|
![]() |
#152 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ima takvih koliko hoces,samo poticu flame war umjesto da smiruju ? Svodi se na pismo gimnazijalca,protuodgovor strukovnjaka pa onda gimnazijalca i tako u krug ... ![]() Ako hoces cuti par pitanja,mogu ti ja napisati,toliko sam neka gledao da sam ostavio 1/6 vremena na njih |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Pa zna se da je a razina puno teza, i mora bit kad se vec nema prijemnog, a ako netko hoce ici novinarstvo i slicne fakseve, glupo je da ocjene sve odredjuju... Ja sam prosle god isao na nizu raz iz hrv, i bez imalo pripreme s osnovnoskolskim znanjem (jbg, u tehnickoj srednoj se nije ozb shvacao hrvatski, a i prof je bila uzas ![]() Bilo bi uredu da za hrvatski stave eliminacijski zadatak nesto tipa ovog: U upitnim recenicama se koristi veznik(cestica, sta vec ![]() a) jer b) jel * *(znali bi kroatisti bolje slozit to pitanje od mene, vjerujem da jel nije ni ispravno, je l' il kak vec ide ![]() Ugl, to me uzasno iritira kad negdje vidim krivo upotrebljeno.. Za ban ![]() A sad se polako pokazuje sad koliko smo losi, od svih koje znam da su upisali faks, pola ekipe je vec odustalo ili ponovno idu ispocetka... Dobar dio nas ce povuci nesto(sitnice ![]() Al tak mora bit, nemogu svi bit akademski obrazovani kak kaze jedan asistent na nasem faksu..
![]() |
#154 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Pisao sam prošle godine, baš me zanima kako je to ove godine izgledalo. Baš ću ići riješiti bez ikakvog ponavljanja oba testa pa da vidimo... Uostalom, za koje fakseve je toliko važan Hrvatski? Par bodova simo-tamo, upis se dobiva na pravim predmetima kao što su matematika, fizika i ostali ovisno o faksu. Kaj će uopće ljudima koji su završili stručne srednje Hrvatski, svi bi za filozofe? U startu se zna da se upisom u gimnaziju (kako koju) bolje spremaš za faks koji je must nakon završetka školovanja i trpaju te sa hrpom općenitog znanja. Ako si strukovnjak očito je da moraš sve to nadoknaditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Premium
|
Evo par ne znam da li ce biti tocno izvadjeni iz glave,ali probati cu nasumice :P Ribanje i ribarsko prigovaranje 1.Za cega ribarima sluzi trava ? odgovor je mislim bio za rastjerivanje riba 2.Koliko ih je bilo na brodu ? a)3 b)4 c i d nevazni jer bi budala samo pomislila da ih se nalazi u barci 5 ili 6-tero 3.Zbog cega autor odlazi sa ribarima ? b)Da se udalji od svakodnevice 4. U kojem je stoljecu P. pisao ? Tin Ujevic,imena pjesme se ne sjecam ![]() 1.Sto je to "mlada plavca" ? a) metonimija b)poredba c)metafora i 4 tog se ne sjecam 2.Kome je pjesma posvecena ? a) zacinjavcima b) petrarkistima dunno ne znam da lje 3.Zasto je pjesnik spomenio i zazvao M.Marulica ? a)radi podsmjehivanja b)radi postivanja tradicije Candide,ulomak gdje govori o djecaku i 71-om koljenu a) Kakvim je tonom obiljezen polazni tekst ? a)idilican b)ironican c)sarkastican Zasto se njegovoj majci ne svidja neki plemic ? odgovor je bio zbog toga sto nije visok plemic Kakav je djecak ? Prostodusan Jezik Kakvom je tvorbom nastao tekstopisac ? a)sufiksalnom tvorbom b)prefiksalno-sufiksalnom tvorbom c)slaganjem d)srastanjem Koja je od ovih rijeci nastala tvorbom na ić ? Kruščić,bubreščić,končić i jos nesto je bilo Gdje se dogodila palatalizacija ? Vučem,lažem,plačem Koji je od ovog oronim ? Dilj-gora,Slavonski Brod,Gorski kotar Neda mi se vise hehe,sutra ce svejedno biti objavljena knjizica,ovo je sve nabacano ali valjda ces skuziti ![]() http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/m...a-u-camcu.html Zadnje izmijenjeno od: blava. 24.05.2012. u 18:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Guest
|
koji je ovo klinac? 1996 se maturiralo, uzeo prosjek ocjena 3 i 4 srednje + glavni bodovi na prijemnom ispitu i "mirna Bosna". Ako nisi upao , pravac vojska u 11 ili 2. mj. Izgleda da je wannabe menagerska generacija prezauzeta sa vikend odvaljivanjima na "apsirin" , metroseksulanim trendovima, alkoholiziranjem od 10. te godine , LOL, pa je problem priprema za maturu,daj ugrijat stolicu i gotova stvar. Citiraj:
I što je tu problem? Navedena je opća kultura , 75% odgovora znam |
|
![]() |
![]() |
#158 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() +1 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Zakurac je ta matura kad je u mojoj školi bila prepisivačina opasna. A prelagano je prepisat jer je sve na iksanje, samo kolegi govoriš ABACADB itd. Meni je čak profa riješio neke zadatke iz matematike kad sam osta sam u razredu, bio je inženjer strojarstva pa mu je to bio mačij kašalj. A kakvi sve upisuju fakseve padne mi mrak na oči, takvi su samo za vidanje šarafa, za ništa drugo. Pišemo kolokvij iz matematike, a lik me pita jel tangens sinus kroz kosinus, jbt studiraš tehnički faks, a nisi siguran šta je tangens... I rest my case... Općenito je cijeli sustav smeće, svakog boli kurac, prepisivačina opasna, znanje na nuli, poremećen sustav vrijednosti, samo se gleda kako će se provuć itd. Jedan legendarni profesor bi reka: "Dabogda te operira doktor koji je prvi dio prepisa, a drugi preskočio!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Neznam kako to sad ide ali ako se svi zale, mora bit bolje nego prije ![]() Ja kad sam upisivao faks bila je pizdarija, bar 2-3 upisna kruga i svi upali. Ali jelte, nije ekonomija.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa ja ne bi ovo mogo riješiti da mi život ovisi o tome ![]() vratio bi se komisiji sa neispunjenim testom i dao svakom ecdl test da riješe... ajd sad MAJKU TI TVOJU!!! ![]() ja nisam pismen vako, ti nisi onako i eto idemo svi dalje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Premium
|
Citiraj:
evo rjesenja i ispitna knjizica,molim prodjite ispitnu knjizicu ako imate vremena i usporedite sa rjesenjima i da vidimo koliko imate ![]() http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/home Zadnje izmijenjeno od: blava. 28.05.2012. u 14:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Eo gledam ta pitanja, i sad, ja sam imao dva iz hrvatskog u mojoj gimzi, pa svejedno moram konstatirat da pitanja i nisu baš tak preteška koliko se jadikuje po portalima, fejsu i sl. Neznam u čemu je problem, mi smo se pripremali za prijemne i znao se kakav je režim rada bio prije prijemnog što se tiče učenja. Onda je došla državna i odjednom se skoro više nitko nepriprema za državnu maturu, samo se jadikuje po portalima kad se faila. Tko si je povukao paralelu prijemni=državna matura, i pripremao se za istu, nije bilo problema. Čak i ova pitanja koja su bila dvosmislena il su imala više točnih odgovora, pa ljudi moji tog je svega bilo i na prijemnima pa se niko nije žalio. Nebranim, niti nekudim nikoga, al brate mili, pa znalo se kad je državna matura i da morate ići na nju ako želite dalje i moglo se pripremit za istu. Uostalom, pitanja su jednaka bila za sve. Netko se bolje, netko lošije pripremio i takvi će bit rezultati.
![]() |
#164 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam pregledao prvih 20tak pitanja i čine mi se normalna. Neka pitanja koja sam pročitao u novinama prošli tjedan "Koliko je bilo ljudi na brodu koji je išao ...negdje..." su mi debilna jer ne traže da kažeš šta je bit djela nego te pitaju glupe i nebitne detalje. Ima i sličnih pitanja u ovom primjeru na webu, ali kod svih imaš tekst stranicu prije u kojem sve piše tako da i nije baš neki problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Teško je kad nisu niti čitali niti pokušali učiti, nemaju se uopće nikakvo pravo žaliti
![]() |
![]() |
#167 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Klauški im je (ministru te mamama, tatama i maturantima koji imaju njegov broj) lijepo odgovorio: http://www.index.hr/vijesti/clanak/d...ja/617515.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Odlično napisano, s3r3 mi se polako od tog jadikovanja kak je teško, a nitko ništ nije učio
![]() |
![]() |
#169 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
Ovo s ljudima na brodu je najgluplje, ja još uvijek tvrdim da ih je bilo troje pošto je onaj sin samo "prolaznik". Smatram da su tu kiksali, a onaj bod su nam poklonili kod Edipa bezveze..
![]() |
![]() |
#170 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
a i ja gledao bas u udzbeniku,nemam oronima uopce objasnjeno,nemam Tina Ujevica u citanci pa sto da kazem ... I,da ponovim,moglo se vecina zakljuciti na temelju polaznog teksta,jedino su zadnja i predzadnja pitanja zahtijevala znanje i procitanu lektiru ![]() srecom,prosao sam,imam nekih 50-tak od 80 sto je super koliko sam ucio i esej je pogodjen samo nemojte kopljima po meni radi posta ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#172 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
svaka čast klincima koji ovo rješavaju, dobro je da su testovi teški, tako se izlučuju najbolji i to je sasvim ok... samo se prosječni srednjoškolci bune sjetim se kako je nama bilo prije državne mature puno lakše maturirat ali su zato prijemni na faksu bili dosta teški tak da je sve to ''tu negdje'' ipak sam bliži državnoj maturi jer se radi na standardizaciji znanja, to je ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ma daj...upravo rjesaval visu i nizu razinu nakon dvije godine ponovo (dobro, prije dvije godine sam samo procital crnog macka, registraturu i zlocin i kaznu) i sad sam preko pola pitanja znal... ma ovo je presmijesno...samo se trebalo citati s razumijevanjem...a ova pitanja koja su diskutabilna, ma molim lijepo...nista tu nije diskutabilno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Pohvalio bi i sustav ocjenjivanja ispita gdje za 55% dobijes 4.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: dean225. 29.05.2012. u 03:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#177 |
Premium
|
Povlacim sve sto sam se nas*ao o maturi,prezadovoljan sam ocjenama,valjda to onaj pocetnik faktor straha me obuzeo i mislio sam da sam lose rijesio. Stvarno im svaka cast sto su spustili kriteriji iz matematike,tog sam se najvise bojao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
pa ova matura se nije mogla loše rješiti...a matiša, pa ako malo pogledaš i imaš malo mozga bez problema se rješi za 4, pričam za višu razinu... a nižu razinu, pa trenirani majmun to prođe s dovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
![]() |
![]() |
#180 |
Premium
|
vjeruj ima onih koji su pali na nizoj razini,pripremali se i kao isli na pripreme i imali 5 bodova od 40 hrvatski-4 viša,engleski 4-viša i matka B 3 samo sto mi se nije dalo proci malo vise i nisam imao 2 godine :P slicno kao i ti panda prosle godine ^^ samo matematiku si ti too advanced za mene |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|