Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.04.2012., 05:12   #1
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Outdoor mrežni kabel za WiFi bridge

Jel netko zna da li koja firma prodaje outdoor cat5 kablove na metre? Treba mi nekih 20-30 metara za spojit s Ubiquiti NanoBridge M5 na krovu, a morat ce nazalost bit totalno izlozeno, nema nacina da ga ukopam ili bilo kako sakrijem pa je bitno da je otporan na elemente. Isto tako preko njega ce ic struja POE sistemom. Nasao sam na Nabava.net ovo:

http://www.nabava.net/trazilica.php?...door+pvc+cable

To je ono sto trazim, ali izgleda da svi prodaju samo po 300 metara u komadu, sto je preko 1000 kn za cijeli kolut.
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2012., 09:12   #2
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Ja imam običan kabl vani, doduše ne toliko dugačak i sve šljaka već neko vrijeme. Isto POE ide kroz njega. Jedino ako će ti kabal vjesit u zraku 20m od A do B mislim da to nemože izdržat, al ovako ako ide po zidu il nečemu nebi trebao imati problema, bar x godina.
Oglas

Oglas
Staro 25.04.2012., 11:10   #3
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Dr.Gonzo Pregled postova
Jel netko zna da li koja firma prodaje outdoor cat5 kablove na metre? Treba mi nekih 20-30 metara za spojit s Ubiquiti NanoBridge M5 na krovu, a morat ce nazalost bit totalno izlozeno, nema nacina da ga ukopam ili bilo kako sakrijem pa je bitno da je otporan na elemente. Isto tako preko njega ce ic struja POE sistemom. Nasao sam na Nabava.net ovo:

http://www.nabava.net/trazilica.php?...door+pvc+cable

To je ono sto trazim, ali izgleda da svi prodaju samo po 300 metara u komadu, sto je preko 1000 kn za cijeli kolut.
Ako ne nađeš nigdje u ZG, javi se pa ti ga spakiramo iz Umaga

Baš taj imamo, crni, sa folijom (FTP).

Ako ga staviš po krovu, uz sajlu ili u oluku stajati će i raditi normalno, ako je razapet kao štrik mislim da bi moglo doć do problema.
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2012., 13:42   #4
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ja imam običan kabl vani, doduše ne toliko dugačak i sve šljaka već neko vrijeme. Isto POE ide kroz njega. Jedino ako će ti kabal vjesit u zraku 20m od A do B mislim da to nemože izdržat, al ovako ako ide po zidu il nečemu nebi trebao imati problema, bar x godina.
Ovisi sto znaci neko vrijeme. Nakon godinu - godinu i pol dana ce ga sunce poceti "jesti", postane tvrd a vanjski omotac se skruti i pocne raspadati. Mi smo imali obican cat 5 u podzbuknom buziru. Sve je to stajalo na krovu, nije bilo pod zbukom dakle. Prvo se nakon godinu - godinu i pol dana pojeo buzir, izgledao je kao sir. Nakon toga na juznoj strani se i UTP poceo raspadati. Istina kabel je i dalje izdrzao dosta godina zahvaljujuci buziru.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2012., 14:19   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zašto nema na metre ? Zato jer se trgovci ne žele za * * * t na "peci - bokune".
Snađi se, provuci ftp kabel kroz pvc cijev za elektro instalacije ili sl.
Dio koji je između dvije zgrade riješi tako da rastegneš sajlu (inox ili čelična u pvc - u), na koju ćeš pričvrstiti pvc cijev sa kabelom. Na oba kraja obavezno ostaviti kabela viška da može "disat".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2012., 14:46   #6
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor tskarda Pregled postova
Ako ne nađeš nigdje u ZG, javi se pa ti ga spakiramo iz Umaga

Baš taj imamo, crni, sa folijom (FTP).

Ako ga staviš po krovu, uz sajlu ili u oluku stajati će i raditi normalno, ako je razapet kao štrik mislim da bi moglo doć do problema.
Nece bit razapet ko strik, al ce bit bacen s krova (kuca od 2 kata + kosi krov) i uveden u stan koji se nalazi u visokom prizemlju kroz kanalic koji postoji za antensku instalaciju (i vodi direktno do routera). Strana zgrade na kojoj ce visiti je ogradjena s 3 strane, tako da ce dobivati vrlo malo direktnog sunca (osim istocnog, ujutro), ali mora prec i nekih 5-10 metara do sljemena krova gdje se nalazi TV antena na koju ce bit montiran ubiquiti nanobridge... E sad, TV kabel tu stoji vec godinama bez ikakvih problema, al naravno mrezni su dosta osjetljiviji pa bi ipak bilo bitno da je otporan bar na kisu i donekle na temperaturu. Stavljanje u buzir ili bilo kakav pvc kanalic ne dolazi u obzir upravo zato jer mu nigdje osim na krovu ne mogu pristupit (kroz onaj kanalic u zidu cu ga morat progurat iznutra, previsoko je izlaz na strani zgrade da ga dohvatim s te strane). Ak je taj kabel kojeg imate oklopljen (znaci folija unutra za uzemljenje) i moze izdrzat takvu upotrebu javi mi na PM pa cemo se dogovoriti.

Zadnje izmijenjeno od: Dr.Gonzo. 25.04.2012. u 15:31.
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno