![]() |
Outdoor mrežni kabel za WiFi bridge
Jel netko zna da li koja firma prodaje outdoor cat5 kablove na metre? Treba mi nekih 20-30 metara za spojit s Ubiquiti NanoBridge M5 na krovu, a morat ce nazalost bit totalno izlozeno, nema nacina da ga ukopam ili bilo kako sakrijem pa je bitno da je otporan na elemente. Isto tako preko njega ce ic struja POE sistemom. Nasao sam na Nabava.net ovo:
http://www.nabava.net/trazilica.php?...door+pvc+cable To je ono sto trazim, ali izgleda da svi prodaju samo po 300 metara u komadu, sto je preko 1000 kn za cijeli kolut. |
Ja imam običan kabl vani, doduše ne toliko dugačak i sve šljaka već neko vrijeme. Isto POE ide kroz njega. Jedino ako će ti kabal vjesit u zraku 20m od A do B mislim da to nemože izdržat, al ovako ako ide po zidu il nečemu nebi trebao imati problema, bar x godina.
|
Citiraj:
Baš taj imamo, crni, sa folijom (FTP). Ako ga staviš po krovu, uz sajlu ili u oluku stajati će i raditi normalno, ako je razapet kao štrik mislim da bi moglo doć do problema. |
Citiraj:
|
Zašto nema na metre ? Zato jer se trgovci ne žele za * * * t na "peci - bokune".
Snađi se, provuci ftp kabel kroz pvc cijev za elektro instalacije ili sl. Dio koji je između dvije zgrade riješi tako da rastegneš sajlu (inox ili čelična u pvc - u), na koju ćeš pričvrstiti pvc cijev sa kabelom. Na oba kraja obavezno ostaviti kabela viška da može "disat". |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:49. |