav3n
Premium

Datum registracije: May 2014
Da, to sam vidio. Vec neki pisu da se HTC zali qualcommu zbog cijene koja je duplo niza od D820 koji ima isti proc. Nego jel se zna kad otprilike bude u webshopovia?
Slav3n je offline  
Staro 31.10.2014., 01:44   #2384
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Ide upload za Baidu 059 repack za F1
fora je offline  
Staro 31.10.2014., 06:45   #2385
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Bez obzira koliko sam loše iskustvo imao sa iNew v3, ova Plus verzija mi se čini vrlo ok za te pare. Na starome su slike bile iznadprosječne za Kineza, a na novome je fotić još jači pa bi trebale biti još bolje.
Bez obzira na veličinu, dotični je odličan za žensku populaciju - tanak, elegantan, dobro leži u ruci, izgleda kvalitetno, bijeli, solidan hardver, LED notifikacija i dobar fotić. Još je najčešće dolazio sa dodatnom baterijom, folijom i flip coverom tako da je bio idealan za poklon.

Zanimljivo je kako u zadnje vrijeme možete dobiti octa core mob za relativno male novce - prvo THL za 110$, iNew za 170$,... Da Kinezi imaju bolju podršku za svoje uređaje i šalju iz EU, brand name bi se mogli ozbiljno zabrinuti. Profit i broj prodanih primjeraka im ionako pada svaki mjesec. Recimo da bi ovakvi Kinezi bili dobra alternativa HTC Desire seriji koja zaista ne daje previše za potrošene novce, dapače moglo bi se reći da je precjenjena.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 31.10.2014. u 07:12.
coconut je offline  
Staro 31.10.2014., 07:17   #2386
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Tu ubijes nekog sa tim mobitelom. 204 grama debela mrcina sa metalnom konstrukcijom. Sigurno ce se nekom svidjet.
Ali i mob je visok. 5 inčer a u klasi Xperia Z serije.
Brko je offline  
Staro 31.10.2014., 11:32   #2387
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

BaiduOS 059 Repack (dodan gapps i postavljen na engl) za Coolpad F1

Dakok je offline  
Staro 31.10.2014., 12:46   #2388
rom-obil
Registered User

Nije izdržao ni pola godine i mogu amoi a928w baciti u smeće. Kad surfam malo duže ili gledam
film restarta se na način da dobije poprečne crte preko ekrana, pa onda sasvim pobijeli te se onda
ugasi. Upali se ponovo sam i tad je baterija slabija barem za 20%. O zadnjem poklopcu je već ovdje
pisano, puca i teška je katastrofa od izrade, baš teški bofl. Sve u svemu neću ga slati nazad
u čajnu nego u materinu i proglašavam tu marku smećem i teškim odronom.
rom-obil je offline  
Staro 31.10.2014., 13:43   #2389
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Pa jesi provjerio bateriju ili promijenio softver, napravio factory reset?
O poklopcu je pisano da puca lak, a ne poklopac ako dobro pamtim.

Dakok je offline  
Staro 31.10.2014., 14:02   #2390
5rich
Premium

Datum registracije: Jul 2014
Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Preporučuješ ženskoj osobi uređaj s ekranom od 6 inča, uz to ima ogroman bezel čime je dimenzijama veći čak i od Nexusa 6 koji ima praktički jednako velik ekran. Uz to, tijekom mojeg kraćeg druženja s Asus Memopad tabletom koji također koristi Intelov SoC(doduše ne taj isti pa možda i ne stoji primjedba) primjetio sam da poneke igre koje bi i na znatno slabijim Allwinner/Mediatek/Qualcomm SoCovima radile izvrsno štekaju zbog očito loše optimizacije za Intel. Kad se sve zbroji i oduzme, te doda činjenica da sa 250 dolara već košta ozbiljniju svotu novca ja bi ga preskočio i uzeo nešto drugo. Moji prijedlozi bi bili Moto G2 ovdje: http://www.mobicity.co.uk/motorola-m...l#.VE_CK_ldUeE

Ili pak Lenovo A806/Coolpad F1 ako je kamera bitna. Uz napomenu da za Coolpad F1(a potencijalno i Lenovo A806, nije još nitko prijavio) treba biti spreman na moguću potrebu za flešanjem roma. Ako ti to već na prvu zvuči kao špansko selo, laganini preskoči i uzmi Moto G2. Dnevne slike i tako izgledaju sasvim solidno, a što se fluidnosti tiče je ispred svih navedenih, ima sigurnu nadogradnju na novi Android L(5.0) te vjerojatno sve njegove iteracije.

hvala svima na odgovorima , nije za žensku osobu već za mušku , ali da svakako im je 6" preveliko . Budem im predložila još ove što ste naveli mobitele.
Imam još jedno pitanje sviđa mi se zenfone ali sam gledala s obzirom na veličinu onaj od 5 " pa me zanima koliko bi trajala baterija od 2110mah s obzirom na normalno korištenje. Surfanje po netu ,igranje igrice i app ( viber,whatsupp i sl. ) ?
5rich je offline  
Staro 31.10.2014., 14:41   #2391
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor 5rich Pregled postova
hvala svima na odgovorima , nije za žensku osobu već za mušku , ali da svakako im je 6" preveliko . Budem im predložila još ove što ste naveli mobitele.
Imam još jedno pitanje sviđa mi se zenfone ali sam gledala s obzirom na veličinu onaj od 5 " pa me zanima koliko bi trajala baterija od 2110mah s obzirom na normalno korištenje. Surfanje po netu ,igranje igrice i app ( viber,whatsupp i sl. ) ?
Za bateriju se svašta može naći, sama po sebi nije prevelikog kapaciteta, a mnogi se žale da jedva izvuku dan. S umjerenim korištenjem uz gore navedeno izvukao bi dan korištenja vjerojatno, no nekima ne uspjeva ni to zbog veće potrošnje tijekom standbya(s obzirom da se radi o iskustvima korisnika teško je reći troši li sam uređaj ekstenzivno bateriju ili je problem u nekoj od aplikacija koje su korisnici instalirali). Kamera je dobra pri dobrom osvjetljenju, ali s druge strane prilično loša u zatvorenom/noću kad se koristi bljeskalica. Dimenzije su također povelike za uređaj od 5", a dosta se i grije prilikom igranja. Ovo možda izgleda kao pljuvanje, ali ističem one loše strane da se može odvagnuti je li to nešto s čime bi budući korisnik mogao živjeti. Moj prijedlog za Moto G2 ili Lenovo A806/Coolpad F1 i dalje stoje jer imaju manje mana. Moto G2 ima lošiju kameru(ne znatno od Zenfonea), a Lenovo i Coolpad bi trebali imati čak i nešto bolje kamere uz eventualni minus za bugovit softver(ovisno od kud se kupe). Osobno bih se vjerojatno odlučio za Motorolu(ne samo da bih nego i jesam ).
bg_4_l je offline  
Staro 31.10.2014., 17:07   #2392
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Da, i Motorola je zgodan kineski smartfon
Nije u klasi ona dva ali može proći

Dakok je offline  
Staro 31.10.2014., 19:37   #2393
Drazen62
Registered User

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor Danndy Pregled postova
Da li je neko od vlasnika Coolpada F1 koristi slualice s mikrofonom? Ja imam Ivery IS-1, međutim ne mogu se preko tipke na slušalicama javit na dolazni poziv. Na drugim mobitelima normalno radi. Pa me zanima da li je netko koristio neke druge slušalice, da mu radi ta tipka. Na coolpadu je AOSP 4.2 Jonzalvo
Ja imam iste slušalice i normalno rade na Coolpadu F1 s CoolUI.
Drazen62 je offline  
Staro 31.10.2014., 19:41   #2394
Danndy
Registered User

Da, ma skužio sam da mora biti do roma, jer mi na svim drugim telefonima normalno radi ta tipka. Zapravo radi i na mojem, zaustavi i pokrene pjesmu...ali ne mogu se javit na poziv što je dosta iritantno. Ja imam AOSP COOLPAD F1 8297W​ od jonzalva. Pogledao sam u postavkama, ali nisam nigdje našao.
Danndy je offline  
Staro 01.11.2014., 07:58   #2395
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
OPO Limited Kevlar Edition
http://www.gforgames.com/gadgets/one...edition-45662/

Meizu MX4 Pro će imap biti veći od non-Pro verzije
http://www.gizchina.com/2014/10/31/m...rm-spy-photos/
Staro 01.11.2014., 10:08   #2396
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Valja li ovaj mobitel štogod, samo 130$ ?
http://www.1949deal.com/cubot-s308-m...-3g-black.html
Buger je offline  
Staro 01.11.2014., 10:27   #2397
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
Specifikacije vele da, razum veli da ne valja.. Za te novce radije uzmi green orange n1, je stariji model al je miljama kvalitetnije napravljen..
Staro 01.11.2014., 11:25   #2398
Danndy
Registered User

Jel netko kupovao sa eFoxa? Gledam par ovih kineza, i koji god da pogledam, na eFoxu je osjetno jeftinije (i Coolpad, i ovaj THL T6S i još par)
Danndy je offline  
Staro 01.11.2014., 11:54   #2399
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Vrlo primamljiva cijena za coolpad cca 900kn
L31 je offline  
Staro 01.11.2014., 12:16   #2400
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Mislim da bi se eFox samo isplatio kad imaju direktno na lageru u DE + neki kupon. Nisam našao da li šalju isto u tom slučaju free u HR, trebalo bi ih upitati putem maila.

Edit: malo mi je njemački hrđav ali koliko sam shvatio po uvjetima, garancija je 1 godinu, ali prva 3 mjeseca oni snose troškove slanja u kinu i nazad, od 3-12 mjeseci kupac snosi troškove slanja u Kinu, a oni nazad i posebna klauzula koja veli da u slučaju kvara ekrana kupac snosi sam trošak dijelova i popravaka. Neznam da li se to odnosi na "potrgao sam ekran" ili također i "ekran se sam pokvario" slučajeve.

Zadnje izmijenjeno od: brandon. 01.11.2014. u 12:28.
brandon je offline  
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno