|
![]() |
#1 |
Šljaker
Datum registracije: Jun 2013
|
Microsoft Office 2010 proffesional
Pozdrav, u firmi bi kupili original office 2010, e sad pošto smo d.o.o treba na profesional verzija? zar ne? i vidim da postoje neke home & small bussines verzije, pa ne znam dali bi nam to bilo dosta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
small biznis je minimum... provjerio ja sa ms-om neki dan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Šljaker
Datum registracije: Jun 2013
|
znaci mozemo kupiti microsoft office 2010 small busines? ne treba nam profesional? Dali negdje to piše ili ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
piše u mom postu gore ![]() velim ti zvao sam ms i dobio tetu koja je rekla da win nema limita u verziji koja će se koristiti (ja sam trebao info za dućan mješovite robe), ali office mora biti minimalno small biznis (~1200kn). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
zasto kupovati office 2010? to je softver pisan 2007., posjedujes li ijedan komad tehnologije iz 2007.? zamisli da imas mobitel iz 2007... i jos ta prevara s licenciranjem vristi NEMOJ ME KUPITI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ma joj syss...ne pricaj gluposti...svi znamo da je najbolje da koristi google docs, ipak je cloud majkaaa u ovoj državi sa ultrastabilnim internetijom ![]() ajd da budem malo ozbiljan ![]() mi u firmi koristimo office 2010 i ništa mu ne fali, pa neznam zašto bi se nekog odgovaralo od istoga. Da, 2013 je noviji, ali i skuplji (odnosno, licenciranje je malo promijenjeno) Nemam nikakve koristi od reklamiranja majkrosofta, gugla ili bilo čega drugoga, ali u puno primjera sam se uvjerio da MS office najbolje radi sa dokumentima. Dobri su i libre i open, ali jednostavno useru neke zahtjevnije fajlove. Google docs ne koristim jer imam neku cudnu averziju prema toj kompaniji. Alternativa koju sad isprobavam na svom kucnom serveru je Kingsoft Office (free verzija) na preporuku člana ovog foruma. Taj office paket bi trebao imati najbolju kompatibilnost sa MS office, ali to jos treba vidjeti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
poanta je: zasto kupovati prastari proizvod? jedna stvar je kad ga vec imas pa ti sluzi, a druga da ga ides svjesno sada kupovati i instalirati. preko 90% ukupnih korisnika ne zna i/ili ne koristi nikakve kompleksnije funkcije u officeu. koji btw ne podrzava nikakvu modernu kolaboraciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ima brdo raznih officea koji su legalni za komercijalnu upotrebu (npr. LibreOffice, OpenOffice,..). Ja u firmi koristim LibreOffice na jednom kompu. Za razne dopise i jednostavne kalkulacije i više nego dovoljan.
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Nisam imao nikakvih problema sa Excel / LO kooperacijom, najviše problema se javlja kod Word i PowerPoint kada se krenu koristiti razne XYZ kombinacije u dokumentima. Neka moja odokativna procjena je, da preko 90% word dokumenata se može otvoriti bez ikakvih problema, ostalo će se otvoriti samo što će biti vizualnih promjena (sitno pomaknute tablice i slično). Samo jedan dokument nisam mogao otvoriti, i to je bio dokument sa 110 stranica u kojem je sav tekst strpan u dvije tablice te su neka čuda izvodili nad njima. Također, problem je i u dubokim itegracijama sa BI ili ERP sustavima, većina ostalog software-a prilagođena je i integrirana sa MS Office, tako da tu nema pomoći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Sva sreca imamo tebe strucnjaka koji si se vec iskazao vezano za Docse. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2471548 Libre/Open Office su nazalost nedostojne alternative MS Office paketu. Tko drukcije kaze, klevece i laze, ili nije napisao vise od tri paragrafa Word teksta. O Excelu necu trositi rijeci, kao ni o prezentacijama (koje nekad ni u samom Powerpointu ne ispadnu dvaput isto, a gdje u ovakvoj kombinaciji).
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
ozbiljni developeri i ozbiljne firme van ove zaostale kaljuze zvane hrvatski IT rade na heetsima i googleovom cloudu (pa i na aws, ibm i azure) vrhunske stvari sto ova lokalna sirotinja ne moze ni pojmiti. njima je vrhunac kupiti/prodati servere, cognos, sap i slicno i onda failati u implementaciji. a office koriste skoro kao podmetac za stol - ofrlje i rudimentarno. evo npr. statistika 80% korisnika NA SVIJETU ne treba office, a u hrvatskoj je valjda 99%. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Evo ti statistika. 99.99% tvojih postova su gluposti ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2471548 Vec smo te nekoliko puta molili da nam kazes koji to, pa si onda poslao link "referenten liste Googla", kojom si samo dokazao da nisi bas mudar i bistar tip, no nazalost ne i to da su miljini firmi i mega korporacije zamijenili Office Docsima. Eto, pokazi nama u "hrvatskoj IT kaljuzi" koje su to firme, odnosno, ispricavam se, "mega korporacije" zamijenile Office Docsima. Pliz. Spusti se na nasu razinu kaljuze! Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Da su to neke mega koorporacije sumnjam, sami proces prelaska na takvo nešto nije jednostavan a ni jeftin baš. Kolko sam pročitao bio u članku prije kakvu godinu o Docsima, u porastu jesu, to se ne može poreći. Sjećam se da je tada pisalo da je oko 19% firmi na docsima, danas je ta brojka nešto i viša vjerojatno. U principu se radilo o manjim firmama(ili ti business kako kažu oni), sa nekoliko zaposlenika, do par desetaka, mahom i novim firmama. U članku je bio i razgovor sa resellerom Docsa i spomenuo je kako ima sve više kontakata od firmi sa 200 i više zaposlenika. Docsi se koriste sve više, ne može se poreći. U Hrvatskoj jako polako, dok u svijetu ide to brže. Da ne dođe do zablude, ne tvrdim kao kolega ivo, već samo spominjem što sam bio pročitao ![]() A i doći do informacija tko koristi je nemoguće, osim ako sama firma ne kaže da koristi Docse. Bar nisam naišao nikad na popis ili na neku referencu gdje se navode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ali, Ivo_kkk zna jer je on u "mega korporacijama" - tu vjerojatno misli na onom megauspjesnog frenda s MekBukom i poslovima nesagledivih razmjera u Excelu koje mi pileci mozgovi ne shvatjamo.
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Zaboravio navesti broj firmi, sorry. I to ne u kompletnom obliku, već samo neki oblik Docsa su uzele tih 19% A i sami Google navodi 5 milijuna da ih ima na svojim stranicama. Kad se pogleda na razini svijeta to je mala brojka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Obozavam taj umjetni napredak u softwaru gdje bi oni da svakih dvije godine kupujes novi office ili se pretplatis na office 365. A realno 2003 je vise nego dovoljan ili 2007 koga privlaci novo sucelje, nes ti razlike u funkcionalnosti. EDIT: Vidim da veselje i dalje traje i 365 je zahvacen isto: http://www.inmotionhosting.com/suppo...-functionality
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 17.04.2014. u 00:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja bih volio vidjeti koliko ih je zamijenilo neku verziju Officea, ne da koristi u paraleli.
![]() |
#26 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://www.computerworld.com.au/arti...s_woolworths_/ a statistike su od ove firme koji se bave mjerenjem koristenja softvera po korporacijama? http://www.ancoris.com/products/soft...or-google.html oces se sad napokon pokorit i priznat ili ces i dalje zivjet sretan u svojoj kutiji? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Registered User
|
Citiraj:
kuzim tko ima excel vezan na nekakav BI i custom developed VBA itd. da nece to krsiti... al outlook...je bugirano, bloatano, sporo i nesigurno smece koje je postalo popularno jer ga dobijes s excelom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Fresh Juice
|
Kad se već priča o Officeu i alternativama. Jel koristi tko Kingsoft office? Koliko vidim to je kineski rip off, barem po dizajnu ![]() Na Androidu je čist dobar, kak je na PCju za kućnu upotrebu? http://www.kingsoftstore.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Navika je gadna stvar kad navuces korisnika tesko je to mjenjati. Ja sam na thunderbirdu i nemam nikakvih zamjerki daleko bolje radi od outlooka.
![]() |
#30 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....4&postcount=20 Znaci, i dalje nisi dao niti jedan nedvosmisleni konkretan primjer "megakompanije" koja je zamijenila Office Docsima. Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|