|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Aug 2011
|
evo ovo je svjezi mail od fractala. Tokom 12. mj bi trebali bit svi novi proizvodi tu: Dear Eugen, Today I cannot give you exact delivery date to Croatia yet, we work on it and hope to have the stock there in Dec. If you need the Define R4 urgently, please contact Mlacom from Slovenia at this moment, They have the cases on stock for sure. I am sorry to keep you waiting. Thank you very much. Have a nice day, Drahus |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#34 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Koliko treba biti dug kabel na napajanju da moze proci skriven do ATX 12V? |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Fractalovo napajanje je prediđeno za ugradnju u donjoj poziciji i zato posjeduje jedan od najdužih ATX 12V kablova (700mm) i poprilično komotno (po uglovima) ga se može "routati", a inače (uz kraći kabel) bi se moglo poprečno iza matične povući. U tom slučaju računaj na nekakvu komotnu dužinu oko 600mm, bez nekakvog velikog natezanja i čupanja. Vjerojatno se može izvući i uz nešto kraći kabel, ali ne puno manje (ovisno o poziciji konektora na matičnoj). |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Debeli gad
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Inače kad se već dotaklo vodenog hlađenja, odnosno rupa za eksterno smještanje radijatora, moglo se spomenut i da je od krova kućišta pa do matične ploče svega 40mm, bar taj podatak navode strane recenzije. Tako da nevezano za externo smiještanje radijatora, teško da ide i interno jer radijator + ventilator trebaju sigurno nekih 45-50mm. Dodatni je problem šta ni prednja stranica nije baš pogodna za takvo što, jer u tom slučaju treba skidat OBA kaveza, pa nijedan mehanički disk (2xSDD mogu iza matične) nije više moguće montirati, odnosno moguće je improvizirati optiku+disk u 5,25 na vrhu, ali nije to to... Doduše u idealnim uvjetima stane ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 29.11.2012. u 23:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Stane radijator gore bez problema jer su rupe za 120mm ventove izmaknute od ploče, prema lijevoj strani kućišta, tako da su ventovi dolaze nad ploču, a ne direkt di je ploča. Il ipak ne, tako je u Arc-u ![]() ![]() Na ovom videu, lik je mogao EPS kabal provest iza ploče, a ne ovak napravit nakaradu
![]() |
#41 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako je 40-42mm kao šta se spominje, stane prika, al stane jako jako na knap jer je većina radijatora sa "normalnim" ventilatorima je minimalno 15mm+25mm. 50mm bi bilo ok, 55-60mm ideala. Mislim da se razumijemo, neman ja ništa protiv kompromisa, ali malo je glupo utrpat do 1000 kn, a onda se bavit kompromisima, oću doslovno ono "pali-vozi" za te novce ![]() Možda san subjektivan, kao vlasnik takvih hladnjaka, ali pomalo mi je fascinatno šta danas sva kućišta dolaze sa 117. različitih inovacija, a ne možeš u dućanu (bar u HR) nać par komada na koja na vrh možeš montirat radijator bez problema i kompromisa. Šta bi ih ubilo da je kućište 5 ili 10mm više? A te sitnice me nerviraju ![]() Recimo XL mi je bezvezan iznutra skroz, puno previše praznog i nekorisnog prostora, onaj donji kat je napravljen kao da nisu imali ideju šta s njim pa su natrpali 20 kaveza samo da ga popune. Van toga mi je i ogromnih dimenzija, ogroman (180?) ventilator na krovu koji bi ja odmah ugasio jer apsolutno neman potrebu za takvim nečim, a i precijenjen je malo, računajući u kunama ![]() S druge strane, R4 mi je savršen unutarnjim layoutom, možda fali montaža kakvog 3,5 potenciometera unutar 5,25 prostora i možda su kavezi mogli bit izvedeni malo praktičnije, al aj nećemo sad sitničarit. I onda skužim ovih 5-10mm manjka na krovu, nevjerovatno, krenen guglat i vidin da se ekipa masovno raspituje, mjeri, žali, plače,... Stekne se dojam da se masu ljudi ohladilo od sigurne kuplje radi par mm ![]() A EPS neću komentirat, linka san radi onog 1mm prostora, s tin da su njemu ram utori na ASUS nisko, na 90% ploča su visoko i nema šanse da sjedne ![]()
![]() |
#42 |
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Datum registracije: Aug 2009
|
Kakva su iskustva sa pojeftinjenjem starijih serija? Ima li kakve šanse da išta pojeftine kad nova linija dođe? Već duže vrijeme ganjam Arc midi na tržnjaku i ništa, a novi mi je zericu preskup. Eh, da sam bar imao paruštinu kad je Pupo rješavao svoga... ![]()
![]() |
#43 |
Debeli gad
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Previše paničariš. Kod mene HX450+CM II 690, VX450+CM 690/CM II 690 i XFX450+CM 690 nije bilo problema. EPS je full na vrhu ploče (GB P35-DS3R).
![]() |
#45 |
Debeli gad
|
Ne panicarim. Kuciste mozda kupim za 2 dana, mozda za 2 mjeseca a mozda za 2 godine. Getting intel ![]() Ove tvoje informacije su korisne. Imam doma jedan 4pin to 8 pin produzni. jel moze to ici (ako zatreba, a izgleda da nece) ili moram bas svih 8 pinova dovesti od napajanja do maticne? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|