Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.05.2012., 17:36   #151
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ajd dok objave te ispite iz hrv, nek netko linka ovdje...bas me zanima dal su ljudi lijeni, profesori ne prate program ili se fkt ovi filozofi vole iživljavati
domis je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2012., 17:44   #152
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
ajd dok objave te ispite iz hrv, nek netko linka ovdje...bas me zanima dal su ljudi lijeni, profesori ne prate program ili se fkt ovi filozofi vole iživljavati
Sto tocno da se linka,ispade pojedinih srednjoskolaca iz razlicitih skola punih vulgarnosti i spominjanja blize familije na kojem odredjeni sajtovi pridobivaju fanove na fejsbuku ?
Ima takvih koliko hoces,samo poticu flame war umjesto da smiruju ?
Svodi se na pismo gimnazijalca,protuodgovor strukovnjaka pa onda gimnazijalca i tako u krug ...

Ako hoces cuti par pitanja,mogu ti ja napisati,toliko sam neka gledao da sam ostavio 1/6 vremena na njih
blava je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2012., 17:49   #153
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Pa zna se da je a razina puno teza, i mora bit kad se vec nema prijemnog, a ako netko hoce ici novinarstvo i slicne fakseve, glupo je da ocjene sve odredjuju...
Ja sam prosle god isao na nizu raz iz hrv, i bez imalo pripreme s osnovnoskolskim znanjem (jbg, u tehnickoj srednoj se nije ozb shvacao hrvatski, a i prof je bila uzas ) rjesio 60% to na zaokruzivanje, a prolaz je bio oko 30%.. Stvarno je bilo smjesno, naravno da je moralo biti teze ove god..

Bilo bi uredu da za hrvatski stave eliminacijski zadatak nesto tipa ovog:
U upitnim recenicama se koristi veznik(cestica, sta vec ):
a) jer
b) jel *

*(znali bi kroatisti bolje slozit to pitanje od mene, vjerujem da jel nije ni ispravno, je l' il kak vec ide )
Ugl, to me uzasno iritira kad negdje vidim krivo upotrebljeno.. Za ban

A sad se polako pokazuje sad koliko smo losi, od svih koje znam da su upisali faks, pola ekipe je vec odustalo ili ponovno idu ispocetka... Dobar dio nas ce povuci nesto(sitnice ) u drugu god, samo 20% ljudi ce rjesit sve iz prve...
Al tak mora bit, nemogu svi bit akademski obrazovani kak kaze jedan asistent na nasem faksu..

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2012., 17:53   #154
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Pisao sam prošle godine, baš me zanima kako je to ove godine izgledalo. Baš ću ići riješiti bez ikakvog ponavljanja oba testa pa da vidimo...
Uostalom, za koje fakseve je toliko važan Hrvatski? Par bodova simo-tamo, upis se dobiva na pravim predmetima kao što su matematika, fizika i ostali ovisno o faksu.
Kaj će uopće ljudima koji su završili stručne srednje Hrvatski, svi bi za filozofe?

U startu se zna da se upisom u gimnaziju (kako koju) bolje spremaš za faks koji je must nakon završetka školovanja i trpaju te sa hrpom općenitog znanja. Ako si strukovnjak očito je da moraš sve to nadoknaditi.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2012., 18:06   #155
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Evo par ne znam da li ce biti tocno izvadjeni iz glave,ali probati cu nasumice :P

Ribanje i ribarsko prigovaranje
1.Za cega ribarima sluzi trava ?
odgovor je mislim bio za rastjerivanje riba
2.Koliko ih je bilo na brodu ?
a)3
b)4
c i d nevazni jer bi budala samo pomislila da ih se nalazi u barci 5 ili 6-tero
3.Zbog cega autor odlazi sa ribarima ?
b)Da se udalji od svakodnevice
4. U kojem je stoljecu P. pisao ?

Tin Ujevic,imena pjesme se ne sjecam
1.Sto je to "mlada plavca" ?
a) metonimija
b)poredba
c)metafora i 4 tog se ne sjecam
2.Kome je pjesma posvecena ?
a) zacinjavcima
b) petrarkistima
dunno ne znam da lje
3.Zasto je pjesnik spomenio i zazvao M.Marulica ?
a)radi podsmjehivanja
b)radi postivanja tradicije

Candide,ulomak gdje govori o djecaku i 71-om koljenu
a) Kakvim je tonom obiljezen polazni tekst ?
a)idilican
b)ironican
c)sarkastican

Zasto se njegovoj majci ne svidja neki plemic ?
odgovor je bio zbog toga sto nije visok plemic

Kakav je djecak ?
Prostodusan

Jezik
Kakvom je tvorbom nastao tekstopisac ?
a)sufiksalnom tvorbom
b)prefiksalno-sufiksalnom tvorbom
c)slaganjem
d)srastanjem

Koja je od ovih rijeci nastala tvorbom na ić ?
Kruščić,bubreščić,končić i jos nesto je bilo

Gdje se dogodila palatalizacija ?
Vučem,lažem,plačem

Koji je od ovog oronim ?
Dilj-gora,Slavonski Brod,Gorski kotar

Neda mi se vise hehe,sutra ce svejedno biti objavljena knjizica,ovo je sve nabacano ali valjda ces skuziti

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/m...a-u-camcu.html

Zadnje izmijenjeno od: blava. 24.05.2012. u 18:21.
Staro 24.05.2012., 20:13   #156
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
To je sad nastao jedan sveopci kao oko tog ispita iz hrvatskog jezika i sukoba gimnazija-strukovne skole.
Najveci je apsurd sto ministar prije tvrdio da ispit za višu razinu ( A ) mogu jednako shvatiti i napisati gimnazijalac i ucenik iz strukovne skole,a zapravo sada tvrdi da je A razina prilagodjena gimnazijskom programu .

I test je bio tezak,ne toliko tezak koliko dvosmislen i neshvatljiva pitanja,pola toga nije bilo iz ispitne knjizice,nije bilo uopce Krleze,Senoe i nekih stvari koje bi jedan maturant trebao poznavati jer je u toj drzavi zivi,nego pitanja o sagu iz Glembajevih,o tome za cega trava sluzi ribarima u Ribanje i ribarsko prigovaranje.
Ali ajd,dosta to ga se moglo naslutiti iz polaznog teksta,ako malo vijuge upregnes mogao si i da nisi procitao djelo tocno odgovoriti cistom logikom

A i prica se da je to test sa Filozofskog fakulteta za studij kroatistike sto reci vise,i jezik je bio puno tezi u odnosu na proslu godinu ...

Samo mali osvrt na ovogodisnji test iz hrvatskog jezika
Bila su i prošle godine pitanja teška i dvosmislena pa se nitko nije žalio

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2012., 20:25   #157
ivan77
Guest

koji je ovo klinac? 1996 se maturiralo, uzeo prosjek ocjena 3 i 4 srednje + glavni bodovi na prijemnom ispitu i "mirna Bosna". Ako nisi upao , pravac vojska u 11 ili 2. mj. Izgleda da je wannabe menagerska generacija prezauzeta sa vikend odvaljivanjima na "apsirin" , metroseksulanim trendovima, alkoholiziranjem od 10. te godine , LOL, pa je problem priprema za maturu,daj ugrijat stolicu i gotova stvar.

Citiraj:

/cut pitanja.

Neda mi se vise hehe,sutra ce svejedno biti objavljena knjizica,ovo je sve nabacano ali valjda ces skuziti

I što je tu problem? Navedena je opća kultura , 75% odgovora znam
  Reply With Quote
Staro 24.05.2012., 20:37   #158
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
koji je ovo klinac? 1996 se maturiralo, uzeo prosjek ocjena 3 i 4 srednje + glavni bodovi na prijemnom ispitu i "mirna Bosna". Ako nisi upao , pravac vojska u 11 ili 2. mj. Izgleda da je wannabe menagerska generacija prezauzeta sa vikend odvaljivanjima na "apsirin" , metroseksulanim trendovima, alkoholiziranjem od 10. te godine , LOL, pa je problem priprema za maturu,daj ugrijat stolicu i gotova stvar.

kad se ne priča o COD-u i Man UTD-u, ti čak znaš biti i objektivan

+1
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2012., 21:06   #159
RaWeN
Premium

RaWeN's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Zakurac je ta matura kad je u mojoj školi bila prepisivačina opasna.
A prelagano je prepisat jer je sve na iksanje, samo kolegi govoriš ABACADB itd.
Meni je čak profa riješio neke zadatke iz matematike kad sam osta sam u razredu, bio je inženjer strojarstva pa mu je to bio mačij kašalj.

A kakvi sve upisuju fakseve padne mi mrak na oči, takvi su samo za vidanje šarafa, za ništa drugo.
Pišemo kolokvij iz matematike, a lik me pita jel tangens sinus kroz kosinus, jbt studiraš tehnički faks, a nisi siguran šta je tangens... I rest my case...

Općenito je cijeli sustav smeće, svakog boli kurac, prepisivačina opasna, znanje na nuli, poremećen sustav vrijednosti, samo se gleda kako će se provuć itd.
Jedan legendarni profesor bi reka: "Dabogda te operira doktor koji je prvi dio prepisa, a drugi preskočio!"

RaWeN je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2012., 12:53   #160
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Neznam kako to sad ide ali ako se svi zale, mora bit bolje nego prije ...
Ja kad sam upisivao faks bila je pizdarija, bar 2-3 upisna kruga i svi upali.
Ali jelte, nije ekonomija....

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2012., 13:01   #161
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa ja ne bi ovo mogo riješiti da mi život ovisi o tome

vratio bi se komisiji sa neispunjenim testom i dao svakom ecdl test da riješe... ajd sad MAJKU TI TVOJU!!!

ja nisam pismen vako, ti nisi onako i eto idemo svi dalje
syss je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 14:34   #162
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova

znas ne bi ulazio u tvoje poznavanje HJ-a i opce kulture

evo rjesenja i ispitna knjizica,molim prodjite ispitnu knjizicu ako imate vremena i usporedite sa rjesenjima i da vidimo koliko imate
http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/home

Zadnje izmijenjeno od: blava. 28.05.2012. u 14:47.
Staro 28.05.2012., 16:04   #163
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Eo gledam ta pitanja, i sad, ja sam imao dva iz hrvatskog u mojoj gimzi, pa svejedno moram konstatirat da pitanja i nisu baš tak preteška koliko se jadikuje po portalima, fejsu i sl.

Neznam u čemu je problem, mi smo se pripremali za prijemne i znao se kakav je režim rada bio prije prijemnog što se tiče učenja. Onda je došla državna i odjednom se skoro više nitko nepriprema za državnu maturu, samo se jadikuje po portalima kad se faila. Tko si je povukao paralelu prijemni=državna matura, i pripremao se za istu, nije bilo problema.

Čak i ova pitanja koja su bila dvosmislena il su imala više točnih odgovora, pa ljudi moji tog je svega bilo i na prijemnima pa se niko nije žalio.

Nebranim, niti nekudim nikoga, al brate mili, pa znalo se kad je državna matura i da morate ići na nju ako želite dalje i moglo se pripremit za istu. Uostalom, pitanja su jednaka bila za sve. Netko se bolje, netko lošije pripremio i takvi će bit rezultati.
Staro 28.05.2012., 16:48   #164
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Ja sam pregledao prvih 20tak pitanja i čine mi se normalna.
Neka pitanja koja sam pročitao u novinama prošli tjedan "Koliko je bilo ljudi na brodu koji je išao ...negdje..." su mi debilna jer ne traže da kažeš šta je bit djela nego te pitaju glupe i nebitne detalje.

Ima i sličnih pitanja u ovom primjeru na webu, ali kod svih imaš tekst stranicu prije u kojem sve piše tako da i nije baš neki problem.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 17:56   #165
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Baš to. Imali su tekst na papiru (uglavnom razumljiv ako izuzmemo Oproštaj) dok smo mi tekst imali u glavi.

I nismo tako cvilili.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 19:13   #166
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Teško je kad nisu niti čitali niti pokušali učiti, nemaju se uopće nikakvo pravo žaliti

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

Staro 28.05.2012., 21:01   #167
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Klauški im je (ministru te mamama, tatama i maturantima koji imaju njegov broj) lijepo odgovorio:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/d...ja/617515.aspx
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 21:35   #168
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Odlično napisano, s3r3 mi se polako od tog jadikovanja kak je teško, a nitko ništ nije učio

Staro 28.05.2012., 23:35   #169
h4ze
Premium
Moj komp

h4ze's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Ja sam pregledao prvih 20tak pitanja i čine mi se normalna.
Neka pitanja koja sam pročitao u novinama prošli tjedan "Koliko je bilo ljudi na brodu koji je išao ...negdje..." su mi debilna jer ne traže da kažeš šta je bit djela nego te pitaju glupe i nebitne detalje.
Istina, bilo je još par debilnih pitanja ali je ispit rješiv za neku trojku bez učenja sigurno...
Ovo s ljudima na brodu je najgluplje, ja još uvijek tvrdim da ih je bilo troje pošto je onaj sin samo "prolaznik". Smatram da su tu kiksali, a onaj bod su nam poklonili kod Edipa bezveze..
Staro 29.05.2012., 00:02   #170
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor panda505 Pregled postova
Odlično napisano, s3r3 mi se polako od tog jadikovanja kak je teško, a nitko ništ nije učio

Citiraj:
Pripremo sam se za sve onak, dan dva prije ispita, ništa više

Esej iz hrvatskog sam na blef pis'o, jer mi je doletio ulomak iz Oca Goriota, a mislio sam da neće biti (pošto nam je bio i ulomak iz te knjige na PROBNOJ maturi godinu dana ranije), pa sam to onak piso, ali bar sam to čit'o za lektiru pa sam donekle znao

na kraju, hrvatski 3, engleski 4
sto hocu reci,ja se toliko ne zalim,ove godine vjeruj mi ne bi tako olako dobio pozitivnu bez ucenja na ispitu jezika i knjizevnosti i da si prosao ispitni katalog sto su ga dali u 12 mjesecu,opet bi se izgubio
a i ja gledao bas u udzbeniku,nemam oronima uopce objasnjeno,nemam Tina Ujevica u citanci pa sto da kazem ...
I,da ponovim,moglo se vecina zakljuciti na temelju polaznog teksta,jedino su zadnja i predzadnja pitanja zahtijevala znanje i procitanu lektiru

srecom,prosao sam,imam nekih 50-tak od 80 sto je super koliko sam ucio i esej je pogodjen

samo nemojte kopljima po meni radi posta
Staro 29.05.2012., 00:05   #171
ivan77
Guest

Citiraj:
znas ne bi ulazio u tvoje poznavanje HJ-a i opce kulture

evo rjesenja i ispitna knjizica,molim prodjite ispitnu knjizicu ako imate vremena i usporedite sa rjesenjima i da vidimo koliko imate
http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/home

Ma strava! Evo , trebat će mi 10 dana intravenoznih sedativa da se oporavim od ovih šok-pitanja
  Reply With Quote
Staro 29.05.2012., 00:17   #172
zulije
Premium

zulije's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
svaka čast klincima koji ovo rješavaju, dobro je da su testovi teški, tako se izlučuju najbolji i to je sasvim ok... samo se prosječni srednjoškolci bune

sjetim se kako je nama bilo prije državne mature puno lakše maturirat ali su zato prijemni na faksu bili dosta teški tak da je sve to ''tu negdje'' ipak sam bliži državnoj maturi jer se radi na standardizaciji znanja, to je ok
zulije je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2012., 02:37   #173
domis
Premium
Moj komp

ma daj...upravo rjesaval visu i nizu razinu nakon dvije godine ponovo (dobro, prije dvije godine sam samo procital crnog macka, registraturu i zlocin i kaznu) i sad sam preko pola pitanja znal...

ma ovo je presmijesno...samo se trebalo citati s razumijevanjem...a ova pitanja koja su diskutabilna, ma molim lijepo...nista tu nije diskutabilno
Staro 29.05.2012., 03:06   #174
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
ma daj...upravo rjesaval visu i nizu razinu nakon dvije godine ponovo (dobro, prije dvije godine sam samo procital crnog macka, registraturu i zlocin i kaznu) i sad sam preko pola pitanja znal...

ma ovo je presmijesno...samo se trebalo citati s razumijevanjem...a ova pitanja koja su diskutabilna, ma molim lijepo...nista tu nije diskutabilno
Slazem se potpuno.. Dobijes kratki tekst, procitas, razumijes ili ne razumijes i odgovaras na pitanja.. Masu odgovora se moralo zakljucit.. Jos dobijes ponudjene odgovore.. A sta da saam moras odg??

Pohvalio bi i sustav ocjenjivanja ispita gdje za 55% dobijes 4..

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 29.05.2012. u 03:12.
dean225 je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2012., 11:58   #175
h4ze
Premium
Moj komp

h4ze's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Evo danas se pisala matematika...
Ja sam nižu razinu pisao i ono je smiješno, valjda osnovnoškolac može napisati za prolaznu ocjenu. Bilo je jedno teško pitanje
Staro 30.05.2012., 12:03   #176
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova

Pohvalio bi i sustav ocjenjivanja ispita gdje za 55% dobijes 4..

Da, jbt. Na faksu dobiješ 2 za 55% rješenog, i to ako je profesor dobre volje
Staro 05.07.2012., 18:52   #177
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Povlacim sve sto sam se nas*ao o maturi,prezadovoljan sam ocjenama,valjda to onaj pocetnik faktor straha me obuzeo i mislio sam da sam lose rijesio.
Stvarno im svaka cast sto su spustili kriteriji iz matematike,tog sam se najvise bojao
Staro 05.07.2012., 18:59   #178
domis
Premium
Moj komp

pa ova matura se nije mogla loše rješiti...a matiša, pa ako malo pogledaš i imaš malo mozga bez problema se rješi za 4, pričam za višu razinu...

a nižu razinu, pa trenirani majmun to prođe s dovoljan
Staro 05.07.2012., 19:07   #179
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Citiraj:
pa ova matura se nije mogla loše rješiti...a matiša, pa ako malo pogledaš i imaš malo mozga bez problema se rješi za 4, pričam za višu razinu...

a nižu razinu, pa trenirani majmun to prođe s dovoljan

B razinu matke riješi onaj koji završi 8. razred

Staro 05.07.2012., 20:01   #180
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

vjeruj ima onih koji su pali na nizoj razini,pripremali se i kao isli na pripreme i imali 5 bodova od 40
hrvatski-4 viša,engleski 4-viša i matka B 3 samo sto mi se nije dalo proci malo vise i nisam imao 2 godine :P
slicno kao i ti panda prosle godine ^^ samo matematiku si ti too advanced za mene
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno