|
![]() |
#25411 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kolko mi je poznato, u Hr nećeš naći kebab s pravim mesom, izuzev onih koji rade kebab s komadima piletine, ovo sve generičko mljeveno kaj se vrti, kupuju svi od istog dobavljača i nema to puno veze s mesom.
![]() |
![]() |
#25412 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#25413 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ak oces pojest jako dobar gyros odi u lucko u "papriku" ![]()
![]() |
#25414 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
![]() |
#25415 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Danas se hranim ostatcima-za doručak ostatak šunke, kruh i hren a za ručak ostatak juhe i junetine ![]()
![]() |
#25416 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Danas je bio red za isprobavanje novog kruha. Radni naziv kruha je jedeš i piješ ![]() Kruh je sa pivom, domaćom naravno, pa ima lagano crvenkasti štih po boji pive. Nije loše, svakako za ponovit. Doručak je bila šunka i friško pečeni kruh. Upravo se peče pizza za mene ![]()
![]() |
#25417 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#25418 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ja se slažem da je pašteta, definitivno, jeo sam i onaj sa "cijelim" mesom pa nisu ništa posebno. Umak im je prebrutalan i mogao bih ga jesti samo sa lepinjom.
![]() |
![]() |
#25419 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25420 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
@Halos Čemu takve tenzije, nisi u saboru niti je ovo ispravak netočnog navoda. Htio sam reći, a to nema uopće veze s tobom, da su kebabi svi isti. Pašteta-mesni narezak je od istog proizvođaća ili su dva u HR. Razlika je samo u veličini i ukusu somuna i količini priloga. Tak da nemre negdje biti bolji kebab od onog tamo 100 metara dalje. Svi su isti.
![]() |
#25421 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25422 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
I ja isto. Trovač na Črnomercu je imao OK kebab, ali ovaj u Kustošiji kod Big Martina od pilećeg i purećeg mesa je odličan. Stvarno vidiš komade mesine naslagane na šipku i ima dobar pac za njih. E kad bi negdje bio svinjski but i lopatica tak naslagani. ![]() Hebo umake, dodatke i povrće, dajte mi mesa, pravog mesa. ![]()
![]() |
#25423 |
Pod naletima kopita zla
|
Frend koji je trenutno u dojčland svako malo ždere pravi kebab od pravog mesa i veli da je prajsls. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25424 |
Premium
|
Ima pravo AMD, ovo kod nas je galofak a ne kebab. Kombinacija plastike, (aditiva), soje i mesnih ostataka (žlundre, iznutrice, kosti...) koji se na drugačiji način ne mogu prodati. Okus mu daju aditivi i začini u umacima, a ne meso. Druga stvar su ovi koji slažu piletinu, ali dajte nam ljudi pravog mesa,a ne piletine ![]() Bio frend u Antaliji prošle godine pa otišao na kebab. Tamo svaka kebabđinica koja drži do sebe nudi samo komade mesa, a ne neku mljevenu melasu. Na vrh mesa stalno stavljaju komade luka, ananasa i špeka, koji se lagano tope i cure po mesu, da bude sočno a istovremeno mu daje dodatni okus. Veli da ima i kod njih istih ovakvih mljevenih kao i kod nas, ali su skoro duplo jeftiniji, a jedu ih uglavnom samo turisti koji su naviknuti na njih diljem svijeta ![]()
![]() |
#25425 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
ovako ![]() kebab pravi kebab je ono sto vi zovete naslagano meso. dakle tako bi trebao izgledati pravi kebab gyros je ono kako se kod nas deklarira naslagano meso a u stvari bi trebao biti mesna pasteta. razlika je jako velika (iako postoji jedan najveci distributer mesa city kebabima i dosta manjih koji uvoze meso) a u cem je razlika? u tome koliko meso dugo stoji na stapu to jest koliko se cesto mjenja. jedan od najboljih kebaba je bio u dubravi iz razloga sto su oni svaki dan potrosili jedan stapin i meso je uvjek bilo "svjeze" dok kod nekih kebaba stapin traje tjedan dana. najbolje cete vidjeti koliko je dobar kebab po tome sto je manje slan ![]()
![]() |
![]() |
#25426 |
Premium
|
kebab, gyros, shawarma, sve to je to drugi naziv u različitim dijelovima bliskog istoka za istu stvar - komadi mesa lagano pečeno/kuhano na rotirajućem štapu s izvorom topline u pozadini, ili grillani. Kvalitetno i dobro marinirano meso uz sporo pečenje (minimum četiri - pet sati) najbolji je preduvjet za dobar kebab. Druga je stvar što je komercijalizacijom i popularizacijom takve hrane došlo vrijeme da se na tome brzo zaradi, pa se počelo stavljati mljeveno meso upitne kvalitete. U takvo meso može sve svašta prodati, brže se ispeče i cijela priča je puno pojednostavljena na uštrb okusa i kvalitete. Ovak to treba izgledati ![]() http://www.mamaslebanesekitchen.com/...recipe-garlic/ Makar nemreš doma napraviti pravi kebab bez štapina, ovo je jako dobro i jako blizu: http://moja-kuhinja.com/perad/kebab.html
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 12.04.2012. u 11:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25427 |
Super Moderators
|
Danas pohana pileća prsa, domaći pomfač i šalata od paradajza i paprike ![]()
![]() |
#25429 |
Guest
|
Meni još uvijek najbolji kebab bio u Berlinu. Meso naslagano, zbog paca izgledalo ne toliko primamljivo, ali brate. Topi se u ustima. Onda si uzmem samo umak i možda par priloga (a ne ovi da ih trpaš sa svime da dobiš okus) i vozi! |
![]() |
![]() |
#25431 |
Guest
|
Pravi parmezan se može sakriti pokraj paškog! |
![]() |
![]() |
#25433 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ima par dana tučem po domaćoj pašteti od tunjevine i oddgovorno tvrdim da Argeta (ili bilo koja druga kupovna pašteta) se može sakriti od stida. ![]() Ako trebate recept, vičite! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25435 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Cekamo. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#25436 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#25438 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Danas za ručak mahune varivo, a za večeru kuhana govedina i malo juhe (ja sam taj dio preskočila), moja večera su palačinke. ![]() Otkrila sam jako finu kombinaciju marmelada od aronije i šlag.
![]() |
#25439 |
Super Moderators
|
Mene je fino matori zajebal sa vremenom sadnje...posadio mađarice i one druge ljute i sad su već 20-25cm...KUD ĆU JA SA TIM pitam ja vas? ![]() Stan zgleda ko rasadnik. A vrijeme koma... Dva mraza i za ne falit danas malo tuče-ode i magnolija i jabuke na bregu u krasni ![]()
![]() |
#25440 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dobro, dobro! Šta si agresivan!? ![]() Uglavnom: -Dvije jeftinjak tune od po 185g (K-plus su sasvim ok) -7-8 tvrdo kuhanih jaja (ostalo od uskrsa, pa da ne propadne ![]() -Jedan oveći crveni luk i 2-3 češnja bijelog (na sitno nasjeckati sve) -Dvije jušne žlice majoneze -Žlica aceta balsamica -soli i papra Sve staviti u zdjelu (tunu zajedno sa uljem), štapni mikser u ruke i rokati po tome dok se ne pretvori u jednoličnu masu koja liči na Argetu. Paziti da ne ostane komadića jaja ili luka, ali ne smeta ako i bude malo. Staviti u hladnjak na par sati da se sve fino poveže. Odlična je uz one kiflice koje je ekipa pravila par stranica prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|