|
![]() |
#661 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
znači raspored kak bog zapovijeda - http://www.dolby.com/consumer/setup/...ide/index.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Thanks, Syss. Na provoxu ima jaaako privlačnih stvari. Reci mi molim te (pošto nisam imao priliku poslušati ih), da li bi Whafedale Diamond 10.HCP komplet (http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=94&Source=1 ) bio toliko bolji od Diamond 9.HCP kompleta ( http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=94&Source=1 ) da košta skoro duplo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Malo nam je zamrla tema, nije valjda da nitko ne slaže HT doma..... Evo ja se malo ponovio, prvo sam prodao AVR-1910 poradi nekih financijskih "poteškoća". Zatim sam se krpao sa Marantzom iz firme ali i to je stalo prošli tjedan pa reko ajde da uzmem nešto ne preskupo ali da sam miran neko vrijeme. Cijenovni rang naravno što niže to bolje, čak sam u nekom trenutku očaja razmišljao i o Excellu za 600 kuna ![]() Na koncu se odlučio za Yamahau RX-V371 Titanium. Uspio sam preko firme još i 20% popusta nabaviti tako da je ovaj financijski dio zadovoljen. To im je nova linija za ovu godinu, nema neke điđe miđe kao Denon ali osnovno kaj mi treba ima, HD audio dekodere, 4/1 HDMI ulaze/izlaze i mikrofonsko štelanje zvuka YPAO. Po speckama 5x100w al sam negdje našao da je 5x60w što će i biti prije jel iza piše da je potrošnja cca 250w. Nakon prvog vikenda korištenja mogu reći da sam dosta zadovoljan, kako funkcijama tako i zvukom. Stereo je "dobar", u rangu sa Denonom AVR-1910, čak na trenutke i ugodniji. U surroundu je ipak to Yamaha, jako dobar zvuk. Čak mi je i daljinski nakon Denonovog preklapajućeg osvježenje. Receiver je čak malo niži nego inaće, mislim 2 cm pa nekako skladnije izgleda, ekran je dobar i vidljiv sa većih udaljenosti. Konkretno za tih cca 1750/1800 kuna po meni dobra kupovina, još ako se uspije kakav popust nabaviti.... Nabacit ću kasnije par slikica kad dođem s posla, evo jedne sa weba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Nema se sta staviti kad nema update-ova, sve je poo starome ![]() Nego ti si se rijesio i silbova, ako me sjecanje dobro sluzi? Na cem sad slusas?
![]() |
#667 |
aka Edo, aka Syncros
|
Nisam, nitko se nije javio tako da su ostali. Ona ideja o stereo kombinaciji mi je propala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Možda se nitko nije javio jer ljudima na odgovara cijena ( ok , ljudima nikad ne odgovara cijena al ipak). Koliko za njih tražiš ? Koliko dođu novi? @Ziiky...ima kod kod mene novi centar. Doduše nije to HT zvučnik al eto. Trenutno je u izradi druga kutija pa sljedeči put slikicu nakeljim ovde. btw, jesi očerupao ofcu? ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 22.09.2011. u 09:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Premium
|
@imagine Znam znam ... citam te ja ![]() ![]() Ofce su prezivile jer kad sam rastavio kutiju zakljucio sam da to i nije tako lose odradjeno ![]() Iskreno, nemam vremena za ista. Posao, obitelj, a cijelo slobodno vrijeme potrosim na rekreaciju i biciklizam sa ekipom.
![]() |
#670 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
![]() Novi su sada 3150 kn tako da mi ih se ne isplati prodavat. Koliko ja stignem slušat muziku i ta kombinacija Focalaca i ove Yamahe mi začuđujuće dobro zvuči pogotovo za jednu sub/sat kombinaciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
undercover
|
čitaš? sigurno nisi jedini pa sam malo ljubomoran zašto samo Flikoman ima taj povlašteni status i dobija "savjete" ![]() Oču i ja neki konkretni savjet...a ne živim u neznanju koliko rdc razlika od 0.012 Ohma utječe na balans zvuka / rez. ![]() btw, finalni uradak če sačekati zbog nekih. teh. poteškoča. Ali bez brige ,okačim ja još koju sliku nove probne kutije. ![]() Citiraj:
Ali onda bio znatiželjan - pronašao cijenu. Tražio si 2800kn? Gle, država je u banani i trpi puno toga pa se to između ostalog odražava na SH tržištu 'nepotrebnih' audio stvarčica. Ja prodajem zvučnike i raznih ponuda mi zaista ne nedostaje ali je problem u cijenama. Inače , za zvučnike tražim manje od polovice cifre nego što su bili novi a centar za cca trečinu cifre. I opet to ljudima nije dosta. Prošli tjedan mi je za centar netko najnormalnije nudio 500kn a vjerovao ili ne , prije dva mjeseca sam imao još bezvrijedniju ponudu / 300kn za nešto što je bilo skoro 3k! Tako da ako prodaješ nešto čitavih 350kn manje nego što je novo - nije ni čudo da ti se nitko nije javio. A moram priznat da mi nije mi ni najmanje jasno zašto ti je ta cifra neisplativa / zašto moliš boga da ne prodaš. ![]() EDIT: da ne budem potpuno OT , evo nešto starijih slikica / stanje prije nego sam "razhebao" sistem ![]() ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 25.09.2011. u 18:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
pošto primječujem da je u zadnje vrijeme HiFi tema vrlo aktualna odlučio sam potražiti meni dražu -HT i staviti svoju prvu slikicu do sada ![]() ovako to kod mene trenutno izgleda: https://lh3.googleusercontent.com/-5...0/DSC03346.JPG filmovi/serije su u prvom planu, muzika malo manje a u zadnje vrijeme još manje....nažalost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#674 | ||
undercover
|
Citiraj:
Nevjerovatno da se nitko nema 'pohvaliti' s nekakvom promjenom te da nikog ne interesiraju filmovi / tehnikalije te vrste. Citiraj:
držiš PS3 na subu? btw, ta praznina na ljevoj strani izgleda odlično za drugi subvaufer ![]() Slika bi mogla biti i bolja ali je dovoljno dobra za vidjet da je to Rotel. Model nije tako jednostavno pogoditi ali eto ja imam posebne sposobnosti pa vidim da je to RSX 1057 ![]()
![]() |
![]() |
#675 | |
Premium
|
Da, vidoviti Imagine dobro kaže ![]() Slika nije bila prvotno namjenjena ovom threadu pa je zato neđto lošje kvalitete. Model je RSX 1057 , verzija sa 3 HDMI-a (iako takva službeno na rotelovim stranicama uopče ne postoji ![]() Citiraj:
![]() PS3 je ostao još iz dana kada sam gamao na konzolama, tako da samo stoji kao skulptura. To što kažeš za drugi sub moram reći da u toj prostoriji postoji još jedan samo nije od HT sustava već je spojen na PC, a ponekad trebam i prozor otvorit ![]() Tko zna, možda jednog dana kad se preselim u veći prostor počnem i ja izvodit kerefeke kao i ti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |||
Premium
|
Citiraj:
Nabaci malo tehnikalija, specifikacija, koje komponente si upotrijebio za htpc, koje za HT, koji media centar koristis ako ga uopce i koristis. Nemoj biti sebican ![]() Posto vidim da si HT postavljen ispred prozora; da li ti danje svjetlo predstavlja problem? Navlace se roletne? Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Medjutim, vjerujem da malo ljudi kod nas i slaze tako sta. Uzmi u obzir da ce te i neka low entry-middle klasa kostati ko svetog petra kajgana, racunajuci u to sve sto prati jedan HT kao cjelinu. JA sam krenuo u update pozadinskog osvjetljenja pa cu nabaciti sutra prekosutra sličke. Sjeo je novi, puno tanji zidni nosac, a neki dan mi je stigla rasvjeta. Zivo me zanima kakav ce efekat biti. LP i do slusanja ![]()
![]() |
![]() |
#677 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Ma ja bi najradije Rotela uzeo jednog dana za receiver ali ne znam ni sam gdje i koji naći po što povoljnijoj cijeni a na ima više HDMI-ja. Bar 3 ili 4 ulaza.
![]() |
#679 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Dakle reciever je naveden a prilično je jasno i koji su zvučnici u pitanju. Sve naprijed je od B&W-a (dobro znana sinergija sa Rotelom koja mi se dopada od prvog trenutka kada sam ju imao prilike slušat). Frontovi su DM603S1, Centar je CC6, Sub je AS6 (30cm jedinica). AV stalak Rondo Vision.Naponska letva je REV Supra-Line. Stražnji su Technicsovi sateliti koje ne mislim mjenjati u trenutnom okruženju jel sam na stražnjem zidu malo ograničen sa mjestom pa ne želim glomazne zidne stalke i velike kutije. Kad se to promjeni onda ću uzeti nešto iz serije 6 na stalke odostraga. Od budućih upgradeova HT sistema vjerojatno će biti neki novi TV veće dijagonale (na slici je 40 inča, pucam na 55). Naravno ovo nije sastavljeno preko noći niti sam zagrijan za HT od jučer, primjerice zadnja zamjena u sustavu je bilo Pioneerovo AV pojačalo koje sam kupio prije 9 godina. Tako da je to uvijek neverending story ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: sodom. 04.12.2011. u 15:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Premium
|
4 ulaza imaju top modeli serije 10 i tadašnji procesori, i nova serija 15 koju još nisam viđao na SH tržištu (domačem i naravno mislim na AV). |
![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Premium
|
Citiraj:
Materijal ... ![]() ![]() ![]() Trenutno stanje ... ![]() ![]() Fotic je u racku pa je tesko docarati osvjetljenje koje isijava oko TV-a, ali zbilja je krasno ![]() Prije sam koristio ledice u crevu koje sam postavio na drveni okvir. Okvir je bio upasiran oko nosaca TV-a. Ledice su isijavale okolo uz zid pa je efekat bio puno losiji. Sada ledice sjaje prema zidu pa se svjetlo lijepo razljeva na sve strane. Koristio sam ove ledice. Postoje 2 varijente, cool white i warm white koje daju nesto žuće svjetlo, simuliraju zarnu nit. Mada neki tutorijali savjetuju toplu zutu za backlight, meni vise pase nesto svjetlije osvjetljenje. Led traka je samoljepljiva, na poleđini je 3M ljepenka. Duzine je 5m i moze se rezati proizvoljno. Iza svake 3. ledice se nalaze oznake gdje je dozvoljeno kratiti traku. Za 42" je potrebno oko 2,5m tako da mi je ostalo ravno pola. Pa ako neko zeli slagati backlight kod mene ima dovoljno za jos jedan setup! Dogovoriti cemo se, ljudi smo ![]()
![]() |
![]() |
#682 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Kupio bi ja od tebe ostatak trake, al meni će svjetlo ići iza gips ploće 30cm sa svake strane veća od tv-a, pa mi treba više. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Premium
|
Dali to ima primjenu ili je čisto estetika? Imao sam prilike kod sebe doma isprobati Philipsov Ambilight Spectr-u 2, mogu reći da radi odlično ali ipak se tu radi o dinamoičkom osvjetljavanju, mjenjanju boja prema prikazu slike neovisno o lijevoj i desnoj stranici... Na slikama izgleda relaksirajuće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Da potreban ti je adapter, DC na 12v. Na slici je trafo, ne obaziri se na njega ![]() Ti ces raditi floating wall? To mi je bila prvotna namjera, prije jedno 5-6 godina. Srecom zena me odgovorila i zahvalan sam joj jer kao sto je kolega sodom rekao HT je "never ending story", a ja sam svoj nadogradjivao pa jedno 5 puta u 5 godina i svaki puta radio drugi raspored. Da sam TV zakuco unutar rigipsa u floating wall ... bila bi mi pusiona, vrlo brzo bi ga morao razvaljivati. Imas na AV forumu vrlo dobrih konstrukcijskih rjesenja sa opseznim pictorijalima pa si pogledaj prije gradnje. Ovo mi je jedan od ponajboljih rjesenja. Samo onaj ko bude koristio ta bozicna svjetla, treba biti svjestan da se griju do jaja i svakako treba potraziti alternativu u ledicama! Nema neku bitnu funkciju, sem recimo estetike i toga da mi je puno ugodnije gledati tv uz backlight.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 06.12.2011. u 00:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Premium
|
![]() |
#687 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
http://forum.pcekspert.com/showpost....8&postcount=13 to je staro stanje, sad je dosao jos namjestaj i okrecen je zid iza rigipsa.. budem poslikao na novo ako te zanima |
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
AJd da se i ja uključim i pokažem slike donjeg dijela dnevnog boravka. Telka je priručna, za bolju se trenutačno nema para ali služi svrsi :-) Rasvjeta je složena sa crijevom za ukrašavanje kuća. Sviđa mi se ova ideja sa ledicama pa možda kroz neko vrijeme i ja ovo svoje čudo malo preuredim ali zasad u potpunosti zadovoljava ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#689 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Jel to led traka koju sam i ja koristio? Citiraj:
Da li si backlight spajao preko potenciometra da mozes dimmati ili samo on/off. Kad budes nadogradjivao osvjetljenje moci ces iskoristiti led traku, 5m je, mozes ju štiklati, kratiti ili produljiti, spojiti 2-3-4 koliko god trebas. A i osjetno su manji potrosac od tradicionalnih bozicnih ukrasnih svjetala.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 07.12.2011. u 10:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|