Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.10.2011., 19:25   #871
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ne znam koji si zakon čitao, al ti je kazna za oduzimanje prednosti trenutno 3000 kuna, vidi si članak 57:

http://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sig...eta-na-cestama

Za to ne dobivaš niš na licu mjesta za potpisati
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2011., 19:32   #872
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ok , hvala na informaciji , ociti mi ne gine onda kazna.
Mislim nisu mi rekli nista za kaznu niti za oduzimanje vozacke niti za kaznene bodove , to mi je cudno , niti su rekli da cu dobiti na kucnu adresu ili da imam pravo na zalbu ili prigovor.

Dosada nisam kaznjavan nijednom , niti ima dosje , jel imam pravo na kakvu zalbu ili prigovor ?
Staro 23.10.2011., 19:48   #873
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Ajd opusti se prvo.
Ak imaš toga nekoga prezimenjaka vezista, provjeri si preko njega.
A na što ćeš se žaliti kad niš nisi dobio??
Staro 23.10.2011., 19:54   #874
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Sutra ce se provjeriti , ako me shvacas , nije mi bas svejedno kad se sjetim koja kazna moze biti.

Velim , ako dobijem , jel se mogu zaliti ili prigovor na kaznu ? I koja je najbliza kazna na koju se mogu izvuci ( teoretski govorim sto da su mi tamo urucili ).

Jbg , ne zelim ovdje na forumu ostavljati zalopojke , ali eto sto ucini par sekundi dekoncetracije i razgovora sa suputnicima.
Staro 24.10.2011., 08:08   #875
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Pa naravno, na svako rješenje/kaznu imaš pravo žalbe u roku 8 dana od primitka.
Ishod ovisi o sudu
Staro 09.11.2011., 09:01   #876
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Update..
Već sam napisao kako mi je murija napisala izmišljeni prekršaj na nepostojećoj registraciji i nepostojećoj adresi.
Naravno, žalio sam se sve do visokog suda i svaki puta je odgovor bio isti.
To što sam gore naveo jednostavno nije dovoljan razlog da me se oslobodi krivice!? WTF??
..nakon svega, ljut, pošaljem pismo ministru pravosuđa na ruke.
U ponedjeljak, nakon neka tri mjeseca, dobijem odgovor osobno od ministra potpisan. Kaže da nije u načelima demokratskog društva da tražim pomoć izvan granica domovine i preko medija jer bi tako sramotio sudove i njihove sudce sa svojim odlukama te ako se obratim istima da će me kazneno goniti..
Zanimljivo, zar ne..
Staro 09.11.2011., 09:10   #877
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor housel Pregled postova
nakon svega, ljut, pošaljem pismo ministru pravosuđa na ruke.
U ponedjeljak, nakon neka tri mjeseca, dobijem odgovor osobno od ministra potpisan. Kaže da nije u načelima demokratskog društva da tražim pomoć izvan granica domovine i preko medija jer bi tako sramotio sudove i njihove sudce sa svojim odlukama te ako se obratim istima da će me kazneno goniti..
Ajd zakelji tu taj odgovor a slobodno ga i u medije pošalji

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2011., 09:26   #878
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Ajd zakelji tu taj odgovor a slobodno ga i u medije pošalji
Ev upravo kontaktirao urednika sa Nove tv i zainteresirani su. Tijekom dana idem po pravni savjet i ako odvjetnik kaže napred, pucam
..ići će u edit link na sliku dokumenta
Staro 09.11.2011., 09:28   #879
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Ev upravo kontaktirao urednika sa Nove tv i zainteresirani su. Tijekom dana idem po pravni savjet i ako odvjetnik kaže napred, pucam
..ići će u edit link na sliku dokumenta
Mislim, ovo sa kaznenim progonom je supersmješno-za kaj bu te gonili, zato kaj se žališ na presudu?

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2011., 10:19   #880
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Update..
Već sam napisao kako mi je murija napisala izmišljeni prekršaj na nepostojećoj registraciji i nepostojećoj adresi.
Naravno, žalio sam se sve do visokog suda i svaki puta je odgovor bio isti.
To što sam gore naveo jednostavno nije dovoljan razlog da me se oslobodi krivice!? WTF??
..nakon svega, ljut, pošaljem pismo ministru pravosuđa na ruke.
Zanimljivo, zar ne..

zbog takvih "skolovanih" ministra i imamo jako dobro uredjenu drzavu i sve funkcionira besprijekorno..

ma samo ti to daj od lokalnih novina pa do portala,budes vidio tko ce ti nakraju objaviti..index..ovo drugo je sve ista banda..
V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2011., 17:41   #881
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pazi danas doživljaja

Neki dan sam parkirao u centru i platio SMS-om, 10min kasnije dobijem povratni SMS kako usluga trenutno nije u funkciji (a SMS radi) i da moram osobno platit kartu na automatu.

1- Nakon 10min sam bio 300m dalje
2- Bio sam zauzet i nisam mogao doći bar narednih 30min
3- Uredno sam pokazao dobru volju za plaćanje (poslao SMS)

Dolazim do auta, i naravno kazna. Nisam se previše cimao kad sam znao da sam u pravu i da će mi kaznu poništiti, kao i jednom davno u sl. slučaju. Nazvao sam jučer njihov info i rekli su mi da nazovem danas popodne i da će sve biti riješeno, kako je i bilo, odustali su od kazne jer ju nemaju šanse naplatit ni po kakvoj osnovi.

Sve je to ok osim jednog detalja , danas kad sam nazvao javio mi se neki nabrijani lik (mislim da je baš vježbao sa tug tonerom) i veli daj mi rege, velim mu regu a on meni nakon 2 sec: "Da, da, ovaj put su vam progledali kroz prste ali....kenj kenj"

Ja reko kakve prste čovječe, nazvao sam samo iz razloga da mi otkažu očitu nebulozu i da ne dobijem sudski poziv ili ovrhu zbog nepostojeće kazne. A on opet, kao da sam ja kriv, a oni me velikodišno oslobodili ovaj put, ali idući put neće...jako kakav debos najradije bi ga nogom opalio u dupe uhljebljeno
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2011., 18:55   #882
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ja sam imao zanimljiv slučaj prije 10-ak godina.

U Sunčanoj ulici u Osijeku promijenili regulaciju u jednosmjernu. Naravno, po inerciji i napamet, nisam ni pomislio obratit pažnju na novi znak.

Zaustavi me lik i uredno napiše nekih mislim 200 kn. Sutradan kod ujne u salon na šišanje i dok čekam red pomalo listam Glas Slavonije. A u novinama, načelnik prometne policije dao intervju o promjeni regulacije prometa u centru grada i naveo kako je nakon promjene regulacije bilo dosta ulazaka u krivom smjeru ali eto, nikome nije napisana kazna. Zapravo, ključna informacija je bila da će načelnik o toj temi više reći u ponedjeljak ujutro na Slavonskom radiju.

Meni naravno nije bilo teško nazvati kad je došao red na pozive slušatelja i pitanja za načelnika. Lijepo mu ja spomenuo intervju u Glasu u kojem navodi da nitko nije kažnjen i spomenem svojih 200 kn kazne.

Odgovor je bio da se javim u postaju pa da vide o čemu se tu radi jer oni nikome nisu napisali kaznu.

Ja se uredno pojavio i pokazao kaznu, kad ono, kaznila me temeljna policija a ne prometna policija.

Uglavnom, izvukoh se.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 07:25   #883
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Pazi danas doživljaja

Neki dan sam parkirao u centru i platio SMS-om, 10min kasnije dobijem povratni SMS kako usluga trenutno nije u funkciji (a SMS radi) i da moram osobno platit kartu na automatu.

1- Nakon 10min sam bio 300m dalje
2- Bio sam zauzet i nisam mogao doći bar narednih 30min
3- Uredno sam pokazao dobru volju za plaćanje (poslao SMS)

Dolazim do auta, i naravno kazna. Nisam se previše cimao kad sam znao da sam u pravu i da će mi kaznu poništiti, kao i jednom davno u sl. slučaju. Nazvao sam jučer njihov info i rekli su mi da nazovem danas popodne i da će sve biti riješeno, kako je i bilo, odustali su od kazne jer ju nemaju šanse naplatit ni po kakvoj osnovi.

Sve je to ok osim jednog detalja , danas kad sam nazvao javio mi se neki nabrijani lik (mislim da je baš vježbao sa tug tonerom) i veli daj mi rege, velim mu regu a on meni nakon 2 sec: "Da, da, ovaj put su vam progledali kroz prste ali....kenj kenj"
Vjerojatno neznas da je neopravdano nabrijani lik u pravu ( sto ga ne ekskulpira od bahatluka ). Prema pravilima igre kod placanja mobitelom vrijedi slijedece :
citat sa weba Zagrebparkinga / ukoliko vozač ne primi povratnu poruku o plaćenom parkiranju u roku od 2 minute, plaćanje parkiranja m-parking uslugom nije uspjelo i usluga neće biti naplaćena /
To ne znaci da je parkiranje dzabe vec da, ako za 2 minute ne dobjes valjanu sms potvrdu, parkiranje treba platiti na jedan od dva preostala nacina.
Upravo zato sto povratne poruke o zuzetosti / kvaru sistema za M-naplatu ne mogu doci odmah do svih potrebitih korisnika , vrijedi pravilo od 2 minute. Zato je dobro u autu imati listic za parkiranje da ne moras traziti trafiku u slucaju zurbe.
Staro 10.12.2011., 21:00   #884
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Prema pravilima igre kod placanja mobitelom vrijedi slijedece :...
Ovo nisam znao , ali mislim da im to na sudu opet nebi prošlo, jer po ovome bi ja trebao ostat u autu i štopat dok mi SMS ne dođe...lol. Uostalom ta pravila su oni zadali tako da njima idu na ruku, naravno, banda prokleta.

Mogli su bar uvest "papirnate" automate a ne ovak da samo "sića" ide u njega, i na svakom drugom je gumb za tiket pred otkazom. A to svoje debilno pravilo neka onda napišu na svakom automatu/znaku a ne ovak...tragikomedija.

PS
Ja ću na svoj web stavit opasku da ako mi pauk digne auto da imam pravo na isplatu nepovratnih sredstava u vrjednosti 3x auta dok je bio novi od Banda-Holdinga, jer tako stoji u tekstu....
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2011., 08:15   #885
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Ovo nisam znao , ali mislim da im to na sudu opet nebi prošlo, jer po ovome bi ja trebao ostat u autu i štopat dok mi SMS ne dođe...lol. Uostalom ta pravila su oni zadali tako da njima idu na ruku, naravno, banda prokleta.

Mogli su bar uvest "papirnate" automate a ne ovak da samo "sića" ide u njega, i na svakom drugom je gumb za tiket pred otkazom. A to svoje debilno pravilo neka onda napišu na svakom automatu/znaku a ne ovak...tragikomedija.

PS
Ja ću na svoj web stavit opasku da ako mi pauk digne auto da imam pravo na isplatu nepovratnih sredstava u vrjednosti 3x auta dok je bio novi od Banda-Holdinga, jer tako stoji u tekstu....
Donekle si u pravu jer nažalost malo ljudi zna da je rok za primitak valjanog smsa o plaćenoj naknadi za parkiranje 2 minute.
Staro 23.12.2011., 01:11   #886
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ima li netko ideju gdje odnjeti prigovor na prekršajni nalog u Rijeci? Na nalogu pise samo policijska uprava prim. goranska, Rijeka, odijel ZSCP-a. Mislim da treba to na MUP, ulica Zrtava Fasizma 3 ali ako moze potvrda da ne setam okolo bezveze?

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 06:03   #887
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Koliko ja znam Rijeka ima samo jednu policijsku postaju?

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 13:54   #888
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Mislim da ih ima vise? http://www.mup.hr/main.aspx?id=1087
Na kraju sam zvao i nakon jedno 5 preusmjeravanja dobio odgovor. Moze na MUP ali bolje u PPP (Ciottina 25).

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 17:52   #889
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Dosta često čitam ovaj topic i dosada sam mislio kako mi nikada neće trebati pomoć oko žalbe jer se vozim prilično kulturno.
No, stigla i meni božićna čestitka danas u sandučić.
Ne zbog vožnje, već zbog neodjave automobila
U 6. mjesecu sam prodao auto. 24.06. je istekla rega, a 26.06. je auto prodan neodjavljen. Kupac, koji je ujedno član istog autoforuma kao i ja, me uvjerio kako će on sredit odjavu i da oko toga nemam brige. Kupoprodajni ugovor napravljen, auto otišo i to je trebao biti kraj priče.
I bio bi da ga je mamlaz odjavio kako je rekao.
Jesam li ga ja bio obvezan odjaviti? Bez obzira jesam li ili nisam, mogu li se ikako izvući od toga?
700kn baš i nije za baciti...
Također bih molio neke upute kako napisati žalbu

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Zadnje izmijenjeno od: borny. 23.12.2011. u 18:08.
borny je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 18:54   #890
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
Mislim da ih ima vise? http://www.mup.hr/main.aspx?id=1087
Na kraju sam zvao i nakon jedno 5 preusmjeravanja dobio odgovor. Moze na MUP ali bolje u PPP (Ciottina 25).
Strašno. Pa šta će vam 3 policijske postaje i prometna policija na 128.000 stanovnika i 44 kvadratna kilometra.
U ZG 2. Policijska Postaja Zagreb pokriva 60 kvadratnih kilometara i 123.000 stanovnika.
Imate viška minimalno 3 načelnika, 9 pomočnika načelnika, 15 vođa sektora, 12 šefova smjena, 12 pomočnika šefova smjena, 12 operatera na porti, 12 stražara policijske postaje, 6 čistačica, 3 domara itd.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 23.12.2011., 19:30   #891
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ne čudi me to. Pa Rijeka je oduvijek antirežimski raspoložena.

Tako da se tu radi o staroj prokušanoj metodi.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 11:05   #892
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Dosta često čitam ovaj topic i dosada sam mislio kako mi nikada neće trebati pomoć oko žalbe jer se vozim prilično kulturno.
No, stigla i meni božićna čestitka danas u sandučić.
Ne zbog vožnje, već zbog neodjave automobila
U 6. mjesecu sam prodao auto. 24.06. je istekla rega, a 26.06. je auto prodan neodjavljen. Kupac, koji je ujedno član istog autoforuma kao i ja, me uvjerio kako će on sredit odjavu i da oko toga nemam brige. Kupoprodajni ugovor napravljen, auto otišo i to je trebao biti kraj priče.
I bio bi da ga je mamlaz odjavio kako je rekao.
Jesam li ga ja bio obvezan odjaviti? Bez obzira jesam li ili nisam, mogu li se ikako izvući od toga?
700kn baš i nije za baciti...
Također bih molio neke upute kako napisati žalbu
A jhebi ga za primjere zalbi guglaj, my advice je da odes na murju (znaci heinzlova , al nisam ziher za to) i da im pokazes kupoprodajni ugovor di pise da si prodao auto tad i tad..makar mislim da te i dalje mogu davit da ga nisi odjavio ti..Al nebudu valjda.

znaci 6 mjeseci im sad treba a da nadu neodjavljeni auto? u mom slucaju, koji je slican ovom , im je trebalo 9, isto Zagreb, al to je bilo prije par godina..
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 12:24   #893
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Po slovu zakona vozilo odjavljuje vlasnik, a nakon isteka rege dužan je u roku 15 dana vratiti tablice.
Papirnato si ugovorom prodao vozilo, ali ničim nisi obvezao kupca da prenese vozilo na sebe tj. da plati porez i da rega auto na sebe. Još je dobro da te traže zbog odjave vozila, a daj si zamisli da je auto promjenio brdo vlasnika i da je skrivio neku prometnu nezgodu, pregazio pješaka ili ga koristio za kakvu pljačku.
Kod prodaje auta obavezno odjaviti vozilo, a kupac, ako se hoče vozit bit će prisiljen platiti porez, otići na policiju po tablice jer vozilo bez obzira što je odjavljeno tehnički i polica osiguranja vrijedi i nema ograničenja da se rega.
Kako veli kolega otiđi u Heinzelovu i vidi šta će ti reć.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 24.12.2011., 14:09   #894
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
U Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, čl. 250 piše ovako:

(1) Vlasnik vozila, koji ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole dužan je odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.
(2)Vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana od prodaje vozila odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.
(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, vlasnik vozila nije dužan vratiti registarske pločice ukoliko ih na propisan način ustupi kupcu vozila.
(4) Vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana prijaviti promjenu bilo kojeg podatka koji je upisan u prometnoj dozvoli ili knjižici vozila.

Prema mom shvaćanju, tablice su propisno ustupljene, kupoprodajni ugovor je dokaz da je došlo do promjene vlasništva, a samim time je i obveza odjave vozila prešla na kupca.
Na autoforumu se uglavnom slažu sa ovime, ali nadam se da me neće "oprati" zbog ovoga što piše AMD

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 15:02   #895
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Mislim da treba napomenut u kupoprodajnom ugovoru da idu i tablice s autom.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 15:40   #896
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Na autoforumu se uglavnom slažu sa ovime
A da provjeris sta kazu na ovom forumu? Ti si jos uvijek evidentiran kao vlasnik vozila...

Zadnje izmijenjeno od: Flood. 24.12.2011. u 15:46.
Flood je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 17:12   #897
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
Mislim da treba napomenut u kupoprodajnom ugovoru da idu i tablice s autom.
Ne smiješ i ne možeš to stavit u ugovor ako kupac nije iz iste registarske zone.
Druga stvar, Borny, samo odi u mup, ponesi ovjereni primjerak ili kopiju kupoprodajnog ugovora, reci da si prodao automobil, uredno napravio kupoprodajni ugovor i ovjerio ga kod javnog bilježnika, i reci da ti je kupac obećao u što skorijem roku da će napraviti prijepis vozila na svoje ime.
To je nama prolazilo već nekoliko puta kada su kupci bili neodgovorni ili bezobrazni; za kazne koje su dolazile, izgubljenu tablicu, neodjavljeno vozilo, itd. Za sve to prolazi jer odgovornost za sve to prelazi na kupca u onom trenutku kada je potpisao kupoprodajni ugovor i to ste ovjerili kod javnog bilježnika. Na kupcu je dalje odgovornost da plati porez u svojoj poreznoj upravi, odjavi vozilo (ako je potrebno, tj ako nije iz iste registarske zone) u svom mup-u ili na stanici tehničkog pregleda pri produženju registracije to odradi i izvadi nove dokumente vozila na svoje ime (prometnu i knjižicu).
Pa nećeš ti njega naganjat preko pol Hr i vodit ga u njegovu poreznu da plati svoj porez itd.
Staro 24.12.2011., 21:11   #898
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ne smiješ i ne možeš to stavit u ugovor ako kupac nije iz iste registarske zone.
Ovo nebi baš rekao.

Ja sam iz SB, kad sam kupio auto imao je ZG tablice i još 10 mjeseci registracije.
Prodavač je u kupoprodajnom ugovoru fino napisao da tablice idu sa autom, ovjerili, ja platio porez za auto a kad sam nakon 10 mjeseci išao na registraciju skinuo ZG tablice odjavio ih i uzeo nove SB tablice, bez ikakvih problema.

Dali se nešto promjenilo u međuvremenu nebi znao, no ja sam 10 mjeseci vozio auto sa ZG tablicama u SB-u bez da me itko išta pitao.
Staro 26.12.2011., 09:20   #899
chanlee
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Bozicna cestitka za telefoniranje u autu

Prvo Sretan Bozic svima koj citaju.. razgovarao sam na mobitel pa me gospom policajac zaustavio te predao uplatnicu od 500,kn.. kako nisam u mogucnosti platit kaznu piso bi prigovor ili zalbu. imali ko kakav primjer? i dali se isplati? Hvala
chanlee je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 09:33   #900
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Citiraj:
Autor chanlee Pregled postova
Prvo Sretan Bozic svima koj citaju.. razgovarao sam na mobitel pa me gospom policajac zaustavio te predao uplatnicu od 500,kn.. kako nisam u mogucnosti platit kaznu piso bi prigovor ili zalbu. imali ko kakav primjer? i dali se isplati? Hvala
Na šta bi se žalio? U kojem dijelu nisi kriv?
Jer žalba ili prigovor se piše ako kazna koju si dobio ne odgovara činjeničnom stanju.

Asus N750JK (Upgrade)