Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 26.01.2014., 11:25   #5491
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011

mod: bez vrijeđanja

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 26.01.2014. u 12:11.
goran1985 je offline  
Staro 26.01.2014., 11:33   #5492
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nije mi jasna tvoja uzrujanost..
Čovjek je napravio recenziju za razliku od tebe ili mene koji samo pratimo ovu temu..
A na tebi je dali ćeš tu recenziju uzeti za ozbiljno i dali će ti biti referenca ili ćeš ju pak totalno zanemariti..

Što se tiče blagdana, što ti tu nije jasno?

Jel kupuješ na eBay-u npr.? Velika većina trgovaca je fino naznačila da su odsutni do NEKOG datuma u drugom mjesecu..
Praznici su, pa naravno da su onda vrlo malene šanse da se mobitel pošalje sa BG-a ili bilo koje stranice jer svi dolaze iz Kine.. To može biti i ne mora..

Čovjek je samo dao savjet da se ljudi strpe još dva tjedna, i što je tu loše?

Što se tiče plaćanja carine, također je prožvakana tema, neki prolaze, neki ne, negdje su veće šanse a negdje manje, to je lutrija i vrlo jednostavno za shvatit.

Tko god kupuje mobitel iz Kine, trebao bi računati na to da će platiti "carinu", pa ako ne plati super, a ako plati isto super (jer je već računao na to)..
Staro 26.01.2014., 11:56   #5493
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor brmbo Pregled postova
Pitanje u vezi ovog.
Ako na većini kineskih mobova prvi utor za sim radi samo na WCDMA-2100 a drugi na GSM 900/1800/1900 jeli ta prva kartica uopće radi van signala tj. tamo di nema 2100 ,mislin na pozive i poruke?
Pitan to jer kod mene na lenovo A850 zna sa 3G pribaciti samo na G pun signal ali on radi i na 900.
Rade pozivi i SMS uredno, jedino surfanje 2G, znači telefon se prebaci na 900 MHz ali nema 3G.
gil je offline  
Staro 26.01.2014., 12:00   #5494
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Argumentirano govorim da se ne naručuje sada mobitel. Većina shopova ima i obavijest da ne šalju ništa do 7. siječnja.
Cijena na bengu je 181$, na geeku isto navode da ne šalju do 6. siječnja, na to2c je 200$ i isto ne šalju do 8. veljače. Ovaj link s tvojom nagradom smatram samo provoriciranjem i velikom uvredom stoga ga neću ni komentirati.
Staro 26.01.2014., 12:02   #5495
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Kako ti nije jasna uzrujanost? Pročitaj recenziju od Cubota gt99 pa ga onda po njoj kupi. Iznenadit ćeš se. Ne da je neupotrbljiv kao jedan smattphone, nego je neupotrebljiv u kategoriji mobitela...
To nije recenzija nego reklama... Inew vrijedi 4000kn a S S4 sada 3300... Objektivno nema šta... Ali ako tebi odgovara onda samo naprijed.

mod: malo lakše...

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 26.01.2014. u 12:46.
goran1985 je offline  
Staro 26.01.2014., 12:29   #5496
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Ja sam recenzirao svoj mobitel, moj nema probleme i ukupan broj korisnika je malen koji je prijavio problem. Od oko 800 prodanih G99 (procjena komentara na mom blogu +ostali forumi) svega nekolicina koja se može nabrojati na prste jedne ruke je rekla da ima problem s pozivima. Inače bi svaki komentar na blogu ili forumu bio negativan. Bolje je kupiti mobitel koji u 96% slučajeva od 600 prodanih dolazi dobar nego onaj koji je prodan recimo samo 7 komada u HR od koja su se 3 vratila što je slučaj s W450.
Problem s mikrofonom je prijavljen na forumima i s hvaljenim Haierom a prodan je u puno manjem broju od GT99. Bitan je omjer prigovora i prodanih.
Kako sam popljuvao ZTE v967s tako sam recimo pohvalio GT99.
No ipak sam promijenio kraj recenzije Cubota.
Mislim da će iNew v3 biti sljedeći best buy do 200$.
Staro 26.01.2014., 12:30   #5497
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Lakše malo sa tim "mobitel vs mobitel - moj je jači od tvog" spikama, da nebi bilo nismo znali.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 26.01.2014. u 12:35.
Brko je offline  
Staro 26.01.2014., 12:34   #5498
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
U kojoj je kategoriji Xiaomi Hongmi? Po meni itekako isplativiji do 200$, bolja baterija, bolji support, veci izbor dodataka za mob, jedino je SoC na strani inew-a (vjerojatno ali radi se o nijansama) i eventualno kamera i dizajn. Ima jos modela koji su itekako konkurenti v3

Mislim da nije dobro tako generalizirati i reci da je to najbolji mob do 200$...
cyclone je offline  
Staro 26.01.2014., 12:36   #5499
chief_wolfinjo
Guest

po mojem mišljenju je, da je prerano uopće govoriti o tome dali je mobitel kvalitetan ili ne. ovo mogu biti jedino prvi dojmovi koji su dobri, a kakav će biti za recimo 3 ili 4 mjeseca to ćemo tek vidjeti. uostalom inew kompanija je nova...

Staro 26.01.2014., 12:36   #5500
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Kako ti nije jasna uzrujanost? Pročitaj recenziju od Cubota gt99 pa ga onda po njoj kupi. Iznenadit ćeš se. Ne da je neupotrbljiv kao jedan smattphone, nego je neupotrebljiv u kategoriji mobitela...
To nije recenzija nego reklama... Inew vrijedi 4000kn a S S4 sada 3300... Objektivno nema šta... Ali ako tebi odgovara onda samo naprijed.
Što je rečeno u temi, prije nego smo uopće naručivali da bi mogao biti/je problem kineza? Jako loš quality control. Vezano uz to, također imam GT99 i radi sasvim dobro u svim aspektima. Isto tako pročitao sam XY ljudi koji su imali neki problem s njim ili nekim drugim uređajem i apsolutno im vjerujem. Ali, znači li to sad da i ja trebam pisati okolo da ni moj ne radi, kad radi? Ista stvar je i s kolegom koji je napravio recenziju. Recenzira svoj mobitel, ne može napisati osvrt na svaku manu koja možda i je česta kod tog modela ako NJEGOV uređaj nema taj problem. U krajnjoj liniji, taman da i je tajni agent CIAe, OZNE, UDBE i KGBa i samo širi propagandu, na ovakav način ćeš sigurno više diskreditirati sebe nego njega.

Za svaki uređaj za koji postoji recenzija naših forumaša postoji još bar 20-30 recenzija korisnika iz različitih zemalja pa možeš pročitati više njih i izvuči neku realniju sliku. Zaboga pa čak i "ozbiljne" stranice često vidno favoriziraju određen model iako je inferioran konkurenciji. Apsolutna objektivnost je često neostvariva, ako želiš koliko toliko realnu informaciju morat ćeš konzultirati više izvora, a ako posjeduješ taj uređaj i nezadovoljan si njime napiši to kao iskustvo i za druge.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 26.01.2014. u 12:47.
bg_4_l je offline  
Staro 26.01.2014., 13:12   #5501
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Mislim da je korektno da se raspravlja i o nedostacima pojedinih modela a ne samo nahvaliti uređaj, i s te strane podržavam recenzije koje će u par crtica reći istinske mane uređaja. Znam da je svakom od nas mob koji naručimo najbolje što smo mogli kupiti, ali treba biti objektivan i reći mane da se kasnije ne bi drugi ljudi iznenadili, jer ipak to netko pročita i kupi prema preporuci. Ne znam ali moja recenzija na prvu Tronsmart TS7 MTK6582 mislim da je objektivna i realna i naravno da uređaj ima mana (http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=5201). Ja nikoga ne favoriziram, nabrojao sam 4-5 mana uređaja koji sam kupio i ukazao na to čisto da budući kupci znaju za to i svakako uzmu u obzir prilikom kupnje. Nekoga će te mane odbiti od tog uređaja. Možda sam trebao dodati koju fotku ali vidim da je drugi forumaš stavio fotke pa nisam dodao svoje.

Ne želim raspravljati o Inew V3 jer mob nisam vidio uživo ali sam čitao po dosta foruma na što se ljudi žale za taj konkretan mob, ali ne prate svi 10 foruma. Zato sam u prvom reply-u kolegi Ag008, čiju recenziju i mišljenje cijenim, postavio par pitanja i svojih opaski vezanih za kameru, bateriju i nedostupnost 3g na 900Mhz.
cyclone je offline  
Staro 26.01.2014., 13:21   #5502
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ja sam recenzirao svoj mobitel, moj nema probleme i ukupan broj korisnika je malen koji je prijavio problem. Od oko 800 prodanih G99 (procjena komentara na mom blogu +ostali forumi) svega nekolicina koja se može nabrojati na prste jedne ruke je rekla da ima problem s pozivima. Inače bi svaki komentar na blogu ili forumu bio negativan. Bolje je kupiti mobitel koji u 96% slučajeva od 600 prodanih dolazi dobar nego onaj koji je prodan recimo samo 7 komada u HR od koja su se 3 vratila što je slučaj s W450.
Problem s mikrofonom je prijavljen na forumima i s hvaljenim Haierom a prodan je u puno manjem broju od GT99. Bitan je omjer prigovora i prodanih.
Kako sam popljuvao ZTE v967s tako sam recimo pohvalio GT99.
No ipak sam promijenio kraj recenzije Cubota.
Mislim da će iNew v3 biti sljedeći best buy do 200$.
Prvo, ja nevidim da si ti bilo gdje popljuvao ZTE osim toga što mu je kamera "sranje". Zaključak tvoje recenzije o ZTE-u je tipa: "Sve OK, kamera loša. Sve u svemu loše." Kako su slike na tim kinezima sa 13MP loše, tako treba očekivati da će slike na kinezu deklariranom na 5MP loše. Neću puno više o ovome da ne ispadne mob. vs. mob.

Što se tiče priče o GPS-u ti i dalje testiraš svoj GPS- na iNew V3 sa upaljenim WI-FI-jem i data konekcijom. Na taj način će GPS uvijek raditi i uvijek će mu preciznost biti manja od 5 m.
Što se recimo ekrana tiče vidim samo jednu sliku u cijelom review-u, dok mi na svim youtube videima boje izgledaju blijedo, posebno žuta. O tome u review-u nema ni riječi, a trebalo bi biti. To je problem koji je u nekim slučajevima moguće riješiti software-ski, ali ipak je važno napomenuti.

Ne kažem da je mobitel loš, ali u tvojim recenzijama se vidi poveća doza reklame.
To što reklamiraš na svojem site-u nije problem, ali što pucaš okolo po forumima nije ok. Cilj i svrha ove teme je da ljudima približi pojam kineskih mobitela. Kinezima je najveća mana (većini kineza) nepodržavanje 900 mhz 3G frekvencije. Iako tebi koji živiš u Rijeci ili ljudima koji žive u gradovima poput Zagreba i ne putuju nikuda to nije problem, vjeruj mi da će biti problem onima koji žive u Petrinji poput mene. Nije ni to problem, već što se šire neistine da to utječe samo na korisnike tele2 mreže ŠTO NIJE ISTINA. Na to moderatori ne reagiraju, ali se reagira kad se napada pojedinu recenziju.

Na ovaj forum me dovuklo to što su rasprave i recenzije bile objektivnije nego na drugim forumima (ako izuzmeno "w910 je moj bog i nema drugih bogova osim njega" ), a tako privlači i druge ljude koji na kraju pročitaju da GPS na pojedinom modelu radi, ali kad se isključi WIFI i data konekcija ti izvisiš negdje bogu iza nogu i pitaš nekog starog koji sam sebe nečuje za upute.

Budimo ljudi, nismo političari da si lažemo međusobno.
boris1408 je offline  
Staro 26.01.2014., 13:23   #5503
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor cyclone Pregled postova
U kojoj je kategoriji Xiaomi Hongmi? Po meni itekako isplativiji do 200$, bolja baterija, bolji support, veci izbor dodataka za mob, jedino je SoC na strani inew-a (vjerojatno ali radi se o nijansama) i eventualno kamera i dizajn. Ima jos modela koji su itekako konkurenti v3

Mislim da nije dobro tako generalizirati i reci da je to najbolji mob do 200$...
Kamera na Hongmiju je mrak. I danju i nocu.
fora je offline  
Staro 26.01.2014., 13:46   #5504
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Samo da prijavim, koristim Iocean x7 od 9. mjeseca, touch je ocigledno plasticni, ne stakleni, kamoli gorilla (kad tapkas po nekom mobu sa staklom osjeti se pod prstima), ali mob nema niti jednu crticu na ekranu, niti kad ih trazim pod refleksijom. Znalo se desit da ga u zurbi stavim u dzep s kljucevima/kovanicama ali nikad nista
Staro 26.01.2014., 14:02   #5505
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Isključen wi-fi. Bez interneta, bez ičega nakon 10s gps na inew v3:
http://i.imgur.com/IdtLXfn.png
Staro 26.01.2014., 14:55   #5506
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Imam jedan problem sa w100. ne mogu upaliti mobitel tj. pocme se palit cim se ubaci baterija pa se odmah ugasi, nekad udje u mobitel i onda se opet brzo restartira.
Jel mogu nekako flashati mobitel a da ne moram oznaciti ono debuging jer do toga ne mogu doci?
Trebao bi mi hitno neko rješenje bio bih zahvalan
Uglavnom mogu samo uci u update mode gdje je onaj čovječuljak s uskličnikom !

Zadnje izmijenjeno od: puding22. 26.01.2014. u 15:20. Razlog: w100 a ne w100s
puding22 je offline  
Staro 26.01.2014., 15:38   #5507
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Nije li čovječuljak CWM? Bi li u njemu mogao obrisati cache i dalvaik cache. Ako ikako možeš vrati mobitel na tvorničke postavke
Staro 26.01.2014., 16:08   #5508
Carnage Gloom
Premium

Carnage Gloom's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Mislim da bi bio red konačno i da se ljudima koji se prvi put susreću s kinezima kaže i istina o "garanciji". Jer garancije nema (osim paypalove) što god kinezi pisali po stranicama svojih shopova. Ove priče o slanju u kinu za 90 kn i da će shop obavit servis besplatno jednostavno ne drze vodu. Koliko sam vidio po komentarima, jednom kad vas više paypal ne pokriva, kinezi ce teskom mukom dati neki bon od 10tak dolara, ili poslati dio koji je pokvaren pa ti sam placaj popravak u lokalnom servisu, a cesto ce jednostavno ignorirati problem.
Govorim ovo jer vidim da se u komentarima ag-ove recenzije ljudima daje lažna sigurnost i kao najveći problem navodi "sto ce biti bez moba oko mjesec dana". Sto jednostavna nije istina, daleko najveci problem je uopce ostvariti pravo na garanciju.
Carnage Gloom je offline  
Staro 26.01.2014., 16:31   #5509
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
Imam jedan problem sa w100. ne mogu upaliti mobitel tj. pocme se palit cim se ubaci baterija pa se odmah ugasi, nekad udje u mobitel i onda se opet brzo restartira.
Jel mogu nekako flashati mobitel a da ne moram oznaciti ono debuging jer do toga ne mogu doci?
Mislim da ti SP flashtool ne treba debugging čak ni custom recovery(dovoljan je ovaj tvornički). http://blog.geekbuying.com/index.php...7-smart-phone/

Ovo je za neki random uređaj, skini flashtool i samo nađi originalni rom za w100 u formatu za flashtool(uvijek je službeni firmware u tom formatu). Ako ne ide stim flashtoolom ima još neki(zaboravio sam ime, malo proguglaj). Meni nije radilo s tim nego s drugim.
bg_4_l je offline  
Staro 26.01.2014., 16:49   #5510
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp

MASVA's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
ovdje ti je sve u paketu za prvu verziju firmware-a
http://www.thlmobilestore.com/news/t...cial-firmware/
Staro 26.01.2014., 16:59   #5511
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Problem je što mi se mobitel stalno pali i gasi, a to se ne događa samo kad ga stavim u update mode(mali čovječuljak sa uskličnikom ! ) jer tada ionako ne možeš koristit power tipku.
može li biti neki spoj na power tipci?
Inače malo prije ovog problema mu je crkla baterija!!!!!!

Zadnje izmijenjeno od: puding22. 26.01.2014. u 17:06.
puding22 je offline  
Staro 26.01.2014., 17:08   #5512
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Carnage Gloom Pregled postova
Mislim da bi bio red konačno i da se ljudima koji se prvi put susreću s kinezima kaže i istina o "garanciji". Jer garancije nema (osim paypalove) što god kinezi pisali po stranicama svojih shopova. Ove priče o slanju u kinu za 90 kn i da će shop obavit servis besplatno jednostavno ne drze vodu. Koliko sam vidio po komentarima, jednom kad vas više paypal ne pokriva, kinezi ce teskom mukom dati neki bon od 10tak dolara, ili poslati dio koji je pokvaren pa ti sam placaj popravak u lokalnom servisu, a cesto ce jednostavno ignorirati problem.
Govorim ovo jer vidim da se u komentarima ag-ove recenzije ljudima daje lažna sigurnost i kao najveći problem navodi "sto ce biti bez moba oko mjesec dana". Sto jednostavna nije istina, daleko najveci problem je uopce ostvariti pravo na garanciju.
a jel? a vidis, meni se bas "pojavio" neki problem s mobom, i nakon sta mi je geek poslao savjet da napravim hard reset, pa iza toga mi rekli da flasham rom, javio sam im se da je problem i dalje tu. i znas sto su mi rekli? da im ga posaljem i da ide full refund. kako to?
pokra89 je offline  
Staro 26.01.2014., 17:16   #5513
eKICh
Premium

Datum registracije: Dec 2009
@ Carange Gloom, nije da nikoga branim, čovijek je napravio recenziju mobitela ne jednog, više njih, pošto to nisu brandovi i svi znamo da kod takvih mobitela kontorle možda nisu takve kao što top brandova, ali ipak pogledaj koliko košta jedan Samsung, Sony, HTC, LG... u tom rangu specifikacija kao što je Inew valjda duplo skuplje (pričamo o slobodnoj prodaji) k tome tu je i dual SIM što je još jedan + što večina ljudi se odlučuje na ovakve mobitele. Što se tiće garancije ti kineski mobiteli se mogu kupiti i širom europe isto tako kao i kod nas (jeste da su skuplji pogotvo kod nas) ali onda automatski dobivaš 2 godine garancije na njega i ne moraš slati u Kinu.
Možda je u neku ruku neobjektivan oko same procijene, ali to je njegova procijena, valjda bi od 10 ljudi da naprave recenziju istoga mobitela bilo 10 različitih mišljenja, uostalom ne tjera te on da kupiš baš taj mobitel, on je to napravil nekome koga zanima taj mobitel da mu ili pomogne oko kupnje istog ili da ga odgovori od kupnje.
Isto tako trebao bih nakon 3-4 mjeseca nadopuniti svoju recenziju da se vidi dali mobitel uredu dali je naišao na kakve probleme ili bilo što drugo.
Vidim skeptičan si i ne vjeruješ kineskim mobitelima, pa mislim da ni nije za tebe neki kineski mobitel.
Isto tako ovdje je tema otvorena da ljudi pričaju iskustva iz o stranicama s kojih kupuju, pa bi bilo dobro da administrator na prvu stranicu napravi neku kao ko anketu gdje ljudi mogu pisati iskustva od određenih kineskih prodavača, tako da ljudi koji prvi put dođu ovdje ne moraju čitati svih 184 stranice.
eKICh je offline  
Staro 26.01.2014., 17:17   #5514
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
... i znas sto su mi rekli? da im ga posaljem i da ide full refund. kako to?
Fino nam zakelji screenshot tog maila.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 26.01.2014., 17:32   #5515
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
a na sta me sve ljudi nece nagovorit... jel triba cila konverzacija ili je ovo dovoljno?
pokra89 je offline  
Staro 26.01.2014., 18:23   #5516
Carnage Gloom
Premium

Carnage Gloom's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor eKICh Pregled postova
@ Carange Gloom, nije da nikoga branim, čovijek je napravio recenziju mobitela ne jednog, više njih, pošto to nisu brandovi i svi znamo da kod takvih mobitela kontorle možda nisu takve kao što top brandova, ali ipak pogledaj koliko košta jedan Samsung, Sony, HTC, LG... u tom rangu specifikacija kao što je Inew valjda duplo skuplje (pričamo o slobodnoj prodaji) k tome tu je i dual SIM što je još jedan + što večina ljudi se odlučuje na ovakve mobitele. Što se tiće garancije ti kineski mobiteli se mogu kupiti i širom europe isto tako kao i kod nas (jeste da su skuplji pogotvo kod nas) ali onda automatski dobivaš 2 godine garancije na njega i ne moraš slati u Kinu.
Možda je u neku ruku neobjektivan oko same procijene, ali to je njegova procijena, valjda bi od 10 ljudi da naprave recenziju istoga mobitela bilo 10 različitih mišljenja, uostalom ne tjera te on da kupiš baš taj mobitel, on je to napravil nekome koga zanima taj mobitel da mu ili pomogne oko kupnje istog ili da ga odgovori od kupnje.
Isto tako trebao bih nakon 3-4 mjeseca nadopuniti svoju recenziju da se vidi dali mobitel uredu dali je naišao na kakve probleme ili bilo što drugo.
Vidim skeptičan si i ne vjeruješ kineskim mobitelima, pa mislim da ni nije za tebe neki kineski mobitel.
Isto tako ovdje je tema otvorena da ljudi pričaju iskustva iz o stranicama s kojih kupuju, pa bi bilo dobro da administrator na prvu stranicu napravi neku kao ko anketu gdje ljudi mogu pisati iskustva od određenih kineskih prodavača, tako da ljudi koji prvi put dođu ovdje ne moraju čitati svih 184 stranice.
Puno toga si iscitao iz mog posta, stvari kojih se uopce nisam dotakao, a kamoli rekao svoje misljenje.
Na prvoj stranici i ima link na gugl docs anketu s dojmovima na pojedine modele i shopove.
Govorio sam iskljucivo o garanciji, pohvalno je da se pisu recenzije, ali ostajem pri tome da je garancija koju shopovi "daju" u najmanju ruku upitna (naravno ovo ovisi i o pojedinom webshopu), i da bi bilo u redu da ljudi znaju koji su rizici prije nego naruče.

@pokra: naravno da ima i pozitivnih primjera, no pitanje je koliko ih je u odnosu na one negativne. Jesi dobio taj refund? Takvo nesto bi me recimo ohrabrilo da moje iduce narudzbe idu preko geeka, a ne preko ostalih kineza. EDIT: ah sad vidim datum na poruci, please, svakako javi tu kako je proslo.

Sto se tice ag-ovih recenzija, ne zelim se upustati u besmislena prepucavanja, ali kako on moze dati svoje misljenje, valjda mogu i ja svoje. I ovo s garancijom nije bilo upuceno samo njemu. Nemam nista protiv covjeka, dapace drago mi je da pise svoje recenzije, ali ipak mi se cini da bi mogao biti objektivniji. Naravno njegova recenzija, njegova stranica, moze pisati sto god zeli, ali volio bih da to bude vise recenzija, a ne uvjeravanje "kupi ovaj mobitel jer je super, mana mu je baterija ali mozes kupit zamjensku pa to zapravo i nije mana" i slicno.

Ag, nhf, ispricavam se ako sam te (ili nekog drugog uvrijedio), samo pokusavam dati konstruktivnu primjedbu.

Zadnje izmijenjeno od: Carnage Gloom. 26.01.2014. u 18:33.
Carnage Gloom je offline  
Staro 26.01.2014., 19:15   #5517
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
dva citata s drugog foruma o Inew V3:

1.1 i am shooting pictures with my inew v3 at 13MP and the pictures are only 1.4 megabytes in size. Isn't that small size for a 13MP photo? i used to own a Star s5/Miz Z2, and shooting at 8MP the pictures had an average of 3-4 megabytes. Also pictures shot at 8MP with my Huawei Ascend p6 are @3.4 MB in size.

1.2 Regarding ISO 100, pictures shot with iNew V3 (F:2.2)are alot brighter than the ones shot with Huawei Ascend P6 ( F:2.0). Both were using ISO 100.

2.regarding battery, it is draining like hell , and i am not sure i want to update the firmware from 1.0.1 to 1.0.4 anymore because i see users have less battery juice after the update

3.regarding UI: the stock launcher gets a little laggy when you open the app drawer, or if you try to hold an app and drag it to the uninstall area. Anyone else noticed that? I installed go launcher and there is no lag at all.

4. While i owned the star s5,when there was no usage, every CPU monitoring app i used showed only one core being active ( the rest of the cores were inactive ), and the active core stayed at the bottom part of the clock speed (400/600+ mhz ) if i remember correctly. While the V3: one core keeps fluctuating between 600 and 1300 Mhz, and the second core wakes up every now and then at 600/1300 Mhz, then goes inactive. This happens when no app is open besides the CPU monitor. Core 3 and 4 is always inactive in this conditions. Anyone sees any abnormality, or is this normal for the MT6582? Star S5 had the MT6589 ( i'm starting to miss my old Star s5 )

5. everything not mentioned ( bluetooth, nfc, otg, sound etc. ) are either decent enough or not with problems worth mentioning

what the user is saying about picture size is quite clear to me, 1.5 megabytes corresponds usually to a 5 megapixels camera, if this phone gives that size no matter the actual resolution, it gives a clue about the real megapixels of the camera, not the interpolated, and yes, it seems as if the actual cmos is only 5 mpx, not even 8, despite it can be interpolated as high as 18 mpx

and about battery draining, thl w200 has the same battery and a more powerful processor, actually it is 1.5 gigahz, 0.2 more than this phone, and look at the chart I include, it has been taken right now from my wife's thl w200, a mere 1.5% consumption per hour, when the V3 is not capable of going under 5% per hour ...

if you take into account that the V3 loses 30% of the charge in minutes (from 100 to 85 and from 15 to zero) you have only 70 points, divided by 5 it gives you a maximum of 14 hours of work with extremely moderate use ...

so i must say that it is not normal at all to have such high battery consumption in a phone as "powerful" as this ... either the software or the hardware is somehow crippled ..
fora je offline  
Staro 27.01.2014., 11:28   #5518
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Lenovo K7T Kingdom, nasljednik K900
http://www.gizchina.com/2014/01/26/l...am-2k-display/
Staro 27.01.2014., 12:19   #5519
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Lenovo K7T Kingdom, nasljednik K900
http://www.gizchina.com/2014/01/26/l...am-2k-display/
Tocnije, nasljednik K910 Vibe Z, jer i izgleda kao taj.
Staro 27.01.2014., 13:07   #5520
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Panda u razdoblju 28.01.-07.02. nudi iNew v3 za 180$. Uz njega dobivate gratis flip cover i dodatnu bateriju.
http://www.pandawill.com/inew-v3-ult...re-p84564.html

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na