|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
MP7 mod & WC
Vodeno je bilo u planu već mjesecima, pomalo se skupljali i djelovi, počelo od ovog ljeta pa eto tek sada sklopljeno. Kućište kupljeno od kolege s foruma(dotični u zahvalama), radijator isto tako, blok, pumpa, cijevi(kupio sm i tu neke ali ove su ipak plave fancy ![]() Rez je home made od pleksiglasa. Pa krenimo od kućišta, imam CM 690 Advanced II ali želio sam jedno gdje bi mi stao radijator unutra, i tu je upao Chieftec BA-02B-B-B. Kostur je bio ovakav : a kasnije nakon farbanja : i radijator je pofarban : Slike bloka - Supreme HF - Full Nickel : Sa compression fittinzima na njemu a i sa običnim : Fitinzi posebno : Rez, na prednjoj stranici napravljen crni okvir da se ne vidi silikon i stranice koje naliježu na tu prednju stranicu, a i zbog efekta na prenjoj strani kućišta, da se uklopi u ''crnilo'' ![]() Ova mrcina od kućišta ima zbilja puno mjesta za diskove, pa rekoh zašto mi pumpa na bi stajala tamo negdje, i tako se sjetio ideje da napravim jednu malu ploču na čije obje strane idu oni fixeri za hard diskove i onda sve to lijepo ukliže kao kad stavljate hard, srećom u radionici našao pločicu bakelita(fenomenalan je, tvrd za popizdit ali zato malo smrdi kad ga bušiš, režeš...) I ta pločica je pofarbana samo s gornje strane da se uklopi u crnu unutrašnjost kućišta I par slika položaja pumpe(samo je stavljena na pločicu nije fiksirana, mislim da se vidi) i rezervara Ventovi montirani na radijator, to su ''1201'' od Coolink-a, slike sa fan grillovima i bez(btw svaka čast Chipoteci na fan grillovima, Linksa može bit sram što nemaju nešto tako osnovno, filtere za prašinu za ventove imaju a fan grill nemaju, doh...) Radijator s ventovima pričvršćen na gornju stranicu kućišta : Na fan controller sam mislio spajati sve tri žute žice od ventova zajedno ; ali naravno to ga brka pa se spoji samo jedna : Ovako je to izgledalo za leak test : Pri spajanju crne i crvene više ventova zajedno ne treba skidati izolaciju rezati žice i slično, samo se izvade sa stopicama iz onog plastičnog ženskog 3-pinskog konektora i ubace u konektor drugog venta, e to je za slučaj sa dva venta stopice od trećeg ne bi stale Vent na bočnoj stranici, spojen međusobno sa ventom na stražnjoj stranici kućišta(tamo pored I/O panela), da bi se olakšalo njegovo spajanje pričvrstio sam produžni kabel s muškim konektorom od front panela i na njega se spaja taj vent tako kada se skida bočna stranica samo se izvadi konektor veoma lagano i natrag naravno spaja isto tako laganini : Šta bi ja bez šublera : Dva venta od 92mm hlade diskove, 3 ih je i stavio sam ih odmah jedan iznad drugog da bi pumpa imala više mjesta gore, s njenim fittingom i da se cijev ne bi previše savijala, inače da sam stavljao hardove na svaku drugu razinu možda ne bi ni stavio ventove, a i za cabling bi sigurno pomoglo, druga slika sve govori(definitivno nije za temu kejbljving job ![]() I konačno slike gotovog proizvoda, u pogonu : Za klokanje me ne pitajte još ništa jer se nisam još previše zezao s tim od jučer kad sam montirao sve, sad sam na 4GHz ali granicu još ne znam točno kažem moram se dalje zezati s tim Zahvale : RaneZ - svi fitinzi osim compression su njegovi, da ne govorim o odgovorima i savjetima općenito ![]() Doink the Clown - prodao Chiefteca ![]() Renesis - prodao radijator ![]() Oprić informatika - Coolink ventovi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Jako lijepo i uredno, lijepo se uklopio rezervoar ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Došao je i taj dan, osjećam se kao da sam stric postao ![]() Napokon da je i moj bivši ormarić popunjen kako treba, i stvarno si obavio jebeno dobar posao, onako po prepričavanju svega u pm-ovima je jako teško dočarati što se sve tu moddalo i majmunisalo ali sad kad se vide konačni rezultati mogu samo reći svaka čast ![]() Još mi samo fali jedna slika cijele konfe bočno da se vidi kako je to sve posloženo u kućištu pa bih molio lijepo ![]() Vidim da si potenciometar stavio više gore, kako zatvaraš vratašca sad? Hoće bit piljenja iznutra kao što sam i ja to riješio? Ma imam još pitanja ali čekam malo da se dojmovi slegnu ![]() Rezervoar ni je ipak najjači dio, uklopio si ga stvarno predobro u Chiefa ![]()
![]() |
#4 |
Premium
|
Ok bum slikal pa stiže i ta slika bočno cijele konfe, baš sam prije gledao i rekoh si da nisam takvu napravio, ali nije baš za neku pohvalu jer nažalost kućište nema rupa za cable management, zapravo ima jednu il dvije u gornjem desnom kutu ali tamo sam recimo želio provući kabel napajanja matične ali je pre debeo bočna stranica kada se stavi ipak ne ide baš kako treba Vratašca se zatvaraju više manje ok, donja strana legne i skoro da čuješ onaj zvuk kako je sjela do kraja ali gornja ne, fali jedno 2,3 mm Pazi može fan controller ići još unutra, ali da bi bilo ''urednije'' onda moraš pomicati sve ostalo da bude ''u liniji'', ali onda sve to što si pomaknuo nije u liniji sa ovim plastičnim poklopcima za prazne bayeve Kasnije kad budem stavio i tu sliku odmah da kažem da nisam stavljao za sada još nikakve filtere za prašinu, kupio sam onaj filter za napu ali ipak mi dosta koči protok, moram baš pronaći onaj gusti metalni, ali to ću lako kad tad I da ostanem u temi ''kad tad'' ići će i rezanje bočne stranice da se stavi plexi da bude prozirna, znači to je sljedeće u planu, ne znam kad ali u planu je ![]() Hvala tebi i kolegi iznad na komplimentima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Baš sam te htio pitati za bočni pleksi jer znam da si to spominjao nešto. To ćeš isto sam raditi? anravno onda ide i nekakvo osvjetljenje tipa par neonki unutra nadam se ![]() Ovi 92mm ventovi su pretpostavljam AC F9-tke? A kad si već rezuckao za ugradnju radijatora mogao si i dvije rupe na MBO izbušiti da se može sve to skejblati urednije (jbga, moram malo i prigovarati ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 13.12.2010. u 15:12. Razlog: čišćenje tipfelera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Super izgleda ![]() Samo pod obavezno u sistem stavi malo antifriza, makar deci zbog algi! Čif je strava, stvarno ima mjesta u njemu. Koliko si dao za radijator?
![]() |
#8 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Ako ne griješim kolega je za njega tražio 350, nisam potpuno siguran, zaboravio sam malo ali ako navrati ovdje u temu možda ti i on sam potvrdi ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() Inače super, samo naprijed. I utopi bar još grafu, a onda i ploču da nebudem sam na forumu ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Fakat je lijepo slozeno i jako zanimljivo izgleda ![]() Jedino da si ofarbao jos i zadnju stranu rezervara u crno da se ne vidi kroz njega. i mogao si izbusiti par rupa za kejbl menadzment ![]() Jos jednom svaka cast na projektu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
lkw_pkw
svaka čast na moddingu zanima me kako če sve to na kraju izglrdati?
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Svaka čast na trudu...ovo baš odlično izgleda, a i ova ideja sa rezervoarom mi je pre pre dobra. Ali još jednom svaka čast na trudu, odličan projekt. A kakva je buka, jel se čuje pumpa, ili ventovi, ili sve tiho? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
Eto sjetih se još dva pitanja ![]() 1. Kako si riješio pitanje preniskog prostora pod stolom? Vidim da si skinuo nožice na Chiefu ali koliko se sjećam, ni to nije dovoljno da ga možeš pod stol zbuksat. 2. Kako si farbao unutrašnjost? Sprej, kod autolimara? Koliko slojeva je išlo?
![]() |
#16 | |||
Premium
|
Citiraj:
Sad kako sam otvorio bočnu stranicu kućišta temperatura vode se spustila za 3,4 stupnja ! Da se spusti jako malo bilo bi logično ali ovoliko je znak da mi ovako nije dobro sređeno. Možda bi bilo bolje da ovi na radijatoru pušu prema dolje? Citiraj:
![]() Haha hvala hvala jak je šta drugo reć ![]() Citiraj:
2. Da unutrašnjost sam nešto farbao ja nešto autolimar, samo jedna ruka je ali šta ćeš nema ni puno smisla kad su površine nisu lagano grube pa mislim da bi se opet lagano skidala farba, mah... Što se stola tiče ovo je slika, problem je zapravo s držačem tipkovnice, tj. sa klizećom stranicom za nju, čak sam rezao jedan metalni dio negdje oko pol centimetra, nije bitno... I ostale slike koje su te zanimale(gdje se i vidi ne tako dobar cable management lol) Hvala svima na silnim pohvalama ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Zaboravio odgovorit Jedan od najvećih razloga što sam uzimao fan controller jest kontrola buke Ovi ventovi od Coolinka su zbilja tihi i kod najvećih okretaja Pumpu sam namjerno uzimao ovu najslabiju varijatnu 2.2 isto zbog buke, ne kažem da su druge nešto bučnije(nisam ih ni probao), pogotovo ako se uzme top za one MPC355 ili koje već(mislim da ju kolega Ranez ima ![]() tako da je sve tiho, ja sam neka vrsta ''noise freaka'' pa eto...time sam sve rekao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ja imam u svom setupu sve AC F12 PWM, svi poštekani u ploču. Taj PWM je mila majka, ko ga je izmislio svaka mu dala! Super sve izgleda u globalu, šteta što su čifovi malo ograničeni što se tiče kejblmenađmenta ![]() Koliko jesu coolinkovi i pumpa, i sumasumarum svega na kraju? ![]()
![]() |
#19 |
Premium
|
Da, ma ne samo PWM i ostali od AC-a su super ako se gleda da su najjeftiniji(pričam o ponudi linska recimo) a imaju Fluid Dynamic Bearing , kad pak vidim da su neki i skuplji sa sleeve... bah Coolinkovi su 94kn (jedan ![]() EK-Supreme HF - Full Nickel € 62.46 EK-DCP 2.2 (12V DC Pump) € 29.12 TUBE PVC 13/10 UV BLUE(5m) € 8.30 Tube Clamp PVC 13 - 15mm black(6 kom) € 4.26 EK-PSC Fitting 10mm - G1/4 Black Nickel(2 kom) € 6.24 Za ukupnih 110.38€. Iz te cifre je i skinut njihov PDV, Shipping & Handling je bio 24€ plus naš PDV oko 300kn Znao sam da će netko pitat o ciframa ali nadao sam se da ne jer kad počnem o brojkama mi slabo dođe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
hh jesi ga zamaskiro, 110€ minus ovo plus ovo xD sav sam se pogubio xD Kad sam vidio 100€ zapito sam se na čega sam ja potrošio više a imaš neusporedivo bolji setup ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Da imaš pravo hehe, znači na onih 110€(napomenuo sam da je to cifra bez njihovog PDV-a jer pri online kupovini automatski se i skida ne? tek toliko da ti ili netko drugi ide gledati tamo cijene pa kaže hej zašto su moje cifre drugačije(jeftinije) ) još se dodaje 24€ troškova slanja i onda još 300kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
Je, trebalo bi biti...jedino si razmišljam...koliko topline grafa baca u okolinu, poprilično... A ventovi koji pušu unutra su prvo blokirani od hardova, a drugo miču toplinu sa hardova i guraju je dalje u kućište...E sad toplina naravno ide prirodno prema gore, ali kako je kućište podosta visoko opet se dosta toga akumulira... Ja sam kad mušterijama slažem big towere, a sve češće i veće midove uvijek stavljao i 1-2 venta na dno za ulaz zraka i to poprilično zna popravit situaciju, i to čak sam primjetio da više znači ventovi na dnu koji uvlače hladan zrak unutra nego ovi na vrhu koji topal zrak bacaju van (jer topal zrak ionako ide i sam prema gore) Naravno sve to ovisi i o konfiguraciji komponenata unutar kućišta ali do sad sam generalno imao takva iskustva. A kako sam skužio ti ispod nemaš prostora između kućišta i poda, pa onda da razmisliš možda o nekom ventu na boku pri dnu za uvlačenje zraka...iako sve to sad napamet malo bubam, bilo bi lakše kad bi točno znao pozivije i smjerove. Jel bi ti se dalo još malo detaljnije opisat situaciju sa ventovima, u smisli gdje je koji, kamo puše i što je ispred / iza njega...onda b imožda mogao i što pametnije reć u vezi te razlike u temp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Okreni vent u napajanju da ti piri unutra, il stavi još jednu dvanajsticu gore iznad napajanja da piri unutra. Iako se onda gubi smisao vodenog s toliko ventova ![]() Iako, ako je ta razlika u temperaturi između 30 i 35 stupnjeva, a vjerojatno manje, nevidim razloga za zabrinutost, nisu to neke kritične temperature.
![]() |
#25 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Nisam rekao da nema uopće ventova, jer ih sad već ima 7 komada ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
Znam, ali kažem da u tome ne vidim ništa loše, ili ništa što bi kontriralo smislu vodenog hlađenja, jer svrha vodenog nije manji broj ventova u kućištu. Svrha vodenog je bolje hlađenje. I kakve veze ima broj ventova, ako su fino ukomponirani i nisu bučni šta mu fali da ih ima i 15? Ja bi bilo kad radije imao 15 komada tihih ventova koji se lagano vrte nego npr 5 glasnih koje ću stalno čut. To sam htio reć. Iako svatko ima svoju mošljenje, ali moje je takvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Jeste ma imate pravo, miki probat ću se još malo igrat pa javim, da ona dva venta ispred harda i to ni ne brojim kao neki usis, nego su dva 120mm kao za to jedan je na stražnjoj strani a jedan na bočnoj stranici.To se inače vidi na dvije slike dolje http://img188.imagevenue.com/img.php..._122_528lo.JPG http://img266.imagevenue.com/img.php...4_122_75lo.JPG to šta kažete za još jedan iznad napajanja, imam taman još jedan 120mm vent neupotrebljen a nov kao i ostali...može se isprobat Ali te stvari će pričekati dan-dva jer nažalost imam nekih ''većih problema'' za rješit sada, jok(bum objasnil u sljedećem javljanju) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
E to me je zanimalo, propustio sam valjda to gledajući slike prije. Probaj sa tim iznad napajanja...baš me zanimaju rezultati. Po meni bi bilo puno efikasnije da je jedan dolje negdje kod ili oko grafe ali nikad ne znaš. Ma dosta je to sve komplicirano jer kako često imam prilike slagat ljudima po narudžbi tihe konfe, ovisno o buđetu najčešće se to svodi samo na više ventova, dobro raspoređenih i tak oto...i nikad nije isto...na nekim kućištima vent na boku koji upuhuje daje npr 4 stupnja nižu ukupnu temp, a na vrlo slično složenoj drugoj konfi isti taj vent daje 3 stupnja višu temp, ali kad ga okrenem da izvlači zrak onda radi čudesa...itd, ima 1001 kombinacija i iskustvo pomaže nekoliko, ali ne puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Svaka cast, lijepo izgleda. |
![]() |
![]() |
|
|