|
![]() |
#2161 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pare ti nakon mjesec dana tek sjednu na račun. A što se tiče ovog da su ti uvećali skinutu svotu, to prvi put čujem. Naručila sam jedno 5 stvari u zadnjih tjedan dana, sve od različitih sellera, skinuli mi točno taj iznos, ni lipe više.
![]() |
#2162 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ja sam dosad kupovao iz kine, i isto nikad nisam imao takav slučaj. Ovo mi je prvi put da sam uzimao nešto u funtama... I odmah nakon plaćanja mi je skinulo cifre koje jesu, a drugi dan su te cifre bile za koju kunu veće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Refund sjedne nakon par dana na racun, a uplata nakon mjesec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
A ovo za veću cifru skinutu s računa, meni se to isto događa, tj drugi dan bude druga cifra od one koja je prvi dan. I uvijek bude veća ![]() PBZ, paypal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
![]() |
#2167 |
Premium
|
Ovo je, čini mi se, izazvano opcijom kod plaćanja da banka vrši konverziju "bill me in the currency listed on the seller's invoice". Zašto? Zato što iznos ide u rezervirani iznos na računu, a tamo se može zadržati par dana. Banka očito iznos u stranoj valuti ponovno pretvara po tečaju na dan kada ti novci zaista nestanu s računa.
![]() |
#2168 |
Premium
|
Da, vidiš, ima smisla. ![]() Aaaaa, pretpostavila sam da i refund gledaju kao uplatu... ![]()
![]() |
#2169 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Puno je veća razlika kad paypal radi konverziju nego banka, u dva dana san kupio dva itema, oba oko 80€, jednog s jednom opcijom, drugog sa drugom, razlika je bila oko 10€, odnosno kad je paypal radio konverziju funte taj item me koštao cca 10€ više, šta je previše. Otad samo banka, u mom slučaju (zaba, devizna, €) je puno prihvatljivija konverzija
![]() |
#2170 |
Premium
|
Banka je povoljnija, ali i oni muvaju. Jednom nisam mogao shvatiti tečaj po kojem su mi prebacili, pa ne budi lijen nazovem ih da mi malo pojasne. Ukoliko kupite nešto u npr $, funtama, ili bilo kojoj drugoj valuti osim eur, banka prvo prebacuje u € po tečaju Vise (imam Visa elektron), pa onda u kn po svom tečaju. Na kraju to opet bude jeftinije nego PayPal, ali ga i oni zavrću. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
Citiraj:
U slučaju da nema dolara onda je tako kako je gore navedeno, Visa tečaj ulazi u igru i tu se gubi lovica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2175 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
uspješno sam dodao karticu na paypal neki dan pa samo da još pitam par stvari prije kupovine na ebayu. 1. znači ako nemam nikakvih dodatnih pitanja ne trebam kontaktirati prodavača prije kupnje nego odmah idem na tipku buy it now i pratim postupak dalje? 2. uglavnom gledam stvari sa free shipping, ali zanima me konkretno za ovu ponudu (i generalno ostale) gdje se plaća shipping. jel ovaj iznos shippinga znači da će bit toliko na kraju i da se neće (znatno) povećat iz nekog razloga? znači oko 36 eura shipping i predmet. 3. što se tiče carine, iz eu se ne carini (jesam u pravu?), iz inozemstva se carini iznad kojeg iznosa? edit: 3. pitanje sam našao odgovor ovdje Zadnje izmijenjeno od: prodo. 19.04.2014. u 21:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2176 | ||
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Dakle, pitao sam prije nekih mjesec dana za automatsko prebacivanje novaca sa paypal-a na karticu, dakle da ne plaćam onih 5$ i evo 1.5. i ništa mi se nije prebacilo. Kad odem na profile, pa na my money piše mi paypal balance "toliko i toliko" i desno od toga "manage automatic transfer" i pošto ja na to zadnje ne mogu stisnut mislio sam da je to namješteno da se automatski prebace novce. Zna li itko u čemu je problem? Edit: riješeno, ipak pare sjele upravo ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 01.05.2014. u 12:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Premium
|
Pitanje za frendicu. Uzela je u Zabi nekakvu kao poklon karticu koja prolazi na paypalu. Kolko sam ju shvatila, u pitanju je nekakva Visa Electron na kojoj je 500kn za kupovanje na netu i kad tih 500kn potroši, to je to, kartica istekla i ako hoće kupovat opet, mora u banku po novu karticu. E sad, jel ta kartica treba bit verificirana na paypalu da bi mogla kupovat s njom ili ne treba? Registrirala se na paypal i kliknula na ono "verify card" i ništa. I onda su joj poslali opet poruku da to mora napravit, opet je to napravila i opet ništa. -.- Ja nemam s takvim "poklon" karticama iskustva, pa nemam pojma u čemu je stvar, mislila sam da možda ček ne mora biti verificirana kartica pošto nije vezana za nikakav račun, već je sama za sebe.
![]() |
#2179 |
Pr0d1gy
Datum registracije: May 2010
|
Jel provjerila na izvodu s transakcijama da li joj je PayPal skinuo par dolara? Ako je, na izvodu di pise tko je skinuo lou treba pisati nesto PAYPAL-**** , tu di su zvjezdice bude 4-znamenkasti kod koji se ubaci u paypal za verificirat karticu. Inace ta verifikacija zna potrajati dan-dva dok banka odradi transakciju, ako upadnes u vikend, mozda potraje duze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Premium
|
Rekla mi je da joj nisu niš skinuli još uvijek. Ne znam, pitat ću ju opet, valjda će joj sredit to uskoro.
![]() |
#2181 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Meni tek piše Pending pod automatski withdraw na karticu...
![]() |
![]() |
#2182 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Nema potrebe verificirati poklon karticu, kupovati može i bez toga, ionako će je ukloniti kada potroši izos na njoj.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Imam pitanje vezano za sigurnost pay pal-a. naime, imam predmet na njuskalu, vrijednost oko 600 dolara, javi mi se zena s translate hrvatskim i sporazumim se s njom poslije na engleskom. zeli da posaljem item u zapadnu afriku(ja ono ![]() Ja rekoh, ajde super, ali zbog moguceg scama idem koristiti paypal i posaljem joj kao invoice od 730$. Ona opet, moze nema problema, sutra kao uplacuje... pa sad, koliko je to sve sigurno, znam da svi govore, kako je paypal siguran i sve |
![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Registered User
|
Predpostavljam da znas da kupac ima onih 45 dana za povrat novca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Premium
|
![]() |
#2186 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
gaggo, ucini su uslugu i zaboravi na tu transakciju. preuzet ce item, javiti da nije stigao i paypal ce ti cuknuti lovu natrag. uostalom, ako je dosla do njuskala, za pretpostaviti je da joj je netko s naseg govornog podrucja dao link oglasa jer guglanjem sigurno ne dolazis do nekog oglasnika na drugom kraju svijeta. ukratko, to je fejk ko i prodaja itema na njuskalu, a lokacija je UK, ciste navlakuse za lakovjerne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Tracking number riješava problem "preuzet će item, javiti da nije stigao i paypal ce ti cuknuti lovu natrag", al ako ti nije baš hitno za tu lovu meni se isto nebi dalo zafrkavat s takvim transakcijama, pogotovo ako si oglas stavio samo na njuškalo, a ne i na ebay. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |