|
![]() |
#3301 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Ti loadovi mogu trajat raznoliko ovisno o igri...sjećasm se igranja dragon agea bez i sa ssd-om (bez je bilo sa wd blacky-em pa se nemože govoriti o sporom disku) i razlikaj e bila dan i noć....ako se dugo igra općenito su u dragon ageu vremena svakog sljedećeg loada mapa rasla, to je na običnom disku nakon par sati igranja prešlo i na više od minute, dok je to na ssd-u bilo i desetak puta brže, čak toliko da je izgledalo da je igra neoptimizirana za ssd jer se nije stiglo ni pročitati sve što piše na loadscreenu ![]() |
![]() |
![]() |
#3302 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
ima li kakav SATA disk koji bi bio znatno brži od mog? Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 04.10.2011. u 16:10. |
|
![]() |
![]() |
#3303 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
tu bi se vjerojatno i vidjela razlika sa ssd-om ![]() što se tiče običnih diskova, tu uvijek imaš velociraptore, ako ne njih, onda veće wd blacky-e, oni jesu nešto brži od tvog modela, ali to su feć nijanse, dok je ssd ogroman pomak. |
![]() |
![]() |
#3304 |
Registered User
|
A zašto misliš da bi vadio postojeći disk van? Samo bi dodao SSD, puknuo na njega win i 2 igre koje igram i bok...ja nisam neki hardcore motha fucka call of duty gamer...koji uz to manijakalno skuplja milijon filmova od kojih će pogledati 10%.... |
![]() |
![]() |
#3305 |
Guest
|
Dalje od WD blacka nećeš doći od klasičnih diskova za ovo kaj ti treba. Sve iznad toga će imati mizerno male napretke, a da ne pričam kako mnogi velociraptori i ostali iznad 7.2K okretaja (jer to je ono kaj tebi treba, ne sekvencijalna brzina) koštaju koliko i SSD-i danas. Tako da šparaj i uzmi neki 120 gigabajtni koji bi ti trebao pokriti OS, programe i te dvije igre. + luft On a side note. Ne znam koliko ćeš osjetiti u tim igrama. Zašto sam rekao FPS. Zato što na FPSima zbog načina igre (prolaziš kroz hodnik koji je dizajniran da sa svim teksturama dobro namuči tvoju grafulju (odnosno da dobro izgleda), uleti ti par neprijatelja, ti izađeš iz prostorije u novu i pogledaš desno. Tamo se nalazi tekstura koja možda nikad nije bila "potrebna" a engine igre nije procjenio da ju treba unaprijed pripremiti i komp ti predstavlja njegovu low-res verziju te mu treba određeno (kratko) vrijeme da dohvati high-res teksturu sa harda i proslijedi ju putem do GPU-a. Ali shvati da ovo sve kaj ja pričam su jaaako kratka razdoblja. Najvjerojatnije neprimjetna u tvojem tipu igara gdje bi jača grafička sa jačim AA-om i poglavito AF-om puno više značila Tako da ako ti predstavlja SSD zamjetan ulog. Nemoj ići na njega. Nećeš se preporoditi IMO |
![]() |
#3306 | |
Registered User
|
Citiraj:
inače, svoju grafu (GTX470 twin frozr2) držim na 750 mhz (jezgra), pa tako kupovina GTX570 nema smisla a GTX580 je preskupa......dakle ja nemam što upgrejdat...izgleda.. |
|
![]() |
![]() |
#3308 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Ajmo ovako. Da li ti se prilikom igranja često dešava zapinjanje? Ukoliko da, da li ti se prilikom zapinjanja pali HDD led tj. da li je uzrok zapinjanja aktivnost diska? Da li se mape u igrama učitavaju odjednom ili se dinamički učitavaju za vrijeme leta? Da li si uostalom zadovoljan sa brzinom učitavanja tih mapa? Bez ovih odgovora nitko ti ne može reći da li će ti SSD donesti neka poboljšanja u igranju. Ali shvati da SSD nije samo jako brzi disk. SSD se ponaša bitno drugačije od klasičnog mehaničkog diska. U raznim testovima ćeš naći kako neke stvari brže završavaju na SSD-u u odnosu na bilo koji mehanički disk. Ali to je samo pola priče. Recimo skeniranje virusa. Brže će završiti na SSD-u nego na mehaničkom disku. Ali osnovna razlika je to što ti skeniranje virusa na SSDu nećeš uopće osjetiti. Ukoliko imaš dovoljno jak procesor da ti ga igra ne iskorištava do kraja, možeš pustiti skeniranje u pozadini i u isto vrijeme igrati neku igru i pri tom imati load time mapa daleko brže nego na klasičnom disku. Što god da radiš po SSD-u, ako pokreneš neku drugu aktivnost izgedat će ti kao da se ta druga aktivnost sama vrti na računalu i kao da ničeg nema u pozadini. To je taj wow efekt koji dobiješ kada prijeđeš na SSD. Pa sada ti vidi da li ti se to isplati ili ne.
#3309 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() @ralisha - znam...da, na tom piceku se bavim samo igranjem...no, radim i uz to imam i obitelj (2 klinaca), pa ke moje slobodno vrijeme rezervirano za gejmanje...doma ponekad nešto sfušam a za to mi je dovoljan ovaj stroj...po terminologiji možete skužit da se radi o "starom" prdonji koji je svoje prve korake radio na c64. Zato se odmah ispričavam na ovim glupim pitanjima, ali nisam baš svugdje u korak s tehnologijom. Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 04.10.2011. u 17:11. |
|
![]() |
![]() |
#3311 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() I daj ne trpaj te "hardcore bla bla bla ... od kojih ce pogledat 10%" gluposti u thread jer nije nitko ni reko nista takvo.
![]() |
#3312 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 04.10.2011. u 22:21. |
|
![]() |
![]() |
#3313 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Evo mi u rukici Corsair Force 120GB sata3. Sutra bacim koji test, da vidimo kako dise. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#3314 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Uzeo sam na kraju Corsair force gt 120gb,bio mi je najpovoljniji za kupnju,malo su pare prevagnule. Koristim ga vec par dana i nekako bas nisam zadovoljan u odnosu na vertex le 60gb sta sam imao.
#3315 | |
Make it so
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() |
#3316 |
Premium
|
Imam tek 3 dana win gore, nakeko mi se cini usporen naspram vertexa, imam ga spojenog na intelov controller, atto kaze citanje 555mb/s jedino pisanje mi je nesto manje oko 470mb/s. probat cu jos na marvell controller pa da vidim jel ce biti razlike. Stavio sam jucer novi firmware 1.3.2. Prodao sam vertexa da bas usporedim podizanje win i ostalo. Jucer sam probao samo prebacit na marvell ali mi nece uc u win izbaci mi (missing bootmgr)
Zadnje izmijenjeno od: vava. 05.10.2011. u 08:40. |
![]() |
![]() |
#3317 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#3318 | ||
Premium
|
Ma ne kuzim evo dva corsaira gt 60gb u raidu 0 i ovo je rezultat...? ![]() Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Andymur. 05.10.2011. u 16:47. |
||
![]() |
![]() |
#3319 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
#3320 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Na intelovom sata2 kontroleru reze su kao kod serije F2. Nista dok ne stigne mb sa intelovim sata3 kontrolerom.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
#3321 | |
Premium
|
Citiraj:
Vidio sam na skupljim matičnima da imaju druge Marvelove kontrolere pa možda na njima i radi. A neki pak imaju skupe NEC-ove tamo bi isto trebalo raditi... |
|
![]() |
![]() |
#3322 |
Premium
|
Evo trenutno sam na marvelu, frisko instaliran win, brzina se osjeti samo su atto testovi katastrofa, oko 350mb/s citanje pisanje jos nisam imao niti jedan bsod Andymur Budem kasnije stavio Crystalmark
#3324 |
Premium
|
#3325 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Dal da očekujem neka iznenađenja sa Samsungom 470 na AMD SB850 (Gigabyte 890XA-UD3 ploča)? Vidin većina ste na Intelima ![]() Guglan malo, al ništa konkretno...
#3326 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Nebi tribalo bit. |
|
![]() |
![]() |
#3327 |
Premium
|
OCZ-ov tech mi je rekao da on osobno od trenutnog na tržištu bi radije uzeo ploče za AMD procove jer kaže rade najbolje sa ovim SSD-ovima, čak MSI preferira dok za Intel proc čeka novi LGA 2011 da vidimo kako će to biti. |
![]() |
![]() |
#3329 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ...ne razumijem zašto su toliko različiti scoreovi od Crystalmarka? a evo i as ssd ![]() Zadnje izmijenjeno od: Andymur. 06.10.2011. u 13:54. |
|
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|