|
![]() |
#26161 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Navečer i ujutro našpricajte paprike vodom, a ispod njih stavite mokre spužve ili posudice s vodom. Hamdija, polij balkon vodom da isparava voda na suncu. Da bi se zametnuli plodovi dignuti vlagu u zraku. Moje su u vrtu i svako jutro su mokre od rose, a preko dana isparava voda iz natopljene zemlje. Kad uđem među paprike osjeti se vlaga i sparina. Jako malo cvijetova mi je otpalo. Uz papriku imam gredicu krastavaca koji su u cvatu, a okolo su i suncokreti te ženino cvijeće tako da je oprašivanje skoro 100%totno. Par slika paradajza: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 12.07.2012. u 22:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26162 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Bogami, ja pronasao sveti gral. ![]() http://www.pohrani.com/f/3c/hI/EgJ3Nlj/bp1020187.jpg http://www.pohrani.com/f/16/12D/1vP6YP5A/bp1020188.jpg Ja, zena, mali i frendica od zene. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#26164 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Poreč, pizzeria Stari Saloon. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#26166 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ah, samo zbog toga valja otići do Poreča ![]() Nisam bio 4 godine, ali izgleda da je pizza i dalje velka i dobra ![]() Citiraj:
![]() Evo da se i ja pohvalim ![]() Odozgora prema dolje: West Indies Red Trinidad Scorpion Butch T Habanero Red 7 Pot Brain Starin Naga Bhut jolokia Red Savina Već me lovi nervoza, Habanero već počeo dobivat boju ![]() Taman kad se vratim u bazu bit će berba ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 13.07.2012. u 10:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26167 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ujutro isprazni kahlicu (posudu) i napuni ju sa vodom. ![]() Stavi posudice od sladoleda tak da se preko dana na +50 voda isparava i radi vlagu medju biljkama. Ja sam jutros feferone i paprike kompletno pospricao sa vodom jer preko noci nije bilo rose. Zametanje plodova je sigurno preko 80%.
![]() |
#26168 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Što se tiče balkonskih paprika, ja sam ih svako jutro pošpricao vodom po listovima i stabljici, te svakoj u kantu ulio deci dva vode kod stabljike, i to im je dovoljno i po najvećoj žegi za zadržavanje vlage. Plus, ako h se složi gusto, da im se lišće dodiruje, to će također duže zadržati vlagu.
![]() |
#26169 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jel ko od vas jeo u Old Friends Pubu? Naručio ćevape i mazalice, ogromna je porcija ćevapa i mazalice nisu loše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26170 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Danas za ručak smo podjeljeni. Dragi je jeo bolonez i kisele krastavce, a ja sam si radila brodiće od tikvica. Za sir sam koristila mozzarellu ![]()
![]() |
#26171 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Danas punjeni i pohani lungić, pire i kristalka ![]()
![]() |
#26172 | |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26173 |
Super Moderators
|
Danas roštilj. Istinabog električni al se nebum bunil ![]()
![]() |
#26174 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Ja kasnije slažem... ![]()
![]() |
![]() |
#26176 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
večeras pred-ljetna roštiljada u lokalnoj birtiji... dečki već vrijedno rade na roštilju sa raznim komadima svinje, krave i peradi, stara je napravila papriku punjenu krumpirom, a ja zapečeni grah i možemo se svi pobit u hrani prije go ![]() ![]() - sve potrebno, recept maznuo od ove osebujne persone koja stalno roka mrak recepte ![]() - prije koju minutu prebacio u vatrostala lisinskog, posuo kobasama, pancetom i pršutom i sad čekam jedno pola sata da se zapeče ![]() - punjena paprika sa sitno sjeckanim krumpirom i zapačenim meggle vrhnjem final pics docnije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26178 |
Registered User
|
oooo syss zapečene paprike, to mi je tak fino makar papriku ne jedem, ali taj krumpir u tome.....mrak ![]() Jutros sam pekla palačinke za doručak, pa smo bili u gostima ti je bilo neš rezanog domaćeg i sir z vrhnjem, a za desert bučnica, štrudla od jabuka, mramorni i kolač s petit keksima, pudingom i šlagom. Najela sam se bulnice of skroz, makar zadnjih dana je samo to na meniu ![]() A sad si idem složit topi sendvič ![]()
![]() |
#26179 |
Moderator
|
samo kaj lijene guzice uokolo ribaju krumpir jerbo je 100 puta brže, ali to nije to ni približno... na sitne kockice treba narezati i onda ja volim još i kad je malo jače zapečeno - e to je posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26181 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
nakon šljake od 18 sati bez stajanja i predaha za klopu, dolazi vrijeme da to sve nadoknadim ![]() krčka se punjena paprika, a popodne će pasti i nešto sa žara ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26182 |
Registered User
|
Danas za ručak goveđa juhica, koju si je organ malo začinil s panoraminim čilijem i lazanje, još jedan mali slatki grizić ![]() Za desert je krema od čokolade, inaće sam to radila sa voćnim pudingom ali nisam imala pa isprobavam s čokoladom (skuhan puding uz dodatak jogurta, vrhnja i šlaga) pa sam dio stavila smrznut jer me zanima da li bi to bilo OK kao sladoled.
![]() |
#26184 |
Super Moderators
|
![]() |
#26185 |
Super Moderators
|
Jučer su sletjela dva domaća grahorasta (jedan 2.9 a drugi 2.7 kg ![]() Za desert slana štrudla od sira ![]()
![]() |
#26186 |
Registered User
|
Polako su počeli plodovi u našem vrtu. Imam pravog vrtlara koji ima zlatne ruke ![]() I uzgojili smo patliđane. Ovo je tek prvi plod ali je slastan. Neka sorta koja raste u dužinu pa je tako narastao 25 cm i onda sam ga odlučila pojest ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26188 |
Registered User
|
![]() |
#26189 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#26190 |
Moderator
|
moj c/p sa drugog foruma: ukiseljeni jučer krastavci na jedan dan... vrlo jednostavna i fina stvar. ujutro zarezati krastavce ne do kraja sa obje strane da se fino mogu trgati na četvrtine, zabiti ih u staklenku i natočiti vode da ostane još 2 prsta do vrha. tu vodu isipati u neku rajnglu, dodati soli i octa... vele ljudi 3 dijela vode i 1 dio octa, ja to od oka i probam dok nije fino kiselo i slano (ne pretjerati sa solju, to ne pomaže ukiseljenju). natrpati gore kopra, a ja ga obožavam pa sam uspio 3 pušleka zgurat nutra i zaliti sa kiselinom, poklopiti ofrlje sa tanjurićem i cijeli dan da bude na suncu i kuha. ostaviti preko noći da se fino ohlade i za doručak idući dan imate najjače kisele krastavce u regijonu. isti postupak je i za papriku. edit: meni je ostalo malo zelenog po krajevima krastavaca jerbo sam ljeno džubre i digo sam se tek oko 11 i oko 12 su čučnuli na sunce što je malo prekasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|