|
![]() |
#61 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Ono sto nisam siguran je da ikom radi IMS kad je prebacen u bridge. Taj jebeni IMS ne radi ni na nekim drugim routerima kad su u bridge-u. Zato se onda koristi "semi-bridge" iliti PPPoE Pass-through. Inace, kad te izbaci iz Web UI-a, nakon odabira da dobije automatski IPv4, jel se onda mozes spojit kompom na net pomocu one konekcije? Imas jos jednu opciju za isprobat. Na HT User stranici si izaberi Bridge i ugasi WiFi. Zatim nakon par sati resetiraj router (prema opisanoj proceduri) na pocetne postavke i vidi kaj ce ti povuc u svjezoj konfiguraciji kad ga upogonis na DSL liniji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
hvala u svakom slučaju ali nemam živce više se bedirat sa nečim što puno i neznači! jer i kad podesim možda neče htjeti voip radit. nego imali kakve šanse da se na openwrt upogoni voip u skoroj budučnosti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Premium
|
Skoro sam siguran da IMS nece radit na ADB-u u bridge modu, jer ga nisam uspio upogonit dok sam isprobavao razne kombinacije prije nogo sam napisao uvodni post. Zato ADB-a i nema medju prvim routerima, jer je IMS bio uvjet. Inace, to sa IMS-om na OpenWRT je meni veca mistika kao i ova zasto IMS ne radi kad se SX ili ADB prebace u bridge, a radi na SX-u kad se prebaci u PPPoE PassThrough. Nije mi jasno jer se bridge radi samo na internet kanalu 0/33, a voice 0/50 se uopce ne dira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Da li bi ovo imalo smisla sa 2x SX763 routera? Da jedan vodi brigu o netu, a drugi za tv/telefon, i je li to rješenje uopće moguće.
![]() |
#65 |
Premium
|
Kako da ne, prvi s originalnim T-com firmware-om za IMS i MaxTV, a drugi na OpenWRT i nema da nema... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
Hmm, gdje si u uvodnom postu procitao da ti treba "bridge mod"? Treba ti "PPPoE PassThrough", kao kaj tamo pise. Ako si dobio upotrebljavani router, prvo ga moras resetirat na originalne/tvornicke postavke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Premium
|
Ako je nemas, onda stanga, jer IMS nece radit u bridge modu. Medjutim, kolko se sjecam morao bi imat opciju PPPoE PassThrough... Ja imam spremljen "user.ini" za TG 782 priredjen za IMS i u njemu stoji sljedeci izvadak iz Help-a: "PPPoE Pass-Through Status" default=off data=off,on "Configure your PPPoE Internet Connection settings below. Then in order to complete the installation of your new settings, please reboot manually the modem after the completion page" |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Premium
|
Nije to moj user.ini, nego od kolege i nisam ga koristio. Ono sto znam da je on vrijednosti za IMS upisivao preko WUI-a, a ne u user.ini. Posalji mi na PM svoj mail, jer ga nemam |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
TG782 može bez problema bridge mode + IMS, jer sam ja tako imao dok nisam vratio sx763. Treboa bi u set up označiti pppoe pass through, prvo bi trebao resetirati router jer te nešto zeza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
"Bridge mod" (RFC 2684) nije isto kao i "PPPoE Pass-Through" (RFC 1483) koji si ti koristio. RCF 1483 je semi-bridge mode, a RFC 2684 je pure bridge mod. Pod ovim drugim (pure bridge() ne radi T-Com IMS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Registered User
|
Citiraj:
da ujedno pitam na ovom TG782 što trebam uradit da nemoram upisivat ip adrese u mrežnoj na svakom aparatu? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 18.06.2014. u 23:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
|
Restart i reset su dva razlicita postupka sa razlicitim rezultatima. Restart dize zadnju postojecu konfiguraciju, a reset dize originalnu "tvornicku" konfiguraciju... Btw, zasto ti je IP Thomsona 192.168.2.2, a DHCP mu je u 192.168.1.1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Premium
|
Onda nisi stavio onaj "user.ini" koji sam ti poslao, jer u njemu je definirano: LAN IP Address pool: 192.168.0.0/16 - 10.0.0.0/8 - 172.16.0.0/12 alias="Local Interface Address" req=yes default=192.168.1.1 U tom ini-u nema nigdje adrese 192.168.2.2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Registered User
|
jesam stavio sam ali se nisam mogo ulogirat kao admin pošto je u onom user.in pasword od rutera čij je i sam user.in tj različiti ACCESS CODE ,pa sam bijo prinuđen vratit na staro. sad sam naručio preko njuškala drugi TG782 (t-com) pa čemo vidjet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
|
Ako je tako upisan razlicit Access Code, jesi probao sljedece dijelove u tom konfigu: [ cwmp.ini ] username=administrator password=_DEV_F016C8576142C1BC [ mlpuser.ini ] add name=administrator password=_CYP_f249058a3ee21145f058f00f35018341 role=Administrator hash2=5d9e15580d72c8ac78b5fc469cb27103 crypt=s0qDkayj8dfFI zamjeniti sa svojim poznatim iz svog starog user.ini, pa onda probat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Registered User
|
budem probo, hvala ljudi uspijo sam konačno složit simens sx 763(openwrt) i TG782i sad me zazaju dvije stvari - Gateway: 192.168.2.1 tj na opewrtu je taj gateway, a meni treba 182.168.2.2 jer mi jedan pc server neče da radi na 2.1 nego isključivo 2.2 , zašto nemam pojma? pa imali kakve mogučnosti da gateway bude 192.168.2.2 ? i neradi mi voip trenetno jer nisam upiso podatke za IMS imam user i pasword pa neznam jeli lakše upista direkt po ovim upostvima ili može preko user-in pa stavim pa da updatujem u ruter? ako može preko user.in file molim da me netko kaže koju liniju da editujrm? hvala svima Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 18.06.2014. u 23:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Premium
|
Ako ti je prvi router na OpneWRT, onda zaboravi na IMS. Inace, u uputama koje spominjes nema navedeno kako se konfigurira IMS za TG782, pa to trebas sam otkrit. Radi se sve iz Web GUI-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Registered User
|
prvi je thomson i pitanje glasi jeli moguče promjenit gateway na 2.2 ? i imam svoj user.in za thomsona na kojem radi voip,ali ga nemogu prebacit onda u pppoe pass through pa razmišljam da samo u tom svom fajlu promjenim ovo: Citiraj:
i misli da je to to ? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 18.06.2014. u 23:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Premium
|
Ma na kojem ti to routeru hoces mijenjat gateway? Prvi router dobija gateway od provajdera, a drugi router treba za gateway IP adresu prvog routera. Kako prvom routeru mozes mijenjat IP adresu po zelji, ne vidim u cem je problem... DHCP i Wlan ugasi iz web ui-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Premium
|
IP adresu prvog routera postavi na 192.168.2.2. Na drugom routeru postavi IP adresu na 192.168.1.1, a gateway (u slobodnom prijevodu "gateway" su vrata za prolaz kroz prvi router prema internetu) na drugom routeru stavi na 192.168.2.2. Naravno da onda moras na drugom routeru DHCP satavit na !92.168.1.100 - 192.168.1.200. Ali ne kuzim zasto prvi ne stavis standardno na .1.1 a drugi na .2.1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Imam nekih problema sa vezom ili routerom,moj router je TG782 a htio bih ga staviti u bridge mode(odnosno pppoe pass through,pročitao sam cijelu temu ![]() Na prvoj stranici kolega Prezime kaže "Ako imas losu liniju pa trebas stabilnost, onda je SX prvi. Ako trebas mogucnosti podesavanja koja SX nudi kao router, onda je on drugi." Mislim da imam lošu liniju ![]() I još nešto mi nije jasno,ako stavim TG782 u bridge/pppoe mod onda u SX763 upisujem username i pass,da li onda opet moram zvati SZK da mi promjene router (sa postojeceg na novi) u ACS serveru kao što kolega ovdje kaže http://forum.pcekspert.com/showpost....3&postcount=17 ili ne moram? |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Premium
|
Nemas bas losu liniju... Router treba biti u ACS-u samo za potrebe daljinskog azuriranja i administriranja. Cim pocnes upisivat svoje podatke, radit svoja podesavanja, kemijat sa raznim kombinacijama, onda je ACS samo nepotrebna prepreka, pa je bolje iskljucit tu "pogodnost". Ako znas kaj radis, NE treba ti ACS ni daljinsko azuriranje/podesavanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Znači ako izvučem postavke i pass za VOIP iz sadašnjeg routera i unesem ih u SX763 ne trebam zvati SZK zbog ACS-a? Za pass od voipa sam iskoristio "Show Password" add-on za Firefox,pokazuje mi pass kad sam u postavkama.Probao sam sa sx76x_config_decrypt ali baci error odmah i zatvori se,valjda ne može otvoriti config od Thomsona a takav program za Thomson ne nađem. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|